Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 18th 2012
     permalink
    Cobraczek: Pytanie,co z tym robic.?..

A to są bolesne skurcze?
    Moze jeżeli bolesne i tak częste to pojedź na IP..... albo chociaż zadzwoń do gina....
    --
  1.  permalink
    A to są bolesne skurcze?Moze jeżeli bolesne i tak częste to pojedź na IP..... albo chociaż zadzwoń do gina....

Bolesne i w dodatku krzyz sie odzywa.Poczekam jeszcz troszke moze sie wycisza...Tak wlasnie mysle,ze zadzwonie upewnie sie....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Bolesne i w dodatku krzyz sie odzywa.Poczekam jeszcz troszke moze sie wycisza...Tak wlasnie mysle,ze zadzwonie upewnie sie....

ojj to moze do lekarza lepiej
    --
  2.  permalink
    nie wiem no-spa>?

Na nospe uczulona jestem,kurde nie chcialam juz brac nic rozkurczowego...Dzwonie do poloznej tylko cos nieodbiera:confused:

ojj to moze do lekarza lepiej

Zaraz zadzwone do gina...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ma_mi
    A jasne, że może, ale ja się okazałam być nieoszczędna i zainwestowałam w tą kołyskę. Tak chciałam po prostu się z Wami podzielić tym zdjęciem, bo się z niej jak głupek cieszę.
    I pozazdrościć tego, że możesz sobie pozwolić na tą nieoszczędność... bo przynajmniej będziesz miała fajną kołyskę dla dziudziulka. Mi się ta kołyska bardzo podoba. Ale ja na nieoszczędność sobie pozwolić nie mogę :( niestety... i też pewnie jak głupia bym się z Niej cieszyła... :)

Treść doklejona: 18.07.12 16:40
    Cobraczek: Na nospe uczulona jestem

a buscopan?
    --
  3.  permalink
    Dzwonilam do gina...Powiedzial zeby jechac na IP zeby sprawdzic szyjke i czy skurcze nie zsunely krazka.Zapytalam czy moga lekami zachamowac skurcze powiedzial ze nie jest bez badania w stanie odpowiedziec bo nie wie co z szyjka a ze jest poza zamosciem to nie moze przyjechac na odzial....
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    To jedź Cobraczku! Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczku to oby wszystko bylo ok!
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Cobraczku powodzenia!! i pamietaj ,ze dzidzia juz duza i pewnie ze lepiej niech wytrzyma jeszcze troche , ale jakby tfutfu to juz tragedii nie ma :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Co do leżaczków- bujaczków to zdecydowanie moje dziecko jest jeszcze za Male na takie atrakcje na razie, poza spaniem, cycem i kupaniem, a no i uwielbionym patrzeniem w okno nic Ją jeszcze nie interesuje :)
    --
  4.  permalink
    Juz sie zebralam i jade na IP.trzymajcie kciuki zeby wszytsko bylo ok.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dzisiaj przyjechał do nas kosz mojżesza i inne duperele, ogromniasta paka, tak się namęczyłam z rozkładaniem i wyciąganiem tego wszystkiego, że aż mnie kręgosłup rozbolał i resztkami sił obiad ugotowałam. Mnie zalezało bardzo na koszu, choć wiem, że to wydatek na kilka miesięcy, ale mamy mikro sypialnię i nie da rady wstawić do niej łóżeczka, a przy moich futrzatych wolę mieć dziecko - przynajmniej na początku - na oku.
    No i zaś kupiłam parę ciuszków w ciucholandzie, dobrze, że mój ślubny nic o tym nie wie :neutral:.

Cobraczek - powodzenia!
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Kciuki zaciśnięte, Cobraczku.
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Gratulacje dla kolejnej Mamusi :bigsmile:

Cobraczku trzymaj się, będzie dobrze :)

A wracając do GBS, mnie czeka to badanie, ale miałam niedawno robiony posiew z pochwy czy ten cały GBS powinien na nim wyjść gdyby był czy posiew na GBS jest jakiś megaspecjalny?
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJul 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Cobraczku powodzenia!

a z tym GPS to na pewno jakas sciema. Ja mialam zlecone w 27 tc zeby sprawdzic czy przez jakies dziadostwo nie skraca mi sie szyjka.

