Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJul 30th 2012
     permalink
    Doti moja blixniakowa kumpele ratowała sie hustawka, bardzo chwaliła ten wynalazek bo sajgon miała taki jak ty albo i gorszy bo jeszcze 3 latke w domu miała

a ja dzis na wizyte :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cześć dziewczyny. A ja do fryzjera :bigsmile: bo grzywkę mam powoli jak owczarek z reklamy Dulux :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJul 30th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :*
    a ja tak czytając Was zjadłam całą big chałkę na śniadanie :shocked: okocę się...
    Od 9 będę miała lekki sajgon w domu, bo mój P. z teściem będą osadzać drzwi w stołowym... wsio byłoby ok, gdyby nie to, że muszą wyciąć trochę ściany... - ja sprzątać nie mogę (muszę leżeć), więc aż się boję, jak to będzie wyglądało po... :neutral: a jak mój P. będzie sprzątał tak samo "zwinnie" jak odkurzał, to w tym tygodniu się nie wyrobi... a ja urodzę z nerwów :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    I ja się witam, bo spać nie mogę :confused:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    to cos wisi w powietrzu bo ja sie przed 6 tez obudziłam
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    katka_81: jak mój P. będzie sprzątał tak samo "zwinnie" jak odkurzał, to w tym tygodniu się nie wyrobi...

Katka musisz uzbroić się w cierpliwość i najlepiej nie patrzeć, jak będzie sprzątać, unikniesz stresu :cool:

A ja od 3 dni jestem mega senna. W nocy mogę spać po 8-9 godzin i w dzień wystarczy, że położę głowę na poduszkę i już śpię. Miałam tak ostatnio w 1 trymestrze i teraz mnie dopadło (36tydz). I kłuje mnie w szyjce, może się skróciła. jutro wizyta u gina- po 4 tygodniach, więc dowiem się co i jak.
    Wynik toxo wyszedł mi ujemny, ale anemia nadal jest, praktycznie zero poprawy, a 2,5 mca brałam żelazo. Może muszę zwiększyć dawkę, ale stresuję się tym, bo został miesiąc a ja mam taki fatalny wynik :confused:
    No i sobie ponarzekałam :wink:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hey mnie też insomnia dziś dopadła :devil:
    Poszłam spać o 24.00. Wstałam jak zawsze o 1.00, 2.00 i 3.00 na siku. Obudziłam się po raz kolejny o 4.30 i już miałam pospane. Zjadłam brzoskwinie, popiłam wody mineralnej i włączyłam sobie TLC w myśląch planując czym tu się dziś zając, skoro wszystko przygotowane?

I kurka wodna wymyśliłam .... żeby się tak łaskawie w końcu spakować do tego szpitala, bo pusta torba od miesiąca w kącie leży :wink:

A dziś to może mi też wózek przyjdzie albo paczka od r_p to pobawię się tymi ,,zabaweczkami,, :)

Która dziś rodzi???:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Judka mojej kumpeli radzili przerzucić się na inny preparat skoro ten się średnio wchłaniał. Może spróbuj żelazo innej firmy albo w innej formie?
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witajcie:bigsmile: Rumba może ty chcesz przeskoczyć o kilka miejsc do przodu?:tongue::wink:
    --
  1.  permalink
    Dzien dobry laseczki :)

Ja tez jakos dzisiaj rany ptaszek jestem. Wczoraj mialam takiego nerwa na gowniarza z gory, ze o malo co go nie zabilam jak mu z drzwiami wparowalam do domu. Sobie impreze urzadzil po 2. ZBieralismy sie do spania przed 24, a tu mi nagle na okno jakis rzyg leci z gory, jak mnie to wkurzylo, polecialam na gore i smarkacza staranowalam razem z drzwiami, pod stolem sie biedny znalazl, pusclam mu wiazanke, zdenerwowalam sie okrutnie, ma mi dzis przyjsc okna umyc bo ja tego ruszac nie bede. W sumie to moglam policje zawolac, ale nie wytrzymalam, zgotowalam sie i u niego mi tak nerwy puscily, ze na zadnym z jego kumpli suchej nitki nie zostawilam :P Dzisiaj jak patologia znow zacznie imprezowac to juz sie nie bede bawic w opieprzanie, od razu dzwonie na policje.
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    kuleczka tak trzymać! :devil:
    --
  2.  permalink
    Pozniej jak do domu przyszlam to parsknelam smiechem sama do siebie bo nie spodziewalam sie po sobie, ze takiego powera dostane i mu z drzwiami wejde od razu :P
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Łoooo Kulka chyba bym nogi z dupy powyrywała takiemu smarkaczowi! Mogłaś zadzwonić po policję i też ich trochę powkur.... :bigsmile:

Magic u mnie sprawa będzie jasna w piątek o ile miejsc przeskoczę bo poród mam planowany :)
    --
  3.  permalink
    No dzisiaj jak beda robic sceny to nawet na gore wlazic nie bede, policje na nich od razu nasle.
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Ja mam dzisiaj lenia, ale może mi przejdzie:bigsmile: zabieram się za robienie śniadania, ale jakoś mi nie wychodzi. Dzisiaj w nocy Młody tak mi się przekręcił, że myślałam, że mnie ktoś wiertarką potraktował. Opuchnięta jestem już od kilku dni:(:( szczególnie puchną mi kostki i do tego bolą macie też takie bóle, pieczenie itp?
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    A ja mega uradowana. Wróciłam z badań i od 2 tygodni pierwszy raz wyszłam z domu. Zeszłam po schodach mąż mnie podwiózł do przychodni ale wróciłam sama :) bez kłucia, bez skurczów, normalnie jak nowo narodzona :) jest szansa że wrócę do świata żywych w końcu :))
    Zaraz jem śniadanko i planuję dziś przepoić się ostro wodą i pokrzywą dziś, najwyżej mnie wyjdę z kibelka ale może w końcu pozbędę się tego kłucia :)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Nati, życzę powodzenia, warto wszystkiego spróbować i oczywiście pozytywnie myśleć a na pewno zadziała:peace:
    --
     permalink
    magic1984- koniecznie na opuchnięcia napij się pokrzywy i zrób sobie jakiś koktajl warzywny z dodatkiem zielonej pietruszki. Koniecznie bierz też magniez ja biorę Aspargin. Bolały mnie ręce i miałam napuchnięte zanim trafiłąm do szpitala, tam przepoili mnie kroplówką magnez + potas i wszystko odpuściło. Teraz łykam aspargin i nawet przez te upały mi nogi nie popuchły. Ale piję też dużo napoi własnie z dodatkiem zielonej pietruszki.
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    cześć dziewczynki dawno mnie nie było, ale teraz z powrotem wielkie odliczanie :wink: 5 tydzień kolejnej ciąży i teraz aby się szczęśliwie skończyła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Pietruchy to mam pod dostatkiem:bigsmile: spróbuję, chociaż muszę się przyznać, że nie jej nie lubię i to bardzo. Bardziej przemawia do mnie pokrzywa, poproszę mamę, żeby mi przywiozła ona pije ją ze względu na cukrzycę
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    cześć dziewczyny!
    Najadłam się wczoraj strachu. Wieczorem złapały mnie skurcze. Ból taki, jak przy porodzie. Na szczęście po kąpieli i nospie przeszło. Rany boskie, mam nadzieję, że nie urodzę przed końcem remontu, bo autentycznie nie miałabym gdzie z dzieckiem wrócić. Syf totalny, nic nie uprane dla małej, łóżeczko nie gotowe...
    W ogóle martwię się, że urodzę przed czasem. Brzuch mi opadł, siara leci od kilku dni masakrycznie. Muszę jeszcze troszkę wytrzymać.
    --
  4.  permalink
    Witamy nowa Mamuske ;) Rumbcia, Ty czekasz do piatku, ja czekam do poniedzialku, wtedy tez sie dowiem jaki porod mnie czeka :) no, chyba, ze nie dane mi bedzie dotrwac isie rozsypie wczesniej :P chociaz wolalabym nie hihi
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, a co z Wiola91? Ma ktoś z nią kontakt, bo nie ma jej na forum od 5 dni, więc może już po?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witamy Nową Mamusię :bigsmile:
    Ja jak tak leżałam i nie spałam, to się właśnie zastanawiałam, która w jakiej kolejności się rozpakuje, i czy chociaż jedna z nas trafi w ten oblegany 18 sierpnia :wink:
    Rumbcia, ja też planuje w końcu zapakować torbę - bo ją na razie po prostu wyciagnełam z szafy i jest w niej dopiero jedna rzecz :shamed: i też czekam dzisiaj na rzeczy od pan r_p z allegro :cool: Tak się usprawiedliwiałam, że skoro nie mam wszystkiego jeszcze to sie przecież nei moge spakować, nie? :crazy:
    Nasiusiałam do pojemniczka, i lecę na badania.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Wiadomośc z ostatniej chwili od HOPELIGHT

,,Mając nadzieję na wyjście ze szpitala nie spodziewałam się takich wieści, zostaje do porodu bo szyjki nie ma, rozwarcie takie samo... główka tak napiera, że wody mogą poleciec w każdej chwili czyli wróżą mi szybkie rozpakowanie... Na pewno nie doczekam pogrubienia hehe. Pozdrawiam:*"

PS. info dla EASY: ,,mi gin załatwił u którego byłam na echu serca... trafiłam na złotego człowieka,,

Biedulka nasza!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: w końcu zapakować torbę

No to ja się pochwalę, że wyprasowałam koszule i szlafrok, które dojrzewały od dłuższego czasu czyli pierwsze koty za płoty :wink:
    --
  5.  permalink
    rumba: szyjki nie ma, rozwarcie takie samo

Da rade, moim zdaniem dotrwa do konca :) nie jedna tu chodzila bez szyjki i z rozwarciem i chodza dalej i w terminie sie rozpakowuja :P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam się i ja poniedziałkowo. Ja również nie śpię od 3:30 i przeżyłam szok. Ze względu na upały w nocy u wszystkich pootwierane okna, a że mieszkam w bloku to wszystko słychać: jak ktoś chrapie, jak dziecko płacze, ale jak obudziły mnie dziś jęki kobiety to byłam bardzo zdziwiona :shocked: pierwszy raz w życiu spotkałam się z tak głośno uprawianym seksem, aż męża obudziłam i staliśmy na balkonie doszukując się z którego balkonu to dochodzi. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dobry:-) Juz po wizycie u Hematologa :-) :-) :-) poniewaz jest to chlopiec to jest zdrowy :-) ale to na 100% potwierdzimy po porodzie :-):-):-) na podstawie tych wynikow mozemy czekac spokojnie na porod :-) jesli byla by to dziewczynka to niesety ale miala by maloplytkowosc i kazda zenska ciaza nastepna byla by chora na to :-( U mnie cos wykryli jakis antygen ale to mam do konsultacji z jeszcze jednym lekarzem :-) Poplakalam sie ze szczescia ze malutki zdrowy :-) :-)

Jeszcze o 15: 20 wizyta u mojej Pani dr :-) zobaczymy jak szyjka, jak lezy maly i umawiamy sie na porod :-):-)

Starszak wlasnie ruszyl z nad morza :-) i bede go mogla przytulic :-) Jestem przeszczesliwa!
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    kasia151288: staliśmy na balkonie doszukując się z którego balkonu to dochodzi

:crazy:
    --
     permalink
    pierwszy raz w życiu spotkałam się z tak głośno uprawianym seksem, aż męża obudziłam i staliśmy na balkonie doszukując się z którego balkonu to dochodzi.

Treść doklejona: 30.07.12 09:48
    ale sie ubawiłam :)
    --
  6.  permalink
    Czerwinka to wspaniale wiesci :)) teraz czekac tylko do szczesliwego rozwiazania :)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: na podstawie tych wynikow mozemy czekac spokojnie na porod :-)

No widzisz, strach ma wielkie oczy :clap:
    czerwinka: Starszak wlasnie ruszyl

Ja jeszcze muszę poczekać tydzien, ale już mi tęskno jak diabli :neutral:
    --
     permalink
    czerwinka -super wieści :)
    :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: i umawiamy sie na porod

swoją drogą też bym się chętnie umówiła :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Oj ma...ale jak przypomne co sie dzialo po pierwszym porodzie to wiez mi taka ulga ze glowa mala...nie dosc ze mialam tramatyczny porod to potem jeszcze malutki z zagrozeniem zycia. ... Koszmar!

Do tego juz wiemy na 100% ze wszyskie poronienia zwiazane byly z konfliktem i tym antygenem ktory znalezli. Wiec jestem przeszczesluwa ze ta ciaza przebiegla tak cudownie i zdrowo :-)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: jestem przeszczesluwa ze ta ciaza przebiegla tak cudownie i zdrowo :-)

Super, bardzo się cieszę, też miałam tym razem wiele pytań i wątpliwości a na odpowiedzi trzeba było czekać od wizyty do wizyty.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czerwinka: Do tego juz wiemy na 100% ze wszyskie poronienia zwiazane byly z konfliktem i tym antygenem ktory znalezli. Wiec jestem przeszczesluwa ze ta ciaza przebiegla tak cudownie i zdrowo :-)
    --

i niech ktoś mi tu powie, że cudów nie ma... Gratulacje Czerwinko :)
    --
  7.  permalink
    Witajcie dziewczyny!
    Baaardzo dawno już tu nie zaglądałam. Tu zawsze dużo się dzieje i jest co czytać, a ja miałam przez ostatnie miesiące sporo pracy - napisałam i obroniłam magisterkę :)
    Widzę, że na liście wpadłam już do pierwszej dziesiątki :)
    Prośba do osoby która to monitoruje, żeby dopisała, że u mnie będzie dziewczynka :)
    Myślałam, że tylko ja się tak ociągam z pakowaniem torby, ale obiecałam sobie że dziś już to zrobię. Wszystko mam już przyszykowane. Muszę tylko pieluszki uprasować i mogę pakować :)
    Pozdrawiam wszystkich i myślę, że teraz będę częściej się udzielać :)
    --
  8.  permalink
    Kochane potrzebuje rady, do gina moge sie wybrac w przyszlym tygodniu dopiero, a przyplatal mi sie stan zapalny. Znacie specyfiki, ktore moglabym zastosowac bez recepty, procz galek propolisowych, bo mam i troszke wysuszaja mi sluzowke.
    --
  9.  permalink
    1. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    2. Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)
    3. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    4. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    5. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)

6. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    7. Mamrotka 13.08.2012
    8. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    9. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    9. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    9. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    9. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    10. dorotka09.05 20.08.2012
    10. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    11. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    11. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    12. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    13. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    14. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    15. patyk 120 01.09.2012
    16. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    17. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    18. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    19. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    20. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    21. oranda 15.09.2012
    22. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    23. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    24. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    25. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    25. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    26. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    27. kapelusznick 01.10 2012
    28. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    29. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    30. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    30. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    31. KasiaTasia 13.10.2012
    32. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    33. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    34. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    35. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    35. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    36. Linden 12.11.2012
    36. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    37. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    38. lofbejbe 21.11.2012
    39. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    40. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    41. ruda03 09.12.2012
    42. acia20 12.12.2012
    43. mooniia 21.12.2012
    44. artystka80 27.12.2012
    45. lapa 30.12.2012
    46. Pomarańczka25 2.01.2013
    47. misia-ludek 5.01.2013
    48. kasia151288 16.01.2013
    49. agavva 21.01.2013
    50. Igisowa 24.01.2013
    51. marakuya 1.02.2013
    51. GaggataB 1.02.2013
    52. justyna883 2.02.2013
    53. ikamek 06.02.2013
    54. beagraf 12.02.2013
    55. andziaiw 22.02.2013
    55. milka 1984 22.02.2013
    56. sushi 5.03.2013
    --
     permalink
    Dziewczyny dopiszcie mnie prosze od listy
    dziewczynka 20/09/2012
    dzięki :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Do mnie właśnie paczka dotarła z przewijakiem, smoczkiem i innymi pierdółkami :cool:. Chyba mam już wszystko. Jeszcze muszę kosmetyki kupić po wypłacie i to będzie na tyle :wink:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ano cuda sie zdarzaja :-) i ten maly cud wlasnie ora mi moj brzuch :-) Jejeje :-)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: wlasnie ora mi moj brzuch

A mnie bodbrzusze fatalnie boli i młoda się wywraca, że mi żebra chce połamać :cry:
    --
  10.  permalink
    Moja Mloda juz leniwie sie tylko rozciaga, dzisiaj jade na ktg i zas pewnie stresa bede miala, ze mnie zatrzymaja..... 2 pralka ciuszkow poszla w ruch :P jeszcze jedna i koniec :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Czerwinka - super wieści, aż sie wzruszyłam :bigsmile:

Rumbcia, pozdrów Hope od nas :tongue: Czy to oznacza, że ona cały miesiac bedzie w szpitalu :shocked: zakładając, że w terminie sie rozpakuje? Łoj! Biedactwo!

Dorotka0905 - witamy "ponownie" :wink: udzielaj się, udzielaj - bo to ostatnie chwile, że możemy sobie tak beztrosko popisać, ponarzekać, pochawalić itp - trzeba korzystać, a baj de łej - gratuluję magisterki :devil:

A ja wróciłam od wampira, oddałam krew, siusiu, na poczcie byłam (niby deszcz spadł, a atam taka duchota, że sie zielona na twarzy zrobiłam) gdzie młoda, rześka dziewczyna zaproponowała mi, że sie wtryni przede mnie bo ona chce tylko kopertę kupić (a kolejka 3 osoby, przeciagająca sie, mojego brzucha z napisem "Baby is loading, please wait..." mikt oczywiscie nie widzi) :shocked: Jak jej powiedziałam, że ja też tylko szybko odebrać list, to sie obraziła i wyszła - chyba jej ta koeprta nie była potrzebna :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    misia-ludek: Kochane potrzebuje rady, do gina moge sie wybrac w przyszlym tygodniu dopiero, a przyplatal mi sie stan zapalny. Znacie specyfiki, ktore moglabym zastosowac bez recepty, procz galek propolisowych, bo mam i troszke wysuszaja mi sluzowke.

Misia, ja polecam to W I trym. przyplątała mi się infekcja i pięknie się tym wyleczyłam, jest całkowicie bezpieczne nawet na początku ciąży. Do tego stosowałam lactovaginal dopochwowo i doustnie pro-vag, lacibios femina lub cokolwiek innego z pałeczkami kwasu mlekowego. Teraz co jakiś czas profilaktycznie jem te bakterie albo je sobie aplikuję przez parę dni i jak do tej pory żadnej infekcji nie miałam, a na każdej wizycie u gin ph mam idealne.
  11.  permalink
    isiula: cokolwiek innego z pałeczkami kwasu mlekowego

Ja dostalam teraz Gynoflor, bo wyszlo mi, ze praktycznie tych paleczek kwasu mlekowego nie mam, no i musze sie jeszcze meczyc wciskajac sobie mega tablety .... mnie przy koncowce, teraz, zaczely infekcje meczyc strasznie ;/
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    kuleczka_69: i musze sie jeszcze meczyc wciskajac sobie mega tablety .... mnie przy koncowce, teraz, zaczely infekcje meczyc strasznie ;/

Gynofloru nigdy nie stosowałam.. Może spróbuj ten lactovaginal? Wygląda rozmiarowo jak normalna kapsułka tylko aplikuje się ją dopochwowo.. A ten żel polecam wszystkim, generalnie chodzi w nim o to, że zakwasza środowisko pochwy. W ciąży ph robi się bardziej zasadowe i stąd te nasze skłonności do częstych infekcji..
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.