Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 11th 2012
     permalink
    P_Madzia: Mogę rodzic :)

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    P_Madzia: Kakai co sie może dziać ? Mogę rodzic :)

no sie domyslam, tylko zmylil mnie emot-->:cry:

Treść doklejona: 11.07.12 10:51
    do mnie dzis przychodzi polozna i cwiczymy nauke parcia:devil: mowila ze musi byc po skonczonym 37 tygodniu bo bywa ze ta nauka rozkreca akcje:smile:

Treść doklejona: 11.07.12 10:51
    Polusiowa mi na dzis przepowiedziała hahah:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    P_Madzia: Kakai co sie może dziać ? Mogę rodzic :)

Myśle, ze Kakai zanieokoiła płacząca buźka na końcu Twojej poprzedniej wypowiedzi, bo ja tez sie zaczęłam zastanawiać, co sie moze stać :cool:

A u nas dzisiaj pogoda jakaś taka niedorobiona - ani słońce, ani chmury za to duszno i gorąco.... dobrze, ze w nocy było chłodno i się pierwszy raz od tygodnia chyba wyspałam :smile:

Jesteście dla mnei jedyną rozrywką, bo jakoś nic mi się nie chce robić, wiec zapodajcie tu jakieś fajne tematy :-))
    Ciekawe co u Doti i Kasiek - Doti czasem sie odzywa, a Kasiek zaginęła w akcji :wink:
    No i co u naszej Easy i jej Idy :bigsmile:

Treść doklejona: 11.07.12 10:54
    Kakai: no sie domyslam, tylko zmylil mnie emot-->

tośmy sie zgadały :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    judka25: Madzinka widzę, że wyprawka ruszyła pełną parą

Tak, już prawie wszystko mamy, jeszcze wanienka i przewijak :). Ciuszki poprane, poprasowane, ale coś mi się ciągle wydaje, że mało :devil:. Chyba zaproponuje babciom, żeby po jednym zestawie śpioszków z kaftanikiem czy pajacyku kupiły, bo praktycznie nic nie mam na 56. A moja teściowa rwie się do zakupów, tylko co kupi to niepraktyczne, ostatnio dostałam od niej rampersa na 3-6 z krótkimi spodenkami, wcześniej też na 3-6 komplecik króciutkie spodenki i bluzeczka, a przecież wtedy zima będzie. Skoro tak bardzo chce kupić coś, to chyba jej podpowiem, mam nadzieję, że się nie obrazi.
    A wczoraj kupiliśmy w końcu na allegro kosz mojżesza i kilka innych dupereli w zestawie :smile:.

Tylko imienia nadal brak... Stanęło na Małgosia, Basia lub Karolina :shamed:.

Niunia - gratulacje!!! Kawał dziecia urodziłaś :bigsmile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madzinka83: Tylko imienia nadal brak... Stanęło na Małgosia, Basia lub Karolina .

Ja chciałam Karolinka, ale mój małżonek zachwycony nie był :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    xkamilax: a mnie odszedł czop :shocked:

oby się ruszyło :) Myj te okna ale uważaj na siebie :)
    madzinka83: Stanęło na Małgosia, Basia lub Karolina :shamed:.

Małgorzatka - ślicznie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: tośmy sie zgadały

noo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeJul 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Niunia gratulacje!!! :) Czekamy na zdjecia przystojniaka :D
    A ja jestem od wczoraj wkur...ona, bo lodowka nam sie popsula i kolejny wydatek mamy ;/ wczoraj tez zaczelam segregowac ciuszki dla Malej, zostaly mi jeszcze na dzis 2 kartony. Teraz do prania wezme ciuszki do rozm, 68. Pozniej stopniowo bedziemy wyciagac wieksze :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam was dziewczynki bo nagłej nieobecności :confused: opis co się działo pod kartą ciąży na przedostatniej stronie :confused:

Wielkie gratulacje dla trzech cudownie rozpakowanych mamuś
    :clap::clap::clap:

No i witam nowe mamusie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja mam głupie pytanie :devil: bo mnie Kuleczka natchneła...
    Dla niewprawnych i niedoświadczonych mamuś - jak segregujecie ciuszki jak nie mają rozmiaru? Bo np poprzedniczka wycieła metke? Ja mam takich b. dużo i tak na przymierzanie jedno do drugiego nic mi nie wychodzi - jakieś zaćmienie ciążowe mam.....
    I wszystkie mam wymieszane :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja nie wiem czemu wskoczyła placzaca ikona :) miał byc uśmiech :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ulcia ja nie sugeruję się rozmiarem z metki, tylko przystawiam jedne do drugich i mniej więcej mierzę, bo już przekonałam się że każdy producent to inny rozmiar i w ten sposób segreguje, czyli wielkością ubranka a nie metką.
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Niunia, gratulacje :clap:
    Lista znów ruszyła :bigsmile:
    kuleczka_69: bo lodowka nam sie popsula
    - jakieś fatum ciążowe, czy jak? Ja właśnie czekam na nową, bo reklamowałam lodówkę, która padła zaraz po gwarancji...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    niunia32 gratulacje!! :clap:

A mną wczoraj hormony zawładnęły, zryczałam się przed spaniem, a później miałam głupie sny.
    Śniło mi się usg połówkowe, widziałam na monitorze małego pindolka (może sen proroczy?), ale za to nikt mi nie chciał dziecka pomierzyć - musiałam się o to wykłócać i niemalże błagać:shocked:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: Tak, już prawie wszystko mamy, jeszcze wanienka i przewijak :). Ciuszki poprane, poprasowane, ale coś mi się ciągle wydaje, że mało :devil:. Chyba zaproponuje babciom, żeby po jednym zestawie śpioszków z kaftanikiem czy pajacyku kupiły, bo praktycznie nic nie mam na 56. A moja teściowa rwie się do zakupów, tylko co kupi to niepraktyczne, ostatnio dostałam od niej rampersa na 3-6 z krótkimi spodenkami, wcześniej też na 3-6 komplecik króciutkie spodenki i bluzeczka, a przecież wtedy zima będzie. Skoro tak bardzo chce kupić coś, to chyba jej podpowiem, mam nadzieję, że się nie obrazi.
    A wczoraj kupiliśmy w końcu na allegro kosz mojżesza i kilka innych dupereli w zestawie :smile:.

Tylko imienia nadal brak... Stanęło na Małgosia, Basia lub Karolina :shamed:.

Małgosia i Karolinka mi się podoba :cool:
    Ja się z rozm. 56 nie rozpędzam, mam kilka sztuk. Faktycznie babcia zaszalała ze spodenkami na zimę :shocked: dlatego uprzedziłam rodzinę, żeby uwzględniali porę roku albo pytali co nam potrzeba. Najlepiej zasugeruj co byś chciała :smile: Wszystko już macie, więc można spać spokojnie :cool:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Olenkaka: jakieś fatum ciążowe, czy jak? Ja właśnie czekam na nową, bo reklamowałam lodówkę, która padła zaraz po gwarancji...

Kiedyś miły sprzedawca z sklepu ze sprzętem AGD mi to wytłumaczył.
    Producent tak wymyślił swoją produkcje co 4ata żeby była sprzedaż - po 4 latach(bądź tyle co trwa gwarancja) i tak się zepsuje,że trzeba będzie kupić nowa niż naprawiać ''starą''.
    Przykład taki z życia wzięty - pralka 4 latka, moja - teraz służy u mamy tzn. ledwo ciągnie swój żywot
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Cześć Dziewczynki osiemnastki sierpniowe :) my to niedługo pierwszą piątkę zajmiemy :) to chyba będzie nadłuższa pogrubiona lista :)
    My nadal na Mazurach :) upały odpuściły i burze też jest wreszcie przyjemnie :)
    Ja mam skórcze 10 -15 na dobe niesety od kręgosłupowe wiec nospa nie działa... zastanawiam się czy doczekam choć do 1 sierpnia ...

