Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 19th 2012
     permalink
    Kakai: dupa do wieczora odlatywał mi czop podbarwiony krwią, zadnego skurczu, potem o 23 brzuch ćmił jak na @ i tyle na temat

Oj :sad:
    A Janek sie tak pchał, że myślałam, że sie w końcu wypchnie .... no nic to, następny dzień przed nami .....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Oj A Janek sie tak pchał, że myślałam, że sie w końcu wypchnie .... no nic to, następny dzień przed nami .....

noo trzeba czekac:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia:
    "Katka - Miska czuła na kichanko babci :devil: ale można sie ze smiechu zsikać, jak te nasze brzuchowe bąble takie numery robią, nie?"

no ja to w takich momentach muszę już ostro nogi zaciskać, by nie popuścić przypadkiem :bigsmile: a te Nasze bąble, tyle radości dają już będąc w brzuszku a co dopiero będzie po porodzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja mam jak zwykle "mądre" pytanie :devil:
    Czy w ciaży mozna używać samoopalaczy? Mamy sesję zdjeciową w niedzielę, i bedzie tam duuuużo rozbieranych zdjęć (mam nadzieję przynajmniej :cool:) a ja jestem opalona jak debil - tzn - twarz, ręce, dekold, nogi zjarane jak u mulatki, a piersi, brzuch i pupa biał - ze zrozumiałych przyczyn :wink: No i tak sobie pomyślałam zeby to jakoś wyrównać, bo nie wiem czy potem nawet photo shop dałby radę :wink: a że nigdy w życiu jeszcze nie używałam samoopalacza to wogóle nie mam z tym doświadczenia :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kakai: noo trzeba czekac:confused:

a ja Ci mówię kochana, że Cię weźmie z zaskoczenia i urodzisz szybciej, niż Ci się wydaje :*
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJul 19th 2012 zmieniony
     permalink
    dziewczyny dzisiaj nibriana ma miec cc, bo tak pisała, także trzymamy kciuki za nią!

Treść doklejona: 19.07.12 10:13
    katka dziękuje ci dobra kobieto za wiare:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: dziewczyny dzisiaj nibriana ma miec cc, bo tak pisała, także trzymamy kciuki za nią!

A właśnie chciałam pytać co u niej :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: A właśnie chciałam pytać co u niej

moze juz jest po nawet:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    A ja witam sie w rozpoczetym 29 tc. Jakies potworne lenistwo mnie ogarnelo....
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    zmykam na spacer:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    CiastoMiłości: A ja witam sie w rozpoczetym 29 tc. Jakies potworne lenistwo mnie ogarnelo....

wiem coś o tym ja mam tak od paru tygodni.... nic mi się nie chce
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    CiastoMiłości: A ja witam sie w rozpoczetym 29 tc. Jakies potworne lenistwo mnie ogarnelo....

Mnie jak ogarnęło, to puścić nie chce :devil: a tu czas sie skraca :wink:
    --
  2.  permalink
    Heh, a jeszcze wierze ze mi sie cos zachce bo maz placze ze obiadu nie ma, balagan w mieszkaniu a ja w pidzamce zipam z wyrku caly dzien i reka nie rusze...
    Toz to juz tak bedzie do konca...??
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    nibriana jest już najpewniej po CC, miała zaplanowaną na 8:30 :smile: Pewnie się odezwie, jak już dojdzie do siebie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja od pewnego czasu mam tak, że po śniadaniu chce mi się potwornie spać i tak do około 15stej (oczywiście nie pozwalam sobie na drzemkę). A jak przychodzi wieczór, to ja żywczyk i spać w nocy nie mogę... :/
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja na razie problemów ze spaniem nie mam, jedynie jestem niewyspana przez wizyty w toalecie które odbywają się 3-4 razy w nocy:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Gratulacje Polusiowa i Cho- dużo zdrowka dla Was i Maluszków :)))

