Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJul 9th 2012
     permalink
    Matylda moj brzuszek wyglada podobnie gdy Dominik sie wypina. Od okolo 26 tygodnia niezmiennie lezy glowa w dol:)

Bylam dzis na porodowce z polozna i innymi ze szkoly rodzenia. Widzialam "sprzet" itd. i troche zal ze to nie szpital w kktorym bede rodzic. Widzialam blizniaki urodzone w 34 tc wagowo byly jak moj synek w brzuszku. Dziwnie bylo patrzec na nie majac takiego szkraba w brzuszku:) oj jak ja juz chcialabym zeby te przynajmniej 3 tygodnie szybko zlecialy.....

Dziewczyny mam wrazenie ze sie zmowilyscie hehe:) podobne wiesci:):cool:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  1.  permalink
    Ja tez już nie moge doczekać się mojego szkraba ,ale zaś z drugiej strony czym bliżej porodu tym bardziej sie boje:cry: Jakaś trauma mi pozostała... i ostatnio miałam takiego doła, że przeryczałam cały wieczór przypominając sobie co było....:confused: Ale to może wszystko dlatego, że syna rodziłam będąc bardzo młoda i szoku doznałam.
    a tak na marginesie, gdzie jest wątek o porodach bo nie moge znalezć?
    --
    •  
      CommentAuthorGaggataB
    • CommentTimeJul 9th 2012
     permalink
    Kakai: no to lista:wink:

No to ja koło numeru 56 ... 1 luty 2013
    --
  2.  permalink
    Dzieki dziewczyny za odzew. Troche sie uspokoilam, moge przestac szalenczo okupowac pilke:)
    Teraz byle do czwartku i mam nadzieje ze dostaniemy zielone swiatlo na porod wodny w birth centre.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeJul 10th 2012
     permalink
    U mnie nadal cisza...:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry!

Zapowiada się piękny dzień. Zatem niech się dziś dobre dzieje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    1.niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    2.Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    3.P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    4.marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    5.Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    5.cho 18.07.2012 (dziewczynka)

6.nibriana 19.07.2012 (dziewczynka)
    7.ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    8.Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    9.BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    10.Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)
    11.PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    12.Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    12.Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    13.atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    14.easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    15.majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    16.Mamrotka 13.08.2012
    17.kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    18.Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    18. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    18. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    18. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    19. dorotka09.05 20.08.2012
    19. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    20. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    20. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    21. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    22. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    23. patyk 120 01.09.2012
    24. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    25. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    26. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    27. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    28. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    29. oranda 15.09.2012
    30. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    31. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    32. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    33. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    34. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    35. kapelusznick 01.10 2012
    36. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    37. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    38. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    38. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    39. KasiaTasia 13.10.2012
    40. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    41. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    42. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    43. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    43.isiula. 10.11.2012
    44. Linden 12.11.2012
    44. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    45. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    46. lofbejbe 21.11.2012
    47. edzia503 23.11.2012
    48. basia_87 06.12.12.
    49. ruda03 09.12.2012
    50. acia20 12.12.2012
    51. mooniia 21.12.2012
    52. Pomarańczka25 2.01.2013
    53. misia-ludek 6.01.2013
    54. kasia151288 16.01.2013
    55. agavva 21.01.2013
    56. marakuya 1.02.2013
    56. GaggataB 1.02.2013
    57. justyna883 2.02.2013
    58. ikamek 06.02.2013
    59. beagraf 12.02.2013
    60. andziaiw 22.02.2013
    60. milka 1984 22.02.2013

Gaggata dopisana :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kaki, przecież Ty masz termin na 26 dopiero :cool: A dziś jest 10.. Ja też 3tyg. przed porodem na wizycie nie miałam szyjki i co ? I jeszcze się przenosiła tydzień gratis :wink: Także wyluzuj,masz jeszcze czas :cool::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Niunia, chyba przytrzymasz listę :wink:

A ja dzisiaj znowu od 5 nie śpię.... i od rana pokłóciłam się z moim mężęm - bo podobno go zaczepiam i się czepiam :confused: Tylko, ze jak "ośmieliłam" się go dzisiaj poprosić zeby zmienił nastawienie podlewania ogóródka, bo włącza się o 5 i teraz przy otwartych oknach mnie to budzi to sie zrobiła afera bo się przyczepiłam do ogródka :shocked: Jak wspomniałam, że przecież wczoraj on miał cały zły dzień, bo go o 5 obudziło podlewanie ogródka i sie rzucał i właściwie dlatego o tym dzisiaj mówię, bo jemu też przeszkadzało to sie okazało, że ja się czepiam ...... a potem już poszło.....
    chyba obiadku dzisiaj nie będzie :devil:
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Dziewczyny, nie nakręcajcie się tak na szybsze porody bo statystyki mówią same za siebie. Czyli większość z nas dociągnie przynajmniej do 39tyg. Co do szyjek, mi wody się sączyły, rozwarcia w ogóle nie miałam,czop mi w ogóle nie odszedł a szyjkę miałam dość długą i jak to położna stwierdziła....ojjjjj od dupy strony żeś zaczęła z tym porodem... ;) No i zaczęłam swój 12h poród;) A dużo tu takich dziewczyn szyjkowo-rozwarciowych hehe które dotrwały do 40tyg;)

Ostatnio zapytałam mojego gina kiedy mam się spodziewać Lilianki, a on powiedział nastaw się Pani na 2 tyg po... wtedy na pewno będzie;) No i mam takie nastawienie....:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej;-)

Dzisiaj piekny dzien bo mamy z mezem 2 ga rocznice slubu:twosome:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Kakai: Dzisiaj piekny dzien bo mamy z mezem 2 ga rocznice slubu:twosome:

Wszystkiego dobrego! :dinner:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: Dzisiaj piekny dzien bo mamy z mezem 2 ga rocznice slubu

Gratulacje i wszystkiego najlepszego :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Hallo! Nikt nie rodzi? Chciałabym już do 20 wskoczyć :wink:.

Rano byłam na badaniach - krew i mocz, dużo ludzi, duszno, śmierdząco od środków dezynfekujących :confused:. Jakaś dzisiaj niewyspana jestem. Wczoraj brzuch ciągle miękki, bo praktycznie nic nie robiłam oprócz małego ogarnięcia mieszkania.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hussy: Kaki, przecież Ty masz termin na 26 dopiero A dziś jest 10.. Ja też 3tyg. przed porodem na wizycie nie miałam szyjki i co ? I jeszcze się przenosiła tydzień gratis Także wyluzuj,masz jeszcze czas

Wczoraj pisałam nie nastawiam się:wink: A co do szyjki to w Twoim profilu ejst napisane ze 5 dni przed tp miałas szyjkę długa na 1cm i miałas "masaż szyjki", dla mnie to inna inofrmacja niz brak szyjki i rozwarcie. Dlatego nie sugeruje sie tym, bo każda z nas tu na forum jest inna:smile:

dziekuję dziewczyny:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    atamala: Dziewczyny, nie nakręcajcie się tak na szybsze porody bo statystyki mówią same za siebie. Czyli większość z nas dociągnie przynajmniej do 39tyg. Co do szyjek, mi wody się sączyły, rozwarcia w ogóle nie miałam,czop mi w ogóle nie odszedł a szyjkę miałam dość długą i jak to położna stwierdziła....ojjjjj od dupy strony żeś zaczęła z tym porodem... ;) No i zaczęłam swój 12h poród;) A dużo tu takich dziewczyn szyjkowo-rozwarciowych hehe które dotrwały do 40tyg;)

Ja to się generalnie nastawiam na przenoszenie i na ten moment umawiam sie z Martynka na wrzesień ;-) (mój termin to 18 sierpnia) - bo chyba nigdy psychicznie gotowa nie bedę :wink::wink: na ten moment .... tzn - tak mówie dzisiaj, jak czuje sie super, nic mnie nie boli, nie jest mi jeszcze baaardzo cieżko i bardzo nie puchnę - ale mam świadomość, że jak już fizycznie nie bedę dawała rady to będę z Młodą pertraktowała natychmiastową ewakuację z brzucha :wink:
    --
  3.  permalink
    Czesc dziewczynki!
    U mnie z nowu zaczely sie skurcze nieregularne.Jak sie beda nasilac to pojade do gina:confused:
    Cos czuje,ze ta ciaza zakonczy sie bardzo szybko..Nie wiem czemu ten moj synio tak sie pcha na swiat lobuziak maly...
    Wizyty mam u zakaznika i ginekooga dopiero na 25.07,ale jak skurcze sie nasila to pojade wczesniej.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    CObraczku fakatycznie jak beda sie tak powtarzac to idz do lekarza
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Cobraczek: U mnie z nowu zaczely sie skurcze nieregularne.Jak sie beda nasilac to pojade do gina

a ja myślę, że może to tylko przepowiadające. Pogadaj z synkiem niech jeszcze z 3 tyg wytrzyma :wink:
    Jak Cię będzie to bardzo niepokoić to pewnie jedź do lekarza i się nie zastanawiaj. Trzymam kciuki, żeby to był tylko strach mamy:wink:
    --
  4.  permalink
    Kakai: CObraczku fakatycznie jak beda sie tak powtarzac to idz do lekarza

cho: a ja myślę, że może to tylko przepowiadające. Pogadaj z synkiem niech jeszcze z 3 tyg wytrzyma Jak Cię będzie to bardzo niepokoić to pewnie jedź do lekarza i się nie zastanawiaj. Trzymam kciuki, żeby to był tylko strach mamy

Juz w tej ciazy wszystko co najgrosze sie do mnie przyczepilo:toksoplazmoza,cukrzyca,niewydolnosc szyjki macicy,czeste infekcje:confused:Zastanawiam sie co dalej jeszcze bedzie.Przepraszam,ze tak marudze,ale juz mam dosc powoli.:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mi sie wydaje, ze to wszystko zalezy od indywidualnych warunkow. jedna moze chodzic z rozwarciem miesiac inna 1-2 dni. Nie ma, co sie porownywac do kogos, bo kazda z nas ma inny stan zdrowia, inne warunki fizyczne, inny styl zycia i inne predyspozycje do np. rozwierania i skracania tej dziadowskiej szyjki:devil::bigsmile:

Kakai- wszystkiego naj!
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Myśmy z mężem wczoraj działali, ale jedyny efekt to kilka nieregularnych skurczy i... czkawka młodego :wink:
    Też się nastawiałam na przenoszenie, ale mnie przestraszyło to skierowanie do szpitala - za Chiny nie chcę tam leżeć, jeśli czuję się dobrze, a z dzidziem wszystko ok...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia: właściwie dlatego o tym dzisiaj mówię, bo jemu też przeszkadzało to sie okazało, że ja się czepiam ...... a potem już poszło.....

o to to to, Oni tak właśnie do tego podchodzą - ponieważ jesteśmy w ciąży, to zawsze to My się czepiamy, bez względu na wszystko. Mają pretekst do wybielania siebie. Mój też teraz jak ma zły dzień, to nie powie prawdy, że ma skopane samopoczucie, tylko ciągle JA SIĘ CZEPIAM :) W ogóle to śmieję się z mojego, bo jak mnie coś boli, to nawet mnie nie pożałuje - pokręci nosem, powie swoje "damY radę, mamY już z górki ( z naciskiem na "Y") i tyle. A ostatnio Go żeberko bolało a innego dnia kark, bo źle spało biedaczysko i ledwo przeżył normalnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: Mamy wypis idziemy do domu!

rewelacja!!:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam sie w nieco chlodniejszy dzien (mam nadzieje):)))
    Umowa najmu podpisana:) ! za 1,5 miesiaca a moze za miesiac wprowadzamy sie na moze nie do konca na swoje ale jednak!:))):cool:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Katka :wink: u nas też jest tak, ze MY mamy z górki i MY damy radę, ale to JA sie czepiam :devil::bigsmile::wink: CHŁOPY!

MKD - super! lada moment już w domku! :bigsmile:

Dziewczęta, mam takie spostrzeżenie (dla mnie nowe ;-) ) - koleżanka mi mówiła, że baaaardzo często jest tak, że jak wraca sie z maluszkiem po porodzie do domku to ów nasz maluszek, który był Aniołkiem w szpitalu nagle przez ok. 2 doby płacze, marudzi, doprowadza rodzica do skraju załamania typu "coś pewnie źle robię", "co mu jest, precież w szpitalu było wszystko OK", "pewnie coś się dzieje" itp.... :wink: a okazuje sie (potwierdzone przez pediatrę), że to normalne, bo Maluszek tak reaguje na nową florę bakteryjną (szpital - dom) i nowe otoczenie - i żebyśmy nie wpadały w załamanie, że to my robimy coś nie tak, bo to normalne. Spotkałyscie się z czymś takim? A Mamusie, które juz powrót ze swoim Skarbem mają za soba potwierdzają? :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    U nas płacz się zaczął dopiero po 3 tygodniach. do tej pory zu była aniołkiem... przejście do domu nei miało znaczenia dla niej.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Polus jak coś się będzie dziać to pisz koniecznie na pewno przekaze. My czekamy na obchod pediatry bo ja juz moge isc do domu. Nastawienie na urodzenie w 42tyg to najlepsze podejscie:). A dla tych co tak sie denerwuja plaskim zapisem ktg to pisze ze ja mialam 7cm rozwarcia skurcze co 2min i plaski wykres. Po 1.5godz tulilam frania.Mamy wypis idziemy do domu!
    --
  5.  permalink
    Kakai: Dzisiaj piekny dzien bo mamy z mezem 2 ga rocznice slubu

Wszystkiego naj, naj, najlepsiejszego :*
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Cobraczek: Przepraszam,ze tak marudze,ale juz mam dosc powoli.

Weź przestań. Jesteś w ciąży masz prawo marudzić. Zobaczysz wszystko na koniec pójdzie jak z płatka i ci wynagrodzi te ciagłe problemy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd: ula odpowiem ci za 2 dni. Choc fran raczej juz wie jak sie walczy o swoje wiec pod aniolkow nie nalezy choc tak dzis wyglada.
    --

:wink:
    A opowiedz jak Felek reaguje na braciszka?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho: Weź przestań. Jesteś w ciąży masz prawo marudzić.

a propos tego, kolezanka mi powiedziala: "jestes w ciazy i marudzisz a sama tego chcialas, ja tego nie rozumiem" :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: "jestes w ciazy i marudzisz a sama tego chcialas, ja tego nie rozumiem"

Jakaś chora? :shocked:
    A ona była juz w ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Jakaś chora? A ona była juz w ciąży?

nie była..., dlatego od razu pomyslałam, nie ma to jak wsparcie kolezanki...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Taa...... no comments ....

Dziewczyny przed chwilą przeczytałam na gazecie:

<a href="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12100321,Pijany_lekarz_przy_porodzie__Dziecko_ma_obrazenia.html?lokale=warszawa">
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kakai: jestes w ciazy i marudzisz a sama tego chcialas, ja tego nie rozumiem" :shocked:
    --

o jak bym kopnęła w dupę normalnie... :devil: może by zrozumiała...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    mkd wracajcie do domku i czekamy na zdjęcia Braci :)

Ja dziś szaleję, cały czas coś robię, nawet pierogi z soczewicą wykonałam, aby urodzić pozostaje mi wg moich postanowień zajrzeć do excelowej książki. Miałam się w tym podreperować, ale w tej sytuacji to już niewiele zdziałam ;-)

Narzekanie to nasza specjalność i takie rady, że skoro do terminu zostało nam kilka tygodni więc teraz należy cierpliwie czekać to ja mogę sobie w buty wsadzić.
    Będziemy narzekać, działać i oczekiwać, że się ruszy, a co!
    Tzn. jedna będzie czekać i liczyć, że przenosi, a drugi niecierpliwiec konkretny (ja) będzie na głowie stawać, aby się brzucha pozbyć. O!
    Skoro z medycznego punktu widzenia jest ok, to czemu nie pomóc naturze?

