Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornibriana
    • CommentTimeJul 7th 2012
     permalink
    madzinka83: Dziewczyny macie jakieś sposoby na skurcze nóg?

Polecam Aspargin. Mnie pomógł. To połaączenie magnezu i potasu, bez recepty.
    Kakai: a to sie troche dziwie bo moj lekarz prowadzacy nie sprawdza mi teraz przepływów ani wód

Mnie też nie.
    '
    Mówiłam Wam , że laktator działa :devil:
    '
    A ja mam iść do szpitala we wtorek na KTG i nie mam skierwoania. Ale moja lekarka będzie, więc nie będzie problemu, bo sama mi kazała przyjść ;)
    '
    Dziś chłodziliśmy się nad wodą. Bomba :) Odpoczęłam, rodiznka zajęla się Zu i od razu dolegliwośći brzuchowe minęły. Ale wczoraj wieczorem bolało, rwało, szyjka kłuła bardzo...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja narazie uruchomiłam męża, jako przyspieszacz:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    A z laktatorem spróbuję :) ciekawa jestem, czy uda się z kropelkę mleka uzyskać
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 7th 2012 zmieniony
     permalink
    KAKAI - Masz Ty zdrowie w taki upał :wink::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: KAKAI - Masz Ty zdrowie w taki upał

haha :bigsmile: ale mi dobrze:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Kakai, przyjemny sposób :) mi lekarka zabroniła przytulonek.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: Kakai, przyjemny sposób :) mi lekarka zabroniła przytulonek.

aa szkoda, a dlaczego?
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Może że względu na to rozwarcie i zgladzona szyjkę.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    BlueCactus: Może że względu na to rozwarcie i zgladzona szyjkę.

skoro już możesz rodzić i planujesz sie pobudzać laktatorem to wg mnie mąż tak samo pomóc może :smile:
    co innego gdyby Ci rodzic nie było wolno
    ale tak ? jakąż krzywdę może mąż wyrządzić ? :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Teorka...dobrze prawisz :D
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Przy rozwarciu bardzo latwo o infekcje, dlatego zakazuja :p
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Radwańska przegrała :sad: Szkoda
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ul_cia - przegrala, ale walczyla dzielnie :) szczegolnie w 2gim secie! Ona jest mlodsza o 8 lat od swojej rywalki. Pierwszy raz w finale, na pewno jeszcze nam pokaze, ze jest najlepsza :) Tylko trzeba poczekac :)
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Visti...jednak co doświadczenie, to doświadczenie :) to jednak z przytulankami wstrzymam się.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja słyszałam teorię, że jak odszedł czop to łatwo o infekcję, każdy decyduje za siebie no nie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Tylko niekiedy nie wiadomo, czy ten czop jeszcze jest, czy nie :D

Penny jutro wychodzi z Mala Nadia do domku, jesli wszystko bedzie ok :)
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Wreszcie tu dotarłam :smile:
    Ledwo się ruszam, bo jest potwornie gorąco, a do tego jestem cała pogryziona przez komary :confused: przez ten gorąc nawet kotom nie chce się polować :wink:
    Zjadłam dziś pół ananasa i spróbuję wieczorem zaktywizować siebie i męża :devil: o ile oboje będziemy w stanie się ruszyć...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Nawet na mazurach nie da sie wytrzymac...nad sama woda mamy dzialke i pomimo woatru nie da sie wysiedziec woda w misce gotuje sie w ciagu 10 min! Jestem opuchnieta nie spie po nocach mam juz dosc! Starszego rodzilam w marcu i bylo ooo wiele wiele lepiej!
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny
    sysiajaw mi też przepisał żelazo już po jednej tabletce było mi niedobrze ,ale dawałam rade na drugi dzień już gorzej a na 3 to prawie odpływałam nie mogłam do łazienki wstać, miałam takie wymioty , straszny ból głowy ,że myślałam ,że mi ją rozsadzu .Zadzwoniłam do gina bo nie wiedziałam czy brać powiedział że nie bo najwidoczniej nie toleruje i żebym odstawiła bo jak tak będę wymiotować to morfologia jeszcze bardziej poleci. Pisałaś że bierzesz na noc mi powiedział żebym brała rano godzinę po jedzeniu albo po obiedzie też godzinę jak mi wygodniej.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    A ja mimo upału wolę lato.. nic mi nie puchnie. Pot się ze mnie leje, ale nie gorzej przecież niż gdybymw ciaży nie była. Mam dobry nastrój. Gdy rodziłam w marcu było ciemno, ponuro, nie lubię zimy - brrrr.
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    nibriana: A ja mimo upału wolę lato.. nic mi nie puchnie. Pot się ze mnie leje, ale nie gorzej przecież niż gdybymw ciaży nie była. Mam dobry nastrój. Gdy rodziłam w marcu było ciemno, ponuro, nie lubię zimy - brrrr.

