Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 24th 2012
     permalink
    cerisecerise: Nie mówiąc już o tym, że jak rano nie zwlokę się z łóżka, żeby mu ciuchy pokazać, to Ewunię ubierze w ciuszki Krzysia, a Krzysia w Ewuni :cool:

hahaha wygrałaś !!
    tzn Twój małżonek szanowny :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
  1.  permalink
    Ul_cia: A! Jakie ubranka pakujecie dla Maluszka? Bo ja nie mam zielonego pojecia....

Z tego co wiem to w szpitalach nie przepadają za body, choć to pewnie nie ma reguły. Ja polecam do szpitala: pajace i ewentualnie śpiochy z kaftanikiem lub koszulką na guziczki, oczywiście wszystko rozpinane w kroku. Jak rodziłam Maję w maju to pamiętam że w szpitalu było bardzo gorąco i nawet po kąpieli panie pielęgniarki zakładały pampersa i same pajace z dł rękawem, mimo, że na sali były uchylone okna.

Treść doklejona: 24.07.12 13:14
    TEORKA: jak mojemu mężowi na początku mówiłam "przynieś mi rampersa" albo "podaj pajaca" to on w pudełku z zabawkami szukał

Hahaha, dobre:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a znowu niektórzy nie polecają kaftaników bo końcówka ubranka może podrażniać kikuta pępowinowego....co szpital to inaczej i najlepiej dowiedzieć się tam gdzie się chce rodzić co i ile zabrać dla maluszka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    U lalaa....2 miejsce, to się narobiło :D Ufo, gratuluję Dzidzia!

Niby poród już taki na wyciągnięcie ręki, a nadal jest dla mnie totalną abstrakcją :-) Im bliżej terminu porodu, tym lepiej się czuję, skurcze sobie poszły, plecy przestały boleć, w końcu zaczęłam korzystać z letniego czasu i wypoczynku :-) Chyba trochę Wam zakorkuję listę ;-)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja już po wizycie proszę o dopisanie przy okazji chłopca:bigsmile:
    Jesteśmy pomierzeni na 22 tydzień i wagowo ok 400 g, ogólnie wszystko w porządku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 24th 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: najlepiej dowiedzieć się tam gdzie się chce rodzić co i ile zabrać dla maluszka :bigsmile:

dokładnie !

w tym szpitalu co ja rodzilam to w ogóle w nic dziecka nie ubrali co było przyniesione przez matkę :neutral:
    cały czas było w ciuchach szpitalnych :confused:
    niby tłumaczyli, że bakterie czy tam coś...

i tam mieli manię ubierania dziecka w kaftanik a nóżek owijania tetrami i wpychania do becika
    i powiem Wam, ze ja sobie z tymi kaftanikami nie radziłam wcale
    w domu od razu przeszłam na body i wbrew pozorom [wkładanie przez główkę itp] było to dla mnie o wiele łatwiejsze...
    --
  2.  permalink
    Ja osobiście też preferuję body, no i pajace. Ale rzeczywiście co szpital to inne zwyczaję:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    oj ja też body body i jeszcze raz bodyyyy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    My dostalismy same bodziaki, więc żadnych kaftaników nawet nie kupiłam. Życie i tak zweryfikuje co było potrzebne, a co nie ;-)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O!!!!! Znalazłam rozpiskę z SR co zabrać dla Maluszka: (moze też się komuś przyda)
    "3 cienkie bawełniane body rozpinane kopertowo" - a moje wszystkie są w kroku zapinane (czy ja znowu coś nie rozumiem jeżeli chodzi o ciuszek....?)
    "3 pary pajacyków z dł rekawem" - mam
    "2 pieluszki tetrowe" - jeszcze nie mam, ale nabędę
    "2 czapeczki bawełniane bez wiązania" - mam chyba z 10 wszystkie z troczkami :confused:
    "2 pary skarpetek" - mam
    "rożek" - mam
    "rękawiczki" - chodzi pewnie o takie niedrapki... mam
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Ul_cia: 3 cienkie bawełniane body rozpinane kopertowo" - a moje wszystkie są w kroku zapinane (czy ja znowu coś nie rozumiem jeżeli chodzi o

to takie body które oprócz w kroku są rozkładane podobnie jak kaftanik
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    misia-ludek: to takie body które oprócz w kroku są rozkładane podobnie jak kaftanik

poszukam, pewnie takie też mam :wink:.
    A dla siebie mam wziąć tylko koszule, szlafrok, kapcie, skarpetki :shocked::wink:, majtki jednorazowe, komórkę :wink: i ubranie do wyjścia ze szpitala.
    Wiec moja torba chyba jakaś wielka nie będzie :bigsmile:

Treść doklejona: 24.07.12 13:36
    a dla ojca też są wytyczne : "wygodne ubranie, buty na zmianę, aparat foto i coś do jedzenia :wink::shocked::devil:"
    --
  3.  permalink
    TEORKA: w tym szpitalu co ja rodzilam to w ogóle w nic dziecka nie ubrali co było przyniesione przez matkę cały czas było w ciuchach szpitalnych

U nas w szpitalu tak samo, trzeba miec tylko ciuszki na wyjscie ze szpitala, tak to tylko pieluszki i chusteczki nawilzane.
    Wykapalam sie i jestem w szoku, bo nie moglam wejsc do kabiny...brzucho mi sie zaklinowal:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: Wykapalam sie i jestem w szoku, bo nie moglam wejsc do kabiny...brzucho mi sie zaklinowal

Dobre! :cool:
    Ja jeszcze sie sama golę itd, ale jak już się tak zginam np do malowania paznokci u nóg to mojej córeczce sie to nie podoba :devil: czyżby nie lubiła pomalowanych paznokci? :wink::wink:
    --
  4.  permalink
    JA juz sama sie nie gole, nie maluje paznokci, klinuje sie w kabinie przy wchodzeniu lol..... jeszcze troszke.....
    pytanie do tych, co juz rodzily, ile tak ten czopek moze odchodzic? bo mnie juz wnerwia to :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    TEORKA: i tam mieli manię ubierania dziecka w kaftanik a nóżek owijania tetrami i wpychania do becika
    o u nas dokładnie to samo było :)
    Body są najlepsze i te z krótkimi i długimi rekawkami, niezastąpione:) no i dziecko ma cały czas plecki okryte :)

Ufo gratuluje :)))

Kakai trzymam kciuki, jeszcze troszkę i będziesz tuliła Jaśka :)
    --
  5.  permalink
    TEORKA: cały czas było w ciuchach szpitalnych :confused:
    niby tłumaczyli, że bakterie czy tam coś...

No to tam gdzie ja rodziłam, to jak już była samiutka końcówka porodu, to kazali mężowi wkładać pieluchy tetrowe pod koszulkę, a potem nimi malucha owijali. I w ciuszki przyniesione z domu od razu ubierali, bo właśnie żeby dziecko oswajało się "domowymi" drobnoustrojami, co dla mnie w sumie logiczne.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Gratulacje dla nowo rozpakowanej mamy :-)
    Ja mam podly nastroj bardzo podly :( wizyta u hematologa do dupy...rozpoczeto procedure diagnozowania ale czy doczekam niewiadomo. ..na IP skorcze pimiedzy 40- 80 szyjka nie wspolpracuje :( ech:(
    --
  6.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

Dzisiaj zakupy zrobilam do domu...Nadzwigalam sie i nachodzilam,ze jutro bede zdychac,ale wyjscia nie bylo:tongue::wink:
    Kupilam sobei staniki juz do karmienia,szalu nie bylo i nie bylo w czym wybierac a ceny,kosmos:confused:No nic reszte przez neta zamowie jak trzeba bedzie.Zaraz zobacze czy wynik GBS juz jest....Teraz pranie nastawilam,zaraz smieci posegregowac i wyniesc trzeba a gdzie jeszcze posprzatac.N ajutro zostawie sobie tylko obiad i bede sie byczyc a co:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Zmobilizowałyście mnie tymi postami, żeby zadzownić do szpitala i się dowiedzieć, no więc z kwestii ciuszków - nie muszę mieć swoich, chyba, że się uprę :devil:. A upierać się nie mam zamiaru:cool:. I usłyszałam dobre wieści, że skończyli remontować oddział poporodowy i w każdej sali są łazienki :crazy:. Teraz tylko muszę się zastanowić, czy zzo mnie w ogóle interesuje, bo jak tak, to muszę konsultację z anestezjologiem odbyć. Wiecie może, na czym to polega? W czwartek idę do ginki to wypytam.

