Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Hmmm mi się wydaje, że jednak w większości WSKAZANYCH przypadków pomagają, oczywiście wcześniaczką, bo sama osobiście nigdy nie słyszałam o jakiś powikłaniach po ich podaniu... wiadomo jest to steryd, ale chyba lekarze wiedzą, co robią... Ja miałam podane i mimo, że Niuńka urodziła się w terminie, dzięki temu byłam spokojniejsza, że w razie "W" Mała sobie poradzi... Dodam jeszcze na temat tych sterydow o ktorych napisala Cobraczek. Chcialam miec je podane na wszelki wypadek ale "cudownym" rozwiazaniem tez nie sa. Pomagajac na jedno czasem szkodza na drugie tzn rozwijaja ladnie pcherzyki plucne ale czasem prowadze do wlewow do glowy
rutynowo podaje kobietom np duphaston czy luteinę, "tak na wszelki wypadek",
Stoje na przegranej pozycji z tymi siersciuchami
Cobraczku, a one Ci z klatki uciekły?
wydaje, że jednak w większości WSKAZANYCH przypadków pomagają, oczywiście wcześniaczką,
moze posyp im czymś co lubią to wyjdą
a powinno być Html
Cobraczek kochana a czy na dole nie przełączyło ci się na BBCode? Bo mi się samo czasem przełącza a powinno być Html
a ja weszłam na forum, by zapytać, czy można jeść maliny w ciąży :) I tak się zaczytałam w te Wasze wypowiedzi, że nim doszłam do końca, maliny już wszamałam :) ech... łakoma jestem :D
Maliny śmiało można jeść, tu chodzi o wyciągi z liści malin - tego się nie powinno spożywać za wcześnie
raczej nie zaginęło... takiego dużego mebla nie da rady zgubić raczej podejrzewam że przy przeprowadzce zostało wywalone, żeby nie taszczyć nie potrzebnego mebla.......
Awidnosc przeciwciał anty
Toxoplazma kl. IgG
0,13 Index
Cobraczku a jak to sie ma do poprzednich wyników??
amiałas badanie PCR stwierdzajace czy rzeczywiscie w dalszym ciagu pasozyt znajduje sie w organizmie?? to drogie badanie, ale na pewno warto jez robic (koszt np na cmv pCR to ok 250zł)
Nieobecność Kakai tez mi się rzuciła w oczy - czy któraś z nas ma do niej tel, zeby w razie co dać znać co się dzieje? (ja nie mam)
Kakai nie wiem czy sie myle ale to nie Tobie dziecie strzela w brzuchu.Bo ja mam tez tak od kilku dni az jestem w szoku
patrzac po wynikach p/ciał to choroba niby mija , tylko ta awidnosc, niby troche urosła ale to jest jednak bardzo podobny poziom. nie wiem jak z tym PCR na pewno mozna go zrobic z płynów ustrojowych, tyle, ze ponoc w ciazy najbardziej miarodajne jest z wód płodowych. to badanie wykrywa material genetyczny pasozyta czyli niejako pokazuje dobitnie czy pasozyt jest a nie tylko reakcje naszego organizmu na niego. Cobraczku spokojnie uz niedługo, dzidzia do tej pory jest zdrowa i tego sie trzymaj. Moja mama w ciaze ze man tez leczyła toxo cały czas a ja zdrowa jak kon. Miałam epizod chyba jako10 latka gdy poleciał mi wzrok, ze szukali czy tokso nie była przyczyna, ale nie.
zaraz wam wtrzepie, przeciez pisałam dzis 2 razy tutaj, co nikt mnie nie cyzta???
Oj tam oj tam pisałyśmy w tym samym momencie
Dziewczyny, powiedzcie mi czy po pobraniu GBSa plamienie jest normalne? tzn wydaje mi się, ze tak, ale u mnie pobranie było w środę, a cały czas plamie (nie żywo, tylko brązowawo) ?Nie panikuję (daleka jestem od tego) ale zaczełam się zastanawiać jak długo standardowo moze się utrzymywać?