Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJul 20th 2012
     permalink
    Cobraczku bo widzisz tak do konca to w ciazy nigdy nie wiadomo jak bedzie reagował nasz układ immunologiczny, wartosci spadaja i to dobry znak, bierzesz leki to tez dobrze, nic wiecej na tym etapie nie zrobisz. Mały po porodzie na pewno bedzie przebadany pod katem tokso - wiec nie martw sie na zapas co mogłas zrobiłas nic wiecej nie wymyslisz.
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Cobraczek: Moj gin odpisal :

Nie denerwuj się , "ślad" tokso wychodzi nawet po latach . Wyniki są lepsze , będzie dobrze : )
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kasiek podziwiam Cię i inne mamuśki, które potrafią "ogarnąć się" z dwójką dzieciaczków... Ja na dzień dzisiejszy nie dałabym chyba rady :)))
    Kakai trzymam za Ciebie kciuki, wchodze tu co jakiś czas z myślą, że będą od Ciebie jakieś wiadomości z porodówki :)))
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    A my witamy się po wizycie :) pani dr nie miała dzisiaj żadnych zastrzeżeń - waga i wyniki ok, ciśnienie eleganckie 121/78. Dostałam skierowanie na obciążenie glukozą, ale zapomniałam zapytać czy można wziąć ze sobą cytrynkę:(

Co do mojego pytania o cytomegalię, pani dr kazała mi się nie martwić. Nie zlecają tego badania rutynowo, bo jest płatne. A jeżeli zachodzi potrzeba zrobienia go to wtedy informują o tym pacjentkę. Poza tym na moim etapie już nie ma takiego niebezpieczeństwa, bo zarażenie jest najgroźniejsze w 1 trymestrze, a ja od początku ciąży nawet kataru nie miałam i ciąża przebiega prawidłowo. Ufam mojej dr i przestaję drążyć temat :)

Poza tym zapisałam się do SR na najbliższy kurs i udało nam się z biegu zrobić usg powtórkowe. Czekając pod gabinetem poczułam kopniaki nad pępkiem, a nie jak do tej pory po lewej stronie na dole. Jak się okazało Niunio sam z siebie obrócił się pięknie główką w dół i pokazał nam wreszcie swojego pięknego buziaka:bigsmile: niestety zdjęcia mam tylko w wersji drukowanej, ale jak mi się uda zrobić ładne skany to wrzucę fotkę. Jest cudny:rainbow:
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie, ja w srodeczku 10 tygodnia i wlasnie odebralam wyniki z pierwszych badan , generalnie morfologia ok, to co ma byc ujemne jest ujemne, toksoplazmoza igg i igm ujemne wiec musze uwazac zeby sie nie zarazic, progesteron 37 wiec super, jedynie co mnie martwi to mocz - mam liczne bakterie i 40-50 leukocytow i bardzo liczne pasma sluzu, mialyscie cos takiego? myslicie ze to cos powaznego? nie fajnie jakbym musiala na tym etapie ciazy antybiotyk brac :( wizyte mam w czwartek i chyba powtorze mocz we wtorek
    -- [/url]
  1.  permalink
    Milka Ja na kiepskie badania moczu brałam furagin i wit. C
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJul 20th 2012 zmieniony
     permalink
    milka1984: mam liczne bakterie i 40-50 leukocytow