Kolyska ladna, wywowala istna burze:) Kazda z nas przeciez ma inne zdanie na okreslony temat, inne warunki mieszkaniowe i mozna tak wymieniac i wymieniac, ja wolalam lozeczko i tez nie standardowe bo turystyczne abym mogla je przenosic z pokoju dziecka do nas i jeszcze z paru innych powodow. Takie rozwiazanie na pewno tez wielu z Was by nie pasowalo, po prostu kazdemu pasi cos innego:)
    a kacik Domisia pokaze 2 wrzesnia (bo 1 wrzesnia wprowadzamy sie na swoje) haha o ile nie bede na porodowce:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja się jeszcze wypowiem w sprawie kołyski, koszy itp. Po pierwsze, jak kogoś stać, to nie widzę powodu żeby sobie nie kupił. Wiem jaką radość sprawia kupowanie takich rzeczy, nawet jak pózniej zalegaja na strychach. Zawsze można z tego zrobić rodzinno- pokoleniową pamiątkę. Nie do wszystkiego trzeba podchodzić tak racjonalnie. Np. kolyska Penny. Może nie kosztowała 1000 zł. ale ktoś się cholernie natrudził żeby zrobić. Za długo w niej dziecko nie zabawki, ale ile radości daje...
    Ja przy córce kupiłam kosz mojzesz i przez 4 miesiące był w ciągłym użyciu. Teraz rownież kupiłam dla Antka, a okazało się że Młody woli swoje lòżeczko...Klaustrofobia, czy co??:devil:. Uzywaliśmy go przez pierwszy tydzień po wyjściu ze szpital, teraz sporadycznie tylko, i na dodatek tylko i wyłącznie w salonie, bo tam ustawiam go pod wiatrakami który mamy na suficie, a w który Młody się namiętnie wpatruje...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    madzinka83: Dzisiaj przyjechał do nas kosz mojżesza

miałam dziś pytać... ten kosz Mojżesza do ilu miesięcy stracza?
    --
  5.  permalink
    Ja na pewno przy drugim dzidziusiu zainwestuje w stolik/krzesełko z regulowanym oparciem i wysokością i z kółkami (drewniany dobry dla starszego dziecka a ten regulowany dla każdego już od 3 miesiąca) no i nianię elektroniczną bo mamy piętrowy dom i podwórze do ogarnięcia, a jak córcia będzie chciała wyjść na sanki to będę słyszała czy młodsze się obudziło.
    ____
    Co do imion zwierzaczków to moja sunia też wabiła się Kropka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Jestem na porodowce, o 17ej odeszły mi wody. Skurczy brak. Będę się odzywać. Zaciskajcie kciuki, pls
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PolusiowaMama: Jestem na porodowce, o 17ej odeszły mi wody. Skurczy brak. Będę się odzywać. Zaciskajcie kciuki, pls--

kciuki kochana:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: informuj nas w miare mozliwosci:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    PolusiowaMama: Jestem na porodowce, o 17ej odeszły mi wody. Skurczy brak. Będę się odzywać. Zaciskajcie kciuki, pls

kciuki zaciśnięte! Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Polusiowa, kciukasy zaciśnięte :) Kakai, teraz Ty :)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Polusiowa:peace:. Kciuki zaciśnięte!! Ale super!!:crazy:.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    katka_81: Kakai, teraz Ty :)

ja to zadnego skurczu nie mam nawet, za to mały strasznie sie wierci i napiera:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    W temacie małych łóżeczek i bujaczków- lapa wynalazła "coś" , co trzymam w pamięci na później bo jedna kaska a funkcji więcej w razie co:)
    Kciuki za finiszujące:))
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Igisowa, Kakai zakupiła taki:).
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    igisowa: W temacie małych łóżeczek i bujaczków- lapa wynalazła "coś" , co trzymam w pamięci na później bo jedna kaska a funkcji więcej w razie co:)
    --

też ciekawe :) ale będę miała teraz mętlik w głowie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    dziewczyny zaczynam sie siebie bac :o snila mi sie dzis w nocy polusiowa ktora tulila Pole i Leosia. haha jakis sen proroczy. Pare razy mi sie tak zdarzylo ale nie wierze w takie rzeczy ostatnio rok temu snila mi sie kuzyna zona w ciazy za 2 tyg oznajmila ze spodziewa sie dzidziusia. Polusiowa powodzenia!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    wielgosz: Igisowa, Kakai zakupiła taki:).

