Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 17th 2012 zmieniony
     permalink
    dododotka: Właśnie się zastanawiałam, jak to jest z pieszczotami, jak się karmi...? :shamed: da się jakoś w ogóle, czy wtedy już piersi się stają zupełnie nie erogenne dla kobiety? :shamed:

moje się stały zupełnie niewrażliwe na dotyk męża
    wręcz mnie drażniło jak sie do nich dobierał
    w ogóle jak karmiłam to seks był dla mnie mało ważny [a normalnie mogę jak królik] - jednak prolaktyna skutecznie potrafiła libido zagłuszyć :devil:

a mój mąż się od moich cycków z daleka trzymał [mimo że normalnie ma fioła na ich punkcie] i dopiero niedawno mi się przyznał, że wielkie suty jak u Murzynki, pełno niebieskich żył i sikające po ścianach mleko [ w czasie seksu ] go nie tyle co nie podniecały co nawet lekko odrzucały :cool:
    i zupełnie nie było w nich nic fajnego, mimo że nigdy tak dużych i jędrnych nie miałam :tongue:

ale to od faceta zależy na pewno....
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
    • CommentTimeJul 17th 2012
     permalink
    Ciasto, mnie się wydaje, że po prostu już nie ma jak wziąć rozpędu na porządnego kopniaka -w pewnym momencie one się po prostu zaczynają bardziej przeciągać i rozpychać niż kopać... Spokojnie :)
    Ale oczywiście dla swojego spokoju możesz podjechać na ip, żeby się upewnić, że wszystko jest ok!

Treść doklejona: 17.07.12 20:08
    TEORKA: w ogóle jak karmiłam to seks był dla mnie mało ważny [a normalnie mogę jak królik] - jednak prolaktyna skutecznie potrafiła libido zagłuszyć a mój mąż się od moich cycków z daleka trzymał

Właśnie się zastanawiam, jak to u nas będzie, bo na mnie piersi dotychczas działały mocno (chyba mocniej niż na męża hehe)... Za 2miesiące zobaczymy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    dododotka: TEORKA: w ogóle jak karmiłam to seks był dla mnie mało ważny

Teorka nie strasz :devil:
    najpierw czekałam na ten niesamowity przypływ hormonów i chcicę w ciąży - a tu nic - totalna posucha u mnie :sad:
    potem sobie wymyśliłam, że jak już urodze, to na pewno sobie odbiję - a teraz takie newsy? :devil:

Mój biedny mężuś :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no nie wiem Ulcia jak będzie z Tobą ale raczej 90 % kobiet karmiących ma libido minus sto milionów :neutral:
    niestety taka prawda
    bo prolaktyna szaleje [ i inne hormony ale ona zwłaszcza ] i skutecznie zagłusza chuć :wink:
    także się nie nastawiaj może na mega hiper turbo chwile uniesień bo może być słabo w tym temacie
    tzn może ale nie musi bo a nuż będziesz w tej mniejszej grupie :devil:

dododotka: bo na mnie piersi dotychczas działały mocno

oj na mnie też ale jak karmiłam to hmm jakby miałam poczucie, że one są dla Ninki teraz a nie dla męża i nie za bardzo miałam ochotę żeby je dotykał
    a że on też nie miał to nie mieliśmy z tym problemu hahahaha :devil:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ja się witam po dniu badan. Odszedł mi kompletnie czop. Rozwarcie dalej jest, ale nic się nie dzieje. Wytrzymamy wiec do jutra do cesarki. Trochę pojawił się stres ale nie ma odwrotu.:wink:

Gratuluje nowej mamusi! I powodzenia dla dziewczyn !
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    TEORKA: także się nie nastawiaj może na mega hiper turbo chwile uniesień bo może być słabo w tym temacie
    tzn może ale nie musi bo a nuż będziesz w tej mniejszej grupie

Znając moje szczęście to bede w grupie no sex :cry: Szkoda, że w SR o tym nic nie mówili, to by się mój chłopina troszke na to przygotował, bo tak bidactwo czeka :cool:
    cho: Wytrzymamy wiec do jutra do cesarki. Trochę pojawił się stres ale nie ma odwrotu.

Kciukamy za Was :smile: O kórej ta wielka chwila jest zaplanowana? No i czy ktoś bedzie nam zdawał relacje? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthordododotka
     permalink
    TEORKA: także się nie nastawiaj może na mega hiper turbo chwile uniesień bo może być słabo w tym temacie

Temu trzeba jeszcze przed porodem mężów udobruchać :bigsmile:
    TEORKA: jakby miałam poczucie, że one są dla Ninki teraz a nie dla męża i nie za bardzo miałam ochotę żeby je dotykał

Właśnie tak się obawiam, że mi się też tak w głowie zmieni, że teraz to inna ich funkcja...

Treść doklejona: 17.07.12 20:44
    cho ale ci zazdroszczę, że to już już i wiesz, że jutro maleństwo będzie z tobą :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale z mężami może nie bedzie tak źle :wink:
    bo kiedyś w DDTVN mówili o tym , że mężczyzna ma coś takiego, że jakiś czas po porodzie też nie postrzega swojej kobiety jako obiektu seksualnego
    w sensie ,że im też libido spada bo tak to natura wymyśliła, żeby sobie babeczka mogła chwilę dychnąć po porodzie hahahahah :devil:
    także dadzą radę panowie, spoko luz :cool:

CHO POWODZENIA !!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dododotka: Temu trzeba jeszcze przed porodem mężów udobruchać

oo tak dzis męzowy wąż w ruch:bigsmile:

Treść doklejona: 17.07.12 21:05
    TEORKA: bo kiedyś w DDTVN mówili o tym , że mężczyzna ma coś takiego, że jakiś czas po porodzie też nie postrzega swojej kobiety jako obiektu seksualnegow sensie ,że im też libido spada bo tak to natura wymyśliła, żeby sobie babeczka mogła chwilę dychnąć po porodzie hahahahah także dadzą radę panowie, spoko luz

ja sie troche boje zeby na dobre nie stracil ochoty na mnie, ale chyba to sie zdarza ekstremalnie rzadko

Treść doklejona: 17.07.12 21:06
    cho będziemy CIę wspierac wirtualnie!
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Około 11 mam mieć. Jako 3, więc będę trochę czekać. Jak będę mogła napiszę już po:)
    --
  1.  permalink
    Kakai: oo tak dzis męzowy wąż w ruch

Jeju a ja totalnie nie mam ochoty na seks... chociaz i tak mam to zabronione. Maz tam czasami sie do mnie przykleja jakby cos chcial a ja nic, zero pociagu do igraszek :P a jak jeszcze Teo pisze, ze w czasie karmienia totalne kaput z libido to ja pierdziu, waz miedzy drzwi i heja :P

Treść doklejona: 17.07.12 21:30
    cho powodzenia jutro :) bede trzymala kciuki za pomyslne rozwiazanie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: waz miedzy drzwi i heja :P
    :rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ja jutro ide do szpitala :) Emocje rosną. Kto może niech wspomni w modlitwie :smile: Pajacynka da Wam znać jak mi zrobią cesarkę czyli w czwartek. mam nowy telefon, ale jescze nieaktywny pakiet internetowy :confused:
    --
  2.  permalink
    nibriana Bedziemy czekam na wiesci i trzymamy kciuki za jutro!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kuleczka, łączę sie w bólu :tooth:

Cisza tu u nas jakaś .....
    Ja od jutra mam równo miesiąc do terminu :crazy: po prostu szok! Jak to zleciało... ale podobno ostatni miesiąc ciagnie się jak flaki z olejem - pewnie dlatego, że się już czeka i czeka ..... W ostatnim czasie to sie chyba ma juz częsciej wizyty u gina niż 1 w miesiaću? Ja jutro mam, a potem zobaczymy co mi powie.
    --
  3.  permalink
    Ul_cia: Cisza tu u nas jakaś .....

