Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeJul 27th 2012
     permalink
    ze dzieci ubierają nawet w upały w - body z dł rękawem, pajaca

No a potem walka z potówkami :wink:
    --
  1.  permalink
    czerwinka: i wrazie czego bluza bo w samochodzie klima :-)

Ty sie ciesz,ze ja masz bo u nas trzeba dopiero nabic hehe:tongue:Idzie zwariowac bez klimatyzacji w upaly:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Dziewczyny w pierwszych tygodniach- bodaj 3, dziecko należy ubierać nieco cieplej bo nie ma jeszcze sprawnie działającej termoregulacji.

Nie oznacza to oczywiście rajstopek i dresików... Ale lekki pajacyk powinien być OK.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    oj ciesze sie ciesze :-) w domu tez mam :-)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ja tam wychodziłam z założenia, że przy 30 stopniach w cieniu termoregulacja już nie ma takiego piorunującego znaczenia i nie zauważyłam, żebym kiedykolwiek młodej zaszkodziła, ale oczywiście pytanie dotyczyło urałów. No i jak zwykle nie staram się rzecz jasna byc wyrocznią :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Jaheira nie dokonca sie z tym zgodze.
    --
  2.  permalink
    Ja Wam powiem, bez klotni, ze na pewno dziecku w sierpniu korzucha nie zalozymy :P reszta wyjdzie w tzw. praniu. Nie ma co tu jakichs burzliwych dyskusji wywolywac ;)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    kuleczka_69: burzliwych dyskusji wywolywac

Aj tam, tak sobie plotkujemy z rana przecież :smile:
    --
  3.  permalink
    czerwinka: oj ciesze sie ciesze :-) w domu tez mam :-)

No nie gadaj....Chyba do Ciebie przyjade hehehe:tongue::wink:Ja mam wiatrak i gdyby nie on to chyba bym cale dnie spedzala na schodachw domu bo tam najchlodniej hehehe:tongue:
    --
  4.  permalink
    Cobraczek: Ja mam wiatrak

A ja ani klimy, ani wiatraka :P tylko okna bez przeciagu :P
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    To zapraszam na krótki wypoczynek na Śląsk, bo u nas jakoś lato poszło i zgubiło drogę powrotną, niestety biomet w związku z tym na poziomie trawy:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dokladnie Kuleczka zgadzam sie :-) zreszta wszystko sie robi instynktownie (ja tak robie) albo tak jak sie uwaza .
    --
  5.  permalink
    Ciaza donoszona jest od 37 tygodnia,ale rzadko sie zdarza zeby kobiety w tym tygodniu rodzily?Najwiecej porodow jest chyba w 38 tyg i powyzej....Co wy o tym myslicie?

Treść doklejona: 27.07.12 09:33
    ma_mi: To zapraszam na krótki wypoczynek na Śląsk, bo u nas jakoś lato poszło i zgubiło drogę powrotną, niestety biomet w związku z tym na poziomie trawy-

Moj tato mial jechac na wakacje wlasnie na slask bo mamy rodziken i w Tychach i w Dabrowie gorniczej:wink:Chcial troche odpoczac,ale w ostatecznosci zalatwilam mu pensjonat w Naleczowie i niech sobie odpocznie troszke,nalezy mu sie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Cobraczku zapraszam :-) My mieszkamy na 10 pietrze (ostatnim) okna na zachod wczoraj na balkonie jajka mozna bylo smazyc na plytkach :-) na zewnatrz bylo 45 stopni :-)
    --
  6.  permalink
    U nas teraz w cieniu pod 30 termometr podchodzi:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeJul 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Cobraczek: w Naleczowie

Z pewnością lżej tam odetchnie niż w tutejszym smrodku :bigsmile:

Treść doklejona: 27.07.12 09:37
    czerwinka: na zewnatrz bylo 45 stopni

:crazy:
    a Pani polożna Ci powie na SR, żeby body z długim założyć :tooth:
    --
  7.  permalink
    ma_mi: Z pewnością lżej tam odetchnie niż w tutejszym smrodku -

Pewnie tak:smile:Szczegolnie,ze wczoraj od klimatyzacji w samochodzie polamaly go korzonki i zastrzyki bierze,taka historia pojawia sie pary raz w roku:confused:az mi go szkoda,ale taka ma prace,ze ciagle prawie w drodze,coz zrobic...
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam z rana:wink: a ja sobie postanowiłam, że od poniedziałku zacznę pakować torbę do szpitala. Muszę znaleźć jakąś mega bo tyle rzeczy jest do zabrania, że głowa boli:devil:
    --
  8.  permalink
    czerwinka: Cobraczku zapraszam :-)

Dziekuje,dziekuje:tongue::wink:Tylko jak po drodze zaczne rodzic to moge niedojechac:tongue:Moja kuzynka tak zrobila.Ze Stalowej Woli wybrala sie pod Chelm do dziadkow i w srodku drogi rodzic zaczela:shocked:Ledwo zdazyli do najblizszego szpitala,a co najciekawsze to byl dopiero 8 miesiac hehe:tongue:
    --
  9.  permalink
    magic1984: Muszę znaleźć jakąś mega bo tyle rzeczy jest do zabrania, że głowa boli--

ja jak pakowalam, to mowie sobie, nie ma tego duzo to sie w jedna zmieszcze, gdzie tam :P musialam w druga dopakowac :P i dzis bede ja przepakowywac po ostatniej wizycie w szpitalu..teraz uciekam po wypis, mam nadzieje, ze juz bedzie :P
    --
  10.  permalink
    magic1984: Witam z rana a ja sobie postanowiłam, że od poniedziałku zacznę pakować torbę do szpitala. Muszę znaleźć jakąś mega bo tyle rzeczy jest do zabrania, że głowa boli-

Mi sie wszystko zmiescilo w walizke i torbe:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    magic1984: postanowiłam, że od poniedziałku zacznę pakować torbę do szpitala

Wy wszystkie jesteście takie poukładane, ja się najpierw 2 tyg zastanawiałam czy uprać koszule i szlafrok, który nabyłam, czy zrobić Małej jazdę bez trzymanki dla przetestowania wrażliwości skóry, a teraz tydzień już dojrzewam, żeby je wyprasować, no bo w szpitalu jakoś trza wyglądać. Jak tak dalej pójdzie to raczej nie zdążę przed chrzcinami :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Chyba samej bym kazala sie ubrac. Ja malam dobra sytuacje w szpitalu po porodzie :-) mama przyniosla mi jablka wpada pielegniara " niewolno wyrzucic oddac, po godzinie przychodzi kolacja:-) i co bylo dodatkiem do kolacji jablka :-)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Mami po prostu już nie wiem co z czasem zrobić, dzisiaj zabrałam się za mycie okien. Po prostu wariuje już z nudów
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: Chyba samej bym kazala sie ubrac

:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    W poprzedniej ciąży gin mi powiedział, że skończone 37tyg to ciąża donoszona, dodał też że już skończone 36tyg. jest bezpieczne dla dziecka i że spokojnie można rodzić:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja dzis sprzatam na raty...odkurzylam zgielo mnie w pol odpoczywam, starlam kurze zgielo mnie wpol odpoczywam :-) nie ma to jak byc na koncowce ciazy :-) dzis w labie pani nie wierzyla ze to juz koncowka :-)
    --
  11.  permalink
    ma_mi: Wy wszystkie jesteście takie poukładane, ja się najpierw 2 tyg zastanawiałam czy uprać koszule i szlafrok, który nabyłam, czy zrobić Małej jazdę bez trzymanki dla przetestowania wrażliwości skóry, a teraz tydzień już dojrzewam, żeby je wyprasować, no bo w szpitalu jakoś trza wyglądać. Jak tak dalej pójdzie to raczej nie zdążę przed chrzcinami --

Poukladane?a to dobre hehehe:tongue:Z Emila torbe mialam spakowana juz w 7 miesiacu i na tamten czas moglam napisac,ze zorganizowana bylam jesli chodzi o pakowanie.
    A teraz....Wyprawke kupowalam przez miesiac moze nawet dluzej hehehe juz niewspomne o jej pakowaniu.A koszulki do porodu to pralam przez tydzien tak sie motywowalam hehehe.

czerwinka: Chyba samej bym kazala sie ubrac. Ja malam dobra sytuacje w szpitalu po porodzie :-) mama przyniosla mi jablka wpada pielegniara " niewolno wyrzucic oddac, po godzinie przychodzi kolacja:-) i co bylo dodatkiem do kolacji jablka :-)--

Taa niby dieta a daja co jest:confused:Teraz jak lezalam na patologii to tato mi przywozil jedzenie,bo to co dawali nienadawalo sie do diety cukrzycowej...

Czlowiek placi te podatki a jak wyladuje w szpitalu to okazuje sie,ze jest w d****

magic1984: Mami po prostu już nie wiem co z czasem zrobić, dzisiaj zabrałam się za mycie okien. Po prostu wariuje już z nudów--

Ja codziennie sprzatam i ciagle mi sie wydaje,ze jest brudno...do okien to meza zagonie boje sie,ze jeszcze wypadne hehehe:tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Ja mam wizytę za dwa tygodnie to będzie 38 tydzień wg om, a według obliczeń lekarki 37 powiedziała, że to będzie ostatnia wizyta i uzgodnimy szczegóły porodu:confused:. Pewnie zrobi mi masaż szyjki, czy to rzeczywiscie bardzo boli? i jak myślicie czy coś się ruszy z porodem po tym?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: Ja dzis sprzatam na raty...

Jesooo, mnie się od razu przypomina zeszłotygodniowu remont, próbowałam udawać, że mnie nie zgina, za to w niedzielę popo umierałam jak nigdy dotąd.

Treść doklejona: 27.07.12 10:00
    magic1984: myślicie czy coś się ruszy z porodem po tym?

Osobiście nie miałam masażu nigdy, ale tutaj z tego co dziewczyny piszą na forum, to czasem się rusza, czasem nie, ale raczej częściej niekoniecznie tak natychmiast.
    --
  12.  permalink
    magic1984: Ja mam wizytę za dwa tygodnie to będzie 38 tydzień wg om, a według obliczeń lekarki 37 powiedziała, że to będzie ostatnia wizyta i uzgodnimy szczegóły porodu. Pewnie zrobi mi masaż szyjki, czy to rzeczywiscie bardzo boli? i jak myślicie czy coś się ruszy z porodem po tym?--

Mnie masaz bolal,nic przyjemnego....ale,skuteczny jest.Po takim masazu odrazu mozesz isc na porodowke.Ja zamierzam isc do poloznej zeby mi go zrobila jak nic sie wczesniej nie wydarzy....
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    W takim razie muszę się psychicznie przygotować:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    A Ul_ci nam znowu numer wywinęła, nakręciła temat "donoszonych fotek" i olała :devil:
    --
  13.  permalink
    magic1984: W takim razie muszę się psychicznie przygotować

Jesli bedzie bardzo bolalo to przerwiecie,naprawde nic na sile:wink:Mozesz po tym zaczac krwawic,ale to normalne zapewne gina Ci o tym powie:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    A ja już po ostatnim USG. lekarz stwierdził oznaki starzejącego się łożyska ale na tym etapie to ponoć normalne. I zrobił następujące pomiary:
    - OFD – 111,9 mm 35w3d;
    - ATD – 103,9 mm 38w3d;
    - HC – 315,3 mm 33w2d;
    - AC – 305,2 mm 35w6d;
    - BPD – 87,3 mm 33w3d;
    - ASD – 89,9 mm 34w0d;
    - FL – 70,4 mm 35w1d;
    Wagowo z dwóch pomiarów wyszło 2806g i 2634 g co po uśrednieniu dało 2720 g.
    A mały ponoć podobny na twarzy do mnie:)
    Martwi mnie jednak to łożysko. :confused:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    No to ja wrzucam :-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: A Ul_ci nam znowu numer wywinęła, nakręciła temat "donoszonych fotek" i olała

:devil: Nie, no właśnie robiłam fotki w łazience :tooth: teraz musze je zgrać i bedzie! No i "po drodze" lody zrobiłam 9z fruktozą - jak to dla cukrzyków :jumping:), teraz sie mieszają w maszynce i za godzinkę będę miała OBŻARSTWO! Tak z okazji donoszenia :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Anecia84: Martwi mnie jednak to łożysko

Chyba niepotrzebnie, ja miałam wizytę w zeszłym tyg w 35t4d i też przechodziło w drugi stopień. Nie zwrócił na to jakoś szczególnie uwagi.
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink

moja też wczoraj sprawdzała, ale powiedziała, że jest ok
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: No to ja wrzucam

Jaaaaasne, czekam i czekam :wink: a muszę wyjść zaraz
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Jeżeli chodzi o ubieranie maluszków w szpitalu: do tej pory Wasze dzieci siedzą w brzuchu, gdzie jest ponad 36 stopni, więc nawet te 30 stopni na zewnątrz to dla nich zimno. Myśmy byli bardzo zaskoczeni tym, ale rzeczywiście, pomimo upałów brzdąca trzeba było ubierać i w body z długim rękawem i w pajac, no i czapkę i skarpety, a znajomi przy każdej okazji rozbierania dogrzewali jeszcze specjalną lampą małego. po jakichś dwóch tygodniach maluszek się przyzwyczaił i już nie trzeba było go tak opatulać.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    agi_s: pomimo upałów brzdąca trzeba było ubierać i w body z długim rękawem i w pajac, no i czapkę i skarpety, a znajomi przy każdej okazji rozbierania dogrzewali jeszcze specjalną lampą

:shocked: nie no widocznie każdy musi ocenić hart swojego niemowlaka, ja nie zzauważyłam takich objawów
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    ma_mi: nie no widocznie każdy musi ocenić hart swojego niemowlaka

Dokładnie tak.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Nie krzyczcie na mnie :) ale muszę sie pochwalić :) Wózek i kołysko/łóżeczko dla naszego Franuśka :)Potem usune :)

--
  14.  permalink
    Superr!!! a powiedz mi Czerwinka czy ten wozek jest wielofunkcyjny czy to sama gondola?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Wielo :) ma fotelik z adapterem do podwozia i spacerówkę :) Wszysko w tej samej kolorystyce :)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Czerwinka extra:bigsmile: kołyska bomba :crazy:
    --
  15.  permalink
    czerwinka: Wielo :) ma fotelik z adapterem do podwozia i spacórewkę :) Wszysko w tej samej kolorystyce :)

Fajny jest,podaj nazwe to sobie na necie obejrze te dodatkowe funkcje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Taco Acustic :-) Dzieki :-) wiecie strasznie sie tym ciesze. ..przez trzy lata leczenie cudowanie a teraz czekam na maluszka ktory lada chwila sie pojawi:-):cool:
    --
  16.  permalink
    My mamy taki:

Nie zrobie fotki bo chwilowo nie mam tel z aparatem :tongue:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.