Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
.
[/urlPołożna na sr mówiła, że to ściema z tymi żelami. Nawet tłumaczyła, co tam jest w składzie i dlaczego efekt mizerny, ale nie powtórzę. Jedyne co ponoć potwierdzone naukowo to masaż krocza, bo wzmacnia śluzówkę pochwy i rzadziej się pęka. Ale pewnie jak ma się pęknąć, to cuda wianki nie pomogą .

cobraczku mojej kolezance gin zamiast tego zelu zaproponował ta kupna lewatywe bo ponoc efekt jest ten sam - chodzi o poslizg i lepsze wyslizgiwanie sie maluszka. Ona rzeczywiscie tego uzyła ( tej lewatywy) i była zadowolona :)
Wiec jaki ma zwiazek z nawilzeniem krocza?
Yyyy tylko lewatywe to nie w wten otwor sie podaje...Wiec jaki ma zwiazek z nawilzeniem krocza?
i położna zgodziła się na lewatywe nie w tą dziurkę, co jej przeznaczenie ?

lewatywa to parafina jej zadanie to nadac poslizg, apteczna jest jałowa i mona ja spokojnie podac dopochwowo w czasie porodu :) nie ze w tyłek i to ma pomóc
lewatywa to parafina jej zadanie to nadac poslizg, apteczna jest jałowa i mona ja spokojnie podac dopochwowo w czasie porodu :) nie ze w tyłek i to ma pomóc
i tak bedzie najlepiej, pogadaj niech Ci cos zaproponuje nie za 400zł :) jesli ma Ci to dac komfort psychiczny to to wykorzystaj :)--

Tak rozmawialam z mezem o tym Dianatalu,ale jednak stwierdzilismy,ze lepiej jest oplacic polozna i sale do porodu rodzinnego niz wydawac na lek,ktory nie ma pewnosci ze zadziala.
Moja bacia,ktora byla lekarzem zawsze powtarzala,ze grunt to pozytywne nastawienie psychiczne
(o ile nie zafundują mi drugiej cesarki
)Jak ci pislam pod wykresem teraz jest wyprzedaz i w h&M ,maja taka romiarowke :)
Na szczęście jest zamknięta.
już bliżej niż dalej.
;
;
;
;
Co popłakałam, to moje, ale tak się pocieszyłam, że jeśli byłoby naprawdę źle, to lekarka wysłałaby mnie do szpitala na sterydy właśnie...
Co popłakałam, to moje, ale tak się pocieszyłam, że jeśli byłoby naprawdę źle, to lekarka wysłałaby mnie do szpitala na sterydy właśnie...

Leneczka8484 Ty jestes z lubleskiego?
--
U nas mega ciężka noc, ciągłe wybudzanie z powodu ostrych bóli podbrzusza. Od rana też coś męczy i dręczy w podbrzuszu. Oby to znak, że coś się zaczyna rozkręcać.
Cobraczek, ja pochodzę z Lublina i moi rodzice tam mieszkają.

Oczywiscie jak zjedziesz kiedys bo widze,ze mieszkasz aktualnie w Szkocji
Kiedy mialas zalozony ten pessar?
Leneczka, a ta operacja córeczki, to coś poważnego?
Niby zabieg ale w znieczuleniu ogólnym wycięcie migdałka gardłowego,przycięcie podniebiennych i przecięcie błon bębenkowych z powodu wysiękowego zaplalenia uszu;/

U nas wszystko git, Nasia ciągnie cyca, wali kupale aż miło 

Bo mój M sie pyta i nie wiem co mu powiedzieć, a przyzwyczaił się chłop do codziennej relacji z postępów 

może to jakieś więzadła albo cuś....jak sie rozluźnie, zmienie ppozycje to za jakiś moment przechodzi....
Mam do was pytanie- były już dziewczyny w podobnej sytuacji? A może któraś z Was tak miała?
Wczoraj się dowiedziałam, że moja szyjka ma 0,5cm Na szczęście jest zamknięta.

Już kóryś raz mnie w nocy złapał ból po prawej stronie tak na dole z boku - chyba jak sie jakos przeciagam, albo napinam ten bok - taki rwący, aż "zwijający mnie" ból może to jakieś więzadła albo cuś....jak sie rozluźnie, zmienie ppozycje to za jakiś moment przechodzi....
No i my tarczycowe troche inaczej zmiany pogody odbieramy.
nie przemęczaj się kochana, żebyś miała siły na poród