Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Isiula wiesz co, mnie dziwi wlasnie to, ze ja nie czuje, ze mam jakas infekcje, ph zawsze mam dobre, papierek sie barwi wzorowo,..nie wiem, moze po tej luteinie tak mnie wyjalowilo i te infekcje mnie mecza...na szczescie jeszcze 2 tygodnie tylko, moze pozniej sie uspokoi :) a ten gynoflor to drogie cholerstwo ;/ moj lekarz to zawsze wie jak mnie uszczesliwic :P
    --
  2.  permalink
    isiula: Misia, ja polecam to W I trym. przyplątała mi się infekcja i pięknie się tym wyleczyłam, jest całkowicie bezpieczne nawet na początku ciąży. Do tego stosowałam lactovaginal dopochwowo i doustnie pro-vag, lacibios femina lub cokolwiek innego z pałeczkami kwasu mlekowego. Teraz co jakiś czas profilaktycznie jem te bakterie albo je sobie aplikuję przez parę dni i jak do tej pory żadnej infekcji nie miałam, a na każdej wizycie u gin ph mam idealne.

Dzięki isiula, ja miałam spokój do momentu gdy znów zaczęłam sięgać po słodkości i wróciłam do picia kawy. Chyba znów je odstawię.
    Po ostatnim serduchu małż mówi, że ma swędzące krostki, więc już wiedziałam, że znów się przyplątało to świństwo, no a wczoraj zaczęłam odczuwać lekki dyskomfort, wcześniej czując dodatkowo parcie na pęcherz i szczypanie przy oddawaniu moczu, więc pewnie jak zwykle coś bakteryjnego, więc ten specyfik powinien pomóc.
    Jeszcze raz dzięki, muszę się teraz w niego zaopatrzyć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
    • CommentTimeJul 30th 2012
     permalink
    Zauważyłam, że wszystkie te preparaty z pałeczkami są drogie, ale bez nich jest ciężko. Dodatkowo jak jem te doustne to jeszcze przewód pokarmowy na tym zyskuje, a z tym też w ciąży nie najlepiej.. Ja już jakoś od wieku dojrzewania miałam częste nawracające infekcje (po mamusi:devil:) ale odkąd inwestuję w te preparaty, myję się tylko lactacydem i wycieram jednorazowymi ręcznikami papierowymi jest git i (tfu tfu) chyba wygrałam z infekcjami:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJul 30th 2012 zmieniony
     permalink
    1. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    2. Wiola91 31.07.2012 (chłopiec)
    3. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    4. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    5. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)

6. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    7. Mamrotka 13.08.2012
    8. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    9. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    9. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    9. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    9. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    10. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    10. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    11. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    11. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    12. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    13. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    14. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    15. patyk 120 01.09.2012
    16. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    17. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    18. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    19. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    20. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    21. oranda 15.09.2012
    22. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    23. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    24. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    25. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    26. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    26. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    27. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    28. kapelusznick 01.10 2012
    29. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    30. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    31. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    31. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    32. KasiaTasia 13.10.2012
    33. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    33. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    35. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    36. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    36. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    37. Linden 12.11.2012
    37. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    38. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    39. lofbejbe 21.11.2012
    40. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    41. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    42. ruda03 09.12.2012
    43. acia20 12.12.2012
    44. mooniia 21.12.2012
    45. artystka80 27.12.2012
    46. lapa 30.12.2012
    47. Pomarańczka25 2.01.2013
    48. misia-ludek 5.01.2013
    49. kasia151288 16.01.2013
    50. agavva 21.01.2013
    51. Igisowa 24.01.2013
    52. marakuya 1.02.2013
    52. GaggataB 1.02.2013
    53. justyna883 2.02.2013
    54. ikamek 06.02.2013
    55. beagraf 12.02.2013
    56. andziaiw 22.02.2013
    56. milka 1984 22.02.2013
    57. sushi 5.03.2013
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    misia-ludek: Dzięki isiula, ja miałam spokój do momentu gdy znów zaczęłam sięgać po słodkości i wróciłam do picia kawy. Chyba znów je odstawię.
    Po ostatnim serduchu małż mówi, że ma swędzące krostki, więc już wiedziałam, że znów się przyplątało to świństwo, no a wczoraj zaczęłam odczuwać lekki dyskomfort, wcześniej czując dodatkowo parcie na pęcherz i szczypanie przy oddawaniu moczu, więc pewnie jak zwykle coś bakteryjnego, więc ten specyfik powinien pomóc.