Co do KTG to bardzo dziwna maszyna :D U mnie im skurcze były silniejsze tym bardziej płaska była lina zapisu :tooth: Rodziłam niby przy zapisanych skurczach na poziomie 40 :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja mam energię (taką umiarkowaną :devil:) tak gdzieś do 14.... potem padam, nawet przejście do łazienki sprawia mi problem :shocked: bo mnie boli na dole, bo ciężko, bo milion powodów...... mam nadzieję, ze po porodzie mi to przejdzie (bo teraz juz sie nie nastawiam) , bo ja zawsze byłam totalne ADHD więc jak patrzę teraz na siebie to mi samej niedobrze sie robi ... :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A ja mam od 2 dni bezsenność :cry: Budzę się około 3.30 i już nie ma spania do rana, czasami w dzień godzinkę wtedy pośpię. Czy to już tak wcześnie zaczyna się przygotowywanie mojego organizmu do macierzyństwa ? :shocked:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gratulacje dla nowych mamuś:):)
    -
    a ja mam pytanie czy któraś ma jakieś namiary na easyshare już niema jej tydzień..
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: A ja mam od 2 dni bezsenność Budzę się około 3.30 i już nie ma spania do rana, czasami w dzień godzinkę wtedy pośpię. Czy to już tak wcześnie zaczyna się przygotowywanie mojego organizmu do macierzyństwa ?

Judka, zrób sobie suwaczek, bo tu są ograniczone umysłowo czyt. ciążowo osoby :devil: znaczy się np ja i ciagle zapominam, w którym Ty tygodniu jesteś :jumping:
    Ale bez wzgledu na to u mnie bezsenność (taka totalna - że wogóle nieprzespane noce) zaczęła sie bardzo wcześnie - nie co noc, ale dosyc często tak już od 15 tygodnia......
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kasiakuzniki: easyshare już niema jej tydzień.

no właśnie... ciekawe co się dzieje.... mam nadzieję że wszystko dobrze... ale chyba kontaktu nikomu nie zostawiała :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Mam ciepły chlebek :jumping:
    --
  3.  permalink
    A ja mam goraca czookolade do picia :p

Treść doklejona: 19.07.12 10:57
    Chyba idem sie przejsc tez bo za duzo pokus w lodowce... Moglabym tak tylko jesc i spac, jesc i spac...
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Judka, zrób sobie suwaczek,

Zrobię :bigsmile:
    Skończyłam 34 tydz :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sysiajaw: no właśnie... ciekawe co się dzieje.... mam nadzieję że wszystko dobrze... ale chyba kontaktu nikomu nie zostawiała

Ostatnio pisała, że ma jakieś prywatne problemy, i deprecha ją zaczyna nawiedzać i w związku z tym nie ma ochoty sie uzewnętrzniać :sad: mam nadzieję, że nie jest gorzej u niej tylko lepiej - ona zawsze taka silna i pozytywna była! No i miejmy nadzieję, że z jej IDĄ wszystko Ok.

ma_mi: Mam ciepły chlebek

mniam ....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    sysiajaw: CiastoMiłości: A ja witam sie w rozpoczetym 29 tc. Jakies potworne lenistwo mnie ogarnelo....

wiem coś o tym ja mam tak od paru tygodni.... nic mi się nie chce

haha u mnie to samo, z tym że uczęszczam jeszcze do pracy i jednak jest to niezły rozrusznik :wink: gdyby nie to, to cały dzień bym przebimbała ...
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    [quote=Ul_cia]
    w kwestii samoopalacza znalazłam takie coś
    http://samoopalacz.com.pl/samoopalacze-w-trakcie-ciazy.html
    ale nie wiem na ile ta treść jest sponsorowana :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: http://samoopalacz.com.pl/samoopalacze-w-trakcie-ciazy.html

O! Dzięki.... poczytam jeszcze w takim razie o tym. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja trochę bałabym się używać samoopalacza, nie ze względu na ciążę, bo nie mam pojęcia czy można czy nie , tylko .. pamiętam jak kiedyś się wysmarowałam i miałam brązowe placki na ciele:devil: Hmmm może źle to zrobilam, ale od tamtej pory się boję :wink:
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    judka25: miała brązowe placki na ciele