ja to bym nie czekała do czwartku... jestem "uczulona" na układ moczowy odkąd wylądowałam w szpitalu w ciąży. a 40-50 leukocytów to nie mało... wydaje mi się.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    a co mialas z moczem nie tak ze trafilas do szpitala? ja raczej poczekam do czwartku bo nie wydaje mi sie zebym musiala z tym leciec na ip a moja gin ma urlop do srody.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny, mam pytanie. Czy ktoras z Was miala problemy z oddychaniem w ciazy?
    Ja duzych wprawdzie nie mam, ale wieczorem nie moge sobie odziewnac, oddechnac i kaszle by nabrac powietrza. Moja polozna podczas wywiadu na poczatku naszych spotkan pytala i jej o tym powiedziala. Skierowala mnie do szpitala. Bylam juz 3 razy i podejzewaja lekka astme. Mialam jakis inhalator, ktory mi nie pomagal - gorzej mi sie oddsychalo. A dzis znowu bylam dostalam jakis inny i do tego tabletki - nie mam ochcoty ich brac. Mimo, ze mi powiedzieli, ze sa bezpieczne dla dziecka.
    Bede dzwonic po niedzieli do mojego gina - pytac o jego opinie.
    Zastanawiam sie czy moze ktoras z Was ma podobne problemy? :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja miałam problemy z moczem na początku ciąży, brałam na polecenie gin. Żuravit, łącznie ok 3 tyg codziennie., teraz sporadycznie jak sobie przypomnę, ale od tamtej pory badania moczu wychodzą idealnie.
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeJul 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Z tego co pamiętam, furagin nie jest chyba zalecany w I trymestrze, ale mogę się mylić...
    --
    • CommentAuthorcho
    • CommentTimeJul 21st 2012
     permalink
    Witamy sie ze szpitala. Dziś do domu. Wczoraj miałyśmy ciezka noc, ale dziś było super. Mała urodziła sie w czepku. Ogólnie jest przekochana. Niestety mnie dopadły bole głowy po znieczuleniu. Mieli problem mnie znieczulić i dopiero za 4 razem sie udało. Wstalam dopiero po 18 godzinach.Tak jest wszystko ok i czujemy sie bardzo dobrze.

Postów jeszcze czytałam. Gratuluje wszystkim rozpakowanym i nowym mamuśka!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Cho...wiadomo w domu najlepiej :-) Szybkiego powrotu do sił i radości z tego malego Bączka :-)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam Was wszystkie sobotnio i życzę miłego, uśmiechniętego dnia :)
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Melduje, ze 19 lipca o 10.36 przyszla na swiat poprzez ccDorotka - 54 cm, 3460g. Jest cudna. rozkrecamy laktacje. ja mialam duze zylaki na macicy, stracilam sporo krwi. teraz powoli wracam do formy!
    cho gratyluje!
    polusiowa gratuluje! urodzilysmy tego samego dnia:-)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJul 21st 2012 zmieniony
     permalink
    jeszcze raz gratulacje dziewczyny :)
    wklejam liste zeby sie nie zaiweruszyła :)

1. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    2. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    3. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    4. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    5. Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)

6. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    7. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    8. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    9. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    10. Mamrotka 13.08.2012
    11. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    12. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    12. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    12. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    12. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    13. dorotka09.05 20.08.2012
    13. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    14. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    14. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    15. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    16. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    17. patyk 120 01.09.2012
    18. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    19. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    20. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    21. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    22. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    23. oranda 15.09.2012
    24. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    25. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    26. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    27. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    27. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    28. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    29. kapelusznick 01.10 2012
    30. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    31. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    32. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    32. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    33. KasiaTasia 13.10.2012
    34. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    35. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    36. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    37. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    37. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    38. Linden 12.11.2012
    38. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    39. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    40. lofbejbe 21.11.2012
    41. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    42. basia_87 06.12.12.
    43. ruda03 09.12.2012
    44. acia20 12.12.2012
    45. mooniia 21.12.2012
    46. artystka80 27.12.2012
    47. lapa 30.12.2012
    48. Pomarańczka25 2.01.2013
    49. misia-ludek 6.01.2013
    50. kasia151288 16.01.2013
    51. agavva 21.01.2013
    52. Igisowa 24.01.2013
    53. marakuya 1.02.2013
    53. GaggataB 1.02.2013
    54. justyna883 2.02.2013
    55. ikamek 06.02.2013
    56. beagraf 12.02.2013
    57. andziaiw 22.02.2013
    57. milka 1984 22.02.2013
    58. sushi 5.03.2013
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    NIbriana dbaj o siebie, oszczędzaj się i jeszcze raz ogromne gratulacje dla Was :smile::smile::smile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  2.  permalink
    nirbrianagratulacje:wink: dużo zdrówka dla Was!
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    nibriana - gratulacje! wymiary naszych Maluszkow zbliżone, mój Leo się pospieszył i postanowił się ujawnić dzień przed Dorotka :-)
    Czekamy na wyniki badań (po moim Streptococcusie) i jest szansa że wychodzimy :-) Mały mimo spadku wagi od wczoraj przytyl, więc bardzo się cieszę! I straszliwie tęsknię za Polutkiem <3

Kakai, Blue - jestem z Wami, to zapewne ostatnie brzuszkowe godziny

a jak nasze liderki?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Gratulacje dla nowych mam! Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do formy:swingin:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Monia to może dopiszesz nam od razu chłopca i dziewczynke ?
    z góry bardzo dziękuję :]]]

Gratulacje Nibriana !!!!:clap::thumbup:

No właśnie Kakai co u Was jak się czujesz ?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edzia zrobione :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana gratuluję!

