Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorP_Madzia
    • CommentTimeJul 12th 2012
     permalink
    A ja chciałam powiadomić ze Leże pod ktg i są regularne skurcze, potem badanie i decyzja czy już rodzimy czy jeszcze mogę jechać do domu...
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Dziękuję :-)
    Mam nadzieję, że długo ostatnia na liście nie będę :wink:
    --
  1.  permalink
    Witam nowe Mamusie :D
    Ja juz po dentyscie. Strasznie glodna jestem, zas mam napady zarlocznosci :D
    --
  2.  permalink
    P_Madzia: A ja chciałam powiadomić ze Leże pod ktg i są regularne skurcze, potem badanie i decyzja czy już rodzimy czy jeszcze mogę jechać do domu...

W kazdym badz razie trzymamy kciuki za kazda decyzje lekarzy!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

_sushi_: Dziękuję :-)Mam nadzieję, że długo ostatnia na liście nie będę

Kurcze ja dopiero bylam 56 a juz w dwudziestce jestem,zleci szybciorem:wink::bigsmile:

kuleczka_69: Ja juz po dentyscie. Strasznie glodna jestem, zas mam napady zarlocznosci :D

A co robilas u dentysty?
    --
  3.  permalink
    Witam Nowe Kolezanki.

Szczesliwie donosze ze Henryk glowa w dol ustawiony co oznacza ze kwalifikujemy sie do naturalnego porodu w wodzie :cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Matylda1982: ze kwalifikujemy sie do naturalnego porodu w wodzie

ja miałam rodzic w wodzie, nie wyszło - miałam cc, ale mała chyba to wyczuła bo uwielbia wode od zawsze, pływac sie nauczyła swietnie w wieku 3 lat, teraz ma 8 i pływa idealnie kilkoma stylami :))
    -- mama piątki :)
  4.  permalink
    Matylda1982: Szczesliwie donosze ze Henryk glowa w dol ustawiony co oznacza ze kwalifikujemy sie do naturalnego porodu w wodzie

No to super wiesci :bigsmile::bigsmile: Teraz tylko czekac na porod hehe:wink:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    Witam nowe przyszłe mamusie :)
    Ja dziś po ktg i, tak jak się mogłam spodziewać, lipa... zero skurczy... Jak w ciągu tygodnia młody się nie zdecyduje na wyjście, to 19. Zaczną prowokować poród... :cry:
    Więc już za nie tak długo ustąpię pierwszego miejsca następczyni :tongue: cierpliwości :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Wypuścili mnie ale w poniedziałek mam sie znów zjawić.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    witam nowe mamusie:smile::smile:
    --
  5.  permalink
    P_Madzia: Wypuścili mnie ale w poniedziałek mam sie znów zjawić.

Moze do tego czasu juz urodzisz:wink:To lapie z nienacka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Po wizycie... szyjka trzyma, 35mm zamknięta, te moje twardnienia brzucha to widocznie takie przepowiadacze, mam brać aspargin, poród przedwczesny nie grozi. Malucha przykoksowała i waży 2200 :devil:.

Witam nowe mamusie, a stare coś opuścić listy nie chcą :wink:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Witamy nowe Mamusie!

Blue chyba właśnie się nie wybiera.. pomimo moich wielu zabiegów.. Z tego wszystkiego zaczęłam myśleć o przenoszeniu.. I o cc, bo brzuch jest przewielki, więc nie dam rady wypchnąć 4 kg (a na pewno więcej w jakimś 42 tc).. Nie kumam, tyle leżałam, bo szyjki brak, a teraz jak robię wszystko nieoszczędzające, to dupa blada :(

P_Madzia byłam pewna, że Cię zostawią, a tu powtórka w poniedziałek.. ale chyba wcześniej tam zawitasz!
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Hej ja też witam nowe mamusie : ) Wczoraj miałam wizytę i moje cudo waży już 1420 g : )
    Wszystko jest ok i z tego jestem najbardziej zadowolona : )
    30 tydzień i 30 na liscie : )

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.07.12 20:42</span>
    I oczywiście trzymam kciuki za liderki , zeby maleństwa zdecydowaly się na wyjście bez ingerencji lekarzy ::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: Nie kumam, tyle leżałam, bo szyjki brak, a teraz jak robię wszystko nieoszczędzające, to dupa blada :(

nie dołuj się, widocznie ejszcze potrzebuje brzucha
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: nie dołuj się, widocznie ejszcze potrzebuje brzucha

najwyraźniej :(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: najwyraźniej :(

eejj nie smutaj, przeciez juz tak niewiele zostało:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam nowe przyszle mamusie:)

madzinka83 tylko pozazdroscic :) a malutka juz taka duza?:) wow to i moze moj Dominik nieco przykoksowal :) w 31 t i 4 d wazyl 1700 g
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  6.  permalink
    Witamy nowe przyszłe mamusie:bigsmile:
    Widzę, że dziewczyny szykujecie się ostro do porodów, no i zaczyna się tu robić gorąco, hehe:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    hopelight: wow to i moze moj Dominik nieco przykoksowal :) w 31 t i 4 d wazyl 1700 g

