Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeJul 9th 2012
     permalink
    Kakai: Ja po wizycie, maly 3340g, szyjki nie ma, rozwarcie na 1,5 cm, zapis ktg super

to co bierzecie sie ostro do pracy z mężem , czy jeszcze poczekasz aż samo się rozkręci ?
    a wkoncu na żywo widziałam Wasz wózeczek naprawdę świetny wybór , wygląda na duży, świetnie wykonany w każdym calu , masywny, i jaki pojemny naprawdę dobry wybór :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    BlueCactus, ja jestem z Poznania.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    acia 20 - wow to naprawde dziwne zeby schudnac w ciazy tyle i to jak nie wymiotowalas, moze przez stres jakis...
    mnie sie wydaje ze juz zaczynam tyc, choc jem umiarkowanie, normalnie zeby nie czuc glodu, ale wg mnie to w ostatnich 2 tyg brzuch mi mocno urosl co jest dla mnie dziwne bo ponoc zaczyna rosnac po 12 tyg dopiero przewaznie, no ale moze to takie zludne wrazenie przez wzdecia
    edzia503 - no wlasnie juz sie nie moge doczekac tych ruchow dzidzi i kiedy bedzie jakies ksztalty widac na usg :))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    30h bez snu. skurcze przychodza i odchodza,nie jestem w stanie ich utrzymac, chociaz niektore ich fale zapowiadaly sie dobrze. glownie kaza mi lezec pod ktg-dzis rano przez ponad cztery h nie wstalam. potem doktor na badaniu mowi mi ze ona nic nie moze dla mnie zrobic, bo rozwarcie nie postepuje. autentycznie blagalam ich o oxy zeby te skurcze utrzymac, bo po prostu jak przyjdzie co dp czego tp ja nie dam rady ze zmeczenia. z jednej strony ich rozumiem, bo nikt nie chce odpowiedzialnosci za narodziny wczesniaka, ale ja aitentycznie zaczynam chciec wrocic do domu, bo czuje ze tu mic z tego nie bedzie...
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Annie współczuję :(

Kakai ty mnie jeszcze przegonisz! :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    milka ja jestem na podobnym etapie i już mi tez brzuch się 'wywala'. Teraz mogłabym to zrzucać na tłuszczyk pozostały z poprzedniej ciąży ale w poprzedniej - pierwszej tez miałam szybko brzuch widoczny. Już w 9tc nosiłam spodnie ciążowe bo mnie normalne uciskały.
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    BlueCactus: Później wizyta u przedziwnego lekarza.

Mówisz o tym podstarzałym, chudym, wlekącym nogami (sorry, ale On to się nigdy nie spieszy i wręcz spaceruje, idąc do swojego gabinetu)?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Mónikka....... lkarz, który mówi z bardzo dziwnym akcentem :D (Włodzimierz M.). Na dodatek podczs badania ginekologicznego, dotknął mojego uhodowanego hemoroida i pyta się: a co to jest? Mówię: to jest hemoroid. A on: w Pani wieku to niemożlwie, to jest pewnie owsik :D Szczęka mi opadła :D
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    BlueCactus: Na dodatek podczs badania ginekologicznego, dotknął mojego uhodowanego hemoroida i pyta się: a co to jest? Mówię: to jest hemoroid. A on: w Pani wieku to niemożlwie, to jest pewnie owsik :D Szczęka mi opadła :D

:crazy::tooth::crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kakai,a Ty czytasz ze zrozumieniem ?? :wink: Jedna dziewczyna miała wątpliwości co do cewnika,bólu w czasie porodu itp. więc parę osób jej opisało swoje doświadczenia min. ja :wink: Nikt tutaj nie opisuje swojego porodu..Bez przesady. Chyba za bardzo przewrażliwiona jesteś :wink: Jestem w stanie Cię zrozumieć. Wiesz.. Też byłam w ciąży :cool: Nie ważne. Przepraszam jak kogoś uraziło to co napisałam na temat moich przeżyć w czasie porodu.. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    milka1984: acia 20 - wow to naprawde dziwne zeby schudnac w ciazy tyle i to jak nie wymiotowalas, moze przez stres jakis...
    mnie sie wydaje ze juz zaczynam tyc, choc jem umiarkowanie, normalnie zeby nie czuc glodu, ale wg mnie to w ostatnich 2 tyg brzuch mi mocno urosl co jest dla mnie dziwne bo ponoc zaczyna rosnac po 12 tyg dopiero przewaznie, no ale moze to takie zludne wrazenie przez wzdecia

Milka - mnie ciąża nauczyła napewno jednego - wszystko w ciaży jest możliwe i w miarę rozsądku NORMALNE :wink: Mdłości, brak mdłości, ból cycków, brak bólu cycków, wysypka, tycie, chudniecie, ospałość, napady energii, wspaniały humor, wisielczy humor, duży brzuch, mały brzuch..... i tak moge do wieczora :cool: Także nie dziw się niczemu tylko się obserwuj i ciesz ciażą ;-) Ja miałam brzuszek widoczny w miarę szybko - a z kolei na dziś przytyłam tylko 2 kg, więc zobacz jaki paradoks :bigsmile: Mnie to sie wogóle wydaje, ze ja np "grubiej" w ciaży wygladałam w 20 tygodniu niż w 32 .... no bo teraz to już mi kulka z przodu siedzi, nie mogę powiedzieć... :wink:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny w zaawansowanej ciazy, te ktore maja potwierdzone ze dziecko jest ulozone juz do porodu, czy mozecie zaspokoic moja ciekawosc?

Skoro malec jest juz glowa w dol, to w jaki sposob odczuwacie jego ruchy? W czwartek mam spotkanie kwalifikujace do porodu bardzo naturalnego, bez obecnosci lekarzy w "birth centre". Do tej pory spelniam wszekie warunki, zastanawiam sie jednak czy Syn nie zrobi mi psikusa i na przyklad nie ustawi sie nieodpowiednio. Dodam ze ostatni raz na usg widzielismy sie w 21 tyg i juz raczej nie zobaczymy, ale to nie jest problem. Problemem jest moja ciekawosc i chec dzialania w razie W (siedzenie na pilce godzinami :) Ja czule go jakos tak po przekatnej. Dokladnie opisujac, po lewej stronie w okoicy pepka znajduje sie jakas jego czesc, a druga wyczuwalna jest po prawej stronie w okolicy zeber (i ta wydaje sie byc stopa badz kolanem, ale to tylko przypuszczenia)
    Czy to mozliwe ze Henio jest juz glowa w dol, bo chyba na tym etapie to juz powinien zajac ostateczna pozycje.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ostateczną pozycję to może zająć nawet w 40 tygodniu - przykład mojej koleżanki ;) ale masz rację zwykle na tym etapie jest już ułożone w pozycji startowej. Ja czuję kopniaki od góry i z jednego boku a dupkę (tak myślę) wypina koło pępka z jednej storny, z drugiej czasem kolanka. Tak mi się wydaje :) No i czuję smyranie na dole w pachiwnach - to muszą być rączki...
    --
  2.  permalink
    nibriana dziekuje za odpowiedz.

Ja wlasnie bardzo malo czuje "na dole". Zeby nie powiedziec ze nic. Nic nie uciska na szyjke, a jesli uciska to jakos nieodczuwalnie. Stad moje watpliwosci.
    Chyba nie pozostaje mi nic jak siedziec przez 3 dni na pilce z nadzieja ze bedzie ok.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Matylda1982: Ja czule go jakos tak po przekatnej.

moja Mała od 22 tc była ułożona główkowo a teraz jest od jakichś 3 tygodni ułożona poprzecznie :) I właśnie tak ją czuję :) rozpycha się po bokach :) ponoć na moim etapie dziecko ma jeszcze 6 tygodni na zmianę pozycji...
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    nibriana ja takie smyranie czuje na kości miednicy. Bardzo dziwne uczucie.:wink:
    Ja jestem ciekawa jak mała jest ułożona niby była główkowo, ale w piątek się okaże.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja czuję jakby nóżkę (kolanko - albo stópkę - coś w każdym bądź razie twardego i małego) w okolicy żołądka, tak wysoko pod splotem słonecznym - przeciaga mi to to pod skórą aż czuje dyskomfort, a dupkę/plecki wypina mi tak po prawej stronie nad pępkiem tylko z boku :bigsmile:
    Generalnie fajnie ją czuje ale faktycznie śmieje sie, ze tancerka z niej bo głównie nogami przebiera :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMatylda1982
    • CommentTimeJul 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Katka81

a czujesz go rowno po obu stronach?
    Bo u mnie jest bardzo duza asymetria. Po prawej brzuchol momentami (ostatnio przez 2 dni) jest dwa razy wiekszy niz po lewej.
    o tak to wyglada mniej wiecej:

Odkladam laptopa, biore ipada i ide na pilke ;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Matylda1982: o tak to wyglada mniej wiecej:

Ja nie Katka :wink:, ale u mnie brzuch często wygląda bardzo podobnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dotarłam dopiero do domu, w sumie Wam powiem ze wiesci pozytywne ale nie nastawiam się, bo nie chcę potem płakac ze jeszcze nic, najwazniejsze ze mały rosnie i serducho ładnie bije:surprised:
    --
  3.  permalink
    Nie bylo mnie tu jakis tydzien i ponad 1000 postow do nadrobienia...WOW :shocked:
    Osorya, Penny GRATULUJE :D
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Matylda1982 u mnie wygląda to jak Twoje odbicie :D
    --
  4.  permalink
    cho: Matylda1982 u mnie wygląda to jak Twoje odbicie :D

czyli ze sa szanse ze jest glowa w dol? Czy Ty masz potwierdzenie od lekarza co do ulozenia dziecia?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Ja też po wizycie, wieści wręcz idealne!
    Szyjki niemalże brak, gin powiedział, że włożył jeden palec, gdyby włożył dwa to mogłoby się zacząć, byłoby po szyjce..
    Młody nisko, nie wiem ile waży, jak doczekam do środy to się dowiem, bo jedziemy na usg.
    Gin zapytał czy pod porządki dawno robiłam, i że pewnie powinnam zrobić, przejść schody kilka razy, wziąć się za Monża i rodzić.
    Nie lekceważyć żadnego z objawów porodowych, bo to będzie krótko trwało. Ciąża donoszona, wszystko gra, tylko się zbierać na porodówkę i rodzić :)
    Ano, i nic się nie zmieniło w ułożeniu, główkowe:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Edzia fajnie ze wózek CI sie spodobał:smile: co do działania teraz popije herbatke z lisci malin-dzis kupiłam, w srode mam nauke parcia z połozna no i jak sie nic nie ruszy to cyba pokombinujemy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Super Polusiowa :) Cieszę się, że tak pozytywnie, pzrede wszystkim nastawienie Twoje no i gina :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    1.niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    2.Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    3.P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    4.marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    5.Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    5.cho 18.07.2012 (dziewczynka)

6.nibriana 19.07.2012 (dziewczynka)
    7.ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    8.Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    9.BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    10.Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)
    11.PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    12.Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    12.Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    13.atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    14.easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    15.majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    16.Mamrotka 13.08.2012
    17.kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    18.Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    18. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    18. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    18. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    19. dorotka09.05 20.08.2012
    19. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    20. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    20. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    21. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    22. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    23. patyk 120 01.09.2012
    24. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    25. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    26. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    27. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    28. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    29. oranda 15.09.2012
    30. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    31. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    32. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    33. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    34. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    35. kapelusznick 01.10 2012
    36. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    37. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    38. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    38. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    39. KasiaTasia 13.10.2012
    40. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    41. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    42. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    43. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    43.isiula. 10.11.2012
    44. Linden 12.11.2012
    44. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    45. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    46. lofbejbe 21.11.2012
    47. edzia503 23.11.2012
    48. basia_87 06.12.12.
    49. ruda03 09.12.2012
    50. acia20 12.12.2012
    51. mooniia 21.12.2012
    52. Pomarańczka25 2.01.2013
    53. misia-ludek 6.01.2013
    54. kasia151288 16.01.2013
    55. agavva 21.01.2013
    56. marakuya 1.02.2013
    57. justyna883 2.02.2013
    58. ikamek 06.02.2013
    59. beagraf 12.02.2013
    60. andziaiw 22.02.2013
    60. milka 1984 22.02.2013

no to lista:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Toś mnie wyróżniła :D Mówisz, że jednak 18 urodzę razem z cho? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: Toś mnie wyróżniła :D Mówisz, że jednak 18 urodzę razem z cho? ;)

smykło mi sie bo szwagiwr przyszedl do mnie akurat
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    O tak, nastawienie mam cudowne, nawet mi ten upał nie przeszkadza, choć spocona jestem wszędzie..
    Zastanawiam się od czego zacząć.. I kurka rurka, zaczęłam się bać :(
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    nibriana: Toś mnie wyróżniła :D Mówisz, że jednak 18 urodzę razem z cho? ;)

Jak dla mnie możemy rodzić razem :)

Polusiowa wieści bomba!