Co do mnie czuje sie, ok mam wrażenie że z każdym dniem coraz lepiej:shocked: pozatym ze czop mi wyleciał i czasem mocno ścisnie w podbrzuszu to nic sie nie dzieje.

Treść doklejona: 21.07.12 11:33
    a zapomniałam dodac ze huj mnie strzela jak kazdy sie pyta jeszcze sie kulasz, ojjj jeszcze pochodzisz itd,
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Monia Dziekuję ci Bardzo :wink:

Kakai a mnie to się wydaje że to taka cisza przed "burzą" , ale najważniejsze że na tym etapie całkiem nieźle się czujesz :bigsmile: a co z lodówką - Postawiłaś na Swoim czy dałaś sobie ją na razie wyperswadować ?!?

Ale jestem wkurzona tak to pełno przewozów jest , ale kiedy ja musze do Nl wracać dupa nic, 2 kolesi sie odezwało to za dziecko tyle co za dorosłego !!!!paranoja a busem nie chce jech, bo oni maja po 10 osób jak wsiade pierwsza to wysiade ostatnia tyle ludzi trzeba odwieść(15godz)nie nasze , a prywatnym to my same szybko i do celu , najwięcej 12h
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edziu a kiedy chcecie wracac?
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Grześkowi udało się mnie zapisac do gina na pn. bo potem gin. ma urlop 4 tyg. a przydało by się żeby wiedział wyniki badan itp.
    Tak wiec musze byc najpóźniej w pn. na 10 co by do lek. jeszcze dojech. jak coś to zostaje mi zasrany transport busikiem pauzy co godz. na papierosa , i wycieczka po pl. i hol. masakra i ta cena ?!?:devil::confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    czyli co własciwie jutro? a z ciekawosci duzo biora za taka jazde?

Treść doklejona: 21.07.12 11:56
    mi własnie gin przełozyła wizyte z czwartku na nastepny poniedzialek, czyli bedzie 4,5 tygodnia od poprzedniej wizyty - długo jakos tym razem. Za to potem tydzien po tygodniu najpierw połówkowe u mojej gin a potem po tygodniu u speca od wad płodu i na mega sprzecie jako drugie badanie genetyczne z programu 35+ :)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Z okazji ukończenia pierwszego miesiąca zapraszamy e-ciocie na Nasze Dzidzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    edzia503: Kakai a mnie to się wydaje że to taka cisza przed "burzą" , ale najważniejsze że na tym etapie całkiem nieźle się czujesz a co z lodówką - Postawiłaś na Swoim czy dałaś sobie ją na razie wyperswadować ?!?Ale jestem wkurzona tak to pełno przewozów jest , ale kiedy ja musze do Nl wracać dupa nic, 2 kolesi sie odezwało to za dziecko tyle co za dorosłego !!!!paranoja a busem nie chce jech, bo oni maja po 10 osób jak wsiade pierwsza to wysiade ostatnia tyle ludzi trzeba odwieść(15godz)nie nasze , a prywatnym to my same szybko i do celu , najwięcej 12h--

oby:bigsmile: lodówka bedzie, mąż sie dal przekonac ze potrzebujemy wiekszą:-)

wspolczuje z tymi przewozami:neutral:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No i znalazł się Pan. jedzie tylko jedna pani ale z Bytomia też pod Amsterdam wiec nie ma źle . Ten pow. że 80 za nas dwie do już 20 e. do przodu a busy biorą 50/60/70 taka stała raczej cena to 65 e.
    Już nas widzę jak z Maluchami w grudniu będziemy jech. busik odpada i tak wymyśliłam że chyba pociągiem z Amsterdamu do warszawy .Też podobno niezła cena jak się wcześniej kupi bilety . a zobaczymy jak to będzie .
    Aha wczoraj kupiłam pierwsze body(bawełna) na 56 dla Henia i śpioszki(welurkowe) na 56 dla obojga . W 5-10-15 były fajne promocje za 3 rzeczy 50 zł wiec miło :wink:
    Dobra mykam do warzywniaka bo w nl zaprawie ogórki do słoików i do biedronki

