Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJul 10th 2012
     permalink
    No to 19 lipca bedziesz juz tulic malutka:)))
    to juz tak niedlugo:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ul_cia u Nas po wyjsciu ze szpitala nic sie nie zmienilo... Nadia krzyczy tylko jak jest glodna :D Nawet kupa Jej nie przeszkadza :D
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kakai,i co ta Twoja koleżanka tak bez niczego do Ciebie powiedziała? :wink::wink: Oj coś mi się nie chce wierzyć :devil::devil::devil: Ja wiem jakie humorki ma kobieta w ciąży :wink: Mój biedny mąż opowiadał,że przez całą ciąże dałam mu tak popalić jak nigdy. W sumie potrafiłam się czepiać o byle co,a jak mąż pytał o co mi chodzi i dlaczego, to sama nie wiedziałam o co właściwie mi chodzi. Także ja bym się tam na nią nie złościła,bo hormony robią swoje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hussy ja to bez ciązy nawet humorki mam i jestem nie do zniesienia, także pewnie teraz juz jest apogeum:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai - czyli jak prawdziwa KOBIETA! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Kakai - czyli jak prawdziwa KOBIETA!

heh mozna tak to nazwac:bigsmile:

Treść doklejona: 10.07.12 14:59
    isiula dziękuję:bigsmile:

nibriana dobre wiesci:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    W telefonie wyskoczyl jakis blad i nie chce sie wlaczyc:confused:Ma juz kilka lat nic dziwnego,ze odmawia posluszenstwa.Jak troche sie lepiej poczuje to pojade do plusa i wezme cos na doladowania.

U nas troche lepiej,dzwonilam do gina i mowil zeby wziasc Mg i buscopan a jak nie przejdzie to przyjechac na IP.Narazie puscilo,zobaczymy wnocy jak bedzie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kakai: Hussy ja to bez ciązy nawet humorki mam i jestem nie do zniesienia, także pewnie teraz juz jest apogeum

Hehe :tooth: Mnie za to najlepiej omijać szerokim łukiem na tydzień przed @ :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hussy: Hehe Mnie za to najlepiej omijać szerokim łukiem na tydzień przed @

to kiedy masz @??:crazy:
    --
  2.  permalink
    Hussy: Hehe Mnie za to najlepiej omijać szerokim łukiem na tydzień przed @

oo, mialam tak samo :P

Mobilizuje sie do segregowania ciuszkow przed praniem, cienko mi to wychodzi, ale coz, trzeba :P torbe mam prawie spakowana do szpitala, tylko ciuszki mi zostaly :P a facetom zostal pokoj do zrobienia :P bo jak narazie to tylko lozko rozkrecili i nic wiecej :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A w pologu, jakie ma sie humorki :D Niekiedy lepiej bez kija nie podchodzic do mnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: A w pologu, jakie ma sie humorki :D Niekiedy lepiej bez kija nie podchodzic do mnie :D

Ja właśnie chyba bardziej się siebie boje w połogu :wink: niz w ciazy, bo w ciąży jakos wyjatkowo charakter mi się złagodził :devil: ale jak sobie wyobrażę mój charakterek+uciązliwości połogu (ja nigdy nie nosiłam podpasek i jak sobie tylko pomyślę, ze coś mi tam leci i coś mam w majtach to jestem wk...iona)+ że mnie coś boli (a boleć bedzie na pewno)+ ból cycków przy karmieniu + płacz Maluszka (a ja oczywiście nie wiem o co chodzi i napewno jestem beznadziejną matką :wink:) + niewyspanie+ itp+itd = chyba powinnam się wyprowadzić sama od siebie :devil:

Treść doklejona: 10.07.12 15:51
    Moze ja dlatego, że tego wszystkiego w/w sie spodziewam - wcale nie spieszę sie z porodem (mentalnie) :rolling:
    --
  3.  permalink
    Ja tam normalnie sie zachowuje i przed @ i w czasie pologu rowniez tak bylo....W ciazy troszke emocjonalnie robujana bylam,ale wiadomo,nie byla to latwa ciaza i nadal nie jest wiec to zrozumiale.Mysle,ze po porodzie odetchne z ulga i skoncza sie te wszystkie leki,badania,lekarze a przedewszystkim strach o synka.
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeJul 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam dziś:)u mnie lekko chłodniej.Miałam dziś USG mój maluch waży 1500g:) śr wiek ciąży 30tc więc lekarz powiedział,że jeszcze 6-7tyg i mogę rodzić:)wspaniale wieści jak dla mnie:)szyjka nie była badana a trochę się nia martwię tzn kłuje/uciska mnie coś tam czasem i mam nieraz uczucie jakby mały rączkę tam mi wkładał a wizyta a 2 tyg dopiero nic nie mówiłam dzis lekarzowi bo po1 nie był moim ginekologiem a po2 było mnóstwo stazystów gdzie nimi się zajmował-czy któraś też odczuwa czasem TAM taki dyskomfort?
    -- ,
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Też cośt akiego odczuwam już od dawna i nic się z szyjką nie dzieje, ale nie ma reguły. Teraz mnie kłuje i boli jak cholera, ale zamknięta.
    --
  4.  permalink
    Mam nadzieje,że to nic poważnego:)dzięki NIBRIANA
    -- ,
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ale tu u nas dzisiaj cisza :devil: Rodzą nasze liderki czy co? :wink:
    Kakai, co u Ciebie?
    Leneczka ja nie podpowiem, bo moja lalunia mi majstruje na górze przy żołądku, a na dole nic - i tez sie zastanawiam czy z kolei to jest normalne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Jak już pisałyśmy - w ciaży wszystko jest NORMALNE :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    nibriana: w ciaży wszystko jest NORMALNE :devil:

nie przesadzajmy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Poparzyłam dziś brzuchol gorącą patelnią... jednak się nie umiem przywyczaić, że coś tak wielkiego mi urosło :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulcia u mnie na razie nacisk małego na szyjke i odbycik, boli mnie stempel normalnie:shamed: pozatym pojedyncze przepowiadacze i skurcze w pachwinkach. Na szczescie dzis pogoda fajniejsza wiec wszytsko znosze dobrze:bigsmile:

Treść doklejona: 10.07.12 17:50
    leneczka grtauluje wizyty, co do szyjki nie martw sie, mnie w tym czasie tez kłuła, wtedy wydawało mi sie ze mocno a teraz jak zapitoli to jest juz cos:wink: a dodam ze miałam w 30 tyg szyjke ponad 3,5cm długa, swoja drogą jestem w szkou ze w 3 tyg skrócila sie do zera i rozwarła:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    nibriana: Poparzyłam dziś brzuchol gorącą patelnią... jednak się nie umiem przywyczaić, że coś tak wielkiego mi urosło

Ja z kolei ciągle sobie cycki o coś obijam :tooth: bo też się nie mogę przyzwyczaić - a nadal bardziej wystają od brzucha ..... więc sa na "pierwszej linii strzału" :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: a nadal bardziej wystają od brzucha

wow:bigsmile:

ja to zahaczam brzuniem czasem, bo nie umiem w małych przestrzeniach wycelowac z brzuszkiem:surprised:
    --
  5.  permalink
    KAKAI zazdroszczę tych tygodni już ja zamiast 2 wolalabym mieć z przodu 3;/
    ja też czasem czuję parcie na odbyt;/ale to może przez zaparcia:(
    No nic zobacze jak za parę dni nie przejdzie pójdę na nieplanowaną wizyte do ginekologa
    -- ,
    • CommentAuthorcho
     permalink
    A ja dziś miałam niezłą jazdę. Nie wspomne o tym, że do białej gorączki doprowadza mnie kobieta paląca i pijąca w ciąży. Z mężem do ukończenia naszego domu mieszkamy, a zasadniczo opiekujemy się mieszkaniem jego ciotki ( mieszkajaącej w hiszpanii). Mamy wspólne podwórko z kamienicą do której mamy 120 metrów może troszeczkę wiecej. Nasze mieszkanie wygląda jak mały domek. W tej kamienicy mieszkają tacy państwo, którzy lubią sobie wypić, zapalić i czasem imprezy odbywaja się na schodach naszego mieszkania. Niby kończa się o 22 ale do tego czasu to uszy mi więdną. Teraz postawili sobie ławeczkę zeby móc palić i popijać do woli. Wszystko ok gdyby ten smród nie leciał mi do mieszkania przez otwarte okna i gdybym nie musiała słuchać słownika łaciny podwórkowej. Często też leca jakieś szyby itd. Ciocia zgłosiła to do administracji budynku ( a zarazem wspolnoty). Nie wspominając o tym, że zapytała skąd lecące szyby, ławka i pety ów Pani. Ta później do mnie z pretensjami wyskoczyła że skarże. Normalnie jak w przedszkolu. I mi mówi ze ona ta ławeczke ma bo jej duszno. Ok jak jest w ciąży i jest jej duszno niech sobie siedzi, ale nie musi przy tym palić i pić. Trzeba mieć tupet!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    leneczka8484: KAKAI zazdroszczę tych tygodni już ja zamiast 2 wolalabym mieć z przodu 3;/ja też czasem czuję parcie na odbyt;/ale to może przez zaparcia:( No nic zobacze jak za parę dni nie przejdzie pójdę na nieplanowaną wizyte do ginekologa