Ja sobie myślę, że w tym główny stres, a z pigmentacją skóry w ciąży różnie bywa. Z przewagą bywa :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: pamiętam jak kiedyś się wysmarowałam i miała brązowe placki na ciele Hmmm może źle to zrobilam, ale od tamtej pory się boję

Ja też tego sie boję, bo jeszcze nigdy tego nie robiłam - za to czasem widywałam plamy na dziewczynach :wink: Mam 2 dni na zastanawianie się, zobaczymy co mi z tego zastanawiania się wyjdzie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Zawsze jeszcze pozostaje Ci zakrycie opalonyhc części ciała i tym sposobem na zdjjęciach będzie tylko brzuch, pupa oraz biust :rolling: a resztę się doklei jak zblednie :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dobra, spadam wziąć sie trochę za prasowanie, bo mi wstyd samej przed sobą, że siedzę w domu cały dzień, nic nie robię, a mąż sam sobie prasuje koszule do pracy :shamed:

Treść doklejona: 19.07.12 11:13
    ma_mi: Zawsze jeszcze pozostaje Ci zakrycie opalonyhc części ciała i tym sposobem na zdjjęciach będzie tylko brzuch, pupa oraz biust a resztę się doklei jak zblednie

Podoba mi się ta idea :cool::devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Dzięki, gdyby był potrzebny jeszcze jakiś przebłysk porazającego intelektu - polecam się. :shades:
    --
  4.  permalink
    Ulcia ja od kilku lat sie nie opalam ze wzgledu na sklonnosc do przebarwien i od tego czasu uzywam samoopolacza. Jesli ten jest dobrej firmy to raczej nie ma szans na jakies krzywe slady. Kiedys kupowalo sie takie badziewne samoopalacze po ktorych skora robila sie pomaranczowa albo w plamy i smugi. Teraz jezeli wymieszasz samoopalacz z balsame do ciala bez obaw bedziesz cieszyc sie ladnym, delikatnym kolorem. Ja jestem teraz wierna jednej firmie i nigdy sie na niej nie zawiodlam - Lancaster. Troche grosza kosztuje ale przeciez nie uzywa sie tego codziennie.
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam czwartkowo:)

Polusiowa, cho - gratuluje, a jednak mialam proroczy sen :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Kakai moze mi sie dzis przysnisz z Jankiem hehe

Co do boli jakby okresowych to mnie tez lapia od 32 tc ;/ ale raczej tak ze np. przez 2 h co jakis czas lekko czuje (to nawet nie bol) a potem przechodzi (nie mam przy tym twardnien brzuszka o dziwo jest miekki)...albo jakies 5 razy na dzien czasem ciut mniej czasem wiecej. Nie chce panikowac wizyte mam we wtorek to zobaczymy co sie kroi...do 35 tc musimy wytrzymac ! potem bede modlic sie o 37 :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hopelight: Kakai moze mi sie dzis przysnisz z Jankiem hehe

haha:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    misia-ludek: A ja miałam dziś sen, że urodziłam przed terminem jakieś 3 tygodnie albo jeszcze wcześniej, koło 32tc (bo zamotana byłam w śnie) i znów śniła mi się córcia i że nie czułam w ogóle bóli porodowych. No ciekawe jak zazwyczaj śni się na przekór to pewnie przenoszę, będzie synek i będzie boleśnie:wink:

Ja nigdy nie miałam proroczych snów, ale w ciąży mi się odmieniło.. 3 razy przyśnił mi się synek no i sobie go wyśniłam:bigsmile: nikt mi nie wierzył, mama i luby nastawili się na dziewczynkę - bo na przekór - a tu takie zdziwko po usg:shocked: aż się popłakałam w autobusie jak wracaliśmy przez tą ich mega zawiedzioną reakcję.. Zobaczymy jak będzie u Ciebie, może sen się sprawdzi i bezboleśnie urodzisz córcię:bigsmile: oby tylko przedwczesny poród się nie sprawdził!

cho gratulacje!!:cheer::clap:
    teraz pora na Kakai:boogie:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    isiula: Ja nigdy nie miałam proroczych snów, ale w ciąży mi się odmieniło.. 3 razy przyśnił mi się synek no i sobie go wyśniłamnikt mi nie wierzył, mama i luby nastawili się na dziewczynkę - bo na przekór - a tu takie zdziwko po usg aż się popłakałam w autobusie jak wracaliśmy przez tą ich mega zawiedzioną reakcję.. Zobaczymy jak będzie u Ciebie, może sen się sprawdzi i bezboleśnie urodzisz córcię oby tylko przedwczesny poród się nie sprawdził!

