Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJul 6th 2012
     permalink
    p. Doktor tez nie dala zadnej recepty na wizycie tylko potwierdzila podawanie tych witamin.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ul_cia: My poszliśmy w zielenie (kolory poscieli i dodatków) bo z różem mogłabym nie zdzierżyć :wink: poza tym do wystroju pokoiku pasuje :devil: Pokoik dla Martynki mamy niebiesko zielony z ciemnymi meblami.

Bo z tym różem mamuśki potrafią przesadzić ,Mała ubierałam w róż bo co chwile z jej braku włosków każdy hasło o jaki śliczny chłopczyk - bo włosków nie ma .Przy jednym starym macherze nie wytrzymałam na poczcie
    -ona o jaki śliczny chłopczyk bez włosków ale na różowo!!!! :shocked:
    -Pani włosów tez nie ma i na różowo.... - Kobieta !!!:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Melduję się, że nie rodzę :wink:
    Chociaż po wczorajszej burzy moja wyobraźnia w nocy ruszyła i śniło mi się, że urodziłam... Rodziłam sn tyle że pod całkowitą narkozą, więc niczego nie pamiętałam :wink: a synek urodził się długi na 90 cm :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: i te liscie kapusty warto tluczkiem rozbic troszke ;)

o to to !!!!

A co do witamin - też mamy tylko wpisane w książeczkę w zaleceniach ale nie dostaliśmy żadnej recepty bo niby po co jak te witaminy bez recepty się kupuje ?!?!?! tzn jest witamina D na receptę, taka w kropelkach ale ją się podaję jak są jakieś problemy z zarastaniem się ciemiączka lub coś w tym stylu bo ona jest silniejsza.
    --
  1.  permalink
    Vsti: p. Doktor tez nie dala zadnej recepty na wizycie tylko potwierdzila podawanie tych witamin.

Dziewczyny jestem w szoku!!!:shocked::shocked::shocked:
    Patrzcie jaki numer byl z Vigantolem w 2010r.

http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2010-09-08-039.pdf

A pozniej okazalo sie,ze juz jest ok:shocked::shocked:
    http://www.rynekaptek.pl/dystrybucja/gif-vigantol-wycofany-z-obrotu,959.html

Lepiej juz nie kupowac tego leku tak dla spokoju:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    edzia503: Też cały czas mojemu niedowiarkowi m. powtarzam widzę b. zaczyna się stresować sytuacją . czuje ze za chwile obudzi się z reką w nocniku przyciśniemy pasa i bedzie ok. super nianie mam tylko czekać na szczęśliwe rozwiązanie rozwiązanie .Tylko taką wersje wydarzeń przyjmuje .--

nie ma innej opcji, musi byc dobrze:bigsmile:

Treść doklejona: 06.07.12 11:48
    Ulcia ubrałam tak, bo główka dzicka bedzie od odsłoniętej strony bo ja sie obok zeby mnie widzialo/słyszało:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ulcia zapewniam cię że już każda data będzie piękna na rodzenie :)

u nas dziś przynajmniej wieje, może przyjdzie wreszcie deszcz.

mi się dziś śniło że miałam romans z byłym prezydentem, więc już czas najwyższy rodzić.

kakai po malinie tak szybko chyba się nie urodzi więc bez obaw. Ja to chętnie bym wzięła laktator by trochę pobudzić te moje hormony, z drugiej strony w aptece można chyba kupić oksytocynę, którą się podaje przy laktacji może poproszę mamę to mi wypisze receptę :).

śliczne są te wszystkie noworodki :)

Treść doklejona: 06.07.12 11:49
    o co chodzi z tym otulaczem na lewą stronę bo nie widzę tego:)
    --
  2.  permalink
    Witam sie upalnie:)
    Przyszly mi dzisiaj reczniczki dla Malej, sie troszke zdenerwowalam bo nie maja kapturka;/ a zamawialam pod katem kapturka.....jakies zacmienie ciazowe;/ a jeszcze mama mnie zrobila w konia i powyrzucala wszysko z paczki,bo ona musiala to zobaczyc pierwsza, nadgorliwa jakas;/ razem z paragonem i juz tego nie zwroce;/
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 6th 2012 zmieniony
     permalink
    mkd: o co chodzi z tym otulaczem na lewą stronę bo nie widzę tego:)