Aaaa, mam pytanie bo w czw. miałam b. wysokie ciśnienie ale zjadłam wiecz. 2 ogórki kiszone czy to k9ogło mi aż tak dźwignąć ciśnienie bo cały dzień dobrze się czułam , po wizycie u siostry G. i tych ogórkach 165/128

Treść doklejona: 21.07.12 12:14
    Kakai: oby:bigsmile: lodówka bedzie, mąż sie dal przekonac ze potrzebujemy wiekszą:-)

-o i tak trzymać,a kto by kobiecie w ciąży nie uległ :]]]

wspolczuje z tymi przewozami:neutral:

-na szczęście odezwał się Pan
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    edzia503: Aaaa, mam pytanie bo w czw. miałam b. wysokie ciśnienie ale zjadłam wiecz. 2 ogórki kiszone czy to k9ogło mi aż tak dźwignąć ciśnienie bo cały dzień dobrze się czułam , po wizycie u siostry G. i tych ogórkach 165/128--

moglo skoczyc od soli, ale jak to bylo jednorazowe to spokojnie, ale kontroluj sobie
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edzia ja nie wiem, jak dla mnie nie powinnas abolutnie po niczym miec takiego cisnienia, nie zdazysz dzis jeszcze do jakiegos internisty zeby jednak przepisał Ci cos na to?? To naprawde niebezpieczne jest. Ja od 12 tyg biore dopegyt 2x1 bo cisnienie zaczeło oscylowac w granicach 145/90. po właczeniu tabl trzymało sie w granicach 120/80. Teraz biore juz fenoterol i do tego isoptin wiec jest jeszcze nizsze, ale musze kontrolowac bo u mnie najwyzsze skoki sa po 25tc

Treść doklejona: 21.07.12 12:19
    edziu tymbardziej, ze takie skoki juz miałas i masz skłonnosci do wysokiego cisnienia
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny..

Widze, ze nikt nie zauwazyl mojego pytania..
    Zadna z Was nie miala astmy w ciazy?

Oby do poniedzialku, zadzwonie do gina i moze sie czegos dowiem...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    madziauk ja nie miałam, natomiast uczucie dusznosci sie pojawiało, ale przechodziło samo bez leków
  3.  permalink
    Madziu moja siostra tak miała ale okazało się,że poprostu mała uciskała na przeponę i coś tam jeszcze leżała pare dni w szpitalu i dostała serię zastrzyków w brzuch,ale już jest ok.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    madziauk: Zadna z Was nie miala astmy w ciazy?

To, że nikt nie napisał, to nie oznacza, że Cię olałyśmy Skarbie :* Po prostu niech się wpisują osoby, które miały do czynienia z astmą w ciąży, bo jak każda by miała pisać tekst: "ja nie miałam do czynienia z astmą w ciąży", to byłoby niezłe zamieszanie na forum ;) Jak ja leżałam w 24tc w szpitalu, to była tam dziewczyna, która miała astmę ale Ona miała ją nawet przed ciążą a w ciąży Jej się nasiliła... była pod obserwacją. Nie pomogę niestety :(

Treść doklejona: 21.07.12 12:44
    madziu a męczy Cię Ona mocno?
    --
  4.  permalink
    madziauk mam podopbny problem z tą astmą...ogólnie nic poważnego, ale cierpię na dosyć dokuczliwą sezonową alergię na pyłki roślin (właśnie zaczyna mi dokuczać), a poza sezonem na kurz, roztocza...więc czasem pojawiają się też duszności, zwłaszcza gdy nie zażywam żadnych leków, a teraz to w ogóle odpada... także też nie bardzo wiem co z tym robić:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mooniia: jak dla mnie nie powinnas abolutnie po niczym miec takiego cisnienia,

nie przesadzajmy, ja mam takie cisnienie na wizycie u gina zawsze i aplikowal mi dopegyt przec co wyladowalam w szpitalu z cisnieniem 90/50, czasem cos potrafi na nas tak wpłynąc, wazne by obserwowac sie kilka razy dziennie, a nie wysnuwac wnioski na podstawie jednego skoku
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzieki dziewczyny za odzew.

Katka - meczy bardzo wieczorami, zasnac nie moge, nie moge oddychac. Mialam juz male problemy przed ciaza, ale wiadomo, ze myslalam, ze to przejdzie i nie przywiazywalam duzej uwagi.

