Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 26th 2012
     permalink
    misia-ludek: Racja a dużo zabawek i tak dostanie od odwiedzających

No właśnie wyszłam z takiego założenia :bigsmile: Obym sie nie przeliczyła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ul_cia ja kupiłam sobie Tantum rosa w buteleczkach i już spakowane do szpitala.Poradziła mi pani w SR.
    Kiedyś używałam jak miałam małe infekcje i bardzo pomagał:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    rumba: Penny więc ja jestem wyrodna w połowie bo białe ciuszki wyprasowałam żelazkiem z namaszczeniem a kolorowe tylko wygładziłam na szybkiego ręką

:tooth::tooth::tooth:
    Ul_cia: A pieluszki praujecie?:cool:

Nie, ani razu nie wyprasowałam odkąd się mała urodziła, strzepuję tylko po praniu na mokro i tyle :tongue: również nie widzę potrzeby, poza tym prasowanie tetry zmniejsza jej chłonność. Kupiłam sobie fajny proszek antybakteryjny, dodaję łyżeczkę do prania i w 30 stopniach wszystkie bakterie sio precz :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ja mam zabawkę-przytulankę dla Małej i tyle ... więcej nie kupuje bo takie niemowlę długo będzie jeszcze nie kumate, więc nie ma sensu
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczyny, od 2 dni biorę żelazo - dokładnie preparat femibion vita ferr. Czy to możliwe, by po tym gównie było mi niedobrze? Jeszcze babka zaleciła mi to brać na czczo :/
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    A propos Tantum Rosa.......zalecała mi ginka przy różnych okazjach (infekcjach). Jeżeli się zdecydujecie na wypróbowanie warto kupic pompkę do irygacji, albo zwyczajną gruszkę (jak tak robiłam). Specyfik ten rzeczywiście przynosil mi ulgę, więc już nakupiłam w aptece zapasy na połóg.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    a co do zabawek to najlepszą chyba zabawą dla noworodka to jest cycek mamy, masakra :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moje miesieczne dziecko nadal zabawki nie interesuja, no moze poza karuzela :p
    U nas w te upaly sprawdzaja sie body z krotkim rekawkiem+skarpetki+opaska :p bo tak samo, jak u Penny mala z rampersow wypada :D
    A ja znow prasuje wszystko, od takie moje zboczenie :D
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    penny: a co do zabawek to najlepszą chyba zabawą dla noworodka to jest cycek mamy, masakra

ha ha:rolling:

Penny a co to za proszek antybakteryjny? Dodajesz go dodatkowo do proszku dzidziusiowego czy do zwykłego?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    o wlasnie najlepsza zabawka cyc :D U mnie super po porodzie sprawdzil sie zel ginekolog. do higieny intymnej dla kobiet w pologu z bielendy :p
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJul 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Rumba dokładnie, piorę w dzidziusiu i dorzucam Nappy Fresh :) Najpierw piorę pieluchy, potem dorzucam resztę i jest git.
    Tu link :)
    Vsti: A ja znow prasuje wszystko, od takie moje zboczenie :D

Jak ktoś lubi to czemu nie :bigsmile:
    Vsti: U nas w te upaly sprawdzaja sie body z krotkim rekawkiem+skarpetki+opaska :p bo tak samo, jak u Penny mala z rampersow wypada :D

Mamy MikroNadie :bigsmile: Ja to małą w same body ubieram, mieszkamy na poddaszu, w upały to jak w tropikach niestety;/
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Oczywiscie ta opaska to tylko na spacery :D U nas dzis w domu bylo 29 stopni, masakra!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Fajnie, dzięki penny za linka:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ciekawe co u Easy.... Czy się u niej uspokoilo, czy jednak wybrała się na IP....
    --
  1.  permalink
    katka jak sobie przypominam to miałam podobnie na początku brania żelaza, ja miałam sorbifer durules. Jeśli nie przejdą Ci nudności poproś ginkę o inny preparat
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Po wizycie - szyja długa 3.6cm, nic a nic się nie skróciła mimo skurczybyków i kłucia :confused:, na poród się nie zanosi :devil:. Mała 2800, lekarka szacuje, że o czasie powinna koło 3500 ważyć.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  2.  permalink
    A ja dalej biegam do kibelka ;/ muli mnie i muli a z drugiej strony to juz mnie wszystko piecze ;/
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kuleczka, to coś Ty jadła? :wink:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeJul 27th 2012
     permalink
    Hej, mała sie po mleku z miodem rozruszala troszkę bardziej, choć bez szalenstw. Nie pojechałam na IP, stwierdziliśmy ze poczekamy.