Zbieraja sily na porody hehehe:bigsmile::bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Cześć Dziewczyny :)

Gratulacje dla nowych Mamuś i kciuki dla rodzących w najbliższych dniach :wink:
    Ciekawy wątek z tym libido w trakcie ciąży i karmienia - u mnie niby miesiąc miodowy, ale raczej bez szaleństw...także tego - chyba też coś mi spadło:confused:
    Byliśmy wczoraj na usg 4d i nasz SYNUŚ się potwierdził - pan doktor stwierdził, że dziewczynką już na bank się nie stanie:wink:
    Więc czekamy na Jasia :rainbow::rainbow: może wrzucę jego fotki na wątek zdjęciowy:smile:
    --
  5.  permalink
    Ulcia ja odkad mam problemy szyjkowe to co 2 tyg chodze na wizyty, u mojego gina juz pod koniec to wizyty co tydzien, mam nadzieje, ze mi dalej kaze co 2 tyg przylazic bo finansowo nie wyrobie.... chociaz i te wizyty co 2 tyg mi daja po dupie z kasa ;/ jutro KTG, pojutrze wizyta i ciekawe co mi powie, kiedy mnie wygoni stamtad hehe.
    Nibriana kciuki oczywiscie zacisniete :)
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Nibrana to ja trzymam kciuki w czwartek!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Że, jak się karmi to libido niskie? :D To ja chyba jestem w tych 10% czekam na wizytę kontrolną i zielone światło :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Vsti: Że, jak się karmi to libido niskie? :D

w 90 % przypadków dodałam przeca, nie że zawsze :tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    cho, nibriana kciuki zaciśnięte!

U mnie też po porodzie libido spadło do zera. A piersi, pomimo, że wielkie i jędrne, były zarezerwowane tylko dla Natalki. Mąż jakoś też sie do nich szczególnie nie garnął...Poza tym pomijając spadek libido, wstawanie do dziecka co 1.5h- 2h w nocy i związane z tym ciągłe zmęczenie i niewyspanie skutecznie hamowało nasze seksualne zapędy... Jest taka scena w Shreku 3 , jak Shrek i Fiona próbują położyć dzieci spać, żeby móc się zająć sobą i kiedy w końcu lądują w łóżku to momentalnie zasypiają. Byliśmy na tym w kinie parę miesięcy po urodzeniu się Natali i muszę wam powiedzieć, że to było idealne odzwierciedlenie naszych odczuć.:confused:
    --
    • CommentAuthorcho
    • CommentTimeJul 18th 2012
     permalink
    Dzień dobry! Noc o dziwo przespana. Stres juz się pojawił, ale dam radę. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    A ja się melduje z porodowki.. już tu dojechałam, ciekawe gdzie będzie next time..
    Skurcze co 2 min. rozwarcie na 3 palce i wszystko ucichlo.. po obchodzie się wypisuje do domu, mam dość..
    teraz to naprawdę dotre tu z główką w kolanach albo pełnym rozwarciem.. albo wywiesza moje zdjęcie na gmachu szpitala z hasłem "tej pacjentki nie obsługujemy"

Dziewczyny szpitalne, trzymam mocno kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Magda...może jeszcze się rozkręci? Nie chcą dać Ci żadnego przyspieszacza?
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dali zastrzyk w tyłek, ale nie pamiętam co to było. Gdyby była dobra akcja skurczowa to by się szyjka ładnie dalej rozwarla, ale akcja licha, nie poszło dalej. Za to lewatywa to całkiem znosna sprawa.
    A teraz znowu mam Ktg i jakieś tam skurcze są, ale mają być przecież skurczybyki a nie takie skurczyki..
    --
  6.  permalink
    Czesc Dziewczyny!

PolusiowaMama Trzymamy kciuki kochana!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    powodzenia dziewczyny !!!!
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Polusiowa...rozwarcie na 3 palce, to już naprawdę ładne! Może weź po ktg piłkę, pochodź po szpitalu, z drugiej strony pewnie jesteś mega wymęczona :( Ja bym teraz w szpitalu próbowała wszystkiego....już jesteście krok od mety. Czuję, że dzisiaj się Leon pojawi ;-)
  7.  permalink
    Dziewczyny trzymam kciuki za rozkręcenie akcji:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    To dzisiaj dużo porodów będzie :bigsmile:
    Kciuki zaciśnięte:cool:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny trzymam kciuki za was, polus masuj sutki :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja również dołączam do trzymania kciukasów :) cho, pewnie że dasz radę :) Polusiowa... oby się rozkręciło :)

Treść doklejona: 18.07.12 08:32
    co by się nie zapodziała :)

1. Dododotka 12.07.2012 (chłopiec)
    2. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    2. cho 18.07.2012 (dziewczynka)
    3. nibriana 19.07.2012 (dziewczynka)
    4. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    5. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    6. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    7. Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)
    8. PolusiowaMama 02.08.2012 (chłopiec)
    9. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    10. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    11. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    12. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    13. Mamrotka 13.08.2012
    14. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    15. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    15. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    15. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    15. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    16. dorotka09.05 20.08.2012
    16. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    17. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    17. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    18. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    19. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    20. patyk 120 01.09.2012
    21. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    22. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    23. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    24. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    25. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    26. oranda 15.09.2012
    27. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    28. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    29. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    30. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    30. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    31. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    32. kapelusznick 01.10 2012
    33. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    34. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    35. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    35. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    36. KasiaTasia 13.10.2012
    37. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    38. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    39. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    40. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    40. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    41. Linden 12.11.2012
    41. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    42. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    43. lofbejbe 21.11.2012
    44. edzia503 23.11.2012
    45. basia_87 06.12.12.
    46. ruda03 09.12.2012
    47. acia20 12.12.2012
    48. mooniia 21.12.2012
    49. artystka80 27.12.2012
    50. lapa 30.12.2012
    51. Pomarańczka25 2.01.2013
    52. misia-ludek 6.01.2013
    53. kasia151288 16.01.2013
    54. agavva 21.01.2013
    55. Igisowa 24.01.2013
    56. marakuya 1.02.2013
    56. GaggataB 1.02.2013
    57. justyna883 2.02.2013
    58. ikamek 06.02.2013
    59. beagraf 12.02.2013
    60. andziaiw 22.02.2013
    60. milka 1984 22.02.2013
    61. sushi 5.03.2013
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJul 18th 2012 zmieniony
     permalink
    hej! witam w skończonym 39 tygodniu:bigsmile:

a ja wczoraj jednak nie wyganiała małego, odechciało mi sie, co ma być to będzie.

Polusiowa szkoda, że znów tempo zwolniło:confused:

cho trzymamy kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Już po obchodzie, stwierdzono rozwarcie na 3 cm (nie było mowy o palcach), szyjka zgladzona. Gdyby to był termin to jak to określili "to byłby jeden ruch", a tak zostaje na porodowce 2h, jem śniadanie, chodzę i sprawdzają. Jak nie ruszy, to wypis na własne żądanie, albo patologia :-(
    Sutki to mi odpadna od tego masażu, tak bolą..
    To chyba jednak nie dziś :-(
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Poluś czyli jak zawsze na tym samym wózku jedziemy:wink: cóż jak nie dziś to trudno:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie kochane :wink: My dzisiaj zabieramy się za pierwsze zakupy wyprawkowe :cool:

Polusia kurcze może jednak coś ruszy?!
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A my się witamy w skończonym 34tc, zaczynamy 35:shocked:. Nie wiem, kiedy to zleciało. Jak pomyślę,że za miesiąc Malucha może już wyskakiwać, to jakoś nie mogę uwierzyć.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  8.  permalink
    Poluś trzymam kciuki aby dziś ruszyło, jak nie teraz to jak wrócisz do domku, akcja często rozkręca się wieczorem i w nocy to może dziś do północy Maluszek będzie z Wami:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dzięki Dziewczyny, Jesteście Kochane!
    Jestem wyczerpana, chce przytulić sie do Mojej Misi Polisi i iść spaaac!
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    poluśku wracaj do domu idź spać a wieczorem weź laktator i ródź.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    polunia do domu i do spania:winkkiss:

ja umyłam okno, skoro mody sie nie spieszy to pomyje sobie w całym mieszkaniu żeby mąz nie musiał
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Polusiowa, zaciągnij męża do WC i niech sie chłop przyloży!!:bigsmile:.

Trzymam kciuki żeby sie Leon w końcu zdecydował. W jedna albo w druga stronę:wink:.
    --
  9.  permalink
    Co tu taka cisza?:shocked:
    Robaczki juz wypakowane?czy jeszcze nie?:tongue::tongue::tongue:
    Trzeba troszke liste ruszyc:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja jeszcze w dwu paku:-) dzis po wyjezdzie malego odstawilam nospe a w nosie to mam ona nie dziala skorcze mam caly czas bol miesiaczkowy to samo... po co sie bede truc i malego
    --
  10.  permalink
    A ja sie relaksuje przy kawce :P dzisiaj jade na KTG, ciekawe czy cos mi tam wyjdzie, czy dalej prosta linia skurczowa :P pogoda jest okropna, co chwile pada, ale przynajmniej mam czym oddychac :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej, a ja własnie wrócilam z KTG i z wizyty od gina.
    Pobrała mi GBS (jezuuuu to już????? :wink:) dała skierowania na wszystkie przedporodowe badania - w końcu od dzisiaj mamy równy miesiąc do terminu!
    Na KTG, spoko - pół godzinki, serduszko średnio ok 140 (2 razy miała tak, ze sie czymś 'zdenerwowała" i ponad 165 było :smile:), skurcze takie ok. 20 (najwyzszy chyba 61 miał) - ale nie wiem do jakiej skali się te skurcze mierzy? do 100?
    Ginka powiedziała :"szyjka trzyma" cokolwiek by to znaczyło, ale skoro jest OK, to się nie dopytywałam, sprawdzała palpacyjnie wiec i tak pewnie nie wie jaka jest długość, poza tym OK. Następna wizyta za 2 tyg. Zwolnienie mi dała do dzień przed terminem, a jak zapytałam się jak się do tego czasu nic nie wykluje to co? - ona na to, ze bedziemy sie wtedy martwić - no to OK :tongue:
    Ciekawe jak tam nasze rodzące :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się i trzymam mocno kciuki za wszystkie rodzące!! :peace:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja właśnie dokonałam wreszcie jakiś zakupów wyprawkowych, jeszcze tylko troszkę ciuszków brakuje i takich szczegółów jak nożyczki, podkłady poporodowe itd... łóżeczko w pełni wyposażone no po za karuzelą ale za to leżaczek kupiony, jestem z siebie dumna, resztę zostawiam na przyszły miesiąc żeby odetchnąć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Ul_cia: Pobrała mi GBS (jezuuuu to już?????

No ja mialam 2 tyg temu pobierany....jutro sie okaze czy cholerstwo u mnie jest czy go nie ma :P ja standardowo mam takiego lenia w dupie, ze masakra...a jeszcze mama wyszla godzine temu do sklepu i nie wrocila chociaz sklep pod nosem :P jak wroci to zaczne sie szykowac i heja do szpitala :P

Treść doklejona: 18.07.12 11:49
    wiem, ze to nie ten watek, ale sie musze pochwalic moim woziem :D
    http://sklep.babymerc.pl/zestawy/98-3w1-najnowszy-zestaw-baby-merc-q7-x-kolekcja-2012.html - nie chcial sie wkleic inaczej :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.