Teraz chcialabym rodzic w wodzie i nie miec przeciwskazan do takiego porodu, nadal nie wiem czy takie problemy beda takim przeciwskazaniem.
    Az tak zle nie jest, bo nie mam swiszczenia itd, tylko to oddychanie mnie meczy, musze sobie pokaszlec czasem by moc wreszcie zaczerpnac powietrza. To sie zdarza w sumie tylko wieczorem, jak jestem juz zmeczona i klade sie spac. Musze okno otwierac, siadac i kaszlec tak mocno, by moc zaczerpnac powietrza.
    Dostalam leki ze sterydami wczoraj i ich nie biore jak narazie, nie konsultowalam sie z gin (nie moglam sie dodzownic). Nie chce zaszkodzic malenstwu, a opinie na necie sa rozne. Bede dzwonic w poniedzialek.
    --
  5.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

Dzisiaj bede wyciagac kolor z wlosow:bigsmile:Z rudych wracam do blondu:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Wieczorem rozjasniacz a po jutrze farby :bigsmile::bigsmile::bigsmile:ciekawa efektu jestem:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Mam noc nieprzespana,kregoslup i krzyz coraz bardziej daja o sobie znac:confused:bol nie do zniesienia:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeJul 21st 2012 zmieniony
     permalink
    violet_flower - a bralas leki przed ciaza, i odstawilas?
    Bo ja nic nie bralam, a mi sie te objawy w ciazy nasilily.
    Tu lekarze bez zadnych badan , oprocz tego dmuchania i mierzenia przepisali mi te sterydy. Nie dosc, ze sterydy to jeszcze bez doglebnych badan, nie ufam za bardzo tym lekarzom w UK. Bylam juz 3 razy i za kazdym razem co innego slyszalam. Pierwszy gosc powiedzial, ze nie mam swistow i to nie astma. Ale zalecil konsultacje. Druga babka powiedziala, ze ona musi zrobic echo serca i mam czekac na skierowanie + zobaczyc inna lekarke, ktora zajmuje sie astma + dala jakis inhalator, ktory raz uzylam i pozniej przez cale 3 dni (nie tylko wieczorem) meczylam sie z oddychaniem. I ta trzecia lekarka, wczoraj powiedziala, ze wszystkich objajow nie mam, ale to na pewno astma + leki ze sterydami - dodala, ze echo serca mi nie potrzebne wedlug niej.
    Tak patrze na to wszystko i doszlam do wniosku, ze skad oni moga miec pewnosc, ze to astma. Leki wypisuja kazdy jak chce. Dlatego narazie nie biore, skonsultuje sie z ginem-endo. Ciekawa bylam czy ktoras dziewczyna na forum brala takie leki w ciazy..:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Kakai: nie przesadzajmy, ja mam takie cisnienie na wizycie u gina zawsze

ale edzia ma je w domu, po drugie miała problem juz w pierwszej ciazy, po trzecie nie jest chuda i to zwieksza ryzyko nadcisnienia, po czwarte to ciaza blixniacza, po piate ja moze jestem przerwazliwiona, ale tez nie przesazdzałam i bagatelizowałam w 1 ciazy i skonczyło sie mega gestoza, cisnieniem 280/220 porodem w 31tc zatrzymaniem wewnatrzmacicznego rozwoju płodu i oiom-em moim i córki
    mnie wszyscy bardzo uczulaja na to cisnienie, ze nawet jednorazowe skoki moga byc niebezpieczne bo prowadza do skurczu naczyn w łozysku itd.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Cobraczek - a mozna takie mocne zabiegi na wlosy robic w ciazy? Ja w sumie robilam pasemka, ale farba bez amioniaku i takie rozjasnienie male wyszlo.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    madziauk: meczy bardzo wieczorami, zasnac nie moge, nie moge oddychac. Mialam juz male problemy przed ciaza, ale wiadomo, ze myslalam, ze to przejdzie i nie przywiazywalam duzej uwagi.