Moja mała w 30tc ważyła niecałe 1500, teraz 2200 :shocked:. Ale ja na te pomiary patrzę z dystansem, wiadomo, że mniej więcej coś tam mówią o tym, jak dziecko rośnie, ale jednak często są niedokładne, to tylko usg. Mam też nadzieję, że nie przekroczy 3500, bo chciałabym urodzić sn :wink:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Witam nowe mamusie :bigsmile: stare też :wink:

dododotka uszy do góry w każdej chwili może Cię wziąć - to tak optymistycznie :)

Madzinka, Hope mi mała też przykoksowała - ale to chyba ten czas gdzie dzidziuś tłuszczyk zbiera:)

Czuję, że w ciągu tyg. mam z pół kg więcej w brzuchu i kopniaki też nie te co zawsze:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Kakai: eejj nie smutaj, przeciez juz tak niewiele zostało:wink:

niewiele? w najgorszym przypadku ponad miesiąc :(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: niewiele? w najgorszym wypadku ponad miesiąc :(

ech widze ze nie da sie Ciebie przekonac:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: ech widze ze nie da sie Ciebie przekonac:wink:

jutro będzie lepszy dzień, nie ma innej opcji, wybacz/cie smęcenie :(
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    wybacz/cie smęcenie :(

spoko, mi też dziś ze wszystkim nie po drodze:tongue:

kolano szwankuje a przez to chodzić nie mogę :tongue:

Nie wiecie przypadkiem, czy mogę Ketonal w smarze stosować, czy zabroniony jest jak większość?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ojej! Tyle dzisiaj dobrych wieści! :bigsmile:
    Cudownie, że sie nowe mamusie pojawiły! Gratuluję!
    Po wizytach też dobre informacje, więc super!

Jutro piątek trzynastego, więc dzień na pewno będzie dobry, a może któreś z naszych wielce oczekiwanych zechce właśnie w taki dzień przyjść na świat? 3mam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    franko wita się na dzidziach jutro piękny dzień na rodzenie dzieci polusku magiczna data może będzie twoja :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.07.12 21:44</span>
    no i suwak dla ciebie ;)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziś miałam tą kolposkopie, na szczęście to badanie nie boli, wyszły mi zmiany "ektopia doczesnowa" podobno w ciąży to się zdarza a później samo przechodzi. Tylko do końca ciąży zero seksu, basenu, kąpieli, przemęczania się. Drobne plamienia mogą mi towarzyszyć już do końca ciąży ale to z szyjki macicy, głównie po przemęczeniu. Dziś mi lekarz nie odpowiedział na pytanie po czym mam poznać czy to tylko plamienie czy to coś niebezpiecznego.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeJul 13th 2012
     permalink
    Tak wcześnie to się jeszcze nie witałam :bigsmile:
    Niestety spać nie mogę, chociaż na sen nie mogę narzekać... był piękny:) Śniło mi się, że miałam rozwarcie na 6cm :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    A ja po wczorajszych dobrych wieściach z wizyt u gina i diabetologa już spałam dobrze, tylko jak zwykle wcześnie musiałam wstać :devil:
    rumba: Śniło mi się, że miałam rozwarcie na 6cm :bigsmile:
    rzeczywiście niezły sen :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej:bigsmile: ja mam taki glod ze nie pozwala mi spac ide sie najesc:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    dzis piekna data na rodzenie :)
    hehe pamietam jak rodziła sie moja cora w 2001 to w lipcu tez był piatek 13 i sporo dzieci sie wtedy rodziło :) ( Gosia od czerwca była wtedy na OIOM-ie noworodkowym i piguły sie smiały, ze takiego wysypu jak wtedy w piatek 13 w lipcu juz dawno nie było :) )
  7.  permalink
    heh, ją jak zwykle nie śpię od 5.00, wyprawilam męża do pracy a sama jadę na morfologie i glukoze. Punkt pobran czynny od 8.00 a ja już przymieram z głodu... jak ja przetrwam teraz te ponad dwie godziny bez posiłku :( ...
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Ciasto mnie to czeka w poniedziałek, ja wstaje tez przed 6 a do laba moge pojechac po 9 bo wtedy niania przychodzi :) umre z głodu chyba, choc i tak pocieszajace jest to, ze juz mi nie jest z głodu niedobrze jak to było w 1 trymestrze :) a jak wtedy dałam rade to teraz tym bardziej :)
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeJul 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry,

Data faktycznie super, niech się posypią!

mkd wreszcie suwak, jupiiiiiiiii :smile:
    --
  8.  permalink
    No to życzę szczęśliwego piątku 13-ego:bigsmile:
    U nas laboratorium czynne od 6.30, więc pocieszam się tym faktem, że jak będę musiała po 20tc jechać na glukozę to z samego rana i jak dobrze pójdzie to przed 9 będę w domku. No i na pewno wezmę cytrynkę, hehe
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Witam się z rana :cool:
    A mi się śniło dziś, że karmiłam mojego synka cycem :smile: i był taki śliczny, maleńki i nie chciałam się obudzić :wink:

A co do wagi (bo na wcześniejszej stronie pisała min. madzinka o tym), to mój synuś w 31tydz+4 dni ważył 2095 g i lekarz powiedział, że jest trochę powyżej normy w siatce centylowej i że raczej malutki nie będzie, bo wszystkie wymiary ma większe o 2-3 tygodnie, ale traktuję to z przymrużeniem oka :cool:, żeby się nie stresować ciężkim porodem :wink:

Ciasto jak wypijesz glukozę to głód trochę minie. Ja po tym badaniu w domu nic nie jadłam przez godzinę, bo byłam "pełna", no i odwiedziłam ze dwa razy kibelek :tongue:
  9.  permalink
    Czesc dziewczynki!
    Dopiero wstalam tak sie donrze spalo hehe,moja mloda jeszcze spi:tongue:Ide sniadanko zrobic bo zglodnialam hehehee.
    Dzisiaj piatek 13:bigsmile::bigsmile:Ciekawe czy ktoras urodzi?:bigsmile::bigsmile::bigsmile::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Dziewczynki mam pytanko o pessar - generalnie nie ja, tylko z polecenia Lenki8484. Pyta, czy któraś miała rozwarcie na jeden palec, zakładany pessar i udało jej się wytrzymać do terminu porodu. Na USG szyjka 4,7cm. z Góry dziękuję za info :) Bidulka się stresuje bardzo a jest w szpitalu od wczoraj.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    misia-ludek: U nas laboratorium czynne od 6.30, więc pocieszam się tym faktem, że jak będę musiała po 20tc jechać na glukozę to z samego rana i jak dobrze pójdzie to przed 9 będę w domku. No i na pewno wezmę cytrynkę, hehe

A ja mam to szczęście, że glukozę załatwie w domu:tongue:
    A powiedzcie mi czy robicie 50 g czy od razu lepiej zrobić 75 g ?
    --
  10.  permalink
    katka_81: Dziewczynki mam pytanko o pessar - generalnie nie ja, tylko z polecenia Lenki8484. Pyta, czy któraś miała rozwarcie na jeden palec, zakładany pessar i udało jej się wytrzymać do terminu porodu.

Nie wiem jak do terminu porodu ale ja mam od 32 tygodna ciazy i jak widac jestem w 35 i nadal go nosze....Ja mialam rozwarcie na palec.

Treść doklejona: 13.07.12 08:54
    basia_87: A powiedzcie mi czy robicie 50 g czy od razu lepiej zrobić 75 g ?

Z 75g najbardziej wiarygodny wynik juz z 50g nie powinno sie robic,przynajmniej tak mi mowila diabetolog.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    basia_87: A powiedzcie mi czy robicie 50 g czy od razu lepiej zrobić 75 g ?

Basia ja myślę, ze lepiej od razu zrobić 75g, po o co powtarzać, jeśli wynik wyjdzie wątpliwy przy 50 g.
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Też mi gin kazała 75g zrobić.
    A co do porodu to niestety nie ma reguły. Teoretycznie trudniej urodzić większe dziecko, choć tu akurat o obwód główki głównie chodzi. Ja miałam trudny poród zakończony próżnociągkiem mimo wagi 3250g...
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A w którym tygodniu najlepiej robić 75 g wg waszych lekarzy?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    basia_87: A w którym tygodniu najlepiej robić 75 g wg waszych lekarzy?

ja robiłam w 25 tyg., tak kazał lekarz
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25:
    ja robiłam w 25 tyg., tak kazał lekarz

Ja też chyba jakoś tak.... moze w 26? ale nie później....

Jeju ale mamy dzisiaj czkawkę! :wink: Cały brzuch mi skacze!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    nibriana: A co do porodu to niestety nie ma reguły. Teoretycznie trudniej urodzić większe dziecko, choć tu akurat o obwód główki głównie chodzi. Ja miałam trudny poród zakończony próżnociągkiem mimo wagi 3250g...

no właśnie.... a mój synek wyprzedza rozmiar główki o 4 tygodnie !!! i ogólnie wszystkie inne wymiary też o 2-3 tyg. Według lekarza wszystko jest ok, choć ja się właśnie martwiłam porodem ze względu na główkę. Pamiętam jednak że u kasiek też wychodziła na usg duża główka, a okazało się po porodzie że wcale taka nie była.
  11.  permalink
    Coś mi się kojarzy że glukozę robi się między 22-26tc (ale nie pamiętam dokładnie) i najlepiej 75
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witam :]]]

ja zrobiłam glukoze w końcu 19-go tc, i też 75g.
    A jakie było moje zdziwienie w Nl - gina spytałam czy robią coś takiego on zob. 16 tydz. zrobił wielkie oczy i natychmiast krzywą zrobić na nastepny dzien :shocked: odłożyłam to na wizytę w Pl stąd mój 19 tydz. ( bo tam jeszcze szybciej!)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Edzia! Co tam u Was?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.