Otulaczek na łóżeczko uszyty jest tak: ......../\/\/\/\......... gdzie zazwyczaj nizsze boki (........) przytwierdza się do złuższych boczków łóżeczka , tych ze szczebalkami, a wyższy środek (/\/\/\/\) przytwierdza sie do "wezgłowia" łóżeczka. A Kakai wymyśliła troszke inaczej i przytwierdziła nizszy bok do wezgłowia, a wyższy kawałek i drugi nizszy boczek do części ze szczebelkami.....

uffffff nie wiem czy ktos coś zrozumie z tego co napisałam, ale starałam sie bardzo :devil::bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ul_cia: Otulaczek na łóżeczko uszyty jest tak: ......../\/\/\/\......... gdzie zazwyczaj nizsze boki (........) przytwierdza się do złuższych boczków łóżeczka , tych ze szczebalkami, a wyższy środek (/\/\/\/\) przytwierdza sie do "wezgłowia" łóżeczka. A Kakai wymyśliła troszke inaczej i przytwierdziła nizszy bok do wezgłowia, a wyższy kawałek i drugi nizszy boczek do części ze szczebelkami.....

przeczytalam 9 razy i ni ch.. nie wiem co masz na myśli :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a ok teraz już widzę, tylko nie rozumiem sensu :) chyba że chodzi o to by dziecko było widać z jednej strony ale wtedy ten ochraniacz nie spełnia przecież swojej funkcji :)

Treść doklejona: 06.07.12 12:10
    teo zobacz ten ochraniacz jest przesunięty w stosunku o tradycyjne założenie o jeden bok tylko nie ma to dla mnie sensu najwyższa część jest na długim a nie jak zwykle krótkim boku łóżeczka
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: a ok teraz już widzę, tylko nie rozumiem sensu :) chyba że chodzi o to by dziecko było widać z jednej strony ale wtedy ten ochraniacz nie spełnia przecież swojej funkcji :)

sens jest bo glowka bedzie od strony odsłoniętej, a tm gdzie jest ochrnianiacz jest sciana szytowa bloku, dla mnie to ma wiekszy sens:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ooooo nie bylo mnie z 1,5 h a postów na produkowałyście :D

Ja wyprowadzkę będe miala koniec lipca/ poczatek sierpnia do własnego domku. Na razie trzeba było Zuzi tutaj koncik w naszym mały mieszkanku urzadzić. Mamy mebelki z VOX ( ale nie wszystko tutaj jest bo się by nie zmieściła tutaj) oto efekt:

http://imageshack.us/photo/my-images/560/dsc0498oo.jpg/

Cobraczek bardzo fajna ta szafeczka i lampki Rybka mi sie chyba najbardziej podoba:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kurde albo mało oglądałyscie zdjec poscieli, albo macie mala wyobraxnię
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    oo ta pościel na zdjęciu cudna, kakai ale przecież ochraniacz pełni funkcję ochronną żeby dziecko nie waliło głową a skoro w szczycie od strony główki go nie ma to przestaje on pełnić funkcję. łóżeczko powyżej jest dla starszego dziecka więc i inna funkcja. u nas zresztą najbardziej ochraniacz chronił smoka przed wypadaniem, dlatego najpraktyczniejszy okazał się ten z ikei co jest długości całego obwodu łóżeczka.

chyba że chodzi o to by nie ciągnęło jeszcze zimno od ściany, ale w lecie nie powinno być z tym problemu
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    TEORKA: przeczytalam 9 razy i ni ch.. nie wiem co masz na myśli

Musisz zajść w ciaże, zeby czytać nasze zmierzwione fale mózgowe :devil::devil::bigsmile:
    Ja tu się staram "narysować" piękny otulaczek, a Ty nie rozumiesz - no wiesz ! :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: chyba że chodzi o to by nie ciągnęło jeszcze zimno od ściany, ale w lecie nie powinno być z tym problemu

dokładnie tylko o to mi chodzi, taki z ikei tez mam, jak uznam ze mały wali główka w szczeble to mu założę:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    cho u nas podobnie to będzie wyglądać :)

Treść doklejona: 06.07.12 12:21
    ulcia jesteś prawdziwą artystką :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: jak uznam ze mały wali główka w szczeble to mu założę
    --

