Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
chcialam, zeby maz tez jakis udzial mial :P
Ja jak kupowałam wszystko to czepiałam się męża że muszę to robić sama- w sensie wybrać i zdecydować, ale on mówił wtedy, że i tak bym zrobiła po swojemu i wybrała co bym chciała, więc on woli się nie odzywać, bo wie że co wybiorę to będzie dobre
Jednak faceci nie znają się na tym, tak jak my
A ja wszystko "ustalałam" z mężem (wszystko to znaczy wózek, kolor pościeli i obrazki do pokoju - bo na razie nic wiecej nie mam - nie mówię o odziedziczonych ubrankach) w taki sposób, że chłopak wierzy w to, że miał możliwość decyzji 
wiec znając jego, wybierze najdroższe i stwierdzi, że te są najlepsze
aż zazdroszcze
bo my mamy łóżeczko, też piękne :P bo z baldachimem, śliczną pościelą i karuzelką
, ale kołyskę też bym chciała. Może przy drugiej dzidzi kupię
Czy to badanie jest platne?
Cobraczek...ja chodzę prywatnie i za GBS płaciłam 50 zl. Na wyniki czekałam 5 dni.
Cobraczku, to chyba zależy od tego jak i gdzie masz ciąże prowadzoną - a za inne badania płacisz?Ja mam abonament w Medicover i za zadne badania nie płacę, ale nie wiem jak jest gdzie indziej, dlatego trudno mi odpowiedzieć.Na pewno w szpitalu powiedziano mi, ze musze mieć ze soba wyniki tego badania do porodu - wiec ja je traktuje jak obowiazkowe.
Pytałam o to też w szpitalu, w którym będę rodzić i dzwoniłam do innego lekarza i wszyscy powiedzieli, to samo .......
i niestety nic na to nie poradzę
wychodzi na to, że przed 22 sierpnia "nie mogę" urodzić
Jednak z dzieckiem czas ucieka przez palce :D Jutro Nadi będzie miała już 4 tygodnie 
Ul_cia: w szpitalu powiedziano mi, ze musze mieć ze soba wyniki tego badania do porodu no to ładnie --

I dziewczyny nieźle się z tymi porodami rozkręciłyście 

Ohhh chyba zaczynam czuć już chęć przytulenia malucha po tej stronie brzucha

:Badanie GBS wykonywane jest na obecność bakterii paciorkowca grupy B, jest przesiewowym badaniem mikrobiologicznym, do którego powinny przystąpić kobiety między 35 a 37 tygodniem ciąży. Oceniane jest wówczas, czy bakterie GBS będą obecne w drogach rodnych kobiety w czasie porodu. Badanie wykonywane jest podczas wizyty ginekologicznej. Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród.