Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ul_cia: Niestety u mnie właśnie w tym momencie okazało sie, ze mam cukrzycę ciążową wiec nadal pojeść nie mogę ..... czego Ci oczywiscie nie życzę!

kurcze, mam nadzieję, że mi ta cukrzyca nie wyjdzie...a może to mieć jakiś związek z tą zgagą? bo wydaje mi się, że nie bardzo...
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJul 24th 2012
     permalink
    mam jeszcze pytanie odnośnie badania glukozy w kierunku cukrzycy: czy coś muszę zabrać na takie badanie? w sensie jakąś swoją glukozę? coś też Was podczytywałam o dodawaniu cytryny, że jest niby bardziej znośne to badanie

To zależy od laboratorium, my mamy u siebie lub pacjentka może mieć swoją.
    Ja robię jutro o zgrozo
    --
  2.  permalink
    basia_87: Ja robię jutro o zgrozo
    --

nie za wcześnie? mi lekarz mówił, że najlepiej zrobić to badanie pomiędzy 24 a 28 tygodniem
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    violet_flower: nie za wcześnie? mi lekarz mówił, że najlepiej zrobić to badanie pomiędzy 24 a 28 tygodniem

mi tez sie wydaje ze za wczesmie...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    są dwie szkoły
    jedna mówi że między 24 a 28 tygodniem a inna, że już po 20 t.c można
    z resztą kilka z moich przyjaciółek właśnie miała po 20 tygodniu
    tylko pytanie na ile taki wynik jest wiarygodny ?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: ale jak to zmarszcze to jakby korniki przeszly

No mnie tak Pupiszon załatwił też chyba w ostatnim tygodniu ;) I... niestety zostało, na szczęście prawie w ogóle jest to niedostrzegalne, także głowa do góry. Smaruje teraz serum palmersa i są po tygodniu efekty. Kto wie, może tak jak u Wielgosz nic nie będzie widać :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorpinkgonzo
     permalink
    a ja miałam dziś badania po glukozie...masakra:(( ale dobrze ze juz za mną!!!
    ja musiałam miec swoją glukozę, która mi rozpuściła pielęgniarka...i pozwoliła mi wziąć łyka wody potem...a cytryny zabroniła - bo zaniża wyniki!!

ale dziewczynie która po mnie piła, nie pomogła nawet cytryna od razu pobiegła zwymiotowac!
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: No mnie tak Pupiszon załatwił też chyba w ostatnim tygodniu ;) I... niestety zostało, na szczęście prawie w ogóle jest to niedostrzegalne, także głowa do góry. Smaruje teraz serum palmersa i są po tygodniu efekty. Kto wie, może tak jak u Wielgosz nic nie będzie widać --

ja nie zejdzie to kupię to serum:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Eee Kakai nie pękaj, ja też miałam podłamkę przez moment. Ale poród robi swoje, będziesz mieć zaraz po tak głęboko w dupie te rozstępy że naprawdę się zdziwisz :P A serum jest super, więc na takie świeże raczej pomoże ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower raczej ze zgaga nie ma nic wspólnego - u mnie to ewidentnie pokuta za to, że lubie jeść, ciągle sie odchudzam i zaplanowałam na ciążę obzarstwo bez wyrzutów sumienia :devil: :wink: a tu niespodzianka :wink::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Eee Kakai nie pękaj, ja też miałam podłamkę przez moment. Ale poród robi swoje, będziesz mieć zaraz po tak głęboko w dupie te rozstępy że naprawdę się zdziwisz :P A serum jest super, więc na takie świeże raczej pomoże ;)

dzieki:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ja własnie sobie dzisiaj zamówiłam takie serum z palmersa... podobno jest bardzo dobre również na blizny i rany po CC...

Laski mam pytanie... pomijając te pielgrzymki do toalety to śpicie w nocy???
    Od paru dni cierpię na bezsenność, oczy mam jak 5-złotówki i nie ma bata, żebym zasnęła...:devil:
    Jest to irytujące bo w nocy nie wiem co ze sobą zrobić:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O! Rumba! Ale się dawno nie odzywałaś!
    Ja taką bezsennosć miałam jakiś czas temu, a teraz mi się zdarza tak raz na tydzień, nie częściej (odpukać) i wiem jak to wkurza, i czlowiek jest bezsilny - bo wie, ze znowu bedzie zmęczony w ciagu dnia. Nie wiem jak Ty ale ja potem w dzień nie umiałam tego odespać :sad: tzn wogóle nie mogłam zasnąć...
    Takze współczuję ... pijesz melisę? Może pomoze... ja piłam i mi nie pomagała, ale nietórym może pomóc w wyciszeniu.
    A jak tam u Ciebie, gotowa już na wielki dzień?
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Mi z kolei w nocy dłonie nie dają spać. Sztywnieją i puchną, tak że w ogóle ich nie czuję. Budzę się po parę razy i muszę pochodzić trochę z rękami w dół, żeby odpuściło. Lekarka na wizycie dziś zdiagnozowała zespół cieśni nadgarstka, więc raczej nie pozbędę sie tej dokuczliwej przypadłości juz do końca ciąży. Potem powinno wrócić do normy.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Cześć dziewczyny.

Ja dziś byłam na badaniach w laboratorium - chciałam zrobić pakiet ureoplazma, mykoplazma chlamydia, do tego czystość pochwy i GBS z pochwy i odbytu.
    Wchodzę do gabinetu, są dwie babeczki, jedna chyba na jakimś przeszkoleniu/może dopiero zaczyna tam pracę. Tak czy inaczej: dzień dobry, co robimy? No to mówię co bym chciała, starsza z nich instruuje młodszą: to GBS z pochwy osobno, z odbytu osobno, czystość pochwy też osobno no a ten pakiet ureo, myko itd. to robimy z kanału rodnego a nie z pochwy, czyli wziernikujemy. No chyba żeby pani była w ciąży, (tu spojrzenie na mnie) to wtedy nie wziernikujemy tylko wykonujemy badanie z pochwy.
    Na co zrobiłam oczy o takie :shocked::shocked: i mówię: Ale ja jestem w ciąży! Te znów na mnie patrzą i starsza rzecze: Ale w tak wczesnej to jeszcze można zrobić z wziernikiem.
    Na co ja: za 2 tygodnie mam termin :rolling:

Się wzięły i zdziwiły :swingin:

Humor mi się poprawił czy coś :tooth:

A co do bezsenności, to od kilku dni przesypiam jakieś 16-18 godzin na dobę, z przerwami na siku i papu :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ul_cia no własnie po nieprzespanej nocy drzemkę muszę sobie zafundować w ciągu dnia bo inaczej się nie da :devil: z resztą wyboru nie mam - po prostu padam jak mucha i tyle :wink:

pijesz melisę? Może pomoze

chyba zacznę:)

A jak tam u Ciebie, gotowa już na wielki dzień?

ha ha w sumie to jestem gotowa;) ale muszę poczekać na swoją gin, aż wróci z urlopu i 3 sierpnia ustalę z nią tą magiczną datę narodzin:)
    Własnie czytam wątek wyprawkowy i cieszę się bo miałam dokładnie takie same pytania co Ty:))) :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Mi z Majką został 1 rozstęp, którego i tak prawie nie widać, ale to chyba dlatego, że jak brałam prysznic to szorowałam brzuch ostrą stroną, a do tego przy wzroście 164cm w brzuszku w 40tygodniu miałam tylko 100cm, mam nadzieję, że teraz też obejdzie się bez korników:wink:
    Choć podobno to jest raczej genetycznie, bo u mnie w rodzinie ani babcia ani mama ich nie miały
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Mi z kolei w nocy dłonie nie dają spać. Sztywnieją i puchną, tak że w ogóle ich nie czuję. Budzę się po parę razy i muszę pochodzić trochę z rękami w dół, żeby odpuściło. Lekarka na wizycie dziś zdiagnozowała zespół cieśni nadgarstka, więc raczej nie pozbędę sie tej dokuczliwej przypadłości juz do końca ciąży. Potem powinno wrócić do normy.

O kurcze pieczone!!! Mam to samo:neutral: dłonie mi cierpną w nocy i są mega spuchnięte:tongue:
    Dostałaś na to jakieś leki albo cuś?

A co do bezsenności, to od kilku dni przesypiam jakieś 16-18 godzin na dobę, z przerwami na siku i papu

haha brzmi optymistycznie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJul 24th 2012 zmieniony
     permalink
    a cytryny zabroniła - bo zaniża wyniki!!

Hehe cytryna nie ma właściwości diagnostycznych, a tym bardziej nie "zabija cukru", a tylko "maskuje" smak.
    Mnie lekarz powiedział jak byłam w 19 tyg, że gdzieś za 2 tyg mam zrobić 50-siątke, cukier nad czczo go nie interesuje.
    Nikt w rodzinie nie ma cukrzycy, nie mam żadnych objawów skłaniających do innego postępowania, a 75g może być zbyt dużym obciążeniem zwłaszcza, że zbytnio nie toleruję słodkiego.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    easyshare: Ale ja jestem w ciąży! Te znów na mnie patrzą i starsza rzecze: Ale w tak wczesnej to jeszcze można zrobić z wziernikiem.
    Na co ja: za 2 tygodnie mam termin

Ja tak z miesiąc temu miałam (8 miesiąc ciaży), że 2 lekarki nie zauważyły, że w ciaży jestem :crazy: też mi to nieźle poprawiło humor - aż myslałam, ze to ukryta kamera :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    A ja jestem ciążówka widoczna, gapią się ludzie, aż czasem odnoszę wrażenie, że za bardzo :wink:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Rumbo, ja też mam brzuch, wcale nie mały moim zdaniem. Co prawda wszyscy mówią, że taki z tych zgrabniejszych i mniejszych, ale w końcu dziecko mi w nim siedzi, więc trudno nie zauważyć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    rumba: gapią się ludzie, aż czasem odnoszę wrażenie, że za bardzo

No własnie na mnie też się gapią :wink: Aż moj mąż zaczyna się denerwować :devil:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Jak jeszcze nie byłam w ciąży, to sama się gapiłam na każdą brzuchatą, z ukrytą zazdrością i podziwem.
    Starałam się być dyskretna, ale czasem widok wielkiego, jakby doklejonego do drobnej osóbki brzucha był hipnotyzujący.

Sama jak widać nie hipnotyzuję, bo niektórzy nie widzą mojego brzuch wcale :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    easyshare: to sama się gapiłam na każdą brzuchatą, z ukrytą zazdrością i podziwem

ojj ja też aż mi samej głupio było ale te brzuchy mnie hipnotyzowały :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja chyba lepiej... troche sie denerwoje wynikami ale czasu nie przyspiesze...jutro pojde na zakupy do mader care i do h&m musze kupic prezent dla 4 miesieczniaka :-) moze jakies skarpety upoluje dla mojego malucha :-)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: Mnie wykańcza od kilku dni zgaga - ani migdały, ani mleko, ani nic mi nie pomaga. Cokolwiek nie zjem, nie napiję się...istna masakra...:confused:

O ja też tak mam szczególnie jak się nie wyśpię.. Moja gin poleciła mi Gastrotuss. Praktyczne w saszetkach, w smaku niezbyt smaczne takie słodkie ble, ale za to jak dla mnie skuteczne :)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    oj dziewczyny - na mnie to się dopiero ludzie gapili !!!!!!!!!!!

basia_87: Nikt w rodzinie nie ma cukrzycy, nie mam żadnych objawów skłaniających do innego postępowania

niestety u mnie też nikt w rodzinie nie ma i nigdy nie miał cukrzycy, nie mam żadnych czynników zwiększonego ryzyka, żadnych objawów też nigdy nie miałam, cukier na czczo we krwi i w moczu był zawsze w porządku....no i co - cukrzyca ciążowa dwa razy już i to insulinowana.....niestety nie ma reguły :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

Mnie na szczescie zadna zgaga nie dopada - odpukac w niemalowane.

Za to mam problem z innej natury, nie moge znalezc spodni do pracy. Chcialabym jakies czarne, rurkowate - eleganckie, materialowe i z pasem. Przeszukalam sklepy internetowe w UK, przeszlam Oxford Street w Londynie. I nic mi sie nie podoba - z reszta niewiele jest. Jak juz jest to takie czego bym nie ubrala. Teraz jeszcze na dodatek zrobilo sie u nas goraco. Kolo 30st, w biurze klima..wiec spodnie musza byc.. szukalam cos cienszego.
    Mam kilka par spodni ciazowych w spadku po siostrze, ale zadne nie nadaja sie do pracy.. mam juz dosc szukania.

Za to dla synka kupowac moglabym ciagle :) to mi sie podoba najbardziej ;)
    --
  4.  permalink
    Madziauk a nie myslalas o baweelnianych czarnych leginsach z kieszeniami na pupie, material jak w getrach. Ja kupilam sobie takie 3/4 i super wygladaja z tunikami, a ze wzielam wiekszy rozmiar to guma nie upija. Poszukaj czegos takiego na jakis rynkach, o ile takowe sa w UK. Ja u nas dalam za takie leginsy 35zl
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ze zgagą ja mam ciągle problem, czasami mam tydzień wolnego od tego dziadostwa, a potem znowu wraca, Gaviscon kupiłam, ale pomaga tak na 5 minut :confused:.
    U mnie przy obciążeniu musiałam mieć swoją glukozę, kubeczek, wodę, łyżeczkę, no i cytrynkę. Pierwsze słyszę, żeby zaniżała wyniki, to chyba jakaś głupota :devil:.

