Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja juz posegregowalam, strasznie duzo mi tego wyszlo :P ciekawa jestem, czy chociaz w polowe tych ubranek ubiore moja Niunie
Także musze włączyć pozytywne myślenie
Dzien wczesniej czegos nie jesc albo jesc...?--
[/quote][quote=zyziaczkowo]edzia to byly blizniaki-wczesniaki urodzone w 33 tygodniu ciazy z waga urodzeniowa ok 1,8 kg i długością 45 cm, takze tego :] nosily dluuugo early baby do 2,3 kg ubranka i r. 44 potem stopniowo r. 50 i tiny baby a ok 2 miesiecy r. 56 :] nawet mam zdjecia na swojej stronie jak mialy 3 miechy i mialy dresiki z myszka miki z hm r. 50 :] dobily do swojego rozmiaru urodzeniowego w 2 miesiace, tyle ile ich dzielilo od terminu mniej wiecej, teraz przerastaja rowiesnikow o glowe :P ja mam zatrzymane takie laleczkowe pajacyki r. 2,3 kg wciaz nie moge w to uwierzyc ze one to nosily, ps. w szpitalu na oddziale nowowrodkow lezaly 3 tyg zeby dobic do 2 kg bo spadla im waga do 1,6 kg no i nauczyc sie ssac bo dla takiego malucha to nie lada wyczyn i nie wypuszcza poki sie nie naucza tego, ale to byly wczesniaki, ale ty przeciez bedziesz miec donoszone :) (u nas juz w 36 blizniakowe ciaze sa donoszone) i cie wypuszcza normalnie o ile maluchy beda mialy co najmniej 2 kg
--
noo to sobie poparłam
Mam pytanie czy któraś z was miała założony pessar? ile udało wam się donosić, jaka była szyjka jakie rozwarcie?
Właśnie dziś lekarka mi założyła, szyjke mam 23mm i rozwarcie wewnętrznę na 1,5cm, bardzo się martwię :(
mam obsesję po tym szpitalu na temat tych skurczy o ktore bez przerwy pytali
Jakie miałaś odczucia po założeniu? Musiałaś leżeć? A teraz jaki tryb życia prowadzisz?
cześć dziewczynyjestem nowa tutaj. Mam pytanie czy któraś z was miała założony pessar? ile udało wam się donosić, jaka była szyjka jakie rozwarcie?Właśnie dziś lekarka mi założyła, szyjke mam 23mm i rozwarcie wewnętrznę na 1,5cm, bardzo się martwię :(
Po założeniu nie czuję żadnego dyskomfortu, w zasadzie w ogóle nie czuję, że coś w środku mam:) Przez pierwsze dwa tyg. leżałam 3/4 dnia ze strachu, ze coś złego się stanie.... po kontrolnej wizycie dostałam zielone światło na spacery, wstawanie, drobne zakupy itd.
Czy któraś z was używała balonika Epino do rozciągania krocza? http://epino.net.pl
jak siedze to nic prawie nie czuje..ale jak mam sie ruszyc to nie jest wesolo..--
Cobraczek - a ile czasu ci sie układał i czy własnie się nie zsunął ?
Cobraczku, a żel polożniczy po co?
po lewej stronie na dole, klucie..
Widze, ze mniej moge zjesc..