O no to zdąży wypróbować i opowiedzieć:D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kurde, fajne to :) tylko w takim kolorku jest?
    im dłużej na to patrzę i czytam, tym bardziej chyba KUPIĘ TO ;)
    --
  6.  permalink
    Poluś to trzymamy kciuki za szybki poród.
    hopelight widzę, że masz prorocze sny:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    igisowa: O no to zdąży wypróbować i opowiedzieć:D

noo dam znac jak sie sprawuje, jak na razie dziwi mnie w nim wibracja która chodzi głosno:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Polusia trzymam mocno kciuki :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Kakai: noo dam znac jak sie sprawuje

Kakai, to ja będę czekać na Twoją opinię:bigsmile: oczywiście jak Janek już poeksperymentuje trochę w tym leżaczku:wink:
    --
  7.  permalink
    Skurcze zbyt nieregularne zebym zostala w szpitalu,kazali przyjechac jak beda co 5 minut.Krazek sie trzyma jak narazie...wiec czekamy....
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dobrze, ze sie krążek trzyma!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    lapa: Kakai, to ja będę czekać na Twoją opinię oczywiście jak Janek już poeksperymentuje trochę w tym leżaczku

oki nie ma problemu:surprised:

Cobraczek dobrze ze krązek sie trzyma
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A moje dziecko ani razy nie spało jeszcze w swoim łóżeczku. U nas kosz mojżesza sprawdza się rewelacyjnie :)

Co do bujaczka to wibracje mamy cichą, ale wydaje mi się jakaś słaba :D

Treść doklejona: 18.07.12 19:34
    Polusiowa trzymam kciuki, oby szybko i bezboleśnie poszło :)
    --
  8.  permalink
    Dziewczynki musze się Wam wyżalić. Jakieś pare dni temu żaliłam sie na forum, że mam tak jakby skurcze , bo jak pochodze to brzuch sie stawia i twardnieje przy tym boleści nie do zniesienia. Kilka osób doradziło aby jechać na ip , no ale ja nie lubie zabardzo robić zamieszania i wolałam zaczekać kilka dni czyli do dzisiaj bo akurat miałam umówiona wizyte w szpitalu ( w Irladnii wizyty odbywaja się w szpitalu i tylko raz w miesiącu, mało tego przyjmują położne, a nie lekarz:confused:) I jakiś chory system:confused: bo położna zbadała tylko ciśnienie, serce dzidzi i mocz papierkiem, a na moje skargi o skurczach odpowiedziała, że to normalne na tym etapie ciąży i skoro nie ma krwawień to wszystko ok. Pewna , że wszystko jest ok niezbadawszy mnie ani ginekologicznie, ani przez usg. Gdyby w taki sposób podeszła moja gin w poprzedniej ciaży w Polsce to bym urodziła syna pod koniec 6 miesiaca ciąży- byłam 3 tygodnie na podtrzymaniu ciąży gdyż miałam przedwczesne skurcze i szyjka sie skracała. i widze , że sytuacja zaczyna sie powtażać, zreszta lekarz w Polsce uprzedził o tym , że może tak być. Mało tego poprosiłam o wypisanie czegos na powracajacą infekcje , a ona na to ,że ona nie może bo lekarzem nie jest i jak coś mam sie zgłosic do rodzinnego doktora:shocked: W tym momencie nie rozumiem po jakiego ja mam tam jezdzić na te dziwne wizyty i wydawać na taksówki,( bo szpital w innym miasteczku) skoro ani nie zbadają, ani recepty nie wypiszą. Lubie ten kraj i ogólnie irlandczyów, ale co chodzi o leczenie to jest jakiś koszmar, samowolka jak w średniowieczu:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magdalenko musisz znaleźc jakiegos lekarza, mzoe jakis polski ginekolog tam jest? to niebezpieczne skoror to sie powtarza z poprzedniej ciazy
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny mam przed soba zapis KTG.Jest podzielona na dwie czesci..Ktora pokazuje skurcze?a ktora tetno dziecka?gorna czy dolna???Bo ja do tej pory nie moge skumac...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny mam przed soba zapis KTG.Jest podzielona na dwie czesci..Ktora pokazuje skurcze?a ktora tetno dziecka?gorna czy dolna???Bo ja do tej pory nie moge skumac...

