Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    nibriana: Śliczne, ale czy się cholerstwo nie będzie kurzyć? Ja porzynajmniej nie lubię sprzątać i ograniczam poweirzchnie kurzące ię do minimium ;)

Pytanie czy lepiej jak sie kurzy material na koszu czy rzeczy ktore wnim sa?:devil::bigsmile::bigsmile:
    Mysle,ze przetarcie wilgotna sciereczka albo odkurzennie ich raz na jakis czas wystarczy w zupelnosci:wink:
    --
  2.  permalink
    Cobraczek: Dwa lata temu kupilam za 120 zwykle a teraz jak kupowalam wyszlo 169:shocked:

To ja tydzień temu kupiłam Krzysiowi sosnowe łóżeczko, takie zwykłe 120x60 (bez szuflady) za 126 czy 129. Rok temu identyczne kupowałam Ewuni za dokładnie tyle samo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeJul 6th 2012
     permalink
    Cobraczek ładnie masz w tym pokoju...
    Ja to pewnie urządzę dopiero jak mieszkanko będzie gotowe, bo zaczynamy od podstaw (stan praktycznie surowy...) więc jak dobrze pójdzie to przed terminem się wyrobię :wink:

A co do pogody to katastrofa... Noc praktycznie nieprzespana... W nocy wstawałam się przebierać w piżamkę, bo w koszulce bałam się o pęcherz i musiałabym się nakryć kołdrą a to aż grzech w taki upał nocny!!! (zawsze mam problem jak jest otwarte okno mimo braku wiatru, i zapalenie gotowe) Męża obudziłam i zażądałam wiatraka! Może dziś kupimy... A teraz? Skwar mimo to, że mieszkanie w cieniu - słońce nie grzeje w okna...
    Najlepiej jest teraz na górze, nad morzem - tam jest najchłodniej podobno... Wybieramy się z mężem za tydzień na urlopik i ma być max 18 stopni. Po raz pierwszy się cieszę z takiej temperatury na wczasach...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nikita super ze sobie radzicie! Niunie masz przesłodką!!:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    cerisecerise: To ja tydzień temu kupiłam Krzysiowi sosnowe łóżeczko, takie zwykłe 120x60 (bez szuflady) za 126 czy 129. Rok temu identyczne kupowałam Ewuni za dokładnie tyle samo

To ja nie wiem co sie dzieje z tymi cenami,teraz tak sobie mysle,ze trzeba bylo kupic na necie i wyszloby taniej.

Dii: Cobraczek ładnie masz w tym pokoju...Ja to pewnie urządzę dopiero jak mieszkanko będzie gotowe, bo zaczynamy od podstaw (stan praktycznie surowy...) więc jak dobrze pójdzie to przed terminem się wyrobię

Dziekuje kochana.My stan surowy przerabialismy 4 lata temu hehe:wink:aby pojawila sie podloga i sciany pomalowane to reszta juz jakos zleci:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    cerisecerise: To ja tydzień temu kupiłam Krzysiowi sosnowe łóżeczko, takie zwykłe 120x60 (bez szuflady) za 126 czy 129. Rok temu identyczne kupowałam Ewuni za dokładnie tyle samo
    --

Ale Wy mówicie o cenach za samo łóżeczko bez materacyka i dodatków???? :shocked: BO ja zupełnie inne ceny widziałam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Cobraczek: aby pojawila sie podloga i sciany pomalowane to reszta juz jakos zleci

Oby!!!

