Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Czyli 18 Cudowna data
ja jestem histeryczka co do wlansie rozcięć
cho to ja jestem histeryczka co do wlansie rozcięć itd, nigdy nie mialam operacji boje sie ze na cc z zzo urwałby mi sie film, albo cos innego stalo, bo nie wiemc czy wytrzymałabym tyle minut na swiadomce ze mnie tną, chyba ze cos uspokajającego by mi dali
Nasze młode to chyba albo chce wstrzelić się na 17 na rocznicę ślubu, albo doczekać do lwa jak rodzice --
będe myślała o tym w nocy z wtorku na środę. Dziś wole nie myśleć bo może się okazać, że mnie totalnie strach obleci.....
Ja mam to samo... Jak mi wycinanie raz pieprzyka, to myślałam, że tam na stole im zejdę, a co dopiero z jakąkolwiek operacją...
Mi się udało nie zemdleć, ale traumę miałam długo... Ranę to mi musiał małż czyścić, bo nie byłam w stanie na nią popatrzeć...
Kakai ponoć tak: są zbyt silne i częste... I trwają już 2 tyg...--
Tylko mam nadzieję, że zdąży przed wywoływaniem...
dziewczyny czy wasze maluchy tez tak silnie napierają główką w szyjkę, ale tak z epy jakby chciały wyjśc i tak dlugo nawet z godzien??
Ja czuje jakby mi mała raczkami grzebala... Boli jak cholera...--
Tak, i to mega boli. Lekarz dziś stwierdził, że mała jest tak nisko ze jej główki to spokojnie dotyka. Dlatego też mnie boli jak chodzę i sie przewracam na łozku miednica i spojenie łonowe. Nie wspomne o parciu na pęcherz.
Kakai na pewno wszystko ok. Powoli sie szykuje do wyjścia. Po za tym ty chyba też nie wielkiego wzrostu jesteś wiec możesz to silniej odczuwać. Ja mam podobnie i lekarz mówił że to normalne.
No i budzenie się w nocy, żeby się na drugi bok przewrócić uwielbiam...
Dziewczyny ,a ja nie wiem co sie dzieje, nie wiem czy to jest normalne... Od kilku dni jak troche pochodze to brzuch staje sie twardy jak kamień, przybiera postać piramidy i okropnie boli Dzisiaj to już całkiem, jak szłam to każdy krok sprawiał mi ból. Jak stałam przy obiedzie to momentami z bólu mnie zwijało i na wymioty zbierało. Wizyte mam dopiero na środe.--
Cobraczek kilka dziewczyn mierzyło przed porodem i nie było widać żadnych prawidłowości, ale sprawdź sama Co do mierzenia pod pachą to w zupełności się zgadzam - odpada przy meirzeniu podstawowej temperatury ciała, za duże zakłócenie. Termometr musi się stykać z jakimiś błonami.
Tak macie rację ja w środe ide do szpitala i w czwartek mam cesarkę ze wskazań kardologicznych. Szkoda, że nie 18, bo córcia pierwsza z 18 marca Stresa mam co raz większego. Nie wiem czy lepiej znać datę porodu czy nie... spać nie moge ostatnio, wyobrażam sobie operację, córcię i różne scenariusze. Bez sensu, ale nic nie poradzę... nerwowa chodzę i nie mam cierpliwości do starszej cóci. Niech to się już skończy! Chce urodzić! W dodatku popołudniami (naturalnie zwiększa się produkcja oksytocyny) podbrzusze boli co raz bardziej - od razu muszę się położyć. Szyjka kłuje, mała napiera i wierci się bardzo - to jest bolesne i niekomfortowe... długo by narzekać można
Cobraczek właśnie mam problem ,bo nie jest to takie proste mieszkam w Irlandii gdzie cały system opieki nad ciężarną wygląda całkiem inaczej niż w Polsce Wizyty są raz w miesiacu w szpitalu i tylko 3 usg w całym okresie ciąży. Napewno w razie czego można się gdzieś zgłosić , ale nie wiem gdzie
Cobraczek właśnie mam problem ,bo nie jest to takie proste mieszkam w Irlandii gdzie cały system opieki nad ciężarną wygląda całkiem inaczej niż w Polsce Wizyty są raz w miesiacu w szpitalu i tylko 3 usg w całym okresie ciąży. Napewno w razie czego można się gdzieś zgłosić , ale nie wiem gdzie--
Witam się w ciąży DONOSZONEJ;)
Piękny dzień sie zapowaiada, więc i humory (mam nadzieję) bedą nam dopisywać Ja dzisiaj mam szkołę rodzenia (od 10 do 16) i jestem cała podniecona tematem Wierzę w to, ze w końcu w klimat rodzenia/dzidziusiów wejdę i w końcu sie nakręcę Zastanawiam sie tylko czy naprawde na szkole rodzenia uczą tych wszystkich oddechów (jak na filmach) - bo jeżel tak to jest obawa, ze pęknę ze smiechu i tyle ze mna będzie roboty Bo ja w takich sytuacjach nie moge się powstrzymać Buziaki
Dziewczyny ,a ja nie wiem co sie dzieje, nie wiem czy to jest normalne... Od kilku dni jak troche pochodze to brzuch staje sie twardy jak kamień, przybiera postać piramidy i okropnie boli Dzisiaj to już całkiem, jak szłam to każdy krok sprawiał mi ból. Jak stałam przy obiedzie to momentami z bólu mnie zwijało i na wymioty zbierało. Wizyte mam dopiero na środe.
Lapa, a z ktorego konca ie jestes?
a do szpitala do Dublina jedzie sie samochodem ok godziny, a pociagami to wyprawa na nie moj stan