Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJul 21st 2012
     permalink
    madziauk: Bardzo bym chciala rodzic w wodzie

to oby się udało :) poszukaj dobrego lekarza i rozważcie za i przeciw brania sterydów... Co byście oboje czuli się dobrze i byli zdrowi :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    katka_81: ja tam bym moonii posłuchała... mądra kobitka z Niej

zgadzam sie, to niebezpieczne i nie wolno tego bagatelizowac, dlatego proponuje edzi by mierzyla 5x dziennie cisnienie, a w przypadku nadcisnienia zgłosiła sie do kardiologa
    --
  1.  permalink
    madziauk: Cobraczek - to ja nawet nie wiedzialam, ze mozna. To chyba zalezy od gina ;) ja sie zawsze o opinie pytalam. Mowili, ze ok ale lekkimi farbami ;) 3mam kciuki w takim razie za zmiane.Ja rowniez sie wyboeram do fryza, ale pod koniec sierpnia podczas pobytu w Polsce, znowu na pasemka bez amoniaku ;) ja caly czas farbuje bez amoniaku, bo dosc czesto - co 2-3 miesiace, i nie chce miec wysuszonych wlosow.

Bardzo mozliwe.Kazdy gin podchodzi inaczej do tych spraw:wink:A to faktycznie czesto mlaujesz....Ja nawet ostatnio stwierdzilam,ze na odrosty szamponetki wystarcza zeby nie niszczyc,ale teraz chce swoj naturany to bedzie i zdrowiej i taniej hehe:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja nigdy włosów nie farbowałam i ostatnio szukałam na tej mojej 31letniej głowie, czy siwusków nie widać ale nie :) co to będzie, jak będę musiała pofarbować? :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dziewczynki CO to się dzieje, pytam tylko czy te ogórki tak mogły dźwignąć czy jak ?
    Bo to wszystko co /Monia pisze to dokł. nasza historia a wiem co nam grozi gdy nie będziemy kontrolować do tego musze dodać że w poprzedniej ciąży miałam tabl. już od 17 tyg. a teraz zaczęłam 23 i pierwszy raz jak mierzyłam zob. coś takiego i zrobiłam :shocked::shocked::shocked: i teraz pytanie zmeczenie, wizyta nie najprzyjemniejsza, do tego ogórki ?!?
    byłam u gina w sumie u tego jednego 2 razy i drugi 1 raz i żaden nic nie przepisał a jak temu z Nl. pow. co się działo poprzednim razem odp/ mi że to nic i większe ryzyko podania tych tabl. niż tego wysokiego .
    Jeszcze jeden pomysł zagadać w aptece żeby dali bez recepty, może tate pośle on ma gadane , dobrze było by mieć je pod ręką a nie wiem co znów u nas sie będzie działo tym bardziej że tam atmosferyczne wysokie .
    Aj kurde za długo dobrze się czułam!!!:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    edzia503: Jeszcze jeden pomysł zagadać w aptece żeby dali bez recepty

edzia jakie potrzebujesz tebletki? brałas wtedy dopegyt czy cos innego?
    --
  2.  permalink
    katka_81: a moja córka mi zaraz żebra połamie

Tez tak mam ostatnio,mlody sie rusza jak nigdy:shocked:A w 9 miesiacu powinien byc spokojniejszy bo przeciez ma juz niewiele miejsca...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJul 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Ja mam zawsze wysokie na wizycie ( w domu norma) ale nie az tak jak Edzia w domu :O jest naprawde wysokie. Ginka kazala mi wtedy kontrolowac i jesli utrzynywaloby sie powyzej 140/100 i takie bylo caly czas to kazala jechac na SOR, wiec chyba jednak nie ma co bagatelizowac wysokiego cisnienia zwlaszcza jesli wczesniej byl z tym problem...a wyczytalam kiedys ze z cisnieniem w ciazy jazdy zaczynaja sie po 25 tc.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się w skończonym 31tc:crazy: a zarazem na początku 8-mego miesiąca :rolling::rolling:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai: zgadzam sie, to niebezpieczne i nie wolno tego bagatelizowac, dlatego proponuje edzi by mierzyla 5x dziennie cisnienie, a w przypadku nadcisnienia zgłosiła sie do kardiologa

No właśnie chyba muszę trochę zwolnić tempo bo mierze raz na parę dni. Tylko to jest tak ze dobrze sie czuje a potem....
    a wiem że takie skoki najbardziej groźne i powinna być na jednym poziomie .

Tak Dopegyt i Isoptin -ale po nim fatalnie się czułam , i nie wiedziałam że jest to tak niebezpieczne i brałam tylko jak było fest wysokie.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hopelight: Ja mam zawsze wysokie na wizycie ( w domu norma) ale nie az tak jak Edzia w domu

ja za to bez względu na to, na jaki stres jestem narażona, mam niskie ciśnienie :) Dziwne to, bo tętno w sytuacjach stresowych pędzi jak oszalałe a ciśnienie niskie :)
    --
  3.  permalink
    Ja też zawsze u lekarza mam wysokie, szczególnie przed USG, a w ciąży tętno to zazwyczaj jest podwyższone, bo serducho musi pracować dla dwojga:wink:
    --
  4.  permalink
    madziauk ja przed ciążą nic typowo na astmę nie brałam. Same te leki znoszące objawy alergii ułatwiały oddychanie, wiec stosowanie inhalatorów itp nie było konieczne. Ale teraz kiedy non stop kicham, oczy mam zaczerwienione (od razu przechodzi mi na spojówki), pojawiają się również duszności...:confused: więc troszkę mnie to martwi...a te sterydy zapisał Ci alergolog?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - a gdzie tam alergolog, u alargologa nigdy nie bylam. Tu w UK zwykli lekarze konsultanci mnie widzieli, ta ostatnia ponoc specjalizuje sie w astmie, ale bez zadnych badan (procz tego dmuchania) takie leki :shocked: Nie ukrywam, ze chce sprawdzic ich opinie zanim je zaczne brac..najgorsze, ze za 2tyg mam kolejna wizyte u tej babki zeby sprawdzic czy leki dzialaja. Pytalam jej sie wczoraj, czy nie beda szkodzic dziecku, ona, ze nie..no ale wierz takiej lekarce..nie mam do niej zaufania. Poczytalam troche na necie i dziwi mnie takie wydawanie lekow bez wiekszych badan.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edziu a tam w NL nie macie lekarza rodzinnego, zwykłego internisty? bo mi np cisnieniem zajmuje oprócz gina własnie internista. To ona zlecała mi leki, ona uczyła jak kontrolowac (koniecznie po obudzeniu zaraz i potem w okolicach 16) i ona przestrzegala, ze jak bedzie tendencja wzrostowa powyzej 140/90 to mam zwiekszac dopegyt (max 8 na dobe, w poprzedniej ciazy doszłam do 6)
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No tak o zwykłym lek. nie pomyślałam tylko za przeproszeniem Ci lek. to znachorzy a ten nasz dokt. to już w ogóle, ale pomysł dobry zadzw.w pn. i spytam jak z lekami w ciąży kto mi co przepisze .
    No i teraz pakowanie , a leń taki mnie ogarnął.... :shamed: szkoda ze nie ma nikogo do pomocy :confused:dobrze że chociaż Mała swoje rzeczy poznosiła w jedno miejsce
    A taki mały szok przeżyłam w aptece Małej chciałam kupic emolium do ciała w lutym duże opak.400ml - 30 zł a teraz 55 :shocked: nie przeżyła bym tu(ale jakby nie było wyjścia) choćby dlatego że w nl leki refundowane w 70 lub 100%
    --
  5.  permalink
    madziauk no to faktycznie - na Twoim miejscu też bym się wstrzymała z braniem tych leków, skoro ta lekarka taka podejrzana. Lepiej to skonsultować:wink:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej dziewczyny, ostatnio tu nie zagladalam a tu proszę, skoczyłam bardzo wysoko na liscie, zaraz będę pogrubiona:shocked:

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!!! :grouphug:

U mnie kicha straszna jeśli chodzi o psychikę, więc nie pisze, zeby innych nie wpędzać w depresję.