Ja sobie to wyobraziłam :crazy::crazy: Jak Mały siedzi, trzyma za szczebelki i baranka wali :rolling: Chyba mi juz wali .....:tooth:
    Ja tez uważam, że wszystko i tak w "praniu" wyjdzie co, któremu dziecku jest potrzebne albo przeszkadza...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ulcia krejzolu jak mały będzie siedział to już chyba żaden ochraniacz nie pomoże u nas fel dośc szybko odkrył że wystarczy ręką przygnieść ochraniacz by oglądać z rodzicami tv:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Ja sobie to wyobraziłam Jak Mały siedzi, trzyma za szczebelki i baranka wali Chyba mi juz wali .....Ja tez uważam, że wszystko i tak w "praniu" wyjdzie co, któremu dziecku jest potrzebne albo przeszkadza...

dokładnie:bigsmile: mój mąż sie smieje ze ja to ładnie ubrałam a mały to oleje zaraz i tak bede latac i prać i nowe zakłądac:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :shades:
    I tak nas dzieci uczą pokory :boogie:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai - staje w obronie nawet zaczaiłam za pierwszym razem o co kaman, sama małej tak robiłam jakoś nawet w nocy nie mogłam się na nią napatrzeć a druga sprawa właśnie zew. ściana budynku .

Wicie co tata zadzwonił do mnie że ma tabl. dla mojej kotki bo jej wali mizia się ogon w bok miauczy i w ogóle .
    wchodze w neta pisze na co to jest ale pisze na recepte
    - tata mówi idz jej kup
    -a ja że nie mam recepty dla kota i muszę jej pesel wyrobić żeby tabl.kupić :rolling::rolling::tooth:
    No to już ładnie grzeje mi w cieniu
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    oj uczą uczą,możemy sobie planować a potem będziemy chodzić jak nam zagrają
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edziu taniej i wygodniej jesli nie chcecie jej sterylizowac wyjdzie podanie jej zastrzyku raz na 5-6 m-cy , provere w tabletkach trzeba podawac co tydzien o tej samej porze a podanie kotu tabletki dla niewprawionej osoby nie jest takie łatwe ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    my dawalismy naszemu kotu troche tabletek, bo mial chory pecherz i nie było xle, wystarczy odpowiedni ściągnąć pyszczek i sam go otwieral, a potem przytrzymac i połknie
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aaaaaaaaaaaa bo ja nie widziałam takiego ochraniacza i dlatego
    nasz jest takiej samej wysokości na całym obwodzie
    a tak w ogóle to polecam ten co MKD, z Ikei
    na całe łóżeczko
    mieliśmy wcześniej taki na 3 boki [z czego 2 niecałe] i zupełnie sie nie sprawdził
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kakai śliczne łóżęczko :) Ale ta pościel to Ci się pzrez pół roku nie przyda :wink: Schowaj, bo się zakurzy. Na początek polecam zawijanie w rożku/kocyku, a potem śpiworek. Ale z drugiej strony to możę niepotrzebnie się wymądrzam, bo dzieci są różne.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: Kakai śliczne łóżęczko :) Ale ta pościel to Ci się pzrez pół roku nie przyda Schowaj, bo się zakurzy. Na początek polecam zawijanie w rożku/kocyku, a potem śpiworek. Ale z drugiej strony to możę niepotrzebnie się wymądrzam, bo dzieci są różne.

dzieki, ja nia nawet dziecka nie przykryje teraz, ale dla wlasnego zadowolenia ubrałam, różek mam gotowy, choc obwiam sie ze teraz bedzie za ciepły, dlatego bede przykrywac pewnie kocykiem lub flanelką:bigsmile: tak jak pisała ubrałam, dam małemu osikac i zdjemę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: ja nia nawet dziecka nie przykryje teraz, ale dla wlasnego zadowolenia ubrałam, różek mam gotowy, choc obwiam sie ze teraz bedzie za ciepły, dlatego bede przykrywac pewnie kocykiem lub flanelką tak jak pisała ubrałam, dam małemu osikac i zdjemę

