Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeJul 6th 2012 zmieniony
     permalink
    dziewczyny polecam wam te naklejki. wyprobowane! kupowalam juz dwa razy, nawet odklejalam od sciany (przeprowadzka) i moge zapewnic, ze nic nie odchodzi... oprocz samych naklejek oczywiscie.
    wzory (nie tylko te do pokoikow dzieciecych) sa super, cena przystepna. jedyne czego nie wiem, to czy dostac je mozna w polsce, ale od czego jest internet? :wink:
    my mamy "ksiezniczke"
    :bigsmile:

--
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJul 6th 2012
     permalink
    a czy te naklejki mozna latwo sciagnac? my bedziemy wynajmowac mieszkanie i jesli to sie sciaga bede mogla na pewno tym udekorowac pokoj Dominika.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    te, ktore ja mam - na pewno. oczywiscie odkleja sie je ostroznie, a nie zrywa energicznie, bo wtedy odejdzie i sciana :bigsmile:
    a dobry patent na odklejanie naklejek to podgrzewanie ich suszarka do wlosow podczas odklejania. nie wiem jak inne, ale moje schodzily cudnie!
    --
  1.  permalink
    A mnie sie malpy podobaja hehe:devil::tongue::tongue: Kurcze a te na szyby tez niczemu sobie:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mkd, Kakai mam to samo, mdłości okrutne, męczą od kilku godzin!
    I wspaniałe wieści, zaczęło mnie przeczyszczać, maliny działają cuda.. ale nie napalam się..
    A przed szereg się chętnie przejdę, bo otoczenie mnie ubiję z moim aktualnym stanem ducha, ciała, stałam się ciążowym potworem!

Pokoiki urocze, a naklejki warte przemyślenia ;-)
    --
  2.  permalink
    Cześć Dziewczyny :wink: witam Was wszystkie z meggga upalnego Krakowa... chwilkę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia, ale jakoś przebrnęłam :wink: Ostatnio mam mało czasu by Was czytać regularnie, ponieważ jutro...biorę ślub :smile:

Gratulacje dla Penny i Osoryi (też nie wiem jak odmieniać):wink:
    Musze się pochwalić - zrobiłam dziś ponownie badanie moczu (we wtorkowych wynikach wyszły mi ketony i białko), odebrałam już dzisiejsze wyniki i KETONÓW brak :smile: więc mi ulżyło
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    violet_flower: jutro...biorę ślub :smile:

Najlepszego zatem!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet_flower: jutro...biorę ślub

super!!!:bigsmile:

Treść doklejona: 06.07.12 14:41
    ja czekam na wyniki:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Wow ślub w ciaży! To jest dopiero emocjonalny i fizyczny wyczyn! :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    PolusiowaMama: Najlepszego zatem!

Dziękuję bardzo :wink:
    nibriana: Wow ślub w ciaży! To jest dopiero emocjonalny i fizyczny wyczyn!

fizycznie na razie jest ok (i mam nadzieję, że jutro też będzie), ale emocjonalnie - fakt - już mnie męczą te wszystkie przygotowania, końcówka najbardziej napięta...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Nie wiem, jak z odklejaniem tych nalepek, nie próbowałam, piszą na stronce, że nie powinny uszkodzić ściany, ale do ponownego naklejania na pewno się nie nadadzą.
    Blue pochwal się efektem, jak nakleisz... Tylko uważaj na siebie, albo chłopa zaangażuj, bo ja to lepiłam 3 godziny :neutral: i miałam dość. A to było miesiąc temu, kiedy jeszcze gibka niczym sarna byłam :devil:

2 tygodnie temu byłam na ślubie mojej przyjaciółki w ciąży, ale ona dopiero 12tc miała, chociaż przyznała, że ma dość. Wesela nie było, tylko takie przyjęcie, mimo tego bardzo fajnie wszystko wyszło.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    violet_flower: violet_flower

NO to wiem jak się czujesz tylko u Nas było dużo chłodniej bo to był wrzesień ale w tym samym wieku ciąży !!!!
    Jakieś wieksze przyjęcie czy skromna uroczystość? i jaka suknia prezentujesz brzuszek???
    My mieliśmy kościelny ślub i suknia musiała pasować do klimatu odcinana pod biustem , gdybym nie pow. że jestem w ciąży nawet rodzina by nie wiedziała fajnie była skrojona (zdj.nawet mam pod kartą na 6str. koment.) .