Ale proszę Was o radę:
    Boje sie ze to juz? Wczoraj wieczorem w kąpieli złapały mnie skurcze, dosyć silne, trwało to może jakieś 20 min. Potem mnie przeczyscilo, troche sie uspokoilo, poszłam spać. W nocy od 2.30 do 6.00 miałam skurcze regularnie najpierw co 20, potem co 15 i 10 minut, niezbyt silne, ale coraz dłuższe. Takie jak na okres + ciagnacy bol pleców na dole. Od rana wymiotowalam, zaraz po śniadaniu więc mam pusty żołądek. cały dzien spalam z przerwami na wymioty i bolesne skurcze, ale na szczęście nieregularne i słabsze niz te nocne. Boje sie ze to organizm sie oczyszcza do porodu. Aha, wczoraj sprawdzilam sobie szyjke, wiem ze nie powinnam, ale palec wpadł jak w masło :( jak myslicie, jeśli w nocy atrakcje sie powtórzą to chyba pojadę do szpitala sprawdzić czy to juz? Ida jest jeszcze za malutka, ma dopiero 2700 :(

A może to tylko próby przedporodowe i pobujam sie jeszcze ze 2 tyg chociaż?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Easy, fajnie, że się odezwałaś, bo jakis czas temu martwiłyśmy się o Ciebie i Idę .... przykro, że taka deprecha na końcówce - moze jednak zrzucaj nam co leży na wątrobie - nawet jak nie pomożemy, to czasem samo wyrzucenie z siebie pomaga :hugging:
    A co do Twoich wątpliwości - wszystko to co opisujesz może być faktycznie oczyszczaniem sie organizmu, bo jak położna na SR nam powtarzała - natura jest bardzo mądra i wie co robi :wink: - ale równiez jest tak, że mozesz pobujać sie tak jak sama mówisz jeszcze i 2 tygodnie i nic nowego się nie wydarzy.... :devil:

A powiedz jak czop? Zauważyłaś zeby Ci coś tam odchodziło?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    easyshere spokojnie ciaza jest donoszona a waga sie nie martw czasem dzieci w terminie rodza sie z waga ok 2 kg zdrowe i nic sie nie dzieje. 2700 to nie jest tak xle - nie martw sie. Wiem, ze problem lezy gdzie indziej, ale tez spokojnie Ida jest pod dobra opieka Ty przygotowałas sie najlepiej jak umiałas, mała nie jest jedyna na swiecie z taka wada dacie sobie rade :). Zobacz z taka wada rodziły sie dzieci zawsze i nawet te 50 lat temu dawały rade wiec tymbardziej dzis Wy sobie poradzicie. Nie załamuj sie bo do niczego to nie prowadzi a Ida sie wtedy źle czuje.
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ulcia, sama nie wiem... Zauważyłam wiecej wydzieliny z pochwy, ale nic krwawego. Raczej gęste i przezroczyste, ale nie za duzo. Nie znam sie do cholery :(
    Trochę panikuję, biorąc pod uwagę to, ze jestem teraz sama z tym wszystkim; niestety nie moge liczyc na wsparcie męża na końcówce. Stad tez ta deprecha... Ale chyba nie potrafię tak zupełnie obcym przecież, choć bardzo sympatycznym osobom o tym pisać.
    Ale dzięki za pamięć o mnie, doceniam, naprawdę :*

