Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mogę rodzic :)

Kakai co sie może dziać ? Mogę rodzic :)

mowila ze musi byc po skonczonym 37 tygodniu bo bywa ze ta nauka rozkreca akcje
Kakai co sie może dziać ? Mogę rodzic :)

no sie domyslam, tylko zmylil mnie emot-->
Madzinka widzę, że wyprawka ruszyła pełną parą
. Chyba zaproponuje babciom, żeby po jednym zestawie śpioszków z kaftanikiem czy pajacyku kupiły, bo praktycznie nic nie mam na 56. A moja teściowa rwie się do zakupów, tylko co kupi to niepraktyczne, ostatnio dostałam od niej rampersa na 3-6 z krótkimi spodenkami, wcześniej też na 3-6 komplecik króciutkie spodenki i bluzeczka, a przecież wtedy zima będzie. Skoro tak bardzo chce kupić coś, to chyba jej podpowiem, mam nadzieję, że się nie obrazi.
.
.
[/url
bo mnie Kuleczka natchneła...

Tak, już prawie wszystko mamy, jeszcze wanienka i przewijak :). Ciuszki poprane, poprasowane, ale coś mi się ciągle wydaje, że mało. Chyba zaproponuje babciom, żeby po jednym zestawie śpioszków z kaftanikiem czy pajacyku kupiły, bo praktycznie nic nie mam na 56. A moja teściowa rwie się do zakupów, tylko co kupi to niepraktyczne, ostatnio dostałam od niej rampersa na 3-6 z krótkimi spodenkami, wcześniej też na 3-6 komplecik króciutkie spodenki i bluzeczka, a przecież wtedy zima będzie. Skoro tak bardzo chce kupić coś, to chyba jej podpowiem, mam nadzieję, że się nie obrazi.
A wczoraj kupiliśmy w końcu na allegro kosz mojżesza i kilka innych dupereli w zestawie.
Tylko imienia nadal brak... Stanęło na Małgosia, Basia lub Karolina.

dlatego uprzedziłam rodzinę, żeby uwzględniali porę roku albo pytali co nam potrzeba. Najlepiej zasugeruj co byś chciała
Wszystko już macie, więc można spać spokojnie
jakieś fatum ciążowe, czy jak? Ja właśnie czekam na nową, bo reklamowałam lodówkę, która padła zaraz po gwarancji...
Dla niewprawnych i niedoświadczonych mamuś - jak segregujecie ciuszki jak nie mają rozmiaru? Bo np poprzedniczka wycieła metke? Ja mam takich b. dużo i tak na przymierzanie jedno do drugiego nic mi nie wychodzi - jakieś zaćmienie ciążowe mam.....
I wszystkie mam wymieszane

bo miał pacjentkę która z cukrzycą schudła 12 kg i tam było czego gratulować !!!
nawet gin, nie dogodzisz , ciekawe jak ocenią normy z badania glukozy tu w pl. na czczo -95 N 74-106No właśnie ja też o was myślałam z tymi ubrankami, no tylko jaka ty jesteś szczuplutka !!!!i jaki brzuszek mialaś zgrabny , mój już pokaźny pokazałam pod kartą ;/// wiec jak patrze na Wasze brzuszki zgarabne w 20 tyg. a mój co prawda dużo czynników odróżniających 2-ga ciąża(pierwsza 20 kg z czego wszystko było dużo dziecko łożysko, wód !!!)moja waga, mąż wysoki 196 , no i dwójka pod serduszkiem,już całkiem długaśna i silna.
A co do ubranek, to tak jak już pisałam- stawiałabym na r. 56 i 50, bo 62 to na pewno będą za duże
Ulcia ja nie sugeruję się rozmiarem z metki, tylko przystawiam jedne do drugich
. 56 na początek powinny być dobre.
[/urlDla niewprawnych i niedoświadczonych mamuś - jak segregujecie ciuszki jak nie mają rozmiaru? Bo np poprzedniczka wycieła metke? Ja mam takich b. dużo i tak na przymierzanie jedno do drugiego nic mi nie wychodzi - jakieś zaćmienie ciążowe mam.....
Wczoraj byłam oglądać szpital i rozmawiałam z lekarką o znieczuleniu w kręgosłup. Powiedziała, że nie na wszystkie kobiety ono działa i niektóre normalnie czują wszystko.......
Czy słyszałyście o czymś takim? Zastanawiam się nad znieczuleniem i dlatego mam dylemat.
Ja też przykładami ubranka jedno do drugiego i stwierdzam, czy większe czy mniejsze :)
Zresztą tak też ciężko, bo jedno niby krótsze, ale szerokie, inne długie i wąskie... Co firma to inaczej
: Stanęło na Małgosia, Basia lub Karolina
w kazdym badz razie ja znam takie Karoliny i sama taką jestem:P przyznaje sie bez bicia. 
Judka z tym znieczuleniem to nie wiem, sama mam dylemat, brac czy nie brac....
Ja wiem tylko, że te kobiety, które rodziły raz bez znieczulenia a drugi raz ze znieczuleniem to mówią, że nigdy w życiu nie urodziłyby bez, więc to mnie motywuje do podjęcia decyzji, żeby jednak wziąć zzo. Mąż mi mówi, żebym się nawet nie zastanawiała, jeśli ma mniej/ albo wcale boleć. Jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji
, ale najważniejsze że w razie co, to mam w szpitalu możliwość wzięcia zzo.
wiem tylko, że te kobiety, które rodziły raz bez znieczulenia a drugi raz ze znieczuleniem to mówią, że nigdy w życiu nie urodziłyby bez,

to ja jakis ewenement jestem....pierwszy raz rodzilam ze znieczuleniem a drugi bez...i gdyby kiedykolwiek jeszcze przyszlo mi podjac taka decyzje...to wybralabym porod bez...chociaz sama nadal nie moge uwierzyc w to jak polozna dala rade mnie przekonac, ze zzo jest mi calkowicie zbedne...
dlatego właśnie ja nie wiem, co zrobię, pewnie wszystko wyjaśni się na porodówce
do dentysty ide zawsze na zywca;D
ja zawsze biorę znieczulenie, tylko przy usuwania kamienia nie
z drugiej strony ja nienawidze igiel.

A jeszcze jak kupiliśmy nową, to mówił, że specjalnie tak zrobił żebym cieszyła się z nowej, większej lodówki. Zostaw faceta w domu samego i daj mu zadanie
Dziewczyny, a czy przed badaniem na glukoze to trzeba sie jakos przygotowac..? Dzien wczesniej czegos nie jesc albo jesc...?
edzia na blizniaki radze 50 i 56 nawet jak beda donoszone to raczej wiecej niz 3 kg kazdy nie bedzie mial, 56 na 100% beda dobre, 50 uwazam ze tez beda ok (dla przykladu moje niedonoszone na 2 kg nosily r. 44) zagraniczna numeracje to bym kupowala tiny baby do 3,4 kg beda dobre na pewno :]
też rozejrzę sie w nl jak to wygląda z numeracją bo nawet nie wiem jakie są ,choć takie coś jak 50 w prenatalu widziałam w primarku 0-3msc itp.