Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Kakai, jestem już. Miałam wczoraj regularne skurcze co 4 min więc pojechałam na ip, w nocy się wyciszyly i rano sie wypisalam do domu. Teraz pojadę jak główkę zobaczę, albo mi wody odejdą, po tej nocy na sali przedporodowej jakąś traume mam :-(

I mam wrażenie po tej nocy, ze nie urodze nigdy.. głupie to, wiem, ale tak się czuje jakbym limit na ip już wykorzystała
Polecam zrobić coś dla siebie, nie wiem co, maseczkę, super kąpiel, miłą lekturę, spacer z przyjaciółmi. W każdym razie coś co pomoże oderwać myśli od tego co każdą z Was tu czeka 
Pozdrawiam i ściskam Was wszystkie:)
Tylko to wywoływanie mnie przeraża, a ono coraz bliżej...

)
) bo jesteście moją jedyną lekturą ciążową
a na SR dzisiaj po raz kolejny okazało się, ze jestem wyedukowana jak mało kto (a mnie sie wydaje, że nic nie wiem
) !! I to dzięki tym wszystkim naszym dyskusjom, rozmowom i dzieleniem się doświadczeniami - nie do przecenienia - aż mój M patrzył dzisiaj na mnie jak na zjawisko jak zadawałam pytania, albo wręcz jak odpowiadałam na pytania innych dziewczyn
a cały czas się ze mnie smieje, że "siedzę" na tym forum i nic innego nie robię
A ja jeszcze raz Wam wszystkim dziekuje, że tu jesteście (spakowanym i rozpakowanym) bo jesteście moją jedyną lekturą ciążową
a na SR dzisiaj po raz kolejny okazało się, ze jestem wyedukowana jak mało kto (a mnie sie wydaje, że nic nie wiem
) !! I to dzięki tym wszystkim naszym dyskusjom, rozmowom i dzieleniem się doświadczeniami - nie do przecenienia - aż mój M patrzył dzisiaj na mnie jak na zjawisko jak zadawałam pytania, albo wręcz jak odpowiadałam na pytania innych dziewczyn
a cały czas się ze mnie smieje, że "siedzę" na tym forum i nic innego nie robię
jakbym o sobie czytała
A dzisiaj to nawet wyłapałam kilka bzdur, które mówiła położna. Np. to że karmienie piersią zabezpiecza przed zajściem w ciążę........ no masakra jak to usłyszałam, to się głośno śmiałam. Albo że karmiąc piersią można sobie pozwolić na lampkę wina.... Jednak muszę stwierdzić, ze tu (tu gdzie mieszkam) położne nie są tak wykwalifikowane jak w Polsce. Dodam jeszcze, że poznałam trzy różne położne, żeby nie było że to ta jedna była "niedouczona". Albo to ja jestem za mądra hihi
Dużo dowiedziałam się na studiach podyplomowych, gdzie miałam kontakt bezpośredni z lekarzami, z książek i z forum, więc niektórych bzdur nie dało się słuchać
Jednak muszę stwierdzić, ze tu (tu gdzie mieszkam) położne nie są tak wykwalifikowane jak w Polsce.
Dziewczyny ja chciałabym się tylko upewnić, bo wizytę mam za tydzień. Czy to prawidłowy wynik jak na obciążeniu glukozą 75 g. wyszło:
Na czczo 88
Po 1 godz. 108
Po 2 godz. 122?
uroki ciąży...
generalnie to najpierw jest wiecej a potem spada....