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.07.12 19:57</span>
    Monia, dziękuje za słowa pocieszenia, zdroworozsadkowo to ja to wszystko o czym piszesz wiem, ale emocjonalnie to lipa straszna. Tyle sie na końcówce złożyło, przede wszystkim kłopoty w małżeństwie, choć byłam tak bardzo nas pewna...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No tak... trudno roztrząsać swoje najtrudniejsze problemy na forum - rozumiem, przytulam :hugging: :kissing:

Nie zawsze mozna liczyć na tych, których jesteśmy niemal pewni, ale też jest tak, że kobiety są silniejsze niż meżczyźni i właśnie w sytuacjach kryzysowych to widac bardzo jaskrawo.... nie zmienia jednak to faktu, że łatwo Ci nie jest....
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie, mam do was takie pytanie czy ktoras z was czuje/czula czasem takie dziwne klucie w pochwie? podejrzewam ze w okolicach szyjki. brzuch mnie w ogole nie boli ale czuje czasem takie kilkusekundowe klucia i nie wiem czy to normalne.....do tego chodze sikac srednio co godzine, szczegolnie popoludniami. a wydawalo mi sie ze w tak wczesnej ciazy to sie jeszcze nie sika czesciej. nie wiem czy to sikanie i klucie nie ma cos wspolnego z tym ze w wynikach badan pokazalo mi bakterie w moczu i 40-50 leukocytow, wizyta u gina w czwartek, ale niepokoje sie tym kluciem, jest od jakis 3 dni srednio z 3-4 razy na dobe....
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    gratuluje nowej mamusi :clap:

Przybiegłam się pochwalić, że dziś cały dzień karmimy się bez kapturków :jumping: młody wreszcie chwycił....choć, czasem się jeszcze denerwuje, ale najważniejsze, że je i nie odrzucił cycka :thumbup: jestem mega happy !!!

Chciałam wam jeszcze dać znać, że dostałam dziś wiadomość od kuleczka_69

"Od środy leżę na patologii ciąży bo się lekarzowi zapis ktg nie spodobał i mnie zatrzymali. Bo niby dzidzia zmęczona. Miałam dziś do domu wychodzić, ale okazało się, że mam 3cm rozwarcia i już raczej do porodu nie wyjdę. Pozdrawiam."
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: Przybiegłam się pochwalić, że dziś cały dzień karmimy się bez kapturków młody wreszcie chwycił....choć, czasem się jeszcze denerwuje, ale najważniejsze, że je i nie odrzucił cycka jestem mega happy !!!__________Chciałam wam jeszcze dać znać, że dostałam dziś wiadomość od kuleczka_69"Od środy leżę na patologii ciąży bo się lekarzowi zapis ktg nie spodobał i mnie zatrzymali. Bo niby dzidzia zmęczona. Miałam dziś do domu wychodzić, ale okazało się, że mam 3cm rozwarcia i już raczej do porodu nie wyjdę. Pozdrawiam."

Kasiek gratuluje, to juz naprawde good news!!!

Natomiast kuleczkę pozdrów od nas, bidula bedzie lezec w szpitalu, szkoda:((
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    easyshare: Ida jest jeszcze za malutka, ma dopiero 2700 :(
    To wcale nie jest malutko, nawet jakby się urodziła to ciąża donoszona :) Moja Mała miała 20g mniej przy urodzeniu, a po miesiącu ma 3600g drugą bródkę i pyziaste policzki :)
    easyshare: A może to tylko próby przedporodowe i pobujam sie jeszcze ze 2 tyg chociaż?
    Mi położna powiedziała w szpitalu, że takie skurcze są właśnie nawet 2 tygodnie przed porodem :)) Wszystko będzie dobrze :))
    _kasiek_: Przybiegłam się pochwalić, że dziś cały dzień karmimy się bez kapturków młody wreszcie chwycił....choć, czasem się jeszcze denerwuje, ale najważniejsze, że je i nie odrzucił cycka jestem mega happy !!
    OOoo to super!!! :)
    Za kuleczkę trzymam kciuki :)))
    A ja dziś byłam zmuszona śpiewać mojemu dziecku 1,5h piosenki, bo tylko przy nich leżała spokojnie :D Już nawet kolędy poszły w ruch :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Milka, nie doradzę ci w sprawie kłucia, bo nie miałam, albo nie pamiętam. Ale częste sikanie jest zupełnie normalne nawet na początku ciąży. Ja sikałam dosłownie co chwilę na początku i w tej sprawie niewiele się do tej pory zmieniło.:neutral:

Kasiek pozdrów od nas Kuleczkę, trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Milka - ja mam czasem takie klocie, juz od odsc dawna. I wszystko jak narazie jest ok.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom! :clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam niedzielnie :bigsmile:
    Moja córcia chyba zrobiła jakieś przemeblowanie w brzuchu i przeprowadziła się z pupką z prawej na lewą stronę :shocked: Bo wypina mi się teraz druga strona brzucha :shocked: :smile:
    Ohh już się nei moge doczekać aż ja zobaczę :devil:
    Oglaaliśmy przedwczoraj zdjecia z okresu niemowlęctwa mojego i mojego męża - okazuje sie, że byliśmy do siebie bardzo podobni - tzn łysi i pulpetowato grubi.... :wink: więc cała teoria, że Martynka będzie drobną, śliczną dziewczynką legła w gruzach :wink: Chyba moja córcia nie będzie takim słodziakiem jak te nasze 28dniowe dzidzie w galerii tylko niezłym pulpecikiem :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeJul 22nd 2012
     permalink
    Ulciu ale pulpecik może być słodziakiem :bigsmile: My też w dzieciństwie pulpety :devil:. Ostatnio się przeraziłam, że to już niedługo, jak dzidzia do nas dołączy... nie ogarniam :neutral:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    madzinka83 ogarniesz! BTW, śliczne fotki!!!

My od wczoraj w domu. Pola oszalała na punkcie brata, była radość, całowanie, zazdrość, euforia, krzyk, dosłownie wszystko, a dziś całowanie w główkę i przytulaski :)
    Młody je i śpi, tym razem nawał mnie nie ominął, ogólnie jest dobrze, jest cudnie!
    Jestem spełniona, wreszcie..
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ohhh Polusiowa - super!

Madzinka, ogarniemy - chociaż teraz mi się wydaje, że SKĄD JA BĘDĘ WIEDZIAŁA CO MAM Z TYM BOBASEM ROBIĆ???? :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Ul_cia: SKĄD JA BĘDĘ WIEDZIAŁA CO MAM Z TYM BOBASEM ROBIĆ????

bedziesz wiedziała, moze nie od razu, trzeba sie siebie nauczyc, ale sama zobaczysz ze po miesiacu bedziesz doskonale wiedziala kiedy dziecie jest głodne, kiedy znudzone , kiedy wsciekła, kiedy chce buziakia, kiedy na raczki i takie tam. Roznoznasz to po odgłosach po sile i jakosci płaczu itd :) to jest w tym wszystkim niesamowite :)
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam niedzielnie :) rozpoczynamy 35 tc nieco bezpieczniej sie czuje we wtorek mam wizyte zobaczymy jak tam mam nadzieje ze dobrze i 3 tygodnie jeszcze wytrzymamy mimo tych dziwnych boli lekko okresowych.

kuleczko 3maj sie pewnie juz niedlugo powitasz malenka:)

ruchy mojego synka zrobily sie mocniejsze, czasem zaboli, sa dni kiedy siedzi mi na pecherzu i to jest okropne uczucie. Dzis odpukac ladnie sie ulozyl i chyba juz wiem kiedy dotyka mnie stopa!....:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    polusiowa super!

melduje sie i uciekam!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hopelight: sa dni kiedy siedzi mi na pecherzu i to jest okropne uczucie

wiem, o czym mówisz :) Moja mi tak daje, że aż czasem zgięta chodzę :)
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    I ja się melduję, nadal nic.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dobry... ja sie tez melduje :-) jeszcze dwa w jednym :-) zaczol mi odchodzic czop :-)
    Ula ogarniesz Bobasa ogarniesz :-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    czerwinka: Dobry... ja sie tez melduje :-) jeszcze dwa w jednym :-) zaczol mi odchodzic czop :-)

No właśnei dzisiaj o Tobie myślałam, czy jeszcze w dwupaku :wink: Wow, odchodzący czop jeszcze o niczym moze nie świadczyć (patrz Kakai :wink:) ale to już jakby nowy etap rozpoczęty! :cool:

mam nadzieję, że ogarnę tego Bobasa, który mi sie tam pupką wypina w brzuchu - w 100% pasuje mi tu miano nadane przez Penny Pupiszon :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja grzecznie czekam :-) Ja wiem ze moj organizm nie bedzie wspolpracowal :-) i to co sie dzieje jest najlepszym dowodem:-)Czekam... Pani dr wraca za 7 dni :-) a potem ona juz bedzie wiedziec co robic :-)
    Ula fakt jest taki ja przy pierwszym dzialam istynktownie i nie zawsze dobrze ale krzywdy nie zrobilam:-) Teraz z Doti dziewczynkami nie balam sie wziasc na rece choc nie powiem przewinac nie chcialam:-)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czerwinka, jeszcze masz czas... spokojnie :) a czop ponoć może odchodzić parę tygodni przed porodem :) także ten tego... ;)
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Ja też się melduję,że nawet po pracach remontowych i wielkim sprzątaniu NIC!! ;)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    No wlasnie o tym pisze ze jestem spokojna:-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja byłam na spacerku 2km, jezu, jak się zmęczyłam :shocked: To już chyba nie są wyprawy dla mnie :wink: za to narwałam kwiatuszków (jak to mój m skomentował "ale masz zielska" :devil:) i będe miała wazon polnych skarbów na stole :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie u mnie właśnie leje.... a ja nie wiem czemu ale wstałam z okropnie bolącymi mięśniami nóg i nie wiem od czego...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    coś tu cicho dzisiaj...
    U mnie remont na całego! Siedzę po uszy w bajzlu, zabawki i mebelki Natali są wszędzie, w każdym pokoju. Resztki tapety porozwlekane po całej podłodze, masakra. A najgorsze dopiero przed nami- docieranie gładzi... Ale mimo wszystko cieszę się, że wreszcie się za to zabraliśmy, bo chcę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik jak Luśka pojawi się na świecie.

Treść doklejona: 22.07.12 17:02
    Przypomniałam sobie dziś, że jak byłam z Natalą w ciąży to znalazłam u teściowej na półce książkę pt. "Macierzyństwo" , rok wydania chyba '86 . Niestety oddałam ją potem komuś w ciąży, jako rewelacyjny sposób na poprawę humoru. Nie pamiętam nazwiska autorki, ale wiele bym dała, żeby poczytać to jeszcze raz. Przy niektórych akapitach płakałam ze śmiechu. Były tam porady typu: "nie należy się obawiać, że kąpiel w ciąży może zaszkodzić dziecku" albo " kobiety w Polsce powinny brać przykład z Francuzek, które podczas ciąży ubierają sie elegancko, a nawet chodzą do fryzjera!" :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Peppermill: " kobiety w Polsce powinny brać przykład z Francuzek, które podczas ciąży ubierają sie elegancko, a nawet chodzą do fryzjera!"

Hahaha, to mi humor poprawiłaś :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Zla jestem wycieka zemnie to galeretowe gu... a nie moge ani podpaski ani wkladki zalozyc :/ wrrrr....
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czerwinka: a nie moge ani podpaski ani wkladki zalozyc :/ wrrrr....

czemu nie możesz czerwinko?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.