Ul_cia: Ale Wy mówicie o cenach za samo łóżeczko bez materacyka i dodatków???? BO ja zupełnie inne ceny widziałam

Ja tak samo jak patrzyłam to minimum 350 zł. i to bez materacyka - za to była szufladka i przewijak
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: Ale Wy mówicie o cenach za samo łóżeczko bez materacyka i dodatków???? BO ja zupełnie inne ceny widziałam

Bez materaca a jakie ceny widzialas?Moze widzialas ceny w kompletach ze wszystkim?Co prawda byly tez lozeczka za 300,400,600 i wyzej,ale nie zdecydowalabym sie na taka cene.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJul 6th 2012 zmieniony
     permalink
    ja kupilam zwyklej polskiej firmy za 400zł:confused: samo lozeczko
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Póki co mam problem z piersiami ale powoli je ogarniam (co 2h laktator bo inaczej tryskają same Jedno odciąganie ok. 200ml...).

Nikitaa, ja bym nie ściągała laktatorem! Niech ci leci z cycków, włóż sobie pieluchę tetrową. Ściągając laktatorem jeszcze bardziej napędzasz laktację. Dostawiaj Małą jak najczęściej a ona ładnie wszystko wyreguluje. A tak ściągając laktatorem dajesz mylny sygnał piersiom, że potrzeba więcej mleka. Uważaj, żebyś nie dostała jakiegoś zastoju.
    I 200ml? Mnie się nigdy nie udało tyle ściągnąć:wink:
    --
  5.  permalink
    Kakai: ja kupilam zwyklej polskiej firmy za 400zł samo lozeczko

O jaaa:shocked:

Szukam tych szafek co znalazlam na stronce zeby zamowic,ale nie ma nigdzie z materialowymi szufladami:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: O jaaa

noo a to naprawde nie bylo duzo w porownaniu do innych, tak posrednio, moze w poznaniu tylko taka drozyzna:confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :bigsmile:
    Ok, to juz wszystko rozumiem :-)
    Na początku chciałam kupić wszystko oddzielnie (np w IKEI bo taniej - łóżeczko ok 250 zł, materazcyk około 200 itp) ale jak policzyłam wszystko co chciałabym kupić to okazało się, że te ceny w komplecie są całkiem atrakcyjne :wink: o ile można mówić o atrakcyjności cen akcesoriów dla dzieci.... :confused:
    My kupiliśmy łózeczko z szufladą i 3 różnymi poziomami "dna" + materacyk + pościel + te wszystki pierdółki (posciel na zmianę, jakieś przybormiki, otulacz na szczebelki, baldachim, rożek na dzidizusia itp - w sumie 17 elementów) za 625 zł.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Trza było chińskie kupić to by było tańsze ;) A serio to polskie frimy dobre rzeczy robią, ale są nieco drogie.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: noo a to naprawde nie bylo duzo w porownaniu do innych, tak posrednio

Zgadzam sie w 100%
    --
  6.  permalink
    nibriana: A serio to polskie frimy dobre rzeczy robią, ale są nieco drogie.

Ja kupilam lozeczko firmy Bobas ,ale nie zamierzalam za nie wydac wiecej niz 200zl.Jednak roznica w cenach jest i to chyba zalezy od firmy bo to wczesniejsze bylo z firmy Drewex.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Cobraczek, myślałam o pobudzaniu piersi...ale od dawna mi już leci, a teraz to już bardzo, tak dużo siary więc się boję pobudzania, żeby nie mieć potoku bo nie wiem czy go później opanuję.
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ja znalazłam łóżeczko z materacem na allegro za 263 czy jakoś tak .
    4 lata temu mieliśmy zwykłe za 150 zł, ale było bardzo kijowe i słabe !!! (m. ja źle złożył raz musiał rozkręcić , to za drugim razem dziury były poprzekręcane) i trzeba bylo kombinować
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczku my wlasnie mamy z drewexu, o taki ubrane juz
    --
  7.  permalink
    niunia32: Cobraczek, myślałam o pobudzaniu piersi...ale od dawna mi już leci, a teraz to już bardzo, tak dużo siary więc się boję pobudzania, żeby nie mieć potoku bo nie wiem czy go później opanuję.

W tej sytuacji niezaczepiaj piersi bo pobudzanie bedzie zwiekszac ilosc siary.Moze wiesiolek?albo tak jak dziewczyny pisaly herbata z lisci malin?