A z rozstępami - smaruje brzuchol od 4 miesiąca i póki co gładki, ale... jakiś tydzień temu patrzę na moje cycuchy i myślałam, że od sukienki mi się odgniotło, ale nie zlazło - to rozstępy, po 3 na każdym, jakby mnie ktoś żyletką pociął :cry:.A urosły o marny jeden rozmiar :wink:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    _kasiek_: oj dziewczyny - na mnie to się dopiero ludzie gapili !!!!!!!!!!!

kasiek bo twój brzuch był the best !!!!! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 25th 2012
     permalink
    Hej :cool: jest 4:30 :confused:
    Ja się tu wczoraj pochwaliłam, ze :
    a) w sumie nie mam problemów ze spaniem
    b) zgaga i "niedobrze" mi przeszło
    :devil:
    No więc
    dzisiaj nie śpię od godz 3:05 ponieważ treść żołądka wraca mi cały czas z żółcią do przełyku :confused:
    Wiecej się ncizym nie pochwalę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej lale! Pojechalam do szpitala bo bole mam bardzo silne, jednak ponoc daleko w polu, szyjka jeszcze niedojrzala;-( takze mam bolesny falstarcik. Nie spie druga noc chyba siebposram z bolu, zobaczymy co na wizycie powie
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: Pojechalam do szpitala bo bole mam bardzo silne, jednak ponoc daleko w polu, szyjka jeszcze niedojrzala

Do domku odesłali, czy Cię będą obserwować i "namawiać" Jaska do wyjścia?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Przyjeli mnie i leze zobaczymy co ordynator powie na wizycie
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Trzymam kciuki za dobre wieści
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai ja 3 razy jezdzilam, za 3 urodziłam! daj znać po wizycie ordynatora! cmokam
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ech zobaczymy co powie, bole mam co 5 min i wylecialo full czopa z krwia, ile tego jeszcze?!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: wylecialo full czopa z krwia,

Jeny! Jeszcze? W życiu bym nie przypuszczała, że tyle tego w sobie nosimy!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeJul 25th 2012 zmieniony
     permalink
    kciuki Kakai
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Noooo
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Ja też trzymam kciuki Kakai, dużo sił!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeJul 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Kakai kciuki zacisniete! Witam w klubie skorczy ale nie wspolpracujacej szyjki...
    --
  5.  permalink
    Kciuki Kakai. Informuj as na biezaco ;) no tego czopa musi byc cholernie duzo, mi od soboty odchodzi i odejsc nie moze :P
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    kakai kciuki!!, niech sie młody dzis rodzi i nie meczy mamy za bardzo :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja miej wiecej wiem ile tego jest :-) jak mi odszedl w pierwszej ciazy to wiezcie mi bylam przerazona a moj prawie odszedl caly na raz :-)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai Janek się przebić nie może bo ten czop.. ale jak już z krwią poszło, to myślę i życzę Ci tego, żeby teraz konkretnie ruszyło, dziś ładna data 25.07.2012r.
    Kibicujemy, ściskamy kciuki i czekamy na wieści!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ale Janek terminowy by się okazał gdyby dzisiaj wyszedł! (nie chcę zapeszyć :wink:)

Moja Malutka za to od wczoraj w taki bolesny sposób mi się wierci, przeciąga, ze tylko ręka taty działa :shocked: Wczoraj to wypróbowałam, jak ja już nie mogłam sobie miejsca znaleźć bo mi po dwóch biegunach brzucha różne części wystawiała :devil: poprosiłam męża, żeby położył ręce na moim brzuchu, bo ona sie zawsze wtedy uspokaja - i faktycznie, chwila minęła i gimnastyka sie skończyła (nawet jak zabrał ręce :cool:).
    Córeczka tatusia :devil:
    Jak tak dalej pójdzie, to będzie musiał iść na urlop albo L4 żeby mnie cały czas za brzuch trzymać :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Hehe :-) Ula u nas jest tak samo :-) tatusiowy dotyk tylko dziala :-)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.