tento w przedziale 120-160 raczej górna, ale to chyba zalezy id sprzetu
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Cobraczek-jak byłam w szpitalu to góra to było tętno dziecka, dół skurcze. Ja dziś po kontrolnej wizycie jak pessar się trzyma. Trzyma się rewelacyjnie po tygodniu od założenia i lekarka powiedziała że jak nie zaprzepaszcze tego tzn. nie rzucę się w wir sprzątania, schylania i innych takich to dotrzymamy do końca.
    Jestem mega zadowolona :))
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Skurcze to dolne ;) ( przynajmniej na moim tak było)
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja dzisiaj miałam pierwsze KTG i na wydruku górna część to było tętno.
    --
  10.  permalink
    Dzieki dziewczyny:wink:

U mnie skurcze od 50 do80 sie zapisywaly a pozniej w granicach 40 to jeszcze male zbyt male na porod.To dobrze.mam nadzieje,ze doczekam do 37tyg.

Nic nie rozumiem w domu mialam skurcze i w samochodzie tez a jak podlazyli ktg to i brzuch sie rozluznil i skurcze prawie minely.A teraz jak siedze to znowu mnie lapia i to takie konretne:confused:Juz nic nierozumiem....
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Cobraczek: Nic nie rozumiem w domu mialam skurcze i w samochodzie tez a jak podlazyli ktg to i brzuch sie rozluznil i skurcze prawie minely.A teraz jak siedze to znowu mnie lapia i to takie konretne:confused:Juz nic nierozumiem....
    --

Cobraczku, może to pod wpływem stresu...? Ja miałam bardzo podobnie z bólami brzucha - w domu umierałam a na IP jak ręką odjął :)
    Magdalenko - mi się brzuszek stawia już od jakiegoś czasu (w zasadzie od 17tc) i im dalej w ciążę, tym skurcze są mocniejsze, częstsze, dające niefajny dyskomfort/ból... moja gin teraz, kiedy się nasiliły, co 2 tygodnie sprawdza szyjkę, bo takie skurcze mogą nabroić... Dziwi mnie podejście tej położnej :/ Tym bardziej, że w poprzedniej ciąży miałaś podobne sensacje :/
    --
  11.  permalink
    Cobraczku, może to pod wpływem stresu...? Ja miałam bardzo podobnie z bólami brzucha - w domu umierałam a na IP jak ręką odjął :)

Bardzo mozliwe hehe:bigsmile:

Z Emilka jak dostalam skurczy to pojechalam jak mialam je co 5 minut a wody mi nieodeszly tylko przbeili pecherz plodowy,wiec teraz mam dylemat jak juz cos sie zaczyna dziac....
    Jutro jade na badania,to trzymajcie kciuki zeby tam wszystko bylo z ta toksoplazmoza juz ok:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Cobraczek: Jutro jade na badania,to trzymajcie kciuki zeby tam wszystko bylo z ta toksoplazmoza juz ok:wink:
    --

na pewno będzie dobrze :) i innej opcji nie uwzględniamy :)
    --
  12.  permalink
    na pewno będzie dobrze :) i innej opcji nie uwzględniamy :)

Ostatnio nawet zakaznicy nie wiedzieli co maja z tym wynikiem zrobic.Jakis ewenement jestem.Niby organizm wytworzyl przeciwciala a awidnosc pokazywala nadal swieze zakazenie i kazdy sie za glowe lapal o co chodzi...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.