Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a mi kolyska bardzo sie przydala. anastasia wlasnie dzisiaj przeprowadzila sie do lozeczka, a ma ponad 5 miesiecy.w dzien kolyska stala u niej w pokoiku, w nocy przystawialam ja do naaszego lozka. teraz z lozeczkiem tego robic nie bede mogla, bo jest po prostu zbyt duze, zeby sie z nim ciagle przemieszczac. poza tym mozliwosc kolysania anastasii byla wedlug mnie ogromnym plusem, bardzo ulatwialo jej to zasypianie.
ja przy trójce przerobiłam kilka wozkow - z tej nisko sredniej półki cenowej czyli nowy za 1000-1500zł zawsze cos sie z nimi działo, a to podnózek przestał działac a to sie hamulec ułamał a to to ato tamto. To moje ostatnie dzieciatko, nastepne beda wnuki ;) i postanowiłam zaryzykowac i kupic wozek z tej wyzszej pólki (potem go sprzedam) ciekawa jestem róznicy.
Aguncia Lapiesz za slowka
uwazam to za zbedny zakup i to jest moje zdanie
łe moze pojdzie jak z procy, spokojnie, mamy jeszcze czas!
nie mialam intencji przekonywac cie, ze powinna kupic kolyske; przeczytalam wczesniej twoja opinie i wyrazilam swoja.nie ma potrzeby sie powtarzac, wiekszosc z nas zrozumiala juz dawno jaki jest twoj punkt widzenia.
Heheeh no wlasnie o to chodzenie w te i we wte chodzi heheheJuz jak czop odchodzi to w kazdej chwili moze sie zaczac,cierpliwosci
Ja gdzieś czytałam, że tylko schodzenie jest wskazane. No ale ja też z 4 poziomu więc zdaję sobie sprawę, że nie da się wyłącznie schodzić
A skąd to wytrzasnełaś? chyba coś Ci się pokręciło.GBS może wywołać takie problemy (infekcja bakteryjna), ale samo badanie nie. Nie bardzo wiem jak miałoby to się stać
muszę przemyśleć, ale w tej naszej to zdaje się okresowo szczury rezydują a taką faunę to wolę z daleka od dziecięcych rzeczy trzymać. Na razie dobrze mnie to motywuje. Poza tym twardym trza być...
w temacie kasy to własnie wygrałam bon na 300zł w hurtowni na zakupy sprzetu weterynaryjnego - kupie za to niewiele, nawet bardzo niewiele , ale ogromnie sie ciesze :)
gratuluje a zajmujesz sie zwierzaczkami??
szukalam jakis info bo przy pierwszej ciazy nawet nie robilam tego badania i chcialam o tym poczytac i trafilam na ten artykul:
ma_mi współczuje, do 20 roku zycia mieszkałam na 4 pietrze i ile razy teraz rozpakowuje auto z mega zakupów dla całej rodziny i latam kilka razy to sobie mysle, ze jak to dobrze, ze nie musze tego na to moje 4 pietro taszczyc
A jakiej firmy?
no wiesz lepsze 300zł niż totalne 0
Być może to niefortunne sformułowanie autora artykułu. W sensie "po badaniu" chodziło o ciąg czasowy, a nie przyczynowo-skutkowy.Nigdzie nie spotkałam się z takim stwierdzeniem, ani moja gin, ani nasza pediatra nic mi o takim ryzyku nie mówiły, nie słyszałam od nikogo (czyli np. innych dziewczyn mających to badanie) o takim ewentualnym ryzyku. Nie przeczytałam o tym nigdy nigdzie, a trochę publikacji przejrzałam, bo w drugiej ciąży przy zakładaniu pessara w 25tc w posiewie wyszedł mi GBS.I pojęcia nie mam jak takie badanie miałoby takie ryzyko stwarzać- lekarz przecież nie pakuje Ci całego patyczka do pochwy najgłębiej jak się da. Dotyka tylko przedsionka pochwy i okolic odbytu. Więc gdzie do błon płodowych A samo badanie jest przecież obowiązkowe, no i jest ważne, bo w przypadku dodatniego posiewu można zacząć kurację już w ciąży. I tym samym zminimalizować ryzyko zarażenia dziecka. W szpitalu gdzie rodziłam takie badanie jest obowiązkowe przed porodem
hehe rozbawilas mnie tez kiedys mialam chomiczki
Ja tak miałam przy pessarze, ponoć to częste- w sensie częściej tak się dzieje jak jest pessar niż bez pessara, a Ty chyba masz założony
tej moj kot nazywa sie Kropek
Ty wiesz jak my wybieralysmy te chomiki?Pojechalysmy do sklepu kupilysmy dwa samce.Tak z perspektywy czasu zaczelam im sie przygladac a ze chomiki nie sa mi obce bo jak bylam w podstawowce to je ciagle mialam widzialam,ze dziwnie sie zachowuja,raczej jak parka.Za pare tygodni przybiega Emila spanikowana i krzyczy ''mamo,mamo u chomiczkow jakies robaczki czerwone sa''.To ja szybko polecialam zobaczyc co tam sie dzieje...Patrze a tu piec malych chomiczkow lezyMyslalam,ze padne ze smiechu i tak juz zostalo hehehe
hehhe zdarza sie, ale przynajmniej macie slodka rodzinke chomiczkow
Male jak juz podrosna to oddaje je do zoologicznegoTeraz chomica znowu gruba i beda malePo tym miocie juz rozdzielam duze i jednego oddam,bo do tego trzeba miec czas a tu zaraz drugie dziekco sie pojawi i w zupelnosci wystarczy jeden chomik--
napierw ten sluz byl gesty a teraz zrobil sie wodnisty i ciagle sie zastanawiam czemu tak
Tak z perspektywy czasu zaczelam im sie przygladac a ze chomiki nie sa mi obce bo jak bylam w podstawowce to je ciagle mialam widzialam,ze dziwnie sie zachowuja,raczej jak parka
Swoją drogą, Cobraczku, jeśli masz pessar, to przecież miałaś robiony posiew. M.in. w kierunku GBS również
Miałam podobnie, ale już nie pamiętam czemu tak było Lało się ze mnie, bałam się, że to wody, ale nie, to był tylko śluz. Choć jak pociekło, to wkładka, gatki i spodnie przemiękały czasem.
eeeeeeeeee, no sorry, ale samiczkę i samczyka u chomiczków to na pierwszy rzut oka idzie rozróżnić, nie patrząc nawet na ich zachowanie