Co do lodówek to nawet mnie nie denerwójcie :/ dostałam spadkową działającą lodówkę z pracy na działkę przywieziliśmy ją i dupa :( uciekł freon z niej ,,, napełnienie i zamrażlanik działa chłodziarka nie odłaczyłam ją z prądu za pare dni podłączam a tu nawet zabrażalnik nie mrozi :( i teraz mam jednego zepsutego klamota i drugiego narazie działającego jako tako 35 letniego klamota z zepsuta uszczelką (musi być przechylona żeby drzwi sie zamykały) a agregat działa tak głosno ze budzi pół domu jak sie włącza :/ ) i czeka nas wydatek lodówka na działkę :/ ale to w przyszłym roku bo teraz to już się nie opłaca :(
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ul_cia: Dla niewprawnych i niedoświadczonych mamuś - jak segregujecie ciuszki jak nie mają rozmiaru? Bo np poprzedniczka wycieła metke? Ja mam takich b. dużo i tak na przymierzanie jedno do drugiego nic mi nie wychodzi - jakieś zaćmienie ciążowe mam.....
    I wszystkie mam wymieszane

O tym nie pomyślałam , mam od mojej Martynki wszystkie ciuszki ale rzeczywiście osobiście wycinałam każdą metkę ,nawet nie pomyślałam że może się kiedyś ona przydać :shocked::shamed:

Zresztą jedno co mnie nurtuje Martynka ur. się wielka 4580 i 62 cm . ubranek 56 nie kupowałam wiele bo stwierdziłam - ze i tak szybko wyrośnie miała 2 zestawy podstawowe .I tak ich nie ubrałam bo jak jeszcze w szpitalu się wyprostowała to 62 nie naciągnięte były mała we!!!
    I teraz moje pyt. dokupić ciuszków na 56 dla Zosi więcej bo już obydwoje wzrostem tzn. długością udka wyprzedają o 1,5tyg.
    Absolutnie nie dopuszczam wersji wcześniejszego porodu tylko najwcześniej 37 tc CC
    I czuje żę uchoduję niezłe kluseczki , ale trza być przygotowanym co nie????.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia503: I teraz moje pyt. dokupić ciuszków na 56 dla Zosi

Moim zdaniem mogą się przydać, bo bliźniaki z reguły są mniejsze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sysiajaw: Moim zdaniem mogą się przydać, bo bliźniaki z reguły są mniejsze
    --

Też tak uważam, ale ja sie nei znam jeszcze :wink:
    Ale faktycznie, bliźniaki nawet jak jakos wyjątkowo wczesniej sie nie wyrywają na swiat to są nieco mniejsze niż jedna wypasiona Kluska :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Edzia ja bym w przypadku bliźniaków kupiła dużo w r. 56 a nawet kilka sztuk w r. 50
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    A tego nie wzięłam pod uwagę bo" uchodować" jedno a dwa chociaż na 3 kg to może być wyzwanie !!!!
    Czyli 56 mogą się przydać :]]] dzięki za oświecenie

Mówiłam wam ze przytyłam 3,5 kg a lek. wcale mnie nie pochwalił :devil: bo miał pacjentkę która z cukrzycą schudła 12 kg i tam było czego gratulować !!!:devil::confused: nawet gin, nie dogodzisz , ciekawe jak ocenią normy z badania glukozy tu w pl. na czczo -95 N 74-106
    po godz. – 161 N do 160
    po 2 godz. – 135 N do 140
    Nie ma źle ale już mam odłożyć słodkie napoje i przekąski reszta bez zmian

też myślałam o tych 50 ale one takie maleńkie!!! niedaleko mamy dzidziusiowy sklep wiec jak cos M. wyśle , a sama zakupie po jednym kompleciku chociaż body,czapeczki i śpioszki.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moja Nadia ważyła 2680g, długość 53 i w rozmiarze 56 pływała, dopiero teraz zaczynają być Jej dobre ubranka 56.

Niunia Gratulacje!!! :crazy: Jednak udało się przed 13-stym :)))
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No właśnie ja też o was myślałam z tymi ubrankami, no tylko jaka ty jesteś szczuplutka !!!!i jaki brzuszek mialaś zgrabny , mój już pokaźny pokazałam pod kartą ;/// wiec jak patrze na Wasze brzuszki zgarabne w 20 tyg. a mój co prawda dużo czynników odróżniających 2-ga ciąża(pierwsza 20 kg z czego wszystko było dużo dziecko łożysko, wód !!!)moja waga, mąż wysoki 196 , no i dwójka pod serduszkiem,już całkiem długaśna i silna.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    edzia503: No właśnie ja też o was myślałam z tymi ubrankami, no tylko jaka ty jesteś szczuplutka !!!!i jaki brzuszek mialaś zgrabny , mój już pokaźny pokazałam pod kartą ;/// wiec jak patrze na Wasze brzuszki zgarabne w 20 tyg. a mój co prawda dużo czynników odróżniających 2-ga ciąża(pierwsza 20 kg z czego wszystko było dużo dziecko łożysko, wód !!!)moja waga, mąż wysoki 196 , no i dwójka pod serduszkiem,już całkiem długaśna i silna.

Edzia nie patrz na rozmiar brzuszka. Ty nosisz bliźniaki,a poza tym rozmiar brzuszka nie świadczy o tym, że dziecko będzie duże albo małe :wink: A co do ubranek, to tak jak już pisałam- stawiałabym na r. 56 i 50, bo 62 to na pewno będą za duże :cool:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    właśnie weszłam i tu takie nowiny

niunia gratuluje- mówiłam że ktg to można sobie w dupę wsadzić :)

pisze już z domu mamy tu trochę hardcore bo fran cały czas na cycu, fel na początku był na mnie obrażony i mnie nie widział, na szczęście powoli jest lepiej choć dalej jest bardziej przy tatusiu. Generalnie zareagował na frania fajnie tylko denerwuje się kiedy młodszy płacze :(.

ale właśnie trwa mój błogostan bo od godziny obaj śpią w swoich łóżkach- jest więc nadzieja, że będzie tak częściej a szczególnie wieczorami.
    Jestem zmęczona ale szczęśliwa poród jak dla mnie bajka, ale to opiszę jak znajdę chwilę, fran ssie ładnie więc brodawki nie bolą, mam nadzieje tylko że się najada bo też sporo czasu to po prostu się delektuje ale że karmię na żądanie to się tym nie przejmuję.

trzymam kciuki za czołówkę i pewnie też szybko się nie będę mogła z wami rozstać.

dziękuję za miłe 9miesięcy za radości, emocje przy euro i kciuki na końcówce.

fran się budzi więc wracam do rzeczywistości
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Niunia gratulacje!!! Szybciutko poszło :bigsmile:
    To teraz ja pierwsza... Nie bijcie, jak tu dłużej posiedzę :cry: małż z okazji pierwszego miejsca zabiera mnie na lody :tongue:
    Jutro termin i wizyta w szpitalu z tej okazji.. Mam nadzieję, że mnie odeślą do domu, bo w końcu mam przepowiedziany poród na weekend :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    judka25: Edzia nie patrz na rozmiar brzuszka. Ty nosisz bliźniaki,a poza tym rozmiar brzuszka nie świadczy o tym, że dziecko będzie duże albo małe

no właśnie Edzia :) Poza tym bliźnięta rodzą się zazwyczaj szybciej, więc Ja bym kupiła tak, jak piszesz choć po jednym komplecie 50-siątek :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    judka25: Ulcia ja nie sugeruję się rozmiarem z metki, tylko przystawiam jedne do drugich

Robię tak samo. Nawet jak mam rozmiar z metki, to i tak czasami są one albo zaniżone, albo zawyżone. Szczytem jest jeden bodziak 0-3, który rozmiarowo przypomina te na 68cm.

Edziu też myślę, że bliźniaki zwykle mniejsze się rodzą, raczej dwóch 4-kilowców nie uhodujesz:wink: . 56 na początek powinny być dobre.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Ul_cia: Dla niewprawnych i niedoświadczonych mamuś - jak segregujecie ciuszki jak nie mają rozmiaru? Bo np poprzedniczka wycieła metke? Ja mam takich b. dużo i tak na przymierzanie jedno do drugiego nic mi nie wychodzi - jakieś zaćmienie ciążowe mam.....