Zainstalowałam się właśnie przy wiatraku, błoooogoooooo, ale zaraz Mój Harpaganik wstanie z drzemki i będziemy szaleć :)
    --
  6.  permalink
    Dzień dobry Wszystkim Dziewczynom :) witam się już jako świeżo upieczona mężatka :wink:

Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów, od soboty mnie tu nie było, a dużo naprodukowałyście :wink:

zorientowałam się tylko, że mkdurodziła, więc gratuluję i życzę zdrówka mamie i Dzidzi
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ula odpowiem ci za 2 dni. Choc fran raczej juz wie jak sie walczy o swoje wiec pod aniolkow nie nalezy choc tak dzis wyglada.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia: Katka :wink: u nas też jest tak, ze MY mamy z górki i MY damy radę

Ul_cia a wiesz co u mnie jest najśmieszniejsze? Mój Przemek wyjeżdża na 4 tygodnie do pracy, wraca na tydzień i tak w kółko - praktycznie jestem tu sama a jeszcze na podtrzymaniu, mam się oszczędzać i leżeć :bigsmile: ale tak tak tak, jak najbardziej, DAMY RADĘ, MAMY JUŻ Z GÓRKI :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet_flower: witam się już jako świeżo upieczona mężatka

wszystkiego najlpeszego kochana:winkkiss:
    --
  7.  permalink
    Kakai: wszystkiego najlpeszego kochana

dziękuję bardzo :winkkiss:

Treść doklejona: 10.07.12 13:00
    i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu - będziemy mieć to święto blisko siebie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ciekawe co u easyshare... Trzy dni temu ostatni raz się logowała...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Właśnie, Kakai Wy dziś świętujecie, to Najlepszego Kochana!!!
    --
  8.  permalink
    mnie bardzo ciekawi co u Nadziei....bardzo dawno sie nie logowala..... dajcie mi kopala w dupala, zebym w koncu zebrala sie do kapania :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    violet_flower: i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu - będziemy mieć to święto blisko siebie--

hehe dokałdnie:bigsmile: dziekuję:wink:

Treść doklejona: 10.07.12 13:08
    PolusiowaMama: Właśnie, Kakai Wy dziś świętujecie, to Najlepszego Kochana!!!

dziękuje, własnie dostalam piekny bukiet z tej okazji:surprised:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ul_cia ty nie czytaj takich artykułów, bo (nie dość że nóż się sam w kieszeni otwiera jak się to czyta) głupie myśli będziesz mieć.
    Mi wystarczy, że mam schizę na tle ruchów dziecka, ale opowiadac nie będę bo po co inne mamy mają wpaść w paranoje :D
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Katka u mnie podobnie, maz jedzie na okolo 2 tygodnie wraca na pare dni, a jak wiesz tez musze lezakowac jeszcze przynajmniej przez 2,3 tygodnie:( Perpektywa przeprowadzki na swoje mnie nie cieszy bo wiem ze bede w tym mieszkaniu sama z dzieckiem...:( szkoda mi troche mojego Dominika ze nie bedzie mial taty na codzien a maz syna. :(
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Kakai wszystkiego naj z okazji rocznicy! :flowers:
    violet_flower wszystkiego naj z okazji ślubu! :flowers:

Wczoraj pierwszy raz od pół roku wypiłam kawę, takiego mi smaka narobili w tv na mrożoną, że nie mogłam się powstrzymać.. Razem z dzieciem mym takiego po niej speeda dostaliśmy, że nie mogliśmy zasnąć do 2 w nocy.. Ehh tak się kończą moje zachcianki :devil:
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Jestem po KTG i badaniu - z malutką w porządku, skurcze do 40, szyjka zamknięta. Myślę, że doczekam do 19. A ze boli - cóż takie uroki końcówki :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.