Kakai: Cobraczku my wlasnie mamy z drewexu, o taki ubrane juz

Swietne jest!No i cena sie zgadza z tym co widzialam w sklepie bo takie u nas 300 i wyzej.Podobalo mi sie,ale jednak zdecydowalam,ze tansze kupie:tongue:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ślicznie urządzone pokoiki :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Kakai bardzo ladne lozeczko:)

Dla nas praktyczniejsze okazalo sie byc turystyczne, ktore kupilam za 280 zl na necie (chcialam juz takie lepsze chociaz sa i duzo drozsze) do tego materacyk za 85 zl.

Znalazlam fajnego sprzedawce na allegro moze ktoras z Was o nim nie wie. Wlasnie zaraz bede kompletowac mega pake u niego hih :)
    http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=99372&us_id=11612773
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dzieki Dziewczyny:wink:
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny a napiszcie kupujecie moze jakies lampki nascienne?Bo mi chodzi po glowie zeby kupic...

Cos takiego mi sie podoba:

--
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sliczna te lampki, ja nie kupuje bo u nas w sypialni stoi łózeczko
    --
  9.  permalink
    Kakai: sliczna te lampki, ja nie kupuje bo u nas w sypialni stoi łózeczko

Rozumiem,no ja dwie bede musiala kupic bo jak cora zobaczy to draka zaraz bedzie,ze Karolek ma a ona nie hehehe.Mlodego lozeczko u Emilki jest w pokoju tylko na noc bede go zabierac zeby sie wyspala do przedszkola:tongue::wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    My mamy turystyczne ale martynka za bardzo je wyeksploatował , i boje się przy dwójce brać i inwestować w coś co po 1,5 roku korzystania rozkołysało się rozjechało i przestało być wygodne .
    Chyba że trafiłam na kijową firmę baby designe .sprzed 4-lat model , może teraz są lepsze wtedy to jeszcze nie było takie na czasie mogło je też osłabić czeste składanie (raz w msc) ale w końcu to turystyczne .
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    carottka: Nikitaa, ja bym nie ściągała laktatorem! Niech ci leci z cycków, włóż sobie pieluchę tetrową.

Problem w tym, że jak wyciekają to są okropnie twarde i okropnie bolą więc muszę odciągnąć tyle, żeby były miękkie i nie było "grudek". Powoli ta ilość się zmniejsza i stosuje też zimne okłady po karmieniu więc jest nieco lepiej ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    my mieliśmy taka nocną lampke żeby Małej nie rozbudzać i drugą taką do kontaktu
    Teraz Martynka też potrzebuje na całą noc mieć włączoną - takie widzimisie
    --
  10.  permalink
    edzia503: Teraz Martynka też potrzebuje na całą noc mieć włączoną - takie widzimisie

Moja sie odzwyczaila juz.Powiedzialam jej,ze komary naleca do pokoju i beda grysc jak bedzie wlaczona i sama chciala zeby wylaczyc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nikkitaa: Powoli ta ilość się zmniejsza i stosuje też zimne okłady po karmieniu więc jest nieco lepiej ;)

wyślij kogoś do sklepu po kapustę, włóż ją do lodówki i rób zimne okłady z tych liści z kapusty....i tak jak dziewczyny piszą - staraj się odstawić ten laktator, a jeśli już to nie odciągaj tak dużo - wydaje mi się, że jednak odciągając do momentu aż nie będzie grudek odciągasz zdecydowanie za dużo.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=nikkitaa][/quote]

A zamrażasz pokarm, bo ja żałowałam że tego nie robiłam jak były nawały!!! bo potem co raz mniej a mi było szkoda każdej kropli co uciekała do tetry .
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Rozumiem,no ja dwie bede musiala kupic bo jak cora zobaczy to draka zaraz bedzie,ze Karolek ma a ona nie hehehe.Mlodego lozeczko u Emilki jest w pokoju tylko na noc bede go zabierac zeby sie wyspala do przedszkola

noo "wojna" bedzie, wiec teraz bedziesz musiała sprawiedliwe kupowac:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    edzia503: My mamy turystyczne ale martynka za bardzo je wyeksploatował , i boje się przy dwójce brać i inwestować w coś co po 1,5 roku korzystania rozkołysało się rozjechało i przestało być wygodne .