Ja też "ubiorę" całe łóżeczko w komplecik, a i tak na początku pewnie nie bedę tego używała :wink: ale jak oko cieszy! :devil:
    A mam pytanie do rożka - mój ma "na plecach" wkładane takie usztywnienie - czy dzidziuś ma spać z takim usztywnieniem???? to chyba niewygodne.... czy to do noszenia (żeby się nie gibał) a do spania się wyjmuje :shamed: ?
    Jesoooo ile to trzeba się nauczyć.....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Ja też "ubiorę" całe łóżeczko w komplecik, a i tak na początku pewnie nie bedę tego używała ale jak oko cieszy! A mam pytanie do rożka - mój ma "na plecach" wkładane takie usztywnienie - czy dzidziuś ma spać z takim usztywnieniem???? to chyba niewygodne.... czy to do noszenia (żeby się nie gibał) a do spania się wyjmuje ?Jesoooo ile to trzeba się nauczyć

moim zdaniem to usztywnienia jest nie poręczne i ogranicza zawiązania rózka(tzn ja mama wiązany) i ja to wyciągnę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ładne macie pokoiki, kąciki... My mamy pokoik dla Małej, ale chciałabym na początek przynajmniej postawić kosz mojżesza do naszej sypialni, bo na łóżeczko jest bardzo mało miejsca, poza tym na łóżeczku będzie przewijak. Wczoraj był nawet niedrogi na allegro (kosz), ale zanim przemyślałam sprawę, to ktoś go kupił. No nic dalej poluję :devil:.
    A to pokoik mojej dzidzi, jeszcze bez przewijaka, z deską do prasowania i fotelem do biurka, który trzeba wynieść do piwnicy, a mężu jak zwykle ma czas. No i ta pufa zielona też do odstrzału, bo strasznie zniszczona już jest i niepraktyczna, bo za mała, ani do siedzenia ani do leżenia. Marzy mi się taka duża, mieliśmy w szkole rodzenia i się zastanawiam, czy warto kupić, czy np. będzie wygodna do karmienia?

-- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    przesliczny pokoik!!! a te pufy wielkie mammy na szkole rodzenia i nie lubie ich, bo tylek sie poci
    --
  3.  permalink
    madzinka Super pokoj:bigsmile:A to drzewko z malpkami na scianie to od szablonu czy naklejki?
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Cudne te pokoiki macie :) u nas jest tylko kącik dla malutkiej, bo jeden pokój mamy. i wszystko z innej parafii ;) Bo to dostaliśy, to kupiłam w promocji i tylko różowe było i tak...nie ma co pokazywać :) A lampka się przyda przy nocnych karmieniach, żeby widzieć cokolwiek a nie rozbudzać dziecka.
    Rożka używałam tylko do dawania w nim Zuzi tym członkom rodizny, którzy się bali wziać takie maleńśtwo bez ;) Wyciągnęłam też ten gruby wkład kokosowy -po cholerę to?! :shocked: Natomiast jak karmiłam czy nosiłam to nienawidżiłam jej mieć w coś zawiniętej... a moja przyjaciółka np. ciągle w rożku nosiła na początku i karmiła w nim.
    --
  4.  permalink
    nibriana: Cudne te pokoiki macie :) u nas jest tylko kącik dla malutkiej, bo jeden pokój mamy. i wszystko z innej parafii ;) Bo to dostaliśy, to kupiłam w promocji i tylko różowe było i tak...nie ma co pokazywać :) A lampka się przyda przy nocnych karmieniach, żeby widzieć cokolwiek a nie rozbudzać dziecka.Rożka używałam tylko do dawania w nim Zuzi tym członkom rodizny, którzy się bali wziać takie maleńśtwo bez ;) Wyciągnęłam też ten gruby wkład kokosowy -po cholerę to?! Natomiast jak karmiłam czy nosiłam to nienawidżiłam jej mieć w coś zawiniętej... a moja przyjaciółka np. ciągle w rożku nosiła na początku i karmiła w nim.

Moja uwielbiala w rozku spac,moze dlatego ,ze w zimie sie urodzila....Jak miala bole brzuszka to uspokajala sie dopiero po zawinieciu w rozek:shocked:Nie wiem czemu tak reagowala...Moze dlatego ze rozek przypominal jej brzuszek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a moje dziecko ma 2 tyg. a jeszcze ani razu nie spala w lozeczku :D Na razie lozeczko przydaje sie tylko, jako podstawa pod przewijak. Mala spi pod cienkim kocykiem nie wyobrazam sobie pchac Ja w ten upal w rozek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Grunt to znaleźć sposób, który działa :cool:

Treść doklejona: 06.07.12 13:50
    Vsti: a jeszcze ani razu nie spala w lozeczku

