Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Czy waszych facetów też nie interesuje nic co ma związek z dzieckiem? łóżeczko, akcesoria, wózek? Nie wiem czy każdy facet tak ma czy tylko mój bo 3 miesiące temu pochował ojca i mam wrażenie, że to jest dla niego ważniejsze niż to że za 6 tygodni pojawi się nasza ukochana, upragniona córka o którą walczyliśmy prawie 2 lata.
u nas tak było przy Iwonce - dopiero jak się urodziła mój mąż powiedział na głos do mojej mamy z troszkę przerażoną ale szczęśliwą miną "Mamo, ja zostałem Ojcem. Mam córkę !!!!". Mężczyzna nie przeżywa tego co kobieta przez 9 miesięcy i dla niego dziecko do momentu narodzin to tak naprawdę abstrakcje. Choć są wyjątki od tej reguły....Co do prasowania, to ja prasowałam to wszystko raz - jak się dziewczynki urodziły. Znacie tą listę co się robi przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku? To ja z prasowaniem wkroczyłam od razu w etap drugiego :) Ale jest to w pełni uzasadnione- w końcu są 2 :)
martwie sie tylko tym dojazdem do Rzeszowa do porodu mam aż 75 km...
z tej bezsilności, a męża to wcale nie rusza. Stwierdził, że jak się urodzi to on będzie wtedy tatą, a z remontem zdąży.
No a easy nas postraszyła i zniknęła, a miała być pół godziny temu

remontem zdąży.
Mam coraz mocniejszy ucisk na dół brzucha i pleców, jakbym miała zaraz dostać mega okres.
Mam coraz mocniejszy ucisk na dół brzucha i pleców, jakbym miała zaraz dostać mega okres.
I takie nieprzyjemne kłucia w dole brzucha, i czasem jakby od żołądka do samego dołu takie uczucie jakby mi się wszystko ściskało
tego nie można przegapić. Ja też się zastanawiam jak to będzie bo to moje pierwsze dziecko
"
) 

chyba jednak falstart znow bedzie, bo skurcz zamiast po czterech minutach, byl po pieciu
Niedługo potem urodziła, więc gdyby nie była w szpitalu, to niekoniecznie zdążyłaby na porodówkę.
. A najbardziej jakoś mnie dobija to, że on w ogóle nie dotyka brzuszka
, co jest tym gorsze, że inne obce osoby cisną się z łapami, a ojciec dziecka echo
. Teściowa też mnie irytuje, bo ona chce grubego bobasa
, ciągle powtarza, jaka mała będzie okrąglutka
. No to sobie ponarzekałam
.
[/url
I już się nie może doczekać porodu. Ale musi jeszcze ciut poczekać najlepiej tak z dwa albo trzy tygodnie jeszcze
;
;
;
;
Tak jakby rozmiar miał znaczenie.
;
;
;
;
I takie nieprzyjemne kłucia w dole brzucha, i czasem jakby od żołądka do samego dołu takie uczucie jakby mi się wszystko ściskało.

no i czy wszystko ok, bo ostatnią meczą mnie bóle takie okresowe

To fakt mam nadzieju ze bede karmic niedlugo;)

bo coś tam sprawdzał - sposób otwierania paszczy podobno
Potem mi poopowiadał o znieczuleniach zzo, podpajęczynówkowym, mieszkanym i ogólnym - czyli uśpieniu. Generalnie fajna wizyta, mogłam popytać, on też uzupełnił całą swoja dokumentację i podczas porodu nikt mi nie bedzie zadawał pytań, na które zapewne wtedy nie znałabym odpowiedzi, dał skierowanie na badanie krzepliwości krwi i jeszcze czegoś 
).
Nie powiem Wam jak ona na mnie popatrzyła, ale po raz pierwszy w zyciu poczułam się ZŁĄ MATKĄ
Potem przyszła pani doktor i powiedziała, żebym zeszła na dół do bufetu i coś zjadła, bo to nie wyglada fajnie - ten zapis ktg. I najlepiej coś słodkiego, no to ja na to, ze mam cukrzycę i na słodko to nie bardzo, to jeszcze zmierzyły mi cukier (niski, ale nie bardzo, wiec OK), poszłam, zjadłam jakąś sałatkę z kurczakiem i wróciłam na ponowne ktg. Zapis był podobny - moze nie AŻ takie amplitudy ale jednak szarpane to tetno
Pani doktor powiedziała, ze jest troche lepiej i zaleciła teraz KTG 2 razy w tygodniu ze wzgledu na ten zapis i na cukrzycę. No i tym sposobem następne ktg mam we wtorek.
) W końcu go rpzymusiłam i wyniósł.... przed drzwi pokoju...... na dół i do smietnika to juz chyba same maja zejść
rozrzad w samochodzie zaczyna trzaskac,telefon mi padl,w komputerze poszla karta graficzna i w zusie robia jak zwykle problemy z zaswiadczeniami
Wczoraj tak z nerwow napuchlam,ze do poloznej dzwonilam,jakis dramat
Zamowilam w salonie telefon bo jeszcze go nie maja od taty pozyczylam lapka a jak maz wroci to kupimy cos nowego bo tamten to starocie.

Chociaz jedna dobra rzecz z tego wszystkiego.
Jak sie czujesz?Jak maluszek?