Ja nie moge jestem z siebie dumna pełen z pedikiur z frenczem , mamusi zrobiłam i mi też się zachciało ale maluchom się to nie spodobało teraz szukają wygodnej pozycji albo znów się bija :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    violet_flower, cudną datę wybraliście -07.07 (mąż powinien pamiętać o rocznicach ;-) Oby to był najpiękniejszy dzień w Waszym życiu :-)

madzinka83 - dzięki za info, bo sama miałam kleić, a tak to męża zaangażuję. Jak pokoik będzie gotowy to wrzucę fotki :-)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ide obiad ogarnąć obiad - kurczak z ryżem . chyba skisne przy tych garach :devil: cos trza jeść
    --
  4.  permalink
    edzia503: NO to wiem jak się czujesz tylko u Nas było dużo chłodniej bo to był wrzesień ale w tym samym wieku ciąży !!!!
    Jakieś wieksze przyjęcie czy skromna uroczystość? i jaka suknia prezentujesz brzuszek???

ślub kościelny z przyjęciem dla najbliższej rodziny i przyjaciół (ok.60 osób), czyli tak jak od zawsze planowaliśmy :wink: suknia nie jest odcinana pod biustem, taka klasyczna linia"A" - w kolorze ivory :smile: brzuszek mimo, że etap już dość zaawansowany, niknie wśród zakładek i marszczeń, więc w zasadzie gdyby nie to, że już wszyscy wiedza o Dzidzi, pewnie by nie zauważyli :wink:
    Stres mnie troszeczkę zaczyna łapać - ale nie z powodu samej uroczystości - tylko martwię się czy wszystko pójdzie zgodnie z planem...ufff, i do tego ten upał...

Treść doklejona: 06.07.12 15:15
    BlueCactus: cudną datę wybraliście -07.07 (mąż powinien pamiętać o rocznicach ;-) Oby to był najpiękniejszy dzień w Waszym życiu :-)

BlueCactus dziękuję, data własnie od dawna wymarzona, szkoda tylko, ze w roku nie ma jeszcze "7" (ale w 2007 się jeszcze nie znaliśmy):wink: ale za to o godzinie 17 :wink:
    --
  5.  permalink
    Violet najlepszego :)

ja pierdziu, ale upal, siedze w majtach i koszulce na ramiaczkach i sie gotuje, nie ma przeciagu nawet;/
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    violet_flower - moje serdeczne gratulacje i szczęścia na Nowej Drodze Życia :kissing:
    --
  6.  permalink
    kuleczka_69: Violet najlepszego :)
    katka_81: violet_flower - moje serdeczne gratulacje i szczęścia na Nowej Drodze Życia

Dziękuję bardzo:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    odebrałam wyniki badań krwi i morfologia jest ok, TSH ok, ft4 spadło, jest w normie ale przy dolnej granicy
    i jedno co mnei zastanawia badalam krzepliwośc i wszytsko jest w normie ale na pograniczu, niewiele do nadkrzepliwosci brakuje-doczytalam ze dzije sie tak w okresie okołoporodowym, wiec pewnie cos w tym jest, bo cala ciaze badalam krzepliwosc i bylo ok
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    violet_flower powodzenia jutro i najlepsze życzenia !

miło spotkać także krakowiankę nawet jesli tylko wirtualnie :bigsmile:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    uf po arbuzie lepiej, seks był, zaraz będzie lało znów mi doskonale czyli porodu nie będzie.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kakai: cala ciaze badalam krzepliwosc

a czemu?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    violet_flower wielkie gratulacje!!! data faktycznie piękna a propos daty my się do naszego domku wprowadzaliśmy właśnie 07.07.2007r. także do końca życia będziemy pamiętać, same szczęśliwe siódemki ale żeby było śmieszniej dom mamy numer 13-cie więc do kompletu ze szczęśliwymi siódemkami jest pechowa 13-stka :crazy:

A mi od tego upału jest nie dobrze, czuje się jakbym miała zwymiotować, dzisiaj jak na razie jadłam śniadanie przed 8 i teraz nic nie dam rady w siebie wcisnąć... masakra 37st mam na dworze
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Mnie od rana szyjka kłuje, brzuch pobolewa jak tylko trochę pochodze lub umyję 3 talerze. Lewa pachwina mnie boli i promieniuje na całe udo... i drugi raz mi trochę płynu bezbarwnego wypłynęło... to nie pot, to coś innego... wody się tak mogą sączyć po troszku przez kilka dni?
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam, byłam dziś na IP, bo plamiłam najwięcej jak do tej pory. Rano we krwi miałam całą wkładkę zapisałam się do przychodni do gin, ale innego niż zawsze bo mój na urlopie. I gin stwierdziła że nigdy takiej szyjki nie widziała i że ona nie wie o co chodzi i mi da skierowanie do szpitala. Na szczęście nie było kolejki na IP, zbadali mnie kazali mi leżeć w domu i jak tylko zobaczę jakieś krwawienie to od razu na IP przyjeżdżać plus pobrali mi cytologię coś jeszcze i i na cito kazali zrobić u nich w przychodni Kolposkopie - czy ktoś z Was miał to badanie. A jak się na to zapisywałam to w rejestracji mieli problem bo na wypisie IP mam konkretne nazwisko lekarza wpisane do którego mam iść na tą Kolposkopie a się okazało że on na urlopie i zapisali mnie do innej ale kazali w poniedziałek dzwonić czy ten inny lekarz wykona mi badanie jak jestem w ciąży. A po dzisiejszych badaniach mogę jeszcze tydzień plamić.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    acia20 to nie ciekawie, ale ze co masz z ta szyjka bo rozumiem, ze cos nie tak :confused:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dotknięcie jej czymkolwiek powoduje że leci z niej krew, jak za dużo pochodzę to wtedy się może jakoś uciskać, chodź dziś po nocy miałam tą akcję. I właściwie to sama jeszcze nie wiem ci i jak
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    a robili usg w srodku wsio ok?
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    z maluchem OK
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Kolposkopia brzmi nieciekawie, ale gdzieś przeczytałam, że jest nieinwazyjna, bezbolesna i krótka. No i jest bezpieczna nawet u kobiet w ciąży...Nie wiem niestety co ci poradzić. Czytałam też, że w ten sposób wykrywa się między innymi stany przedrakowe i raka szyjki macicy, ale w Twoim przypadku to chodzi chyba o coś innego.