Mnie moja diabetolog przekonywała, że lato na rodzenie nie jest złe - jednak słońce i możliwość wyjścia z domu praktycznie zaraz po porodzie podobno skutecznie działa przeciw depresji poporodowej.. No i dzidziuś na powietrze może od razu.. Tak też sobie moje cierpienia tłumaczę, że warto :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Tego się trzymajmy.
    Mnie marcowa deprecha nie omineła... trudno było i wszystko takie nowe... teraz będzie lepiej - mam nadizeję :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    A ja dzisiaj załtwiłam sie na cacy ... pokroiłam papryczke chili bez rękawiczek :cry: to co mi się działo z rękami, olaboga, zapomniałam nawet że mi upał rano przeszkadzał :neutral:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    laktator działa działa.

poluś fel położony niby główkowo, ale leży nisko i pod jakimś dziwnym skosem, że pelota musiała być cały czas ustawiona pod kątem, jakby tylko część jej cokolwiek wyłapywała a dodatkowo jego tętno przez pewien czas pokrywało się z moim, ale ważne że wszystko ok.

ze mnie znów leje się brunatny śluz, ale to po badaniu.Zioła przygotowane, laktator czeka obok, ale zacznę bliżej 22 bo mąż i tak wróci dopiero ok 23.
    Moje modlitwy zostały wysłuchane i chyba fel już zasnął- pierwszy raz od początku tych upałów bez żadnego problemu- oby oby był to znak :)

Póki co mam regularne co 5-7 min niemal bezbolesne twardnienie brzucha- vsti pamiętam jak pisałaś o tym z patologii, no dobra może jednak trochę bolą i są inne niż dotychczas bo tak się pną od dołu aż pod przeponę.

Nie chcę się nastawiać bo boję się rozczarowania. Dobrze że decyzję o pojechaniu do szpitala jakby coś podejmie moja położna.
    Idę zrobić kotlety i uprać poszewkę na poduszkę do karmienia bo to ostatnie dwa brakujące elementy.
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    A ja tak mocno spuchlam (stopy) że zupełnie nic nie pomaga, i chodzić nie mogę!
    Skurcze wróciły, są częste, ale bez nakrecania się..

Do kiedy ma się upał utrzymać?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    po wtorku ochłodzenie takie do 28 stopni :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    A ja wróciłam z 2 km spaceru i na razie nic się nie dzieje...i nie zapowiada się...
    -- ,
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    niunia a nie masz laktatora?
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A mnie przeczyscilo z dwóch stron... I skurcze co 20 minut były przez jakieś 2h a teraz znów cisza...
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd trzymam kciuki zeby sie ruszyło, wszytsko ma sie ku dobremu

a ja wam powiem ze po sexie zaczął mi sie ból brzucha, taki jakby ucisk w dole brzucha, potem dosżły skurcze i to regularne co 15 minut a po 2h przeszły i wziełam nospę i ten ucisk w dole brzucha tez minął, zdziwiłam sie:shocked:

Treść doklejona: 07.07.12 20:37
    idzie burza, pada, wreszcie powietrze!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Mam laktator. Tylko i tak mam dużo siary i nie chcę mieć jej więcej... Może jutro nie będę się bać go użyć :)

Treść doklejona: 07.07.12 20:42
    P_Madzia, oj chyba mnie wyprzedzisz :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Niunia ja mam już dość tych upałów i najchętniej to bym teraz rodziła :) chociaż wszystko nagle przeszło...

Treść doklejona: 07.07.12 20:46
    I nawet nie chce wiedzieć jak Wy sie czujecie w starszych ciazach...
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Ja też mam dość już tych upałów...:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    no i po burzy, dupa niec nie zagrzamiało

a mi powracają skurcze, sa bezbolesne ale częste spięcia
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mkd mialam takie w nocy twardnienia, a na drugi dzien urodzilam :D Trzymam kciuki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No, dziewczynki - trzymam zatem kciuki! :bigsmile::cool:
    --
  1.  permalink
    Kurcze mi wlasnie brzuch zaczal sie napinac....:shocked:Zeby z tego porodu nie bylo.Co prawda dostalam Celeston na plucka malego,ale chcialabym jeszcze te 3tyg wytrzymac...
    Mam nadzieje,ze z krazkiem wszystko ok.Biore globulki niby nic mi tam nieprzeszkadza,ale zastanawiam sie czy poczulabym gdyby sie lekko zsuna z szyjki i przestal ja podtrzymywac...?:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti pamiętam ale tak strasznie boję się fałszywego alarmu. choć twardnienia mam dalej regularne od jakiejś 16tej.
    jakby co to mama pod telefonem będzie jechać w nocy do fela- wiem że mąż wróci szybko do niego i że będzie bezpieczny ale tak się go boję zostawić :(

idę pod prysznic i biorę laktator.