Z Wami śpi?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jej przeciez takie dziecko, jak ciagnie cyca to sie meczy, a jeszcze opatulone w rozek to w ogole...:shocked:
    --
  5.  permalink
    Vsti: a moje dziecko ma 2 tyg. a jeszcze ani razu nie spala w lozeczku :D Na razie lozeczko przydaje sie tylko, jako podstawa pod przewijak. Mala spi pod cienkim kocykiem nie wyobrazam sobie pchac Ja w ten upal w rozek

Wiadomo :bigsmile: Teraz tez na wszelki wypadek kupilam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mam kosz Mojzesza i jak na razie spi w Nim tak mi wygodniej;) Stoi przy lozku w nocy nawet nie musze wstawac :D
    --
  6.  permalink
    Vsti: Jej przeciez takie dziecko, jak ciagnie cyca to sie meczy, a jeszcze opatulone w rozek to w ogole...

Mojej to nieprzeszkadzalo,wrecz uwielbiala byc zawinieta.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Cobraczek: A to drzewko z malpkami na scianie to od szablonu czy naklejki?

To są naklejki, kupione tutaj http://dekorujdom.com.pl/
    Kakai: nie lubie ich, bo tylek sie poci

To fakt. Ja bym chciała taką obitą materiałem, a nie skóropodobnym czymś :devil:.
    Rożek mam miękki, taki najprostrzy, kawałek kołderki z rzepem, pościel z ikei i ochraniacz też. Ze względu na moje kociaste nie chciałam baldachimu, bo ich futro jest wszędzie, i już sobie wyobrażam ten baldachim po paru dniach.

edzia503: Wicie co tata zadzwonił do mnie że ma tabl. dla mojej kotki bo jej wali mizia się ogon w bok miauczy i w ogóle .

Edziu tak jak pisze Monia, lepiej kotkę ciachnąć (znaczy wystarylizować), raz i po kłopocie. To nie tylko tańsze, ale i zdrowsze, bo faszerowanie zwierzaka hormonami prowadzi do różnych chorób.
  7.  permalink
    madzinka83: To są naklejki, kupione tutaj http://dekorujdom.com.pl/

Dziekuje kochana!:bigsmile:Sama mam zamiar przykleic cos na te sciany i tak szukalam pomyslu...A porownywalas moze ceny te interentowe do np.cen w castoramie czy innych marketach?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ej dziewczyny zmianiam temat na mniej piekny niż pokoiki a więc muli mnie niesłychanie, ciekawe czy to poranek na słońcu czy mój organizm buntuje się na zioła porodowe, zamówiłam arbuza od męża, może on uratuje sytuację..
    wiem że często się żyga przed porodem ale w moim przypadku to raczej poranne słońce i upał
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd mnie od wczoraj muli, mysle ze to upały:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Cobraczek: A porownywalas moze ceny te interentowe do np.cen w castoramie czy innych marketach?

Szczerze to nie, po prostu ten wzór mi się spodobał, oglądałam naklejki w castoramie, ale jakoś nic ciekawego nie znalazłam, więc nawet na ceny nie popatrzałam. Te moje kupowałam przez allegro, bo ta firma wystawia aukcje.
    mkd: wiem że często się żyga przed porodem ale w moim przypadku to raczej poranne słońce i upał

Ja mam jakoś od tygodnia mdłości poranne :shamed:. Zwalam póki co na pogodę, chociaż u ciebie to może już początek...
  8.  permalink
    madzinka83: Szczerze to nie, po prostu ten wzór mi się spodobał, oglądałam naklejki w castoramie, ale jakoś nic ciekawego nie znalazłam, więc nawet na ceny nie popatrzałam. Te moje kupowałam przez allegro, bo ta firma wystawia aukcje.

Fajne te dzieciece sa:bigsmile:I spodobaly mi sie te na okna i chyba w lazience i na dachowe takie sobie sprawie:tongue::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    madzinka83...kupiłam identycznę naklejkę na ścianę, nawet podobne kolorki. A mąż się ze mnie śmiał, że tylko ja mogę wybrac małpkiszonki do pokoju dziecięcego ;-) Jak wróci z pracy to pokaząe mu, że nie tylko ja mam takie pomysły :-) Pokoik Super!
  9.  permalink
    U nas grzmi, wiec pewnie znów burza idzie. Dobrze, bo może bedzie świeze powietrze. Teraz nie mam czym oddychac...

____

mkd - moze to połączenie tego upału + szykowanie do porodu. Oby ten arbuz zadziałał jak CUD! :bigsmile:
    -- ___
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.