Treść doklejona: 06.07.12 18:06
    ale ogólnie podobno takie badanie powinno być przeprowadzane u wszystkich kobiet. Na pewno jest wtedy gdy jest zły wynik cytologii, ale ty wyniku chyba jeszcze nie masz...

Treść doklejona: 06.07.12 18:07
    acia20: z maluchem OK

to dobrze
    to nie ma co się martwić na zapas :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    mam wynik cytologi z 6 czerwca tego roku wyszła 2 gr i wszystko ok, a dziś mi zrobili i wynik za 3 lub 4 dni
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: a czemu?

bo moj lekarz prowadzący mi tak kazał i zapisaywał to w karcie ciąży, stąd mam obraz jak to było w ciagu całej ciąży

Treść doklejona: 06.07.12 18:17
    acia20: Witam, byłam dziś na IP, bo plamiłam najwięcej jak do tej pory. Rano we krwi miałam całą wkładkę zapisałam się do przychodni do gin, ale innego niż zawsze bo mój na urlopie. I gin stwierdziła że nigdy takiej szyjki nie widziała i że ona nie wie o co chodzi i mi da skierowanie do szpitala. Na szczęście nie było kolejki na IP, zbadali mnie kazali mi leżeć w domu i jak tylko zobaczę jakieś krwawienie to od razu na IP przyjeżdżać plus pobrali mi cytologię coś jeszcze i i na cito kazali zrobić u nich w przychodni Kolposkopie - czy ktoś z Was miał to badanie. A jak się na to zapisywałam to w rejestracji mieli problem bo na wypisie IP mam konkretne nazwisko lekarza wpisane do którego mam iść na tą Kolposkopie a się okazało że on na urlopie i zapisali mnie do innej ale kazali w poniedziałek dzwonić czy ten inny lekarz wykona mi badanie jak jestem w ciąży. A po dzisiejszych badaniach mogę jeszcze tydzień plamić.

współczuje CI:sad:
    --
  7.  permalink
    violet_flower: Oooo :) Eeee :( Zgłoś moderatorowi permalink
    Cześć Dziewczyny witam Was wszystkie z meggga upalnego Krakowa... chwilkę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia, ale jakoś przebrnęłam Ostatnio mam mało czasu by Was czytać regularnie, ponieważ jutro...biorę ślub

To wszystkiego co najlepsze i trzymam kciuki za słoneczną pogodę ale bez upału !!! :bigsmile:

Treść doklejona: 06.07.12 18:27
    ______

mkd: uf po arbuzie lepiej, seks był, zaraz będzie lało znów mi doskonale czyli porodu nie będzie.

Poczkaj chwilke... po seksie musi jakos Ci ruszyc... no i to połączenie SEX + ARBUZ musi byc = PORÓD ;-) hahahaha ale sobie wymyslilam. Zeby tak prosto w zyciu było, co? :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    spidermanka: to połączenie SEX + ARBUZ musi byc = PORÓD ;-)
    spidermanka: Zeby tak prosto w zyciu było

to każda zamiast liczyć nadrobione dni rodziłaby najpóźniej w terminie :wink:

Treść doklejona: 06.07.12 19:14
    Kurcze, jak to jest?!
    Przez cały dzień myślę "co ten mój Kacperek się w ogóle nie rusza?" Dwa razy, może trzy w ciągu dnia... a zawsze szalał w tych porach...
    Wystarczyło, że mąż przyszedł, zagadał do niego, dotknął brzuszka a mały zaczął latać po moim brzuchu jak szalony...
    Cały dzień myślę czy coś jest nie tak, a tu wystarczy kontakt z tatusiem... Czyżby jego bardziej kochał? :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    acia20 ja miałam robioną Kolposkopię w ciąży.Badanie jest bezbolesne i lekarz jest wstanie w ciągu kilku minut określić co się dzieje i jaką podjąć terapię.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny , a arbuza w ciąży nie wolno?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    saba___: a arbuza w ciąży nie wolno?