Niunia mi też siara leci, ale na razie nie znalazłam skuteczniejszej metody by pobudzić u mnie skurcze. no i też mam dośc upałów, dlatego też chciałabym rodzić w nocy
    --
  2.  permalink
    Kakai: no i po burzy, dupa niec nie zagrzamiało

U nas juz tydzien po 34stopnie a jutro ma byc jeszcze cieplej...Albo urodze albo padne z tych upalow:confused:nie wiem co pierwsze:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cobraczku! Ty się nie wygłupiaj - my mamy jeszcze czas!
    --
  3.  permalink
    Ul_cia: Cobraczku! Ty się nie wygłupiaj - my mamy jeszcze czas!

Kurcze tez mi sie to srednio podoba,wezme Mg i scopolan moze przejdzie a jak nie to pojade na IP bo wyjscia innego nie widze:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Mkd, powodzenia :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dzwoniłam do położnej powiedziała że dopóki nie boli to to nie to :) ide po moją oks jakby się cos działo to bede pisac do polki a już mowię dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Mkd, laktator w dłoń i do dzieła. Czekamy na wieści:bigsmile:

Mi się od wczoraj coraz gorzej oddycha, mała chyba atakuje przeponę, bo ciągle czuję, że nie mogę nabrać dostatecznie dużo powietrza. Na schodach sapię jak lokomotywa. Poza tym zauważyłam, że zaczynam jeść jak świnia- brzuch przeszkadza mi w nachyleniu się do talerza. :wink: Uroki ciąży.

Wszystkie narzekające na upały i spragnione deszczu zapraszam do mnie, do Edynburga. Czego jak czego, ale tego ostatniego na pewno nam nie brakuje. Pada codziennie.
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Nie dam rady przebrnac w najblizszym czasie przez zalegle posty.Chcialam zameldowac,ze my od wczoraj w domu.Mamy problemy z karmieniem.Glownie z obolalymi piersiami.Przy kazdym karmieniu placze;/ Nie wiem co gorsze porod czy obecny bol piersi...Moze za pare dni odwaze sie opisac swoj porod.Niestety mam totalna traume;/
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Osorya: Nie dam rady przebrnac w najblizszym czasie przez zalegle posty.Chcialam zameldowac,ze my od wczoraj w domu.Mamy problemy z karmieniem.Glownie z obolalymi piersiami.Przy kazdym karmieniu placze;/ Nie wiem co gorsze porod czy obecny bol piersi...Moze za pare dni odwaze sie opisac swoj porod.Niestety mam totalna traume;/

Osorya -współczuję biedaku - i traumy i obolałych piersi tez się tego obawiam, podobno to wszystko szybko mija i później już jest tylko lepiej ....:confused:
    --
  4.  permalink
    Osorya Ulcia ma racje...czas leczy rany... i te na piersiach i na psychice :))

peppermill no w okolicach Londynu tez pada codziennie...nie pamietam juz nawet od kiedy....i az z zazdrosci juz cala zielona jestem jak o polskich upalach slucham lub czytam...:/
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Ogłaszam dobra nowinę, 4.50 Franek wylądował! jak dostanę więcej info dam znać, brawo Mkd!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJul 8th 2012
     permalink
    Mkd gratulacje:clap::cheer:

Swoja droga ciekawe czy to laktator ??:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 8th 2012
     permalink
    Laktator na bank!

Dostałam info i przekazuję

"W skrocie.23 twardnienie brzucha co 5 min. Akcja Laktator i od razu bolesniejsze skurcze i krwawienie o 24 decyzja o szpitalu. 1. 15 5 cm skurcze dalej co 5 min a na ktg totalne nic:)-godz 3 7cm przebicie pecherza masaz cyckow i skurcze co 2 min a potem czestsze. Parte jakos ok 4. 20. Fran na swiecie o 4. 50. 4szwy tylko na skorze. Bol jak dla mnie kosmos zwlaszcza ze glowka dlugo sie nie mogla wstawic. Macica tez duzo bardziej sie boli.i szycie tez ale to kwestia braku zzo. Generalnie interwencje to pecherz i naciecie. A tak to ful bolesna natura ale w koncu to marzenie. Teraz najwazniejsze:) 10pkt 57cm 3550gr"
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.