U mnie maz tydzien przed pozytywnym testem mial sen ze urodzilam chlopczyka:) powiedzial ze to byl jego najpiekniejszy sen :) od poczatku byl przekonany ze nosze pod sercem synka, bo mi sie zdawalo ze bedzie coreczka.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    judka25: Wy się dziewczynki nauczycie szybko , gorzej z mężami Mój próbował się nauczyć i powtarzał nazwy i ciągle mu się myli, stwierdził, że do ubrania dziecka nie musi wiedzieć, jak się nazywają i w sumie racja :)

Mój mąż szybciutko załapał nazwy :D:crazy:

Kakai- mnie cały czwartek odchodził czop, a w piatek o 4 rano odeszły wody i wieczorem Pati już z nami była na świecie. Dzisiaj kończy właśnie 3 tydzień :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    hopelight: U mnie maz tydzien przed pozytywnym testem mial sen ze urodzilam chlopczyka:) powiedzial ze to byl jego najpiekniejszy sen :) od poczatku byl przekonany ze nosze pod sercem synka, bo mi sie zdawalo ze bedzie coreczka.

Oooo.. Nieźle - nie dość, że wyśnił ciążę przed testem to jeszcze płeć dziecka :shocked: jak już jesteśmy przy jasnowidzeniu to mi się na początku mojej ciąży przyśniła żona mojego brata ciotecznego jak mi mówiła, że jest w 7 tyg ciąży.. Nie kontaktowałam się z nimi w tym czasie, a jakieś 3 tyg temu dzwoni do mnie brat, że Ewa jest w 7 tyg, aż mnie ciarki wtedy przeszły, że im to wyśniłam :shocked:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: Kakai- mnie cały czwartek odchodził czop, a w piatek o 4 rano odeszły wody i wieczorem Pati już z nami była na świecie. Dzisiaj kończy właśnie 3 tydzień

hmm mi jeszcze nie odeszły:surprised: moze jestem jakas spowolniona:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Kakai: hmm mi jeszcze nie odeszły:surprised: moze jestem jakas spowolniona:confused:

Jeszcze tydzień do terminu, więc jak już czop odszedł to w ciągu tego tygodnia pewnie urodzisz :wink:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dzis jeszcze wylecial kawałek tego czopa, jestem w szoku ile tego siedzi:shocked:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No a ja się witam w rozpoczętym 36 tygodniu:) Od dwóch dni mam pojedyncze bóle jak przed @, ale to nie są skurcze pewnie macica sobie ćwiczy.:confused:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ale cisza... czyżby ktoś rodził :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no nibriana miała rodzic dzis , pewnie juz jest po :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mooniia: no nibriana miała rodzic dzis , pewnie juz jest po :)

na pewno jest po, bo podobno o 8 rano miała zaplanowaną :bigsmile: ale poczekajmy aż sama się zgłosi i pochwali :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja zakończyłam dzisiaj aktywność prasowaniową i praniową .... ufff ale sie urobiłam :cool:
    4 prania, 4 suszenia, prasowanko.
    Ale serio - widzę, że mam dużo mniej siły i wolniej wszystko robię. Uprasowałam mężusiowi prawie wszystkie koszule do pracy, takie pozostąłe, weekendowe zostawiłam, uprasowałam Małej pościel , rożek i jakąś falbanke do łóżeczka i troche ciuszków (mówiłam, że ciuszków prasować nie będę ? :devil::wink: ale powiem szczerze, ze niewielka róznica pomiedzy tymi uprasowanymi, a tymi z suszarki przed prasowaniem, wiec chyba już się nie bedę dalej wygłupiać :bigsmile:).
    Obiad dla męża zrobiony, czuję sie dzisiaj spełniona jako kura domowa :tongue:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.