tez tak niedawno pisałam, przeleci, zobaczysz:wink: ja na szczescie zaparc nie mam u mnei ten nacisk pojawil sie moze z tydzien temu i jest coraz silniejszy:wink:

cho współczuje, u mnie w bloku tez mieszka takie towarzystwo, na szczescie ma wybryki tego typu nie codziennie,
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Do moich dolegliwości doszedł ból bioder :neutral:. Też mi Mała po szyjce gmera. Pojutrze wizyta, pierwszy raz czekam jak na zbawienie. Póki co oszczędzam się, dzisiaj tylko małe zakupki i obijam się. Przyszły 2 bluzki ciążowe, jestem bardzo zadowolona, bo ostatnio coś Mała tak przykoksowała, że w te sprzed ciąży nie wchodzę.
    Cho nie cierpię takich ludzi, a ostatnio do nas do bloku tego pokroju się przyprowadzili - 4 dzieci, rodzice siedzą na balkonie, piwko, papieroski i słownik rynsztokowy.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kakai: to kiedy masz @??:crazy:

Dopiero mi się skończyła :tooth:
    -
    Mi najgorszy ból sprawiała główka małej,która w ostatnim tygodniu była baaaardzo nisko. Jak posiedziałam pół godz. to potem wstać nie mogłam i to dosłownie,a o chodzeniu nawet nie wspomnę.Chodziłam jak kaczka i wszystkiego się trzymałam,bo ból był nie do zniesienia.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Teraz jak teraz (chciaż w ciąży mam wieksze uczulenie na alkohol i papierosy niż miałam), ale co będzie jak urodzę? Niestety jeszcze przez jakiś czas trzeba będzie się przemęczyć tutaj i w tym problem. Mam nadzieje, że coś uda się załatwić. Najśmieszniejsze jest to, że Ci Państwo powinni być eksmitowani, ale ponieważ ona jest w ciąży nie mogą tego zrobić.
    --
  6.  permalink
    Hussy: Mi najgorszy ból sprawiała główka małej,która w ostatnim tygodniu była baaaardzo nisko. Jak posiedziałam pół godz. to potem wstać nie mogłam i to dosłownie,a o chodzeniu nawet nie wspomnę.Chodziłam jak kaczka i wszystkiego się trzymałam,bo ból był nie do zniesienia.

Ja mam juz te odczucia...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hussy: Dopiero mi się skończyła -

strach sie bac:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dostałam dzisiaj awizo z poczty, że jakaś paczka przyszła. Mąż uradowany, bo wylicytował buty i był pewny, że to one przyszły, pojechał na pocztę i po chwili mi dzwoni, że to jakaś paczka z Bebilonu. Zdziwiłam się, bo nic nie zamawiałam, potem pomyślałam, że to ze szkoły rodzenia, bo coś tam wypełnialiśmy, jakieś ankiety. No nic, przyszedł z tym pakunkiem, otwieramy pudełko, a tam... biały miś :devil:. Myślałam, że padnę, więcej tektury, opakowania niż zawartości:tongue:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Współczuję Cobraczek... Ja bym nie wytrzymała tyle tygodni z takim bólem
    --
  7.  permalink
    Hussy: Współczuję Cobraczek... Ja bym nie wytrzymała tyle tygodni z takim bólem

Najczesciej odczuwam jak siedze i wstaje,okropnie boli....
    Jakos damy rade oby jeszcze 2-3 tyg wytrzymac.W 37 pojde do gina zeby zdja pessar i niech sie dzieje co chce.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    madzinka ja tez dostałam tego misia, wypełniałam ankiete bebilonu internetowo :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    A ja dzisiaj zamknęłam w końcu zakupowa listę niezbędników, w ogóle dziwie się sobie myślałam że bardziej mnie będzie nosiło a o dziwo jestem wyjątkowo rozsądna :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Poczytałam co pisałyście o humorkach w ciąży i doszłam do wniosku, że ja to jestem wyjątkowo bezkonfliktowa ostatnio. W pierwszej ciąży sama ze sobą nie mogłam wytrzymać, a teraz nie jest źle. Ja w ogóle jestem straszny nerwus i choleryczka, a od kilku miesięcy chyba znacznie trudniej mnie wyprowdzić z równowagi- chociaż i mąż i Natala często bardzo się starają.

A jeszcze odnośnie tej zmiany zachowania dziecka po wyjściu ze szpitala. U nas tak było, że dzień po tym jak wróciłysmy do domu Natala rozdarła się po raz pierwszy (wczesniej w szpitalu piszczała tylko tak cichutko jak myszka) i powiem wam, że byłam przerażona. Byłam pewna, że coś złego się dzieje. Potem okazało się, że mały potwór tak żywiołowo reaguje na głód:tongue: a potrafiła być głodna nawet 15 minut po karmieniu. Wcześniej w szpitalu miała za niską glukozę, więc była przymulona i trzeba ją było "przymuszać" do jedzenia.
    --
  8.  permalink
    mkd - wielkie gratulacje ! Podziwiam, że jednak do konca wytrwałaś w swoich decyzjach co do naturalności porodu bez ZZO :cool: Ucałuj od nas Frania ! :bigsmile:

_____

A mnie nieco mniej tutaj, bo szykuje sie na tygodniowy urlop z mężusiem i moim 10-letnim synkiem. Tak wiec trzymam kciuki za wszystkie z terminem na "już" :bigsmile: :bigsmile:
    -- ___
  9.  permalink
    A ja czuje sie olana :cry: myslałam ,że tu mnie ktoś wesprze i podbuduje... i nawet nie uzyskałam odpowiedzi na moje pytanie :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja kurcze nie mogłam patrzeć w szpitalu na babki, które w zaawansowanej ciąży lub krótko po porodzie paliły fajki w wc... Masakra! :/
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    magdalenko tu jest temat o porodach :smile:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    A mi znów puchną nogi....w mieszkaniu przyjemnie , na dworze 23 stopnie i pochmurno, a ja dostaje balony....normalnie ...ech

Vsti: A ja kurcze nie mogłam patrzeć w szpitalu na babki, które w zaawansowanej ciąży lub krótko po porodzie paliły fajki w wc... Masakra! :/

U nas w szpitalu takie wychodziły na zewnatrz, miały niezły problem jak ich położna zobaczyla....awantura na maksa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Vsti: A ja kurcze nie mogłam patrzeć w szpitalu na babki, które w zaawansowanej ciąży lub krótko po porodzie paliły fajki w wc... Masakra! :/
    --

Szkoda słów... jak leżałam na patologii, to od razu za drzwiami oddziału jeden dym :/ jak szłam do sklepu czy wychodziłam z rodzinką, to musiałam wstrzymywać oddech do momentu, aż przejdę przez ten koszmar :/ Moja Misia nie zaznała jeszcze, co to dym papierosowy i będę robić wszystko, by tak pozostało na długo :)
    --
  10.  permalink
    Dziewczyny,ale mi sie chce popcornu:bigsmile::bigsmile: mniaaam:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    "magdalenka2610: ja tez już nie moge doczekać się mojego szkraba ,ale zaś z drugiej strony czym bliżej porodu tym bardziej sie boje Jakaś trauma mi pozostała... i ostatnio miałam takiego doła, że przeryczałam cały wieczór przypominając sobie co było.... Ale to może wszystko dlatego, że syna rodziłam będąc bardzo młoda i szoku doznałam.
    a tak na marginesie, gdzie jest wątek o porodach bo nie moge znalezć?
    ...
    Ja tez mam syna w podobnym wieku jak Ty (10 lat) i musze przyznać, że jak teraz patrze ile jest mozliwości w porównaniu do tych, które były 10 lat temu to napawa mnie to optymizmem. Oby tylko nie naiwnością... ;-) ale mysle, że teraz można dowiedziec sie, w którym szpitalu mają takie warunki, jakie byśmy oczekiwały. Oczywiście nigdy nie da sie przewidziec, jak pójdzie poród, ale... MAGDALENKA - zobaczysz, tym razem bedzie dobrze. Wkoncu juz sie namęczyłas swoje - 9 lat temu, nieprawdaż ?! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny ja po ktg - zapisały sie regularne skurcze, ktore ledwo co czułam a te bolesne sie nie zapisywaly. Rozwarcie nadal na 4 cm, szyjki brak jeśli do czwartku nic sie nie ruszy mam sie zjawić w szpitalu na kolejne ktg.
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziewczyny czy to co nazywacie siarą to się zaczyna od takich żółtawych grudek z sutków? I w jakim tygodniu to Wam się zaczęło.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    ja zauważyłam dziś właśnie u siebie pierwsza siare jestem w 27tc
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    acia20: Dziewczyny czy to co nazywacie siarą to się zaczyna od takich żółtawych grudek z sutków? I w jakim tygodniu to Wam się zaczęło.

Pytalam ostatnio o to samo, ktoras z dziewczyn wyjasnila mi ze to nie siara tylko wydzielina oczyszczajaca sutki (nie pamietam nazwy).

Mn ie tez kluje szyjka czasami, denerwujace uczucie...i tez czasem sie tym martwie.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Jak będziecie dopisywać do listy to prosze u mnie wpisać DZIEWCZYNKA :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.07.12 21:38</span>
    Wieć może to co ja mam to nie siara tylko włąśnie to coś co oczyszcza sutki, nie wiedziałam o tym
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.