Teraz chcialabym rodzic w wodzie i nie miec przeciwskazan do takiego porodu, nadal nie wiem czy takie problemy beda takim przeciwskazaniem.

a może Maluch po prostu tak uciska Tobie na przeponę...? I myślę, że woda bardzo odciąża organy i kręgosłup... być może nawet lepiej będzie Ci rodzić w wodzie. Ja uwielbiam leżeć w wannie, kiedy Misia mi wariuje, uciska nerki i inne... bo wtedy zupełnie nie czuję brzuszka... to bardzo pomaga.
    --
  6.  permalink
    madziauk: Cobraczek - a mozna takie mocne zabiegi na wlosy robic w ciazy? Ja w sumie robilam pasemka, ale farba bez amioniaku i takie rozjasnienie male wyszlo.--

Mozna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mooniia: ale edzia ma je w domu, po drugie miała problem juz w pierwszej ciazy, po trzecie nie jest chuda i to zwieksza ryzyko nadcisnienia, po czwarte to ciaza blixniacza, po piate ja moze jestem przerwazliwiona, ale tez nie przesazdzałam i bagatelizowałam w 1 ciazy i skonczyło sie mega gestoza, cisnieniem 280/220 porodem w 31tc zatrzymaniem wewnatrzmacicznego rozwoju płodu i oiom-em moim i córki mnie wszyscy bardzo uczulaja na to cisnienie, ze nawet jednorazowe skoki moga byc niebezpieczne bo prowadza do skurczu naczyn w łozysku itd.--

edzia jest dorosła i sama wie najlepiej co z tym zrobić:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Cobraczek: Cobraczek - a mozna takie mocne zabiegi na wlosy robic w ciazy? Ja w sumie robilam pasemka, ale farba bez amioniaku i takie rozjasnienie male wyszlo.--

w I trym trzeba uważać, to wiem... Później chyba już można :)

Treść doklejona: 21.07.12 13:14
    a moja córka mi zaraz żebra połamie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    katka_81 - mi sie wydaje, ze raczej nie jest to uciskanie (choc moze po czesci, kto wie), bo problemy byly wczesniej tylko sie nasilily. Jednak te sterydy mnie przerazaja, i woalabym sie pomeczyc i nic nie brac, jezeli mialoby cos zaszkodzic synkowi.
    Bardzo bym chciala rodzic w wodzie, plus juz zakupilam na kontrolowanie skurczy jeszcze w domu - w pierwszej fazie, aparat Elle Tens, wiec przygotowuje sie do naturalnego porodu :)

Cobraczek - to ja nawet nie wiedzialam, ze mozna. To chyba zalezy od gina ;) ja sie zawsze o opinie pytalam. Mowili, ze ok ale lekkimi farbami ;) 3mam kciuki w takim razie za zmiane.
    Ja rowniez sie wyboeram do fryza, ale pod koniec sierpnia podczas pobytu w Polsce, znowu na pasemka bez amoniaku ;) ja caly czas farbuje bez amoniaku, bo dosc czesto - co 2-3 miesiace, i nie chce miec wysuszonych wlosow.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kakai: mooniia: ale edzia ma je w domu, po drugie miała problem juz w pierwszej ciazy, po trzecie nie jest chuda i to zwieksza ryzyko nadcisnienia, po czwarte to ciaza blixniacza, po piate ja moze jestem przerwazliwiona, ale tez nie przesazdzałam i bagatelizowałam w 1 ciazy i skonczyło sie mega gestoza, cisnieniem 280/220 porodem w 31tc zatrzymaniem wewnatrzmacicznego rozwoju płodu i oiom-em moim i córki mnie wszyscy bardzo uczulaja na to cisnienie, ze nawet jednorazowe skoki moga byc niebezpieczne bo prowadza do skurczu naczyn w łozysku itd.--

ja tam bym moonii posłuchała... mądra kobitka z Niej :smile:
    --
  7.  permalink
    madziauk: Cobraczek - a mozna takie mocne zabiegi na wlosy robic w ciazy? Ja w sumie robilam pasemka, ale farba bez amioniaku i takie rozjasnienie male wyszlo.

Nie wiem czy wiesz,ale dni cyklu lub ciaza moga powodowac,ze efekty nie wyjda tak jakbysmy sie tego spodziewaly a nie rodzaj farby (amoniak lub jego brak) i to Ci powie kazda fryzjerka.Przez trzy lata mialam praktyki fryzjerskie wiec troche sie naczytalam i zdobylam doswiadczenia praktycznego.Oczywiscie faktycznie mozna trafic na jakas dupowata farbe,dlatego trzeba patrzec na firmy.Od paru lat mam kilka zaufany farb,po ktorych ciaza nie ciaza efekt byl zawsze taki jak chcialam i nie odbilo sie to w zaden sposob na ciazy:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.