Aż wam zazdroszcze dziewczyny, bo ja muszę na informacje jakieś czekać do piątku.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Magda.....nie bój ;-)
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ja jutro na KTG, powtarzam się, bo pisałam już, ale nie mogę się doczekać :) Tom wziął Zuzę na basen, a ja sie nudzę. Brzuch twardy, szyjka kłuje i patrzę co chwila czy nie rodzicie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziś połaziłam troszkę po sklepach i strach mnie ogarnął, bo twardnienia pojawiały się co kilka minut, co gorsza po półgodzinie zrobiły się bolesne. Jak przyjechałam do domu to ból w dole brzucha pojawiał się i znikał co parę minut i tak przez 40 min. Potem na szczęście odpuściło, bo już byłam skłonna dzwonić na IP. Teraz się zastanawiam, czy to ze zmęczenia, czy wynik stresu ( mam problemy z załatwieniem macierzyńskiego i dziś po kolejnej rozmowie telefonicznej z jakąś kretynką puściły mi nerwy i wyłam przez godzinę).
    Kurczę, mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, bo moja córeczka ma jeszcze sporo czasu.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: Ja jutro na KTG, powtarzam się, bo pisałam już, ale nie mogę się doczekać :) Tom wziął Zuzę na basen, a ja sie nudzę. Brzuch twardy, szyjka kłuje i patrzę co chwila czy nie rodzicie

ja o dziwo dzis brzuch mięciutki jak nigdy:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja jutro tez idę na ktg i zobaczymy czy mnie zostawia czy odesla do domu z tym moim rozwarciem...
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Matylda, mój brzuszko zdecydowanie inny :) po Twoim sądząc, to pewnie ułożenie główkowe. Maluch leży sobie po lewej i dobrze Mu tam :) Moja mała wypycha mi boki :) także zdecydowanie wygląda to inaczej :)

Treść doklejona: 09.07.12 18:54
    peppermill pewnie stres zrobił swoje... ja jak się zdenerwuję, to też tak mam... odpocznij dzisiaj i nie stresuj się :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Ja po wizycie... Niuniek wysoko i mam jedynie 1,5 cm rozwarcia...
    -- ,
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Tylko lub aż... ja się zastanwiam - jeśli np. jutro się okaże, że mam rozwarcie np. 1,5 cm to przyspieszą cesarkę? Czy to nei jest powód?
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Nibriana, ja rozwarcie na opuszek palca miałam w 34 tc. Więc wolno teraz u mnie postępuje...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    A tak na marginesie zaczęłam ósmy miesiąc!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Rodzić zaczęły czy co? Taka cisza...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: Rodzić zaczęły czy co? Taka cisza...--

ja jeszcze nie rodze, mały napierał znów na szyjke troche pobolało i poszedł spać:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Mnie na wizycie gin powiedział że do terminu napewno nie dotrwam :bigsmile:

szyjki nie ma rozwarcie na 2 cm nic tylko rodzić :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    xkamilax: szyjki nie ma rozwarcie na 2 cm nic tylko rodzić

hah mam wrazenie ze juz kilka z nas przyszlo z ta samą nowiną:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    To teraz zrobimy olimpiadę 28dni, która pierwsza :)
    Tak, jak matka się porodu spodziewa, to coraz durniejsze pomysły ma!

Od jutra rana zaczynam działać, neta mam w telefonie, więc będzie na bieżąco. No i mam numer do mkd, ale Ona pewnie się eFuje (Fel&Fran), więc raczej nie będę przeszkadzać.
    Obiecuję też zaglądać, bom ciekawska!

Czyli jest nas kilka, które mają na już szyjki, rozwarcia, odstawione leki, przygotowane ciała...
    I zaraz będziemy zdjęcia Maluchów wrzucać. Super!

BTW, penny masz śliczną Nadię, i bardzo miło, że do nas zajrzałaś!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    xkamilax: Mnie na wizycie gin powiedział że do terminu napewno nie dotrwam

Mój też tak mówił od 34 tc i co? I już się robię przeterminowana :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    A ja się dziś wkurzyłam i zaczynam działać - skaczę na piłce, schodzę po schodach, szczypię brzuch ile wlezie, a wieczorkiem biorę się za piersi i męża :devil: nie chcę do tego szpitala :cry:
    A jak bym zamiast w czwartek, jak mi mówiła, poszła w poniedziałek, to duży grzech? :shamed:

Treść doklejona: 09.07.12 21:31
    Matylda mój też wypina tyłeczek raz w jedną, raz w drugą stronę :smile: rzadko kiedy mu się uda symetrycznie usiedzieć :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    niunia32: Mój też tak mówił od 34 tc i co? I już się robię przeterminowana :)

a wypluj te słowa !:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    xkamilax: a wypluj te słowa !

Plu, plu...:)
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.