hmmm? wolno, czemu nie?
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Arbuza w ciazy? A dlaczego nie? :shocked:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    nie no tak tylko pytam. Bo czytam posty i tak zrozumiałam ,że arbuz +sex = poród więc tak pomyślałam ,że może działa na skurcze albo coś w tym stylu .Ale to pewnie przez ten upał tak słabo myślę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    wolno, tak sobie żartujemy tylko. ja walczę dziś sama z felem. wstępnie zamówiłam na noc teściową, może by mi się głowa jakoś odblokowała jakbym wiedziała że ktoś jest na miejscu do fela, ale u mnie znów cisza.
    Wyciągnęłam laktator chciałam spróbować tej stymulacji sutków bo ręcznie to ja tego nie zrobię, jak w czasie porodu z felem musiałam je masować godzinami myślałam że umrę.

kurcze nie wiem czy ciągnąć teściową jak nic się nie dzieje.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd: kurcze nie wiem czy ciągnąć teściową jak nic się nie dzieje.

A daleko ma?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    my w izabelinie ona na żoliborzu więc jakby się coś działo to m i tak zdąży po nią pojechać nim ja wezmę prysznic:) a może będzie lepszy seks jak m wróci. raany czego człowiek nie zrobi by urodzić :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    U mnie też się nic nie dzieje...:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Zawsze mi się wydawało, że większość kobiet rodzi przed wyznaczonym terminem (osobiście znam tylko dwie, które urodziły po), ale tu na forum jest chyba odwrotna tendencja, nie? Można by było prowadzić jakąś statystykę, bo mnie to ciekawi.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    pepper mysle ze nie ma reguły ostatnio było tez sporo wczesniaków lub przed terminowych dzieci

Treść doklejona: 06.07.12 22:26
    o kurde dziewczyny wzięłam laktator ale tryskam siarą,a brzuch tak na maksa mi się postawił :) chyba wstanę półgodzinki wcześniej i popracuje nad oksytocyną przed zapisem ktg może coś się ruszy..

jakbym rodziła to poluś da wam znać :) chyba że sama pójdzie rodzić :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    może rzeczywiście "przeterminowane" po prostu bardziej zostają w pamięci, bo dłużej zostają na podium.

Treść doklejona: 06.07.12 22:30
    powodzenia mkd, oby twoje starania dały szybki efekt!:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja gdzieś wyczytałam, że cześciej kobiety rodzą po wyznaczonym terminie niż nie donoszą ciąży...
    wiec stwierdziłam, że mogę być spokojna i co?!
    w 30tc powiedzieli mi, że tygodnia jeszcze w dwupaku nie posidzę,
    a skończyło się na tym, że urodziłam dzień przed skończeniem 41:devil:
    przez 21 dni byłam jako pierwsza na Naszej liście:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Żadnych wieści od Mkd! Ja też się nie rozpakowałam, za to przeżyłam najgorsza noc! Przez kilka godzin miałam takie skurcze, że wyłam z bólu, nieregularne, więc nigdzie nie jechaliśmy.. z Pola tak nie bolało, ale teraz przecież szyjki nie mam. Strasznie jestem ciekawa jak Młody, ile waży i czy tam wszystko ok, boję się, że dla Niego jednak jeszcze za wcześnie. W pn wizyta, w środę usg..

A jak P_Madzia? Bluecactus?

Mkd, obstawiam teraz dla Ciebie 8.07, niedzielny Franus :-) Niunia i Dodotka, Wy też zaraz wystrzelicie na porodówkę :-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 7th 2012
     permalink
    Heja.
    Ja mam od wczoraj wieczorem taaaaaaki ból głowy, że nie wiem co mam robić :sad::sad:
    Okłady zimne przez pół nocy nie pomogły, już wzięłam 2 razy po 2 apapy, i jak przez nastęne pół godziny nie rpzejdzie choć trochę to wezmę nastepne :confused: Wczoraj to już mroczki miałam - ani czytać, ani ogladać telewizji tylko leżałam z zamknietymi oczami. Spać prawie nie spałam przez ten ból... Mój mąż mówi, że to przez te upały, albo przez właczony wiatrak - ale akurat wczoraj najmniej byłam na dworze i przed wiatrakiem - rodzice byli, wiec miałam zajęcie :wink:
    Nie wiem co robić....
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJul 7th 2012
     permalink
    Ul_cia to te zmiany pogody pewnie, mnie tez pobolewa, a mierzyłas cisnienie?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.