Ja też przykładami ubranka jedno do drugiego i stwierdzam, czy większe czy mniejsze :)
    Zresztą tak też ciężko, bo jedno niby krótsze, ale szerokie, inne długie i wąskie... Co firma to inaczej
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A ja mam do Was pytanie :cool: Wczoraj byłam oglądać szpital i rozmawiałam z lekarką o znieczuleniu w kręgosłup. Powiedziała, że nie na wszystkie kobiety ono działa i niektóre normalnie czują wszystko....... :confused: Czy słyszałyście o czymś takim? Zastanawiam się nad znieczuleniem i dlatego mam dylemat.
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    dododotka: Ja też przykładami ubranka jedno do drugiego i stwierdzam, czy większe czy mniejsze :)
    Zresztą tak też ciężko, bo jedno niby krótsze, ale szerokie, inne długie i wąskie... Co firma to inaczej

Oooo tu masz racje niekiedy np bodziak na 56 jest szerszy i dooopa za duży pod szyjką się rozłazi, to już lepszy dłuższy a węższy :D
    Ja tez przykładam i patrze. które mniejsze nawet, jak metki są to 56 niekiedy jest większe od 62 :)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    madzinka83: : Stanęło na Małgosia, Basia lub Karolina

UWazajcie na ta Karoline;) niezwykle uparte, zlosliwe czasem nerwowe kobietki ..:devil: w kazdym badz razie ja znam takie Karoliny i sama taką jestem:P przyznaje sie bez bicia.

Judka z tym znieczuleniem to nie wiem, sama mam dylemat, brac czy nie brac....:neutral:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    hopelight: Judka z tym znieczuleniem to nie wiem, sama mam dylemat, brac czy nie brac....:neutral:

W sobotę będę rozmawiała z położną więc wypytam o te znieczulenie i napiszę co mówiła :wink: Ja wiem tylko, że te kobiety, które rodziły raz bez znieczulenia a drugi raz ze znieczuleniem to mówią, że nigdy w życiu nie urodziłyby bez, więc to mnie motywuje do podjęcia decyzji, żeby jednak wziąć zzo. Mąż mi mówi, żebym się nawet nie zastanawiała, jeśli ma mniej/ albo wcale boleć. Jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji :cool:, ale najważniejsze że w razie co, to mam w szpitalu możliwość wzięcia zzo.
  1.  permalink
    wiem tylko, że te kobiety, które rodziły raz bez znieczulenia a drugi raz ze znieczuleniem to mówią, że nigdy w życiu nie urodziłyby bez,

to ja jakis ewenement jestem....pierwszy raz rodzilam ze znieczuleniem a drugi bez...i gdyby kiedykolwiek jeszcze przyszlo mi podjac taka decyzje...to wybralabym porod bez...chociaz sama nadal nie moge uwierzyc w to jak polozna dala rade mnie przekonac, ze zzo jest mi calkowicie zbedne...

niunia gratuluje kolejnego cudu na tym szarym swiecie...:)
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    edzia na blizniaki radze 50 i 56 nawet jak beda donoszone to raczej wiecej niz 3 kg kazdy nie bedzie mial, 56 na 100% beda dobre, 50 uwazam ze tez beda ok (dla przykladu moje niedonoszone na 2 kg nosily r. 44) zagraniczna numeracje to bym kupowala tiny baby do 3,4 kg beda dobre na pewno :]
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dziękuję :happy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    psycho_patka: to ja jakis ewenement jestem....pierwszy raz rodzilam ze znieczuleniem a drugi bez...i gdyby kiedykolwiek jeszcze przyszlo mi podjac taka decyzje...to wybralabym porod bez...chociaz sama nadal nie moge uwierzyc w to jak polozna dala rade mnie przekonac, ze zzo jest mi calkowicie zbedne...

psycho Ty miałaś wspaniałą położną :bigsmile: dlatego właśnie ja nie wiem, co zrobię, pewnie wszystko wyjaśni się na porodówce :cool:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    U mnie pewnie tez sie wyjasni na porodowce ale raczej nie chce nastawiac sie na to ze wezme ZZO...bo jak saie nastawie to na pewno wezme hehehe a z drugiej strony ja nienawidze igiel...do dentysty ide zawsze na zywca;D
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    hopelight: do dentysty ide zawsze na zywca;D

jesteś twardzielka :wink: ja zawsze biorę znieczulenie, tylko przy usuwania kamienia nie :cool:
  2.  permalink
    z drugiej strony ja nienawidze igiel.