Ja wlasnie slyszalam odwrotne opinie ze takie lozeczka sa naprawde solidne (pewnie zalezy jakiej firmy wlasnie i jaki model) no nic powiem Wam jak to wyszlo u nas w praktyce juz niedlugo:)

Ja nie wiem jak to z pokojem malego bo jestesmy w trakcie szukania mieszkania wiec kompletnie nie wiem co gdzie i jak:(:confused:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ]
    Cobraczek: Moja sie odzwyczaila juz.Powiedzialam jej,ze komary naleca do pokoju i beda grysc jak bedzie wlaczona i sama chciala zeby wylaczyc

A to dobre wyjaśnienie(bo jednek troszke tego prądu pobiera !!!) tylko mój maż nawet mnie zaskoczył bo kupił taką świecącą która przywołuje komary a jak się zbliżą to kaput :bigsmile: czyli jeszcze potrafi mnie zaskoczyć :wink:
    --
  11.  permalink
    Kakai: noo "wojna" bedzie, wiec teraz bedziesz musiała sprawiedliwe kupowac

Damy rade,najwazniejsze,ze interesuje sie juz malym.Slucha brzuszka,caluje,przytula,rozmawia nawet z mlodym hehe.Zrobimy wszystko zeby nie czula sie w zaden sposob odsunieta jak Karol sie urodzi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No ja mam lozeczko z Vox-u polskiej firmy, cena jest mega wysoka, cale szczescie moi rodzice maja rabaty na te meble i udalo sie kupic w nizszej cenie.
    Kakai zamow dla Malego witamine D3 +K, jesli nie masz, przyda sie, bo od 8 doby trzeba podawac ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Damy rade,najwazniejsze,ze interesuje sie juz malym.Slucha brzuszka,caluje,przytula,rozmawia nawet z mlodym hehe.Zrobimy wszystko zeby nie czula sie w zaden sposob odsunieta jak Karol sie urodzi

cudownie:bigsmile: ja jestem 5 lats starsza od brata i jak sie rodzil te bylam taka nim zachwycona, cieszylam sie z brata:bigsmile:

Treść doklejona: 06.07.12 11:18
    Vsti: Kakai zamow dla Malego witamine D3 +K, jesli nie masz, przyda sie, bo od 8 doby trzeba podawac ;)

dzieki dobrze wiedziec:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    edzia503: A to dobre wyjaśnienie(bo jednek troszke tego prądu pobiera !!!) tylko mój maż nawet mnie zaskoczył bo kupił taką świecącą która przywołuje komary a jak się zbliżą to kaput czyli jeszcze potrafi mnie zaskoczyć

Od lamki odzwyczailam,ale teraz wiatrak przez cala noc chodzi bo nie idzie z upalu wytrzymac wiec z tym pradem tez teraz niezaoszczedzimy.Poddasze jest najgrosze latem.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    i te liscie kapusty warto tluczkiem rozbic troszke ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai: noo "wojna" bedzie, wiec teraz bedziesz musiała sprawiedliwe kupowac

Ja też sie tego boje , choć maluchów jeszcze nie ma boje się oto . cy będzie starczało na każde po równo.
    Chociaż miło się zaskoczyłam byłam w smyku miłe promocje są dla starszych kupiłyśmy sukienkę ale taka na okazje b. specjalne okazje(o nap.chrzciny ) i dresowe spodenki ,byłą oburzona że Maluszkom nic jeszcze nie kupujemy i tekst
    -Tak nic nie kupuj potem będzie za późno i z tatusiem będę musiała kupować nie ładne
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Edzia dacie rade!!!
    --
  13.  permalink
    Vsti: No ja mam lozeczko z Vox-u polskiej firmy, cena jest mega wysoka, cale szczescie moi rodzice maja rabaty na te meble i udalo sie kupic w nizszej cenie. Kakai zamow dla Malego witamine D3 +K, jesli nie masz, przyda sie, bo od 8 doby trzeba podawac ;)

Witaminy przepisuja w szpitalu,my dostalismy recepte na Vigantol.

Kakai: cudownie ja jestem 5 lats starsza od brata i jak sie rodzil te bylam taka nim zachwycona, cieszylam sie z brata

Ja chcialam miec jeszcze rodzenstwo,nie odczuwalam tego,ze juz je mam bo moj jeden brat jest starszy odemnie o 10 lat a drugi o 20:tongue::tongue::tongue:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Cobraczek: Od lamki odzwyczailam,ale teraz wiatrak przez cala noc chodzi bo nie idzie z upalu wytrzymac wiec z tym pradem tez teraz niezaoszczedzimy.Poddasze jest najgrosze latem
    Cobraczek: Od lamki odzwyczailam,ale teraz wiatrak przez cala noc chodzi bo nie idzie z upalu wytrzymac wiec z tym pradem tez teraz niezaoszczedzimy.Poddasze jest najgrosze latem

o kurcze to ja Wam współczuje , nas 3 lata tam trzymało na poddaszu i jeszcze piece mieliśmy :devil:
    a w lato b. nam pomogły pieluszki i ręczniki zmoczone i wywieszone .
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    edzia503: A zamrażasz pokarm, bo ja żałowałam że tego nie robiłam jak były nawały!!! bo potem co raz mniej a mi było szkoda każdej kropli co uciekała do tetry .

Zamrażam właśnie a po kapuste wyślę dzisiaj W ;)
    --
  14.  permalink
    edzia503: o kurcze to ja Wam współczuje , nas 3 lata tam trzymało na poddaszu i jeszcze piece mieliśmy a w lato b. nam pomogły pieluszki i ręczniki zmoczone i wywieszone .

W tym piekarniku ledwo wiatrak daje rade wiec pieluchy tu nic nie pomoga hehehe:tongue:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai: Edzia dacie rade!!!

Też cały czas mojemu niedowiarkowi m. powtarzam widzę b. zaczyna się stresować sytuacją . czuje ze za chwile obudzi się z reką w nocniku :bigsmile:
    przyciśniemy pasa i bedzie ok. super nianie mam tylko czekać na szczęśliwe rozwiązanie rozwiązanie .Tylko taką wersje wydarzeń przyjmuje .:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    u nas recepty nie daja tylko we wskazaniach jest napisane do 7 d.z. Wit. d3 od 8 d.z. Wit d3+k
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai - bardzo łade łóżeczko i spryty pomysł n a"ubranie" w otulaczek - w drugą stronę :wink:
    Jak moje będzie gotowe to tez pstrykne fotkę, bo na razie stoi w pudełku :cool: My poszliśmy w zielenie (kolory poscieli i dodatków) bo z różem mogłabym nie zdzierżyć :wink: poza tym do wystroju pokoiku pasuje :devil: Pokoik dla Martynki mamy niebiesko zielony z ciemnymi meblami.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    nikkitaa: Zamrażam właśnie a po kapuste wyślę dzisiaj W ;)

super każde mililitr na wagę złota

Cobraczek: W tym piekarniku ledwo wiatrak daje rade wiec pieluchy tu nic nie pomoga hehehe

no nie ,ja takich upałów nie doświadczyłam nie zazdroszczę , a ja w zimie ogrzewanie dobra macie i izolacja tez jest ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.