Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ul_cia: O, Cobraczek mi przypomniała, też odebrałam wyniki GBS nie wyhodowano :-) zapomniałam przez to wszystko

Jaka ulga,nie?:wink: 10 jestem :shocked::shocked:

Treść doklejona: 26.07.12 15:53
    1. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    2. Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)
    3. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    4. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    5. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)

6. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    7. Mamrotka 13.08.2012
    8. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    9. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    9. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    9. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    9. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    10. dorotka09.05 20.08.2012
    10. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    11. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    11. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    12. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    13. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    14. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    15. patyk 120 01.09.2012
    16. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    17. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    18. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    19. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    20. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    21. oranda 15.09.2012
    22. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    23. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    24. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    25. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    25. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    26. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    27. kapelusznick 01.10 2012
    28. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    29. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    30. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    30. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    31. KasiaTasia 13.10.2012
    32. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    33. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    34. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    35. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    35. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    36. Linden 12.11.2012
    36. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    37. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    38. lofbejbe 21.11.2012
    39. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    40. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    41. ruda03 09.12.2012
    42. acia20 12.12.2012
    43. mooniia 21.12.2012
    44. artystka80 27.12.2012
    45. lapa 30.12.2012
    46. Pomarańczka25 2.01.2013
    47. misia-ludek 5.01.2013
    48. kasia151288 16.01.2013
    49. agavva 21.01.2013
    50. Igisowa 24.01.2013
    51. marakuya 1.02.2013
    51. GaggataB 1.02.2013
    52. justyna883 2.02.2013
    53. ikamek 06.02.2013
    54. beagraf 12.02.2013
    55. andziaiw 22.02.2013
    55. milka 1984 22.02.2013
    56. sushi 5.03.2013
    --
    • CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeJul 26th 2012
     permalink
    A ja właśnie wstałam - zasnęłam bez problemu, mimo, że się u nas rozszalała straszna ulewa.
    Podczas drzemki cały czas czułam brzuch i plecy, ale nic więcej się nie dzieje.

To chyba jednak nie to...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dobry...przyznam szczerze jestem ledwo ciepla...wlasnie lerze na kanapie i nie jestem wstanie sie poniesc..skorcze mam co 5 min bardzo bolesne! a malego czuje doslownie na wzgorku lonowym jak sie rusza :confused: na izbe nie pojade bo szkoda moich netwow...jak bede na czworaka chodzic wtedy pojade...kur...najdluzsze porod swiata...
    --
  2.  permalink
    czerwinka: Dobry...przyznam szczerze jestem ledwo ciepla...wlasnie lerze na kanapie i nie jestem wstanie sie poniesc..skorcze mam co 5 min bardzo bolesne! a malego czuje doslownie na wzgorku lonowym jak sie rusza na izbe nie pojade bo szkoda moich netwow...jak bede na czworaka chodzic wtedy pojade...kur...najdluzsze porod swiata...

Yyy masz co 5 minut skurcze i zwlekasz z pojechaniem na IP??:shocked:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeJul 26th 2012 zmieniony
     permalink
    czerwinko, dlaczego nie jedziesz do szpitala?

Treść doklejona: 26.07.12 16:13
    Cobraczku, nie zauważyłam, że zdziwiło nas to tak samo w tym samym momencie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja tak mam od tygodnia ponad. ..daja nospe i do domu. Jak szyjka zamknieta to nic nie zrobia bo jest jeszcze czas!Bylam na izbie 3 razy i za kazdym razem to samo jest :( identycznie jak pierwszy porod idetycznie :( po nospie nie przechodzi wiec nawet tego go...na nie biore bo po co:(
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    O kochana, to faktycznie lipa :sad:

Jak leżałam na patologii to była babeczka, która miała skurcze takie, że chodziła po ścianach wyjąc z bólu, codziennie miała masowaną szyjkę i doopa, trafiła tam kilka dni przede mną, razem ze mną leżała tydzień i została jak ja wychodziłam.
    Pamiętam jak cierpiała, więc bardzo mi Ciebie żal.

(A ja dzis zrobiłam panikę na forum, bo mnie brzuch pobolewa :shamed::shamed::shamed:)

Trzymaj się dzielnie!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No! wielka ulga, że chociaż ten paciorkowiec nas zaoszczędził :cool: za to mam jakiegoś grzybka i znowu dostałam jakieś świństwo dopochwowe - jesooo jak ja tego nie lubię!
    Czerwinka, Ty biedaku - jak Cię tak jeszcze przez 2 tyg bedzie meczyło to się wykończysz :confused:
    Ale kochane "18" jutro kończymy 37 tydzień, nasze bąble donoszone i nic nas już nie powstrzyma :wink: jak się rozpędzimy!
    --
  3.  permalink
    czerwinka: Ja tak mam od tygodnia ponad. ..daja nospe i do domu. Jak szyjka zamknieta to nic nie zrobia bo jest jeszcze czas!Bylam na izbie 3 razy i za kazdym razem to samo jest :( identycznie jak pierwszy porod idetycznie :( po nospie nie przechodzi wiec nawet tego go...na nie biore bo po co:(-

Nie jestes w stanie sprawdzic czy nie ma rozwarcia.Ja bym pojechala tak czy inaczej przy takiej czestotliwosci skurczy moze sie stac wszystko.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dlatego z utesknieniem czekam na moja pania dr. ona wie co zemna trzeba robic...:cry: trzeba podac oksy jak to nieposkutkuje to CC...
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Jak ja Wam dziewczyny zazdroszę tych skurczy......u mnie cisza, a wystarczyłoby kilka i byłoby po porodzie, ech......
  4.  permalink
    czerwinka: Dlatego z utesknieniem czekam na moja pania dr. ona wie co zemna trzeba robic... trzeba podac oksy jak to nieposkutkuje to CC...--

A jakie wskazania do cc?skurcze czeste i brak rozwarcia?A na odziale nie chcieli podac oksytocyny?Co z ta Twoja Dr?
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Czerwinka łączę się w bółu... Jak chodzę to mnie rwie brzuch i czop odchodzi.... Mi też nie chcieli nic podać a myślę ,że bez oksy moje skurcze będą duże ale nijakie...

Treść doklejona: 26.07.12 16:35
    Tylko ,że ja mam 1,5 cm rozwarcia a skurcze co 5 minut miałam od 10 rano do 23... I zdaniem lekarzy jestem anomalią bo ogólnie inne już dawno rodzą przy takiej częstotliwości a one były często ale nie chodziłam po ścianach..
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy jezeli u mnie sie juz robilo rozwarcie to czop sluzozy musial odejsc?Gin mowil ze palec bez przeszkod wchodzil...
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Czesc dziewczyny :) Dawno mnie tu nie bylo a widze ze tak duzo sie zmienilo. Wczoraj i ja bylam u lekarza i wkoncu raczyli mnie zbadac. Jestem juz w 13 tygodniu a nawet o USG nie mialam co myslec. Moja dr po padaniu stwierdzila ze wszystko jest bardzo dobrze ale nie zgdadza jej sie wielkosc plodu....i wedlug niej jestem w 16 tygodniu ciazy lub to ciaza mnoga....albo dziecko bedzie duze....ale czy to juz jest wiadomo ? Jakos to dziwne mi sie wydaje. Przeciez to nie mozliwe ze juz na samym poczatku dziecko wyprzedza termin az o miesiac. Co o tym myslice.... z tego wzgledu ze jestem w USA to na USG musze jeszcze sobie troche poczekac a zzera mnie ciekawosc co jest grane :shocked:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    mojej pani dr nie ma jest na urlopie. wraca 28 jesli bedzie na dyzuze 29 w szpitalu to jade do niej jak nie to czekam do poniedzialku wtedy mam u niej wizyte. Ide pod prysznic :( :confused:
    Atamala ja mam tak od 15 lipca czasem caly dzien sa skorcze co 5 min a nastepnego dnia co 10- 20. Tez polozna powiedziala ze to kwalfikuje sie do oxy ale oczywiscie to lekarz decyduje. ..
    --
  6.  permalink
    Justyna883

A na jakiej podstawie lekarka okreslila wielkosc plodu?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Jezuuuu musze ponarzekać :confused:
    Jak mnie ten mój mąż denerwuje od kilku dni to chyba tylko ja wiem........ Gburowaty sie ztobił jak nie wiem, odezwać sie do niego nie można, bo cokolwiek powiem to źle, to sie czepiam itp...... kuźwa, siedzieć koło siebie w pokoju i nie gadać ze sobą - uroczo, ale to lepsze niż sie ciągle kłócić......... a potem oczywiscie usłyszę, że to ja mam muchy w nosie - co nie jest prawdą - i pewnie ciaza mi wali - co też nie jest prawdą, bo wyjatkowo łagodnie mój charakter przechodzi ciążę.........
    Ale on mnie wkurza
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ja też , ja też ponarzekam

Mialam telefon z pracy i kazali mi przerwać L4 i wybarć cały urlop , dość że mnie wkurzyli to jeszcze mój M jak usłyszał to zaczął się wydzierać - niby nie na mnie ale do mnie co jeszcze bardziej mnie wkurzyło :cry:
    A najlepsze że pracuję cały czas w domu bo lubię moją parcę ale 8h za biurkiem odpada .

I mówię temu mojemu zeby się na mnie nie darł a ten jak furiat lata po mieszkaniu . I tłumaczę że co mam zrobić ryzykować że mnie zwolnią :confused: a ten swoje że powinnam wszytkim pier... i wypoczywać - normalnie parnoja

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.07.12 17:41</span>
    może to pogoda na facetów tak wpływa albo fakt że niedługo będzie leee w domu :wink:
    --
  7.  permalink
    Dziewczyny czy przy rozwarciu przed zalozeniem krazka mogl mi wypasc czop sluzowy?tak sie zastanawiam....
    --
  8.  permalink
    Cobraczek: Dziewczyny a powiedzcie mi czy jezeli u mnie sie juz robilo rozwarcie to czop sluzozy musial odejsc?Gin mowil ze palec bez przeszkod wchodzil.

Cobraczku wydaje mi sie, ze niekoniecznie, mi dopiero po badaniu i stwierdzeniu rozwarcia zaczal powoli odchodzic i odchodzi dalej.
    --
  9.  permalink
    kuleczka_69: Cobraczku wydaje mi sie, ze niekoniecznie, mi dopiero po badaniu i stwierdzeniu rozwarcia zaczal powoli odchodzic i odchodzi dalej.

Nie wiem ile chodzilam z tym rozwarciem,ale przed szpitalem mialam duzo uplawow i do brazowych zmiesznaych z krwia i teraz pytanie...czop czy nie czop?...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Cobraczku moze poczesci odszedl juz...
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hejka:wink:

A ja mam cały dzień banan na ustach bo ciąża moja donoszona:bigsmile:
    Nic mnie nie boli nic nie strzyka ale tu akurat nie wiem czy się cieszyć bo w sumie to mogłoby się już coś dziać:)

Ja tam nie wiem jak z tym czopem jest ale jak jest pessar założony to chyba nie ma mowy, żeby odszedł?
    --
  10.  permalink
    czerwinka: Cobraczku moze poczesci odszedl juz...

Tez tak mysle...

rumba: Ja tam nie wiem jak z tym czopem jest ale jak jest pessar założony to chyba nie ma mowy, żeby odszedł?

za nim zalozono pessar chodzilam jakis czas z rozwarciem,bo to sie nie zrobilo w ciagu dnia...
    Gin mi mowil ze sciagan go nie bedzie bo narazi mnie na infekcje,sciagaja zazwyczaj przy podaniu kroplowki i wtedy szyjka momentalnie sie rozwiera,ale krazek nie powinien zaklocac skurczy ani jej rozwierania,jak beda skurcze regularne to gin mowil ze wtedy krazek moze sie sam zsunac z szyjki...

juz sama nie wiem co myslec....
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Cobraczek mi gin tez mówiła, że krążki nie zsuwają się od tak! potrzeba skurczy itd.
    Jeśli chodziłaś z rozwarciem i miałaś upławy to możliwe, że kawałki czopka też poleciały...

A lekarz mówił Ci kiedy ma plan ściągnąć Ci krążek?
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Widzę, że zaczęłam dziś temat teściowych i mężów i nie jestem sama :)
    Ja juz po wizycie teściowej. 7 godzin nasłuchałam sie tylę że powinnam chyba czuć się winna. Na codzień pracuję w domu, wg mojej teściowej to nie praca. A teraz jak muszę leżeć i odpoczywać to wogóle jest źle. Mąż jak wraca z pracy to jest zmęczony- praca biurowa. A wogóle zabił mnie tekst "jak sie wychodzi razem na 8 godzin do pracy to wtedy jest najlepiej " i "ja służących nie miałam". A ja o pomoc nie proszę. Dodatkowo przyjechało dziś łóżeczko- nie podoba jej się.
    Szkoda słów na te teściowe....
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja własnei zrobiłam ostatnie (no, prawie :wink:) zakupy wyprawkowe u naszego "forumowego" pana z allegro i jestem zadowolona, bo w końcu podstawowe rzeczy jak pieluszki, kocyki, ręczniczki zamówiłam :bigsmile:
    Teraz tylko poczekać aż przyjdą, uprać i czekać na moją maleńką córeczkę :bigsmile:
    --
     permalink
    Ul_cia - ja wczoraj zamówiłam takie drobiazgi :) Coś mi sie wydaje że jak się tak już wszystko wyszykuje na tip top to wtedy człowiek zaczyna się niecierpliwić :) zobaczymy :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalia122: Ul_cia - ja wczoraj zamówiłam takie drobiazgi :) Coś mi sie wydaje że jak się tak już wszystko wyszykuje na tip top to wtedy człowiek zaczyna się niecierpliwić :) zobaczymy :)

No właśnie, też mi siet ak wydaje, bo do tej pory jakos tak mi sie nie spieszyło, i generalnie jeszcze nie "czekałam" a teraz jak juz mam prawie wszystko to się doczekać nie mogę :devil:
    My przyszłe mamusie chyba jestesmy trochę jak małe dziewczynki - nakupimy sobie zabawek i potem nie mozemy się doczekać kiedy w końcu bedziemy mogły sie nimi bawić :wink::cool: a do tego potrzebny bobas poza brzuchem :devil:
    --
     permalink
    "My przyszłe mamusie chyba jestesmy trochę jak małe dziewczynki - nakupimy sobie zabawek i potem nie mozemy się doczekać kiedy w końcu bedziemy mogły sie nimi bawić :wink::cool: a do tego potrzebny bobas poza brzuchem" - hahaha świetny tekst :)
    a to chyba prawda, bo jak dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli dziewczynkę to jak wyszłam od lekarza to powiedziałam " w końcu będę miała moją małą laleczkę " więc coś w tym jest :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ja też dziś uzupełniałam braki na allegro:) Wydaje mi się, że mam już wszystko chociaż znając życie nakupię pewnie jeszcze parę gadżetów:)

Miedzy innymi intrygują mnie rampersy:bigsmile: nie mam takich w szufladzie :devil:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ja zamówiłam dzis te nieszczęsne przescieradelka, ale ich praniem i prasowaniem to juz chyba maz sie zajmie.

Boli mnie ciagle, i brzuch i plecy o teraz dodatkowo kosc ogonowa okrutnie.
    Ida sie slabiutko dzis ruszala, a od kilku godzin w ogole nie moge jej zmusić do znaku życia.
    Nie wiem czy to powód do zmartwienia czy znów oznaka zbliżającego sie porodu?
    Jak sie nie rozrusza do wieczora to podjade do szpitala, niech mi chociaż KTG podłącza, żebym sie nie martwiła o nią.
    --
     permalink
    rumba - rampersy są fajne ale jak jest ciepło i w samym bierzesz dziecko na spacer. Tak widziałam jak mamusie wożą teraz w te upały.
    Ja z kolei mam fazę na body kopertowe :) no i siebie w końcu wyposażyłam w podkłady poporodowe i inne potrzebne po porodzie drobiazgi.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalia122: no i siebie w końcu wyposażyłam w podkłady poporodowe i inne potrzebne po porodzie drobiazgi.

Ja tez już mam podklady, majtaski jednorazowe :wink:
    Zastanawiam sie nad Tantum Rosa - kupiłyście? Jak to wyglada? To jest takie do rozpuszczania w wodzie i potem sie tym podmywa :shamed: ? Ja myślałam o tym, ale położna na SR mówiła, zeby nie kupować niczego czego sie wczesniej nie uzywałao - aby nie uczulić się w takich newralgicznych momentach jak połóg, a ja do tej pory nie uzywałam Tantum Rosa .... no i mamm zagwostkę
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    easyshare: Ida sie slabiutko dzis ruszala, a od kilku godzin w ogole nie moge jej zmusić do znaku życia.
    Nie wiem czy to powód do zmartwienia czy znów oznaka zbliżającego sie porodu?

Easy podobno to normalne, że dzidziuś pod koniec ciąży mało się rusza (z braku miejsca) ale jeśli taka stagnacja długo trwa to lepiej podjedz sobie na IP
    ... lub zafunduj sobie coś słodkiego może mała się rozbryka :)

Natalia No właśnie te gołe stópki w tych rampersach najbardziej mi się podobają :) Słodkości :heart:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    easyshare: Jak sie nie rozrusza do wieczora to podjade do szpitala, niech mi chociaż KTG podłącza, żebym sie nie martwiła o nią.

Też myśle, że w takim wypadku warto podjechać do szpitala :smile:
    --
     permalink
    Ja też się zastanawiałam nad Tamtum Rosa, ale żelem do higieny intymnej. Doszłam do wniosku własnie takiego jak piszesz, żeby nie wywołac może jakiegoś uczulenia i nie będę zmieniała żelu. Kiedyś używałam Ziaji ale w ciąży mi kompletnie nie odpowiada, za to rewelacyjny jest BIAŁY JELEŃ z korą dębu właśnie dla osób ze skłonnościa do alergii, bardzo delikatny i odświeżający.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ul_cia ja bym zrezygnowała z nowości lepiej kup sprawdzony płyn:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To ja jakaś wyrodna matka jestem, ani razu niczego nie wyprasowałam dla Nadii, po prostu szkoda mi na to czasu i jakoś sensu nie widzę :devil: Raz pożyczyłam jeszcze w ciąży żelazko od teściowej i się na pożyczeniu skończyło :devil:

Rumba ja kocham wielką miłością rampersy, czekam aż mała podrośnie, bo na razie to mi z nich wypada :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Napilam sie ciepłego mleka z miodem, po tym zawsze bryka jak szalona.
    Brzuch mi opadł tak bardzo, ze miedzy piersiami a miejscem, gdzie brzuch zaczyna sie uwypuklac mieści mi sie cała dłoń na szerokość.

Tantum rosa tez wcześniej nie stosowalam, ale sadze ze skoro ma działanie łagodzące, to nie powinno podrazniac.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja uzywalam po porodzie tantum rosa ,rozcienczylam w malej butelce wody mineralnej i z nia do kibelka sie chodzilo .To prawda ze szybko sie goi wszytsko po tym .
    Ale polozna na sr nam mowiela ,ze jak ktos ma skolonnosci ,do uczulen ,lepiej zeby uzywal po poprodzie zel do higieny intymnej ,ktory uzywal dotychczas :))
    --
  11.  permalink
    rumba: A lekarz mówił Ci kiedy ma plan ściągnąć Ci krążek?

Z tego co mowil to on do regularnych skurczy by nie ruszal,bo mowil ze naraza mnie na infekcje jak zdejmie i bede chodzila z rozwarciem a bez skurczy.
    Mowil ze w 38 moze sciagnac,tylko to nie spowoduje,ze zaraz zaczne rodzic,wiec sama sie zastanawiam czy jest sens go w ogole zdejmowac...
    --
  12.  permalink
    rumba: Miedzy innymi intrygują mnie rampersy nie mam takich w szufladzie

Rampersy to naprawdę fajna sprawa, właśnie na lato, a dla starszego malucha fajne do spania w cieplejsze dni. Ja żałowałam, że nie mogłam znaleźć większych od rozmiaru 80:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Cobraczek: Z tego co mowil to on do regularnych skurczy by nie ruszal,bo mowil ze naraza mnie na infekcje jak zdejmie i bede chodzila z rozwarciem a bez skurczy.
    Mowil ze w 38 moze sciagnac,tylko to nie spowoduje,ze zaraz zaczne rodzic,wiec sama sie zastanawiam czy jest sens go w ogole zdejmowac...

No popatrz a mi gin mówiła, że po jego zdjęciu momentalnie zacznę rodzic :devil:

Penny więc ja jestem wyrodna w połowie bo białe ciuszki wyprasowałam żelazkiem z namaszczeniem a kolorowe tylko wygładziłam na szybkiego ręką :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    rumba: Penny więc ja jestem wyrodna w połowie bo białe ciuszki wyprasowałam żelazkiem z namaszczeniem a kolorowe tylko wygładziłam na szybkiego ręką

A pieluszki praujecie?:cool:
    --
  13.  permalink
    rumba: No popatrz a mi gin mówiła, że po jego zdjęciu momentalnie zacznę rodzic

I badz tu madry czlowieku....:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja właśnie zdalam sobie sprawę z tego, że jestem wyrodną matką, bo wogóle nie pomyślalam do tej pory o zadnej zabawce dla Martynki :shamed: No kurcze - nic nie kupiłam jeszcze.....
    Ale chyba zaraz po urodzeniu to dziecko sie jescze nie bawi grzechotkami nie? :shamed:
    ło jezu! Co tu kupic dla noworodka?
    --
  14.  permalink
    A dajcie sobie spokoj z zabawkami.Na poczatku to dziecko i tak slabo widzi a jak widzi to bardzo ciemne odcienie i z bardzo bliska wiec ja bym sobie glowy tym niezawracala narazie;)
    --
  15.  permalink
    Racja a dużo zabawek i tak dostanie od odwiedzających:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.