Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
,ale gdyby okazalo sie,ze dziecko jest powaznie chore to terminowalabym ciaze...
Cobraczek jeszcze tydzien i ciaza donoszona
Zreszta te badania nie daja tak do konca pewnosci ze dzieciatko bedzie zdrowe wiec i tak nie ma co gdybac
zarys czaszki i kręgosłupa prawidłowy
Czy któraś z was miała NT-2,4????
I czy myślicie, ze USG w 3d u innego lekarza może mi coś dać
czasem lekarz zle pomierzy i wychodzą takie rzeczy.
Oj jakbym chciała mieć już donoszoną , wczoraj sprawdzałąm jak często chwytaja mnie skórcze i okazało sie ze co 1,5 h
Dzisiaj leżę i zobaczymy czy będzie ich mniej
Niemniej ostatecznie wyszło, że obaj lekarze stwierdzili, że wszystko jest ok.
kochana, ja mam to samo... czasem nawet częściej... niestety taka uroda mojej macicy - jest nadreaktywna jak powiedział lekarz i wcale nie musi oznaczać to czegoś złego. Dodał też, że problemy z szyjką mają częściej dziewczyny, które tych skurczy nie odczuwają a te, które je czują, rodzą w terminach a nawet po ;) W poniedziałek mam wizytę i się okaże, jak szyjka :)
kilka razy mialam taka sytuacje ze kazdy lekarz sobie a ja jak ten glupek posrodku tego wszystkiego
Witam się dziewuszki :)
Teraz tak mam z pessarem- lekarka prowadząca mówi, że mam po prostu leżeć i wytrzymam, ginekolog-przyjaciel mojego M. mówi, ze powinnam mieć założony...
powiedzieli zeby przyjechac jak beda co 5 minut
A i dodam jeszcze, że mam 23 lata i nigdy ani w mojej, ani męża rodzinie nie było żadnych chorób genetycznych.
Ale jakie badania? Ja miałam tylko zwykłe USG na którym była mierzona NT i żadnych więcej. Po tym NT moja gin wysyła mnie od razu na amniopunkcję.
Ale jakie badania
uważam że jeśli jest taka możliwość to pessar warto założyć bo człowiek tak nie drży o każdy ruch.
Ja polozylam gryka do dolu....
Dodam jeszcze na temat tych sterydow o ktorych napisala Cobraczek. Chcialam miec je podane na wszelki wypadek ale "cudownym" rozwiazaniem tez nie sa. Pomagajac na jedno czasem szkodza na drugie tzn rozwijaja ladnie pcherzyki plucne ale czasem prowadze do wlewow do glowy - ginka mi to rowniez ostatnio wyjasnila bo zastanawial mnie fakt dlaczego nie podaja tego kazdej kobiecie ot tak naa wszelki wypadek.
eee dziewczyny ten krazek to nie jest znow dla kazdego taka cudowna sprawa wkoncu kazda z nas jest innym przypadkiem. Ja od 32 tc mam szyjke 22mm zamknieta i lekarka na moje pytanie o pessarze powiedziala ze moglby zrobic wiecej szkody niz pozytku ( w moim przypadku) bo glowka napiera na szyjke i mogloby podrazniac, nie wspominajac o czestych infekcjach. Takze sluchajcie swoich ginekologow zwlaszcza ze nie bez powodu ich wybralysvie do prowadzenia ciazy. pisze z kom wiec sorki skladnosc.
Pomagajac na jedno czasem szkodza na drugie tzn rozwijaja ladnie pcherzyki plucne
Takze sluchajcie swoich ginekologow zwlaszcza ze nie bez powodu ich wybralysvie
A strona z gryką to jest taka z "kuleczkami" bo ja mam materac z kokosem i gryką - i ja z kolei położyłam tymi "kuleczkami" do góry, bo ta kokosowa (taka twarda mata) wydawała mi sie za twarda Ale też sie podłączam do pytania Czerwinki, bo kiedyś pytałam, i jakoś tak umknęło...
rozwijaja ladnie pcherzyki plucne ale czasem prowadze do wlewow do glowy - ginka mi to rowniez ostatnio wyjasnila bo zastanawial mnie fakt dlaczego nie podaja tego kazdej kobiecie ot tak naa wszelki wypadek.
kokos, gryka to dopiero po 1roku życia
Tylko kolezanka opisala nam problem,ktory ma z dwoma lekarzami
Nie sadze ze przesadzala z infekcjami wkoncu jest lekarzem ordynatorem i to calkiem niezlym, na pewno wiecej widziala niz ja czy Ty. I jej i mi chodzilo o to ze nie dla wszystkich krazek jest tak cudownym rozwiazaniem jak opisalas.
Trudno żeby dyskutować z lekarzem czy ma podać sterydy czy nie jak się jest laikiem