:) no to byl jeden z argumentow mojej poloznej....ze bedzie musiala zrobic mi wklucie na kroplowke...a widziala jak druga polozna bezskutecznie probowala mi pobrac krew co tez bylo wymagane do podania znieczulenia...ale z drugiej strony...nie bylabym chyba na tyle odwazna, zeby decydowac sie na szpital, w ktorym w ogole nie ma opcji znieczulenia...no i mnie niewatpliwie pomogl gaz...o dziwo by przy pierwszym porodzie nie zadzialal w ogole...takze teges... tak calkiem na zywca to ja nie rodzilam...
    --
  3.  permalink
    Ja chce rodzic bez ZZO, ale wyjdzie pewnie w praniu :P
    Pochwale sie, jakby bylo malo popsutej lodowki, to popsulam cholerna kabine prysznicowa i czeka nas kolejny wydatek, jestem zla okropnie na siebie i na kabine, bo sie musialy akurat teraz drzwi zaciac!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Kuleczka na pocieszenie powiem Ci, że na szczęście lodówka sama się popsuła. Dwa lata temu prosiłam męża żeby rozmroził zamrażalnik w lodówce i co zrobił ? Chciał przyspieszyć i ......... zaczął dłubać nożem aż przebił dziurę i przestała mrozić. Myślałam, że wyjdę z siebie :devil: A jeszcze jak kupiliśmy nową, to mówił, że specjalnie tak zrobił żebym cieszyła się z nowej, większej lodówki. Zostaw faceta w domu samego i daj mu zadanie :devil:
  4.  permalink
    Judka no mnie trafia powoli cos;/ jak na zlosc, wydatki teraz wieksze mamy, to musialo sie popsuc jedno i drugie cholerstwo, masakra;/ ide segregowac ciuszki, sie odstresuje przynajmniej.
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny, a czy przed badaniem na glukoze to trzeba sie jakos przygotowac..? Dzien wczesniej czegos nie jesc albo jesc...?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    CiastoMiłości: Dziewczyny, a czy przed badaniem na glukoze to trzeba sie jakos przygotowac..? Dzien wczesniej czegos nie jesc albo jesc...?

mi mówili w laboratorium, żeby około 10 godzin wcześniej/ przed badaniem nic nie jeść i wieczorem nie opychać się słodyczami.
    Ja jadłam kolację około 18.00, a badanie miałam około 7.30, a podczas badania pytali się czy na pewno przed 23.00 już nic nie jadłam, więc chyba ten czas jest ważny.
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Z powodu kłucia w szyjce byłam w szpitalu po zbadaniu lekarz stwierdził,że ujście zewnetrzne jest otwarte,ale wewnętrznie szyjka zamknieta-kazał kupić tamtum rosa i przez parę dni zrobić sobie irygację bo może to jakaś infekcja stąd ten ból-troche jestem spokojna tylko miałam nadzieje,że zrobi USG dopochwowe,ale najważniejsze ze rozwarcie się nie robi:)
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    zyziaczkowo: edzia na blizniaki radze 50 i 56 nawet jak beda donoszone to raczej wiecej niz 3 kg kazdy nie bedzie mial, 56 na 100% beda dobre, 50 uwazam ze tez beda ok (dla przykladu moje niedonoszone na 2 kg nosily r. 44) zagraniczna numeracje to bym kupowala tiny baby do 3,4 kg beda dobre na pewno :]

Dziękuję za poradę doświadczonej mamusi :wink: też rozejrzę sie w nl jak to wygląda z numeracją bo nawet nie wiem jakie są ,choć takie coś jak 50 w prenatalu widziałam w primarku 0-3msc itp.

No i jeszcze się zastanawiam ile mam jeszcze czasu, czy teraz jadąc do nl pozbierać najmniejsze rzeczy od Martynki bo nie wiem czy mama przyjedzie i będzie w stanie mi dowieść wszystko. A tak dla Zosi już by było i tylko Heniowi mogła bym powoli gromadzić . Bo do 68 to nie ma góry ubranek jakaś większa siatka się uzbiera (a pewnie coś dokupie Zosi ) a spokojnie będę miała świadomość że coś już jest w domu .
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja bym edziu juz wzieła :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mooniia: ja bym edziu juz wzieła :)

Ja też :bigsmile: Zawsze to już coś masz, a sama wiesz jak to przy takich maluszkach wszystko jest potrzebne, wszystko na już i ile co kosztuje -a Ty masz dubeltowo.... :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.