A jeszcze w kwestii ciuszków, zauważyłam, że w Anglii chyba nie mają czegoś takiego jak śpiochy i kaftaniki. Wnioskuję po lumpeksach, gdzie jest bardzo dużo bodziaków, rampersiaków i pajaców, natomiast śpiochów ani jednych nie upolowałam.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madzinka83: czy zzo mnie w ogóle interesuje, bo jak tak, to muszę konsultację z anestezjologiem odbyć. Wiecie może, na czym to polega?

Ja mam w czwartek konsultację z anastezjologiem (aż 2 wizyty na to mi zarezerwowali :shocked:) i neonatologiem, wiec zdam relację :bigsmile:
    Poza tym w czwartek mam też KTG, więc mam dzień szpitalny :wink:
    czerwinka: Ja mam podly nastroj bardzo podly :( wizyta u hematologa do dupy

Kochana, nie smutaj :tongue: A dlaczego do dupy ta wizyta?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Bo zebralam opierdziel za lekarzy ktorzy dotychczas mnie leczyli i mojego starszaka przedewszystkim za ginekologa ktory zbagatelizowal moje poronienia uznawajac je za porostu "staly sie." ......do tego w koncu ktos bez ogrodek wytlumaczyl mi czym to grozi...i nie jest wesolo....jestem przerazona :(
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    czerwinka: Bo zebralam opierdziel za lekarzy ktorzy dotychczas mnie leczyli i mojego starszaka przedewszystkim za ginekologa ktory zbagatelizowal moje poronienia uznawajac je za porostu "staly sie." ......do tego w koncu ktos bez ogrodek wytlumaczyl mi czym to grozi...i nie jest wesolo....jestem przerazona :(

No tak.... to cieszyć sie tu nie ma z czego.... A ta diagnostyka, którą Ci rozpoczęli to na czym polega? I pewnie od wyników zależy potem działanie?
    Ale może się okazać, że wszystko jest OK?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    To sa bardzo szczegolowe badania genetyczne juz pobrali nam krew, konflikt jest bardziej po mojej stronie niz meza. W przyszly pon jak doczekam kolejna wizyta i USG
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czerwinko, kciukasy zaciskam więc za Was :* Musi być dobrze! :)
    nie wiem, czy dobrze pamiętam ale to u Ciebie był problem z tą małopłytkowością? Przepraszam, jeśli pogmatwałam osoby :/
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Katka dokladnie chodzi o maloplytkowosc.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    straszą jakimiś wadami genetycznymi? Dlaczego dopiero teraz się za to biorą?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja od samego poczatku ciazy mowilam o maloplytkowosci, wszyscy tylko tak tak na usg zbadamy przeplywy pepowinowe i mozgowe, najpierw w 14 tyg wyglada to ok, w 20 wyglada to ok, w 31 wizyta u specjalisty, przeplywy ok ale potrzebna bedzie konsultacja potem dostalm tel ze mam sie zapisyc do instytutu. udalo sie na dzis bo generalnie terminy na koniec sierpnia. Od porodu starszego interesowal sie tym ale widac jakich mamy lekarzy :(
    Strasza przedewszystkim zmianami neurologicznymi, wybroczynami, krwotokiem, ciezkim przechodzeniem zoltaczki i infekcja poporodowa.
    --
  7.  permalink
    Dziewczyny nie moge nigdzie dostac herbatki z lisci malin...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czerwinka: Ja od samego poczatku ciazy mowilam o maloplytkowosci, wszyscy tylko tak tak na usg zbadamy przeplywy pepowinowe i mozgowe, najpierw w 14 tyg wyglada to ok, w 20 wyglada to ok, w 31 wizyta u specjalisty, przeplywy ok ale potrzebna bedzie konsultacja potem dostalm tel ze mam sie zapisyc do instytutu. udalo sie na dzis bo generalnie terminy na koniec sierpnia. Od porodu starszego interesowal sie tym ale widac jakich mamy lekarzy :(
    Strasza przedewszystkim zmianami neurologicznymi, wybroczynami, krwotokiem, ciezkim przechodzeniem zoltaczki i infekcja poporodowa.

to jakaś paranoja :/ oj dużo tej naszej służbie zdrowia brakuje do ideału...
    Musi być dobrze czerwinko, musi. I będzie, zobaczysz :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aa z ciekawych rzeczy - młody poorał mi bebech:shades: nosz kurde na sam koniec!

Treść doklejona: 24.07.12 16:55
    Cobraczek: Dziewczyny nie moge nigdzie dostac herbatki z lisci malin...

tu są
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dzieki :* poplakalam teraz objadlam sie kebabem z Kebab King zaraz dopcham baklawa i pojde na spacer...czekaja mnie ciezki 6 dni do kolejnej wizyty...
    Brakuje przedewszystkim dobrego sytemu gdzie lekarz nie bedzie bal sie przepisywac skierowan i brakuje jeszcze tego zeby niektorzy lekarze bardziej patrzyli na dobro pacjetki a nie swoja kieszen...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: aa z ciekawych rzeczy - młody poorał mi bebech nosz kurde na sam koniec!

No co Ty??! Bardzo??? Poka!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    1. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    2. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    3. Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)
    4. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    5. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    6. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    7. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    8. Mamrotka 13.08.2012
    9. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    10. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    10. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    10. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    10. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    11. dorotka09.05 20.08.2012
    11. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    12. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    12. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    13. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    14. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    15. patyk 120 01.09.2012
    16. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    17. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    18. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    19. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    20. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    21. oranda 15.09.2012
    22. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    23. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    24. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    25. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    25. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    26. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    27. kapelusznick 01.10 2012
    28. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    29. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    30. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    30. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    31. KasiaTasia 13.10.2012
    32. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    33. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    34. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    35. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    35. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    36. Linden 12.11.2012
    36. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    37. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    38. lofbejbe 21.11.2012
    39. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    40. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    41. ruda03 09.12.2012
    42. acia20 12.12.2012
    43. mooniia 21.12.2012
    44. artystka80 27.12.2012
    45. lapa 30.12.2012
    46. Pomarańczka25 2.01.2013
    47. misia-ludek 5.01.2013
    48. kasia151288 16.01.2013
    49. agavva 21.01.2013
    50. Igisowa 24.01.2013
    51. marakuya 1.02.2013
    51. GaggataB 1.02.2013
    52. justyna883 2.02.2013
    53. ikamek 06.02.2013
    54. beagraf 12.02.2013
    55. andziaiw 22.02.2013
    55. milka 1984 22.02.2013
    54. sushi 5.03.2013
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: No co Ty??! Bardzo??? Poka!

zaraz pokaze:confused:

odwrotnie mi fotka wyszla heh i nieostro ale widac
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: młody poorał mi bebech:shades: nosz kurde na sam koniec!

ożesz Ty Jaśku !! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai dopatrzeć się poorania nie mogę, może się odgniotłaś i zblednie! Klepnij kremem i zniknie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Jasiek-Orasiek!

A Maluch jakby wyszedł 2 dni wcześniej to by Matke zaoszczędził!
    ehhh te nasze dzieci!
    --
  8.  permalink
    Czerwinka nie przejmuj się - bo Dzidzi też będzie smutno, na pewno wszystko będzie dobrze i Maluszek urodzi się silny i zdrowy:wink:
    Kakai szczerze to ja nic nie zauważyłam na tym zdjęciu - więc chyba nie jest tak źle:smile:

Mnie wykańcza od kilku dni zgaga - ani migdały, ani mleko, ani nic mi nie pomaga. Cokolwiek nie zjem, nie napiję się...istna masakra...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Kuleczka- mi czop zaczął odchodzić we wtorek ok. 10 rano,a w środę o 6 rano byłam już na porodówce:)

Kakai- miałam to samo;] 2 tygodnie przed porodem poorało mi mój gładziutki brzuch:devil: I to dosyć mocno.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: Mnie wykańcza od kilku dni zgaga - ani migdały, ani mleko, ani nic mi nie pomaga. Cokolwiek nie zjem, nie napiję się...istna masakra...

Mi taka zgaga w refluks przeszła i twała cały drugi trymestr ....... przez to bardzo mało jadłam, bo wszystko mi wracało z kwasem żołądkowym :confused: także współczuję :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    serio jest tlko telefonem nie wyszlo, ale jak to zmarszcze to jakby korniki przeszly
    --
  9.  permalink
    Ul_cia: Mi taka zgaga w refluks przeszła i twała cały drugi trymestr ....... przez to bardzo mało jadłam, bo wszystko mi wracało z kwasem żołądkowym także współczuję

ale w 3 trymestrze już ok? w sumie niewiele mi zostało do końca tego trymestru...więc jeśli pójdę w Twoje ślady, to jest nadzieja:smile:

Treść doklejona: 24.07.12 17:43
    mam jeszcze pytanie odnośnie badania glukozy w kierunku cukrzycy: czy coś muszę zabrać na takie badanie? w sensie jakąś swoją glukozę? coś też Was podczytywałam o dodawaniu cytryny, że jest niby bardziej znośne to badanie
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Kakai.....mỏj kornik też pojawił się dopiero teraz, a miałam nadzieję, że się obędzie. A jednak....tak dla mamusi na sam koniec taki prezencik :D
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: ale w 3 trymestrze już ok? w sumie niewiele mi zostało do końca tego trymestru

Przeszło mi dosłownie w drugi dzień 3 trymestru :shocked: Nie uwierzyłabym gdybym sama tego nie doswiadczyła :bigsmile: wiec jest nadzieja ;-)
    Niestety u mnie właśnie w tym momencie okazało sie, ze mam cukrzycę ciążową wiec nadal pojeść nie mogę :confused:..... czego Ci oczywiscie nie życzę!

Ja na badanie glukozy nie brałam nic - miałam przyszykowaną cytrynę, aby ja wcisnąć w ten roztwór co pielęgniarka przygotowuje, ale jej zapomniałam z domu :wink: A glukozy nie brałam, wszystko mi dali gotowe w laboratorium.

Treść doklejona: 24.07.12 17:51
    BlueCactus: mỏj kornik też pojawił się dopiero teraz, a miałam nadzieję, że się obędzie

Fajne określenie na te nasze korniki :devil:
    Cały czas łudzę się, ze moj kornik nie będzie działał na końcówce, ale tak patrze na te Wasze brzuszki, ze wcale nie są jakieś wielkie a korniki buszzują, że chyba nie powinnam mieć złudnej nadziei :cool: U mnie to jeszcze co najmniej 3 tyg - wiec mozna poszaleć.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: Kakai.....mỏj kornik też pojawił się dopiero teraz, a miałam nadzieję, że się obędzie. A jednak....tak dla mamusi na sam koniec taki prezencik :D

dokładnie-naznacza nas a potem wyjdą:tongue: mi to ewidentnie wyszlo po opadnieciu brzucha, spód nie wytrzymał ciężaru
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Kakai, to nie są rozstepy:wink:.To są takie włókna podskórke. Miałam to samo, a rozstępów brak po ciąży.

Gratuluję Ufo!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wielgosz: Kakai, to nie są rozstepy.To są takie włókna podskórke. Miałam to samo, a rozstępów brak po ciąży.

jesu oby!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Kakai....u mnie dokładnie w tych samych miejscach się zadomowił. Wczoraj mąż krzyczy...ooooo...ale masz rozstępy! :D a ja nieświadoma,bo dolnej części brzucha już dawno nie jestem w stanie dojrzeć. Ale nie ma to jak bystry mąż, wszytskie korniki wypatrzy ;-) za to swoich fałdek piwnych nie widzi :D Taki selektywny jest :D
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    BlueCactus: Kakai....u mnie dokładnie w tych samych miejscach się zadomowił. Wczoraj mąż krzyczy...ooooo...ale masz rozstępy! :D a ja nieświadoma,bo dolnej części brzucha już dawno nie jestem w stanie dojrzeć. Ale nie ma to co bystry mąż, wszytskie korniki wypatrzy ;-) za to swoich fałdek piwnych nie widzi :D Taki selektywny jest :D

hahha ale sympatiko:bigsmile: moj nie zauwazyl sama wypatrzylam w lustrze:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.