Obudził mnie mocny bol brzucha jak na okres + bol pleców jakieś 30 min temu, rozchodzilam go trochę, posiedzialam na piłce i jest lepiej - odpuszcza.
    Czy to był skurcz? Nie mam pojęcia. Nie wiem tez ile to trwało, bo bol towarzyszył mi jeszcze podczas snu - trudno było mi sie wybudzic.

Teraz pisze z łóżka i jest juz całkiem nieźle, trochę ćmi, to wszystko.

Do porodu powinna być jakaś instrukcja czy przewodnik
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    A ja ostatni raz sobie chwalę, że dobrze się czuje bo później zapeszam i wychodzi tak jak dzisiaj:tongue: ZAJEBIŚCIE!

Spać nie mogę do tego komary zgryzły mi duuuupę:angry:

Easy u Ciebie to się już powolutku rozkręca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja też coś spać nie mogłam dziś... nie dość, że zgaga mnie męczyła, to jeszcze Mała mi brzuch tak skopała, że każdy Jej ruch bolał :/
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 27th 2012 zmieniony
     permalink
    rumba: A ja ostatni raz sobie chwalę, że dobrze się czuje bo później zapeszam i wychodzi tak jak dzisiaj

Mam to samo - pisałam wcześniej, że ze spaniem nie mam problemu i wszystko jest git, a tu 3 noc z rzędu prawie nie ppzespana (sorry! spałam dzisiaj aż 3 godziny!), puchnę - a pisałam, ze nie puchnę :wink:,ledwo zdjęłam dzisiaj już obrączkę i pierścionki przy pomocy mydła i bólu paluszków....
    Wiec juz więcej nic nie powiem, że jest mi fajnie i dobrze :wink:
    easyshare: Do porodu powinna być jakaś instrukcja czy przewodnik

Też tak uważam - jestem pewna, że albo zalicze falstart bo będę PEWNA, że to już, albo przegapię moment kiedy już jednak powinnam pojechać do szpitala bo będe bała sie falstartu :tooth:

Cholera! Co z tymi muchami? Zrobiłam sobie rano kawę i pokrzywę (niech sobie stygnie) i w jednej i w drugiej utopiły mi sie muchy :confused: i to te taki duze, paskudne blee
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dobry ja dwa w jednym :-)do 12 mnie meczylo potem usnelam...rano znow bylam na kuciu po raz trzeci w tym tygodniu :/
    niech mi ktoras mama rozpakowana powie czy czula maluszka tak bardo nisko jak by raczka albo glowa po wzgorku jezdzil? ja bardziej obstawiam reke.
    :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Wiec juz więcej nic nie powiem, że jest mi fajnie i dobrze

Moja miła, a biorąc pod uwagę, że 18tki dzisiaj donoszone?! :swingin: Winszuję :clap:

Treść doklejona: 27.07.12 08:25
    czerwinka: po wzgorku jezdzil

mnie w pachwinie dziś ryła :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    hej, hej, nikt nie rodzi? Dalej grzeję 13 pozycję :devil:.
    Bardzo się wyspałam, tylko 2 siki były :tongue:.

Dziewczyny jak to jest z tym ktg, bo zapomniałam zapytać lekarki. To się robi w szpitalu, gdzie chcę rodzić, czy obojętnie jakim? Czy to jest płatne, jeśli chodzę prywatnie do lekarza, tak jak wszystkie badania?
    Jeszcze się nie pochwaliłam - toxo ujemne :cool:.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Moja miła, a biorąc pod uwagę, że 18tki dzisiaj donoszone?! Winszuję

Ano faktycznie!
    Zapomniałam!
    Jakąś donoszoną fotę chyba trzeba trzasnąć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ul_cia: Jakąś donoszoną fotę chyba trzeba trzasnąć

Ooo dobrze prawisz Ul_cia:)

Miałam zaszczyt przespać dziś 2 godz. ale zjem śniadanie i odę w kimono:)

Doberek :*
    --
  3.  permalink
    Dzien dobry :) Ulcia, wlasnie nie zjadlam nic takiego coby mnie tak po tym pogonilo...moze sie cos powoli bedzie rozkrecalo juz :P ale upal, niech to szlag, za godzine jade po wypis ze szpitala, mam nadzieje, ze sie nie stopie po drodze :P
    --
  4.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

Witamy sie w donoszonej ciazy!!!:cheer::cheer::cheer::clap::clap::clap:Teraz to juz tylko czekac na Karolka:swingin:

U nas upal od rana taki ze nie ma czym oddychac:bigsmile::bigsmile:Maz wraca juz w nastepna sobote co mnie ucieszylo:wink:Powiedzial,ze juz ma dosc dlugich wyjazdow:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Roxy, cieszę się niezmiernie,że jesteście już tak daleko, ale niestety zasmucę Cię- ciąża będzie donoszona za tydzień.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :cool: Kuleczka, to w takim razie jak ma się rozkręcić - to albo szybka akcja i po bólu, albo niech się wstrzyma - a nie męczy przez 2 tyg!

A ja dzisiaj (skoro spać nie mogłam) to zrobiłam rachunek sumienia w nocy i wyszło mi, ze jestem cholernie wymagająca dlla mojej córeczki co do terminu porodu :cool:
    Akurat sierpień obfituje w daty, kiedy ABSOLUTNIE NIE chciałabym urodzić :wink: ze względu na to iz w przeszłości w moim lub mojego męża życiu akurat w tych datach coś ważnego się wydarzyło....
    No bo chyba nie chciałybyście aby wasze dziecko urodziło sie w dniu rocznicy - waszego pierwszego ślubu (z innym mężem ;-) ), rocznicy pierwszego slubu waszego aktualnego męża z pierwszą żoną ;-) bądź w dacie urodzin waszego pierwszego męża :devil: a to wszystko w pierwszej połowie sierpnia :confused:
    Wiec Martynka ! Trzymaj sie mamusi do tego 18 i ani jeden dzień wcześniej!!!! :crazy:

PS: Obstawiam, ze Mała bedzie miała moje postulaty w głebokim poważaniu, ale mogłaby się nad matka zlitowac ;-)
    --
  5.  permalink
    Heh Ulcia, wyjdzie wtedy, kiedy bedzie chciala, moze sie zdarzyc tak, ze w najmniej oczekiwanym momenci i wlasnie przy niechcianej dacie :P ja to tez mam wymagania co do daty, ale....jak juz wyjdzie to chyba ta data nie bedzie miala znaczenia :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Jaheira: Roxy, cieszę się niezmiernie,że jesteście już tak daleko, ale niestety zasmucę Cię- ciąża będzie donoszona za tydzień.

Większość lekarzy uznaje ciążę donoszoną w skończonym 37tc (suwaczki pokazują skończone tygodnie), czyli dziewczyny dzisiaj donosiły. Oczywiście o tym, czy dzidzia jest wcześniakiem, czy nie decyduje szereg rzeczy, nie tylko wiek ciąży, ale to inna bajka :wink:.
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia- zasadzka po byku :devil:, ściskaj uda :bigsmile:, ja już większość ze wspomnianych przez Ciebie beznadziejnych dat przetrzymałam, teraz tylko czekam aż Aluta wróci z kolonii, bo prosiła żebym się wstrzymała :wink:
    --
  6.  permalink
    Ul_cia: Jakąś donoszoną fotę chyba trzeba trzasnąć

A no trzeba,trzeba:wink:Ja jeszcze sie musze wstrzymac bo nie mam aparatu w tel:tongue:

Treść doklejona: 27.07.12 09:03
    madzinka83: Większość lekarzy uznaje ciążę donoszoną w skończonym 37tc (suwaczki pokazują skończone tygodnie), czyli dziewczyny dzisiaj donosiły. Oczywiście o tym, czy dzidzia jest wcześniakiem, czy nie decyduje szereg rzeczy, nie tylko wiek ciąży, ale to inna bajka .-

Kochana,ale tu chodzilo o zgryzliwa odpowiedz bo jakos w szczere intencje tej osoby nie wierze wiec nawet nie komentuje.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    dokladnie :-) ciaza donoszona to 37 tydzien skonczony :-) ale np. 36 i 6 dzien to jeszcze wczesniak :-)
    --
  7.  permalink
    Wczoraj spakowalam ostatnie drobiazgi do walizki:wink::wink:reszte juz tylko w dniu porodu sie dorzuci...Jak z tym u was?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: 36 i 6 dzien to jeszcze wczesniak :-)

Ja mam suwak zrąbany o jeden dzień :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mi zostaje tylko dopakowanie smoczka butelki i laktatora :-) a i jeszcze skarpetek na ta okazje. zakupilam biale:-) bo umnie tylko czarne :-) jeszcze tylko apartat i ladowarka do tel:-)
    --
  8.  permalink
    czerwinka: Mi zostaje tylko dopakowanie smoczka butelki i laktatora :-) a i jeszcze skarpetek na ta okazje. zakupilam biale:-) bo umnie tylko czarne :-) jeszcze tylko apartat i ladowarka do tel:-)--

Sluchajcie a przy upalach jak ubierac maluszka?Same body wystarcza?bo ja jestem zimowa mama to dylematu z tym nie mialam.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: Mi zostaje tylko dopakowanie smoczka butelki i laktatora :-)

To ja może zacznę się pakować jednak :shocked:

Treść doklejona: 27.07.12 09:13
    Cobraczek: Sluchajcie a przy upalach jak ubierac maluszka?Same body wystarcza?

Alę mam z sierpnia też i tylko body bez r. jej zakładałam podczas upałów.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja dzisiaj wyciągnełam torbę i spakowałam pierwszą rzecz :wink: Właściwie tylko dlatego, że chciałam zrobić porządek na szafce Martynkowej is twierdziłam, że JEJ na pewno nie przydadza sie moje jednorazowe majtaski :cool: jak tak dalej pójdzie, to się nigdy nie spakuję!
    Pomysł z białymi skarpetkami - bardzo mi się podoba, też musze sobie kupić! :-) Będą pasowały do koszuli porodowej ...:rolling:
    A mi przyszły właśnie badania na krzepliwość krwi i wychodzi, że mam wyniki poniżej normy :confused: czyli, że krew krzepnie szybciej niż powinna ...... well
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Powiem szczerze ja tyz zimowa :-) bo marcowa :-)ale stawiam na body i na pajace( tylko na pieluszke zakladane :-)) do tego mam cienki kocyk i otulacz bardzo cienki a skonczy sie pewnie tylko na pieluszce bawelnianej :-)
    --
  9.  permalink
    Ja wlasnie tez mam dylemat z ubiorem maluszka na wyjscie..podpatrze jak mi w szpitalu beda ja ubierac :P bo u nas tylko na wyjscie potzebne ciuszki.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A u nas w szpitalu na SR położna powiedziała, ze dzieci ubierają nawet w upały w - body z dł rękawem, pajaca (z dl rękawem - jezu znowu nie pamietam czy to nie śpiochy, ale chodzi mi o to z nogami pełnymi i dł rękawem :wink:), skarpetki (koniecznie) :shocked:
    Nieźle nie?
    --
  10.  permalink
    ma_mi: Alę mam z sierpnia też i tylko body bez r. jej zakładałam podczas upałów.

Tez tak wlasnie myslalam:wink:Narazie nie wyciagam kaftanikow z dlugim rekawem bo roznie moze byc z pogoda,wiec na wszelki wypadek mam wszystko hehe.Jak beda upaly to maz dowiezie co trzeba bedzie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    madzinka83:
    Większość lekarzy uznaje ciążę donoszoną w skończonym 37tc (suwaczki pokazują skończone tygodnie), czyli dziewczyny dzisiaj donosiły. Oczywiście o tym, czy dzidzia jest wcześniakiem, czy nie decyduje szereg rzeczy, nie tylko wiek ciąży, ale to inna bajka :wink:.

No z tego co pamiętam to suwaczek pokazuje rozpoczęte tygodnie...
    Zaczęłam próbować to wyjaśniać i sama się zamotałam... I wygląda na to,że faktycznie suwaczki dobrze pokazują a faktycznie koniec 37 tc to ciąża donoszona...
    Mój komentarz był wynikiem tego,że tu niejednokrotnie w trwającym 37tc twierdziły,że są donoszone...

Cobraczek: Kochana,ale tu chodzilo o zgryzliwa odpowiedz bo jakos w szczere intencje tej osoby nie wierze wiec nawet nie komentuje.

To uwierz...Wyobraź sobie,że niektórych ludzi stać na szczere, pozbawione zgryźliwości komentarze...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cobraczek: Jak beda upaly to maz dowiezie co trzeba bedzie

o to to!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    na wyjscie body i ogrodniczki z krotkimi nogawkami jak bedzie zimno to z dlugimi nogawkami
    i obowiazkowo skarpety :-) i wrazie czego bluza bo w samochodzie klima :-)
    --
  11.  permalink
    Ul_cia: A u nas w szpitalu na SR położna powiedziała, ze dzieci ubierają nawet w upały w - body z dł rękawem, pajaca (z dl rękawem - jezu znowu nei pamietam czy to nie śpiochy, ale chodzi mi to z nogami pełnymi i dł rękawem ), skarpetki (koniecznie) Nieźle nie?--

:shocked:To ja juz nic nie rozumiem....Chyba zdam sie na sprawdzaniu karku dziecka i bedzie wiadomo...przegrzewac tez nie ma co...Z reszta zawsze ebdzie mozna podpytac polozne.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.