Ja zauważyłam, że jak jadłam dużo słodkości to grzybki to lubiły bardzo, teraz prawie nie jem słodkiego więc może to też ma wpływ na brak infekcji..
    A mój luby odkąd jestem w ciąży dodatkowo dostał zakaz kończenia w środku, bo wyczytałam że sperma zmienia ph na zasadowe co sprzyja infekcjom, a biedny miał nadzieję, że sobie poużywa bezstresowo:devil: nie mam litości hehe
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    isiula: Ja zauważyłam, że jak jadłam dużo słodkości to grzybki to lubiły bardzo, teraz prawie nie jem słodkiego więc może to też ma wpływ na brak infekcji..
    A mój luby odkąd jestem w ciąży dodatkowo dostał zakaz kończenia w środku, bo wyczytałam że sperma zmienia ph na zasadowe co sprzyja infekcjom, a biedny miał nadzieję, że sobie poużywa bezstresowo:devil: nie mam litości hehe

mój też jest biedny - od początku ciąży zero seksu :) Niestety mamy zakaz... :( nad czym i ja ubolewam, bo ochota jest... :)
    --
  3.  permalink
    isiula: nie mam litości hehe

moj to dla mnie nie ma :P ostatnio napisalam mu esa, ze mi sie chce seksu, to on mi na to odpisal, ze za pol roku bede go miala :devil: no co mnie wnerwil to moje :P przeciez juz mozemy bo jeszcze mi wody nie odeszly :P
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Oj to nieładnie z jego strony, powiedz mu że jak się odmawia kobiecie w ciąży to się myszy zalęgną.. Mój ulubiony przesąd:bigsmile:
  4.  permalink
    Bede musiala go uswiadomic :P ja tez mam swoj ulubiony przesad :P juz go kiedys pisalam i wcale sie do niego nie stosuje :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Mój z kolei biedny, bo ja nie mam ochoty :devil: No cóż, ciąża to nie tylko wyrzeczenia dla kobiet :wink:
    --
  5.  permalink
    My mamy zakaz, i do tej pory mi sie nie chcialo,. a jak mi sie zachcialo to maz mi odwalil numer :P
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Muszę poprosić którąś z was o numer kontaktowy, żeby w razie czego wysłać smsa i powiadomić was, gdyby cos zaczęło się dziać.
    Choć mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrwam, ale jakoś mam przeczucie, że to niedługo...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ul_cia: Mój z kolei biedny, bo ja nie mam ochoty :devil:

Mam podobnie, libido zupełnie nie to co przed ciążą.. Dopiero jak mi się wyśni jakiś sen erotyczny to znak, że tego dnia coś będzie grane:wink:
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    My tam zakazu nie mamy, męża ochota zmalała tylko na początku. Bał się, że coś dzidzi będzie, ale teraz jakoś raz na tydzień "szalejemy" :bigsmile: Póki można bo po porodzie będzie post prawie 2 miesięczny. Jednak ten seks w ciąży jest inny niż przed dlatego czekam na ten już po żeby móc się przytulić jak dawniej.:bigsmile::devil:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Peppermill: Muszę poprosić którąś z was o numer kontaktowy, żeby w razie czego wysłać smsa i powiadomić was, gdyby cos zaczęło się dziać.
    Choć mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrwam, ale jakoś mam przeczucie, że to niedługo...

Ja chetnie wymienie sie numerami :bigsmile: Tylko ponieważ nie mam abonamentu na 28dni, to nie moge pisać wiadomosci prywatnych, więc możemy zrobić tak, ze napiszesz do mnie swój numer, a ja do Ciebie puszczę smsa- i juz bedziemy miały komplet :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    U Nas było tak że na początku nie mogłam ton nosiło mnie po ścianach , nawet nie dawałam się dotknąć bo od razu ciary przechodziły , teraz chyba możemy nic złego się nie dzieje zagrożeń jak na razie brak,a tak jakoś nie bardzo mam ochotę , a rzeczywiście inaczej jest w ciąży .
    Ciekawa jestem kiedy po porodzie znajdziemy dla siebie chwilkę , jak Doti napisała co mniej więcej nas czeka to każda minuta snu w nocy będzie na wagę złota.ah potem zaczniemy się zastanawiać .:wink:

No właśnie kochane coś lista przystopowała jak się mają Nasze liderki ?
    --
  6.  permalink
    Jeju znow sie duchota robi, wywiesilam pranko dzidzi na dworeki sie zmachalam jak glupia... dobrze, ze mamy nie ma bo bym opierdziel dostala, ze dzwigam :P jeszcze jedno, no max 2 prania i bedzie koniec :P nie jade na to ktg, za duszno jest;/
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    U nas też duszno się zrobiło, jak jasna cholera :confused: Przyszła mi koszula do rodzenia, przymierzyłam ją i stwierdzam, ze wniej wogóle nie wygladam jak w ciaży :wink: i mnie na porodówkę nie wpuszczą :wink:
    Kurcze, w niedzielę miałam mieć sesję foto - taką fajną, ciążową - mamy "zaprzyjaźnioną" fotografkę, u której juz sobie sesję robiliśmy i na ślubie nam zdjecia robiła, ale coś sie przesuneło, i teraz nie wiem na kiedy - mój małżowinek to załatwia :cool: i własnie nie wiem czy to on tak załatwia, że ciągle zapomina do niej napisać/zadzwonić, czy to ona sie nie odzywa... a czas nam sie zaraz skończy i brzuch bedzie pusty, albo ja będę juz taka opuchnioeta, ze raczej zdjęć ładnych nie bedzie :confused:
    Dziewczyny z Warszawy - jak macie jakiś namiar na fajnego fotografa, który robi takie sesyjki ciążowe to dajcie namiar, bo chyba po prostu muszę wziąć sprawy w swoje ręce....
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    U nas też rano było przyjemnie a teraz bardzo duszno.
    Ja wlewam w siebie wodę na litry, wypiłam już 2 od rana i wielki kubek pokrzywy no i stwierdzam że to działa :) jak nic mam zapalenie pęcherza, przekonamy się po południu jak mąż odbierze wyniki moczu :)
    --
  7.  permalink
    A ja mogę się pochwalić, że dotrzymałam słowa i spakowałam torbę :)
    Lista w między czasie się pojawiła dwa razy ale nie widzę dopisku, że będzie dziewczynka :sad:
    Kuleczka masz tak dużo ubranek czy tak małą pralkę? Bo ja swoje ubranka, pieluszki, ręczniczki, pościelkę, rożek zmieściłam w 2,5 praniach. Może mam za mało rzeczy...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Peppermill: Choć mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrwam, ale jakoś mam przeczucie, że to niedługo...

Ja parę tygodni temu miałam przeczucie, że to już niedługo, a teraz mam przeczucie, że jeszcze przenoszę, te moje skurczybyki nic a nic na szyjkę nie wpływają, a co lepsze im dalej tym mniej objawów i chyba rzadziej mi brzuch twardnieje :wink:. Chyba jeszcze na Gosiaczka poczekamy i z letnich ciuszków nici :tongue:. Ale niech siedzi w brzuszku, jak jej dobrze...:devil: Nawet jakieś siły witalne mi wróciły i wchodzę na moje 3 piętro za jednym zamachem i w tempie nie gorszym od męża:bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  8.  permalink
    dorotka0905: Kuleczka masz tak dużo ubranek czy tak małą pralkę?

Dorotka, jakos ponad 5 kartonow ciuszkow mi wyszlo, duzo podostawalam, nie wliczam w to poscieli bo to mi w tym tygodniu przyjdzie razem z lozeczkiem wiec kolejne pranie mnie czeka.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja to sie tak rozpędziłam z tym praniem, że jak dizsiaj przyszła mi koszula do porodu to pierwsza myśl - musze ja uprać, a potem dopiero otrzeźwienie - 'ale po co?" :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dzięki, ja też konta nie mam, to sobie od razu spiszę!:bigsmile:żeby nikt nas o reklamę nie posądził :wink:
    --
  9.  permalink
    Pisalam,pisalam i sie cholera skasowalo,wrrr:angry:

Do 03.00 w nocy siedzialam i gadalam z mezem przez neta.Dobrze,ze juz wraca za 5 dni na miesiac.Mowi,ze sie zaczyna powoli wypalac zawodowo.

Mnie jakas infekcja zaczyna lapac,ale w tym tyg napewno do gina nie pojde,w tym miesiacu i tak na lekarzy,badania i leki poszlo dwa razy wiecej niz normalnie...:confused:Matko,jak ja juz chce urodzic.Pamietam doskonale ile czekaam na ta ciaze,ale moj organizm jest juz wymeczony przez natybiotyk i w dodatku ta cukrzyca i krazek...:confused:

Cierpie dzisiaj na ludowstret,nie wiem czy bardziej jestem zla,smutna czy zmeczona...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMatylda1982
     permalink
    Witam wszystkie Panie, prosto z trzeciego miejsca.

Z soboty na niedziele mielismy probe generalna :) niby nic wielkiego, ale