Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeJul 29th 2012
     permalink
    Oj ręce dziadków do pomocy bardzo się przydają :P
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJul 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Masakra z tymi tesciowymi :d
    Mojej kiedys powiedzialm kilka slow do sluchu przed slubem .
    Wiec sie niewtracala ,bo jak twierdzila i tak Wiem wszytsko lepiej ,jestem niedobra i takie tam :d wiec mam spokój :D
    Moja mama jest z tych ze "wychowala swoje " i nic ja nieobchodzi ,tez dobrze :)))
    Wiec nikt mi sie niewchrzanial do opieki .

Tylko w tamtej i tej ciazy ,slysze ze sie pewnie odchudzam bo brzuszek mam maly .A Taka moja uroda.
    Wiec odpowiadam tesciowej,ze napewno niezamierzam sie odchudzac w ciazy i nigdy nieodchudzalam ...
    Ale ona wie lepiej ...
    Tak samo z pokarmem ,karmilam mala tylko 3 miesiace ,niemialam pokarmu ,herabtki laktacyjne i inne rzeczy nieprzyniosly efektu ,wiec mala przeszla na mm.
    I tez moja wina bo sie odchudzam...szkoda slow .
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie w to niedzielne przedpoludnie, czytam was na bierzaco ale malo sie udzielam, pewnie zaczne bardziej z uplywem tygodni bo widze ze najbardziej w dyskusjach uczestnicza mamusie w 3 trymestrze :) mnie powoli powoli 1 trymestr dobiega konca z czego sie bardzo ciesze, czuje sie swietnie i naprawde gdyby nie czwartkowe usg to zastanawialabym sie czy naprawde jestem w ciazy hehe. czasem cos zakluje po bokach podbrzusza ale to sporadycznie.
    mam pytanie do ul_cia odnosnie pokrzyw, czy to chodzi o picie normalnych herbatek z pokrzywy ktore mozna kupic w kazdej aptece? to o nie chodzi? bo ja tez bym chetnie zaczela pic na lepsza morfologie i nie wiem czy starczy taka zwykla z apteki.
    wspolczuje wam tych tesciowych, moja jest super i mysle ze raczej nie bedziemy mialy duzo spiec, choc to tez pewnie dlatego ze mieszka 300km od nas i bedziemy ja widziec raz na miesiac
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Pomarańczka25: Moja coreczka czuje sie swietnie :)

to super że skończyło się na strachu

doti_p: Jeszcze gorsze będziemy :)

Eee tam , jak któryś wytrzyma z moją ( starszą ) to żadna teściowa nie będzie straszna :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kuleczka 69 a to ja jednak o wiele wyżej mieszkam, tzn. wyżej na mapie :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam się z południa ;)
    Tu w Gorzowie upały nieco zelżały, czasem popada deszczyk i jest przyjemniej... :) Popijam właśnie naturalny sok z buraków i cud, że jeszcze nie zwymiotowałam :) ale czego się nie robi... ;)
    Miłego dnia :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

Ja witam sie w 26 tygodniu :) ale ten czas leci.
    Wczoraj bylam na badaniu krzywej cukrowej - 75g, i mam wynik w normie :) wiec jest ok.
    U nas w Londynie dzis sloneczko i okolo 20 stopni :)

A! I jeszcze dziewczynom z UK chcialam dac znac, ze bylam w H&M w Londynie, na Regent Street kilka dni temu - i tam maja zwykle spioszki :) wiec mozna je spokojnie kupic w UK :) jakby ktoras szukala :)

Ja jeszcze spioszkow sama nie kupilam, mam pelno pajacykow rozpinanych z przodu, synus urodzi sie w listopadzie, nie wiem czy w ogole przydalyby sie spioszki. Jak myslicie?

ps. cos lista od kilku dni stoi w miejscu, moze po weekendzie cos sie ruszy ? ;)

Pozdrawiam i milego dzionku :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    milka1984: mam pytanie do ul_cia odnosnie pokrzyw, czy to chodzi o picie normalnych herbatek z pokrzywy ktore mozna kupic w kazdej aptece? to o nie chodzi? bo ja tez bym chetnie zaczela pic na lepsza morfologie i nie wiem czy starczy taka zwykla z apteki.

Ja piję taką właśnie z apteki - kupiłam sobie w IKEA taki dzbanek do parzenia herbaty (z koszykiem w środku) - w niego wchodzi ok 1,5 litra wody. Wkąldam 2 herbatki do zaparzania, zalewam wrzątkiem - to tak postoi pół dnia, dzięki temu "naciągnie" i ostygnie i potem to sobie wypijam.

Ide do kina na Batmana, posiedzę troche w klimie, bo u nas nadal żar......
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madzia ,ja mialm dla malej 5 par spiochow kupionych (urodzona w lutym ) i chcialam zeby z nich wyrosla .
    Najwygodniejsze sa pajacyki i body zapinane kopertowo :)
    Teraz tak sie zaopatrze :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Pomaranczka - dzieki, body zapisane kopertowo mam i z ktorkim i dlugim rekawkiem :) wiec damy rade :)
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Dziewczyny ja herbatkę z pokrzywy też kupiłam ale jeszcze nie wypiłam. Jakoś nie mogę się przemóc a słyszałam że jest bardzo dobra na opuchliznę.
    Kupiłam ją jak miałam mega spuchnięte nogi miesiąc temu od upałów ale w tym samym dniu miałam wizyte i dowiedziałam się że idę do szpitala to już mi się jej odechciało. A w szpitalu zaserwowali mi kroplówkę magnez + potas i odzyskałam swoje nogi :) teraz lekarka kazała mi łykac ASPARGIN - magnez z potasem właśnie i mam spokój. Także jak macie problemy z puchnięciem to polecam właśnie Aspargin.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A mi w te upały na noc ewentualnie śpiochy albo półśpiochy się sprawdzają, chociaż dziś samo body z krótkim rękawkiem a i to było za dużo..Pajace leżą w szafie i kwilą że mi małe z nich wyrastają. Ale jak się ochłodzi, to wrócą do łask:)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madziauk: Pomaranczka - dzieki, body zapisane kopertowo mam i z ktorkim i dlugim rekawkiem :) wiec damy rade :)

Niema za co :)))

Treść doklejona: 29.07.12 12:33
    wiecie co ??ja nigdy nieprzepadalam za gruszkami ,wogole ich niekupowalam ,a w tej ciazy moge pozerac kilogramami :D

Treść doklejona: 29.07.12 12:35
    Doti moja niunia -latem spala w samej pieluszce :)
    Tylko byla strasza :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hey Kochane :*

Pytanie zaawansowane do zaawansowanych:) jeśli macie skurcze to jakiego typu jest to ból?
    Od paru dni mam chwilowe sporadyczne bóle podbrzusza (jakbym miała @ zaraz dostać) .... i teraz nie wiem czy to te skurcze czy może jakieś rozwarcie się robi?:bigsmile: Dodam, że twardnienia brzucha mam bezbolesne...

Na zewnątrz upał jak 150 wiec siedzę w domu i z nudów myje szafki kuchenne :wink:

Pozdrawiam :winkkiss:
    --
  1.  permalink
    Rumbcia ja mam bolesne skurcze, ale na szczescie nie nie sa jeszcze tak regularne i czeste :P brzuch wtedy mi sie robi jak kamien i boli wlasnie jak na @.
    --
     permalink
    rumba - ja mam takie jak na @, pokręci mnie w brzuchu minute dwie i przestaje. Ja cały czas na nospie.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    rumbcia ja mam tak z 4 razy dziennie przewaznue jak wstane po dluzszym lezeniu. Boli tak wlasnie jak Natalie z 2 czasem wiecej czasem mniej minuty u mnie najprawdopodobniej przez nie rozwarla sie szyjka bo wczesniej mialam czesto bezbolesne twardnienia i bylo w miare ok wkoncu trzymala sie szyjka od 25 do okolo 32 tc na prawie 3cm. Te okresowe bole namieszaly pewnie chociaz naprawde mam je nieregularnie sporadycznie bardzo...u Ciebie to juz pomalu moze sie rozkrecac hihi
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    To jest taki bol nachodzacy poloczony z twardnieniem brzucha i bolem na miesiaczke. Po skurczu maly jest strasznie aktywny juz pisalam o tym, mam wrazenie ze maly chce mnie rozciagnac bo mu sie ciasno robi...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny to macica sobie skurcze cwiczy :)wiec coraz blizej porodu :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Moja macica to chce juz sie pozbyc lokatora....
    Jesli skorczy nie jest wiecej niz 10 to cwiczy jak wiecej sa wmiare czeste i bolesne to nie bardzo cwiczy raczej coscsie dzieje...

Treść doklejona: 29.07.12 14:52
    Cobraczek cos sie nie odzywa...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witam sięi ja :bigsmile:

Co do odwiedzin to ja chyba jestem jakaś nie halo, ale tak było z Martynką jakby moja mama nie była z nami w szpitalu a potem po pracy w domu , to ja nie wiem co bym zrobiła ale tak byłam po CC, non stop płakałam nie mogłam chodzic a nawet napalić w piecu,mąż miał nową prace i mieli w dupie że dziecko się ur.
    Bałam się że wszystko co robie porócz przewijania i karmienia jest źle, nie jadłam bo bałam się że Małej zaszkodzi i takie tak różne .
    No i właściwie oprócz mamy i Taty nikogo nie było brat tylko w szpitalu 2 razy .To mnie było b. smutno bo ani pradziadki a mogli dali by rade , męża siostry , bo Mama jego już wśród Aniołów a z tata nie utrzymuje kont.
    Teraz to nie wiem jak sobie poradzę bez Mamy ale jest prawie 5-cio letnie dziecko i 2-ka naraz Noworodków. Wiec mama zostaje ile ma urlopu może pare dni wcześniej bo przywozi wózek łóżeczka itp. a to też trzeba przygotować bo wszystko nowe będzie .
    A widzę że Doti też sobie ceni pomoc bliskich wiec i tym razem może dobrze zrobię że ściągnę sobie tu bliskich.
    Ale dla mnie Te Wasze doświadczenia na końcówce kompletny kosmos bo ja nic takiego nie czułam z małą, ona nigdzie się nie spieszyła a mnie się chyba nic nie przygotowywało a jeśli to robiło to ja nic nie czułam albo odbierałam to jako normalne w końcówce . :shamed::shocked:

Treść doklejona: 29.07.12 15:07
    Pomarańczka25: Pomarańczka25

Dobrze że Martynka już się lepiej czuje może rzeczywiście tylko brzuszek pochorował się albo tak jak piszesz mały udar słoneczny ,

Treść doklejona: 29.07.12 15:09
    madziauk: Ja witam sie w 26 tygodniu :) ale ten czas leci.

Tak czytam jaki 26 tydz. przecież dopiero pierwsze usg było ale patrze na mój suwaczek a tam już 23 wiec to chyba jednak prawda !!!!! :wink:
    To za parę dni III trymestr :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam w niedzielne popołudnie.. u mnie upał znowu jak cholerka :cry:, spuchnięte stopy i palce u rąk dzisiaj postanowiłam zdjąć obrączkę i gdyby nie oliwka chyba nie dałabym rady :confused:

gienka a może do nas wrócisz :rolling:

Ja miałam też ciężką noc, ciągle siku, a to duszno, a to biodra bolą, a bóle takie okresowe też mi się pojawiają mniej więcej 4-5 razy dziennie
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Edzia503 - no leci ten czas :) niedlugo 3ci trymestr, ponoc najciezszy.. zobaczymy, mam nadzieje, ze nie bedzie zle :)

Milego dnia dziewczyny, my znikamy na Greenwhich, zobaczyc co tam sie dzieje :) w koncu u nas Igrzyska Olimpijskie ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    madziauk: Edzia503 - no leci ten czas :) niedlugo 3ci trymestr, ponoc najciezszy.. zobaczymy, mam nadzieje, ze nie bedzie zle :)

Milego dnia dziewczyny, my znikamy na Greenwhich, zobaczyc co tam sie dzieje :) w koncu u nas Igrzyska Olimpijskie ;)

Damy rade grupa wsparcia jest !!!! :wink:
    Tobie też miłego dnia i miłego oglądania
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Pomarańczka25: Dziewczyny to macica sobie skurcze cwiczy :)wiec coraz blizej porodu :)

to moja macica ćwiczy już od 17tc :bigsmile: i około 20 a nawet ponad 20 razy na dzień... :bigsmile: Tydzień temu szyjka miała ponad 4cm nadal, twarda - także ten... co organizm, to inna reakcja ;)
    i już od dobrych 2 miesięcy czuję ból przy skurczach... zazwyczaj wędrujący od boków brzucha a teraz dodatkowo mi tchu brak jak mnie złapie...
    --
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z was miała zapalenie pęcherza w ciąży? jak to się objawia?
    czy czułyście cos takiego jak kłucia w pęcherzu, w cewce moczowej?
    Pytam bo juz mam obsesję z tym pessarem i tym kłuciem i chyba dziś wywnioskowałam że to cewka moczowa mnie kłuje. Czasem kłuje jak chodzę i siedzę a juz na pewno jak siusiam to za każdym razem. Jutro akurat miałam iść zrobić badania to się okaże.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Cześć.

Mam pytanie do dziewczyn, które są z Krakowa i mają jakiekolwiek informacje o Szpitalu Uniwersyteckim na Kopernika.
    Nie wiem czy ze względu na rozszczep Idy oraz zakażenie Ureaplasma nie będę właśnie tam rodzić.
    Chętnie dowiem się, jak wygląda patologia ciąży, porodówka, położnictwo, opieka położnych/pielęgniarek i lekarska.

Sądzę, że w szpitalu o trzecim stopniu referencyjności moja córeczka będzie miała lepszą opiekę zaraz po porodzie, gdyby okazało się, że jest zarażona tą bakterią.
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Natalia ja teraz po lezakowaniu w szpitalu dostalam wraz z wypisem recepte na lek na infekcje ukladu moczowego, zupelnie o tym nie wiedzialam, nie czulam zadnych dolegliwosci w zwiazku z tym, oprocz tego, ze za kazdym razem w wyniku moczy wychodzily mi b. liczne bakterie. Robilas posiew moczu? moze podpytaj lekarza o to, bo to wykaze czy masz tam jakas bakterie czy tez nie.
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny!

Mnie chyba tez jakas infekcja lapie,ale pochwy...Zaczynam odczuwac swedzenie i pieczenie mimo stosowania globulek...Pewnie przez ten krazek.Z nim zle a bez niego tez niedobrze:confused::confused:

Snilo mi sie dzisiaj,ze zaczelam rodzic i bylam juz w drodze do szpitala.....szkoda,ze to tylko sen...Dzisiaj zlapalo mnie kilka silnych skurczy,ale na swoje porodowe to jeszcze zapewne poczekam sobie hehe:tongue:
    --
     permalink
    kuleczka_69 - po wyjściu ze szpitala nie robiłam badania moczu. Jutro miałam zrobić bo w środe mam kontrolną wizytę.
    W celu zbadania co się dzieje w układzie moczowym trzeba robic posiew czy wystarczy badanie ogólne?
    No już tak mnie kłuje przy każdym siusianiu że nie do wytrzymania, latam co 2 minuty do toalety i 2 kropelki lecą. Do tej pory nie miałam problemów z układem moczowym, może mnie zarazili jakimś g...nem w szpitalu bo jak patrzyłam jak myją toalety to aż miałam dreszcze. Jedna ścierką 40 kibli, bez żadnego środka. I na co my płacimy te ubezpieczenia i podatki.... Grrrr...

Treść doklejona: 29.07.12 17:36
    Cobraczek - a Ciebie też coś kłuje? Ja też mam krążek i obsesję kłucia. W środę mam wizytę i się załamię jak po raz kolejny usłyszę że to dziecko uciska. Ledwo już chodzę...
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Natalia, posiew jak robisz to musisz miec wyjalowiony pojemniczek, to jest inne badanie niz standardowe moczu, na wynik czekasz kilka dni.
    --
  3.  permalink
    Natalia122: Cobraczek - a Ciebie też coś kłuje? Ja też mam krążek i obsesję kłucia. W środę mam wizytę i się załamię jak po raz kolejny usłyszę że to dziecko uciska. Ledwo już chodzę...--

KLucia czasem sie pojawiaja,ale to glowna naciska to nawet sie tym nieprzejmuje.Ja juz chce urodzic,o!:tongue:
    --
     permalink
    CobraczekTy już jesteś spokojna. Ja już chcę 37 tydzień i niech się dzieje co chce. Na razie to dziękuję za każdy dzień w dwu paku. OD którego tygodnia masz krązek?
    --
  4.  permalink
    Natalia122: OD którego tygodnia masz krązek?

Od 32 tygodnia.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    easy nie wiem nic na temat tego szpitala ale mysle ze Ida powinna sie urodzic w szpitalu z3 stopniem referencyjnosci, bo widzisz mnie lekarz namawial abym rodzila w takim chociaz Dominika dyskretna dysproporcja naczyn w serduszku nie jest nawet wada, po prostu powiedzial ze lepiej dmuchac na zimne... wiec mysle ze nie masz co sie zastanawiac tylko wybrac najlepszy szpital jaki mozesz:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
     permalink
    Cobraczek
    - ja od 30 tygodnia. Miałam rozwarcie i szyjkę 23 mm. A Tobie dlaczego założyli? Pytam bo cały czas podnosze się na duchu że uda się donosić do 37 tyg :)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hope, powiedz mi proszę, czy Ty dostałeś jakieś skierowanie konkretnie do szpitala klinicznego?
    Ja prowadzę ciąże prywatnie, moj lekarz pracuje w szpitalu wojewódzkim, ale nie mógł mi nawet wystawić skierowania na badania - nie ma kontraktu z NFZ i w ogole nie orientuje sie co i jak.

Ja sama myśle o Krakowie, bo wszystkie naukowe opracowania o wpływie ureaplasma na noworodka ktore znalazłam powstały wlasnie tam, w katedrze mikrobiologii i patologii noworodka.
    Sadze więc, ze tam bedą wiedzieli, jak leczyć moje dziecko.

Z kolei czytam opinie o szpitalu na Kopernika odnośnie porodu i w większości są ona bardzo niepochlebne - 8osobowe sale, fatalne warunki itp. W szpitalu wojewódzkim w Czestochowei, gdzie miałam rodzic, tez jest intensywna terapia noworodka, poloznictwo jest na dobrym poziomie, sama nie wiem co mam robić.

Najgorsze jest to, ze nie ufam juz swojemu lekarzowi w kwestii tej bakterii - przez niego nie zrobiłam badań wcześniej, a teraz tez sprawę bagatelizuje.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    .... czyli u mnie się już rozkręca :wink: byle do piątku (moja gin wraca z wczasów) a później niech się dzieje co chce :)

easyshare: Z kolei czytam opinie o szpitalu na Kopernika odnośnie porodu i w większości są ona bardzo niepochlebne - 8osobowe sale, fatalne warunki itp. W szpitalu wojewódzkim w Czestochowei, gdzie miałam rodzic, tez jest intensywna terapia noworodka, poloznictwo jest na dobrym poziomie, sama nie wiem co mam robić.

To prawda Easy warunki na Kopernika są fatalne ale specjaliści podobno z wyższej półki.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ważniejsza dla mnie jest opieka nad dzieckiem i to, czy bedą sie nami zajmować najlepsi lekarze specjaliści niz ładna łazienka.
    Ale z kolei wyczytałam, ze na kopernika dzieci bez konsultacji z mamami są dopajane mm, ze ogole podejście personelu medycznego jakby sprzed 40 lat.
    A i sala osioosobowa w przypadku, kiedy będę ściągać mleko przynajmniej kilka razy w nocy i co 2 godziny w dzien, będę próbowała karmić Idę mnóstwem rożnych smoczkow, butelek - będę potrzebowała je swobodnie umyć, wyparzyc, przechowywać odciagniety pokarm... jakoś tego nie widzę.
    W moim szpitalu są 2 osobowe sale i nie będzie problemu z karmieniem.

Sama nie wiem co mam robić.

Treść doklejona: 29.07.12 19:30
    Rumbo, ja miałam kilka dni temu wlasnie takie skurcze, jak na okres + bol krzyżowy, uczucie ciągnięcia i ogólnie czułam Idę bardzo nisko.
    No i okazało sie ze szyjka skrócila mi sie baaaardzo w tym czasie, zrobilo sie rozwarcie, no i ogolnie jestem gotowa do porodu, tylko skurczy porodowych brak :)

Teraz te skurcze - bóle przeszły, ale pewnie dlatego, ze leze plackiem.
    --
  5.  permalink
    Natalia122: Cobraczek- ja od 30 tygodnia. Miałam rozwarcie i szyjkę 23 mm. A Tobie dlaczego założyli? Pytam bo cały czas podnosze się na duchu że uda się donosić do 37 tyg :)--

Rozwarcie mialam na ponad centymetr dlatego zalozyli i podali sterydy...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej Dziewczynki!
    Bardzo miły dzień za mną:bigsmile:
    Kino, restauracja... upał przetrwaliśmy w klimatyzacji :wink: bo generalnie w telewizji mówią, że pada wszędzie, a u nas nadał upały i bez deszczu...:confused:
    Tydzień mi się zapowiada "pracowity" bo właściwie codziennie jestem umówiona z jakąś znajomą na mieście, więc nie obejżę sie, a tydzień minie :bigsmile: Coś tam dzisiaj zaplanowalismy logistycznie na czas przyjazdu Julci i porodu, ale znając życie, to i tak los i Martynka z brzucha nam sami zaplanują co i kiedy mamy robić :devil:
    Pocieszam się tylko, że tak jak czytam wszystkie opisy porodów naszych kochanych ekoleżanek - to w 95% jak nie w 100 akcje zaczynają się w nocy, więc jak mój M pojedzie po Julkę w dzień (400 km w jedną stronę :wink:) to nie powinno sie akurat tego dnia nic dziac - jeżeli juz to wieczorkiem... tak sobie powtarzam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ulcia z reguły zaczyna się wszystko w nocy lub wieczorem bo wtedy (podobno )jest najwyższy poziom oksytocyny w organizmie kobiety.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Wiecie co tak sobie myślę od kiedy jest sprawdzana szyjka ,bo tu ostatni raz miałam sprawdzaną podczas tych nie fajnych dni jak krawaiłam od tego czasu już tyle mineło i tylko miałam usg, i tak sobie myśle czy oni wogóle ja przed porodem badają ???i czy nie przegapią takich momentów zagrożenia jakie sa częste teraz u Was .
    i Mam takie dziwne uczucie i nie wiem czy to jest normalne ,ale co dzień jak budze się rano zdaje mi się że mam co raz może nie wiekszy tylko taki pełniejszy brzuszek , i jak by w środku bardziej pełny to znaczy że Maluszki tak ładnie rosną czy dalej się macica rozrasta ?czy one tak z dnia na dzień przypakowują ???
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    easyshare - ja jestem z krakowa i jedne z najlepszych opini ma szpital Ujastek ma tam oddzial patologi ciazy i sale 2 os i rewelacyjne warunki i specjalistow rowniez, poczytaj o nim, ja na pewno tam rodze i znieczulenie daja bez problemu, moje wszystkie kolezanki tam rodzily i kazda byla zadowolona
    -- [/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    easyshare -Kasiek też jest z Krakowa i tam rodziła może też do niej szepniesz i coś doradzi .

Treść doklejona: 29.07.12 23:01
    Ul_cia: Kino, restauracja... upał przetrwaliśmy w klimatyzacji :wink: bo generalnie w telewizji mówią, że pada wszędzie, a u nas nadał upały i bez deszczu...:confused:
    Tydzień mi się zapowiada "pracowity" bo właściwie codziennie jestem umówiona z jakąś znajomą na mieście, więc nie obejżę sie, a tydzień minie

No to tylko pozazdrościć tak miło spędzonego dnia mimo tej powalającej temp. i tydzień też miło się się zapowiada , a z tymi akcjami porodowymi to masz racje , na razie Kakaj się wyłamała i ur. chyba o 16 lub. 17 . Najważniejsze że macie plan a potem to już tylko mieć nadzieje że i Martynka zechce tak ja Wy . :wink:
    Ja powolutku odmeldowuje się do spania , deszcz popadał i atmosfera się oczyściła ,nawet nie powinnam a pierwsza do m. wyciągnęłam reke na zgodę ojej coś te hormony nawet na zaciętego skorpiona działają!!:shamed::wink:

Treść doklejona: 29.07.12 23:04
    Doti a ja mam jeszcze pytanie do Ciebie na jaki wózeczek się zdecydowaliście ? i czy macie leżaczki czy przy dwójce przydają się bo to co chwile jest coś do pracy z nimi. a zdarza sie że obie Ninie śpią na raz , czy na zmianę ?
    --
  6.  permalink
    milka1984: ja na pewno tam rodze

ja też jestem z Krakowa i właśnie zastanawiam się nad wyborem szpitala, czas szybko leci...właśnie szczególnie zainteresował mnie Ujastek, więc fajnie, że tak dobrze o nim piszesz :wink:

powiedz mi czy orientujesz się jak tam jest z wyborem konkretnej położnej(lub lekarza)? personel jest ok, czym się sugerować przy takim wyborze (nie znam tam nikogo ) i jak wyglądają koszty tych usług?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    W sumie chętnie bym tutaj u Was zagościła:) póki co @ nie ma, jak tak dalej będzie to teścik kupię...

mnie bez ciąży też dopadło swędzenie, pieczenie;/po tej ciazy to juz 2 raz chyba mam takie cos;/ 2 dzien się borykam, a do gina jutro albo we wtorek.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 30th 2012
     permalink
    4:30 i nie śpię już od godziny :sad:Ziewam, sapię jak stara baba a spać nie mogę :cry: tak jakby człowiek nie mógł się wyspać na zapas :wink: u nas cały czas nie pada, więc dzień znowu pogodowo zapowiada się męcząco ... Ale, co tam -damy radę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Co do spania - czasem nie śpią obie, a czasem na zmianę i już nie wiem co jest gorsze, czy jak obie na raz się drą i nie wiem za którą się łapać, czy jak jedna nie śpi parę godzin, a jak ją uśpię to druga się budzi.. Dziś np A usnęła o 1, P o 1.30, o 3 P obudziła się na karmienie, o 4usnęła, A obudziła się na karmienie, usnęła przed 5, a teraz jest 5.30 P na karmienie, a A stwierdziła że czas zacząć dzień.. Mamy leżaczek, ale na razie za duży i wypadają mi z niego, więc używam fotelików samochodowych
     permalink
    Witam sie z samego rana
    Ul_cia- ja też dziś nie spię od samego świtu. O 2.30 wstałam siusiu, połozyłam się, napiłam wody i zaczęła się rewolucja w brzuchu bo zaczęło mi się przelewać. A jak się przelewa to mała nie da spokoju, trzeba wstać i zjeść. Tak więc 2.50 robiłam sobie pierwszy raz w życiu dzisiejsze pierwsze śniadanie. Najadłam się i poszłam się położyć. Jak tak dalej będzie to przytyje 15kg w tej ciąży.
    Wczoraj w akcie desperacji już na to kłucie wlałam w siebie 2 herbaty z pokrzywy i 2 litry wody na samą noc i o dziwo przestało mnie kłuć. Tzn kłuje jeszcze ale nie tak żebym nie mogła zrobić normalnie jak człowiek siusiu. Jeśli to kłucie się uspokoi to chyba oszaleję z radośći
    :bigsmile:.
    Biegnę zaraz do laboratorium na badania. Znowu mnie pokłują. Dobrze, że pogoda raczej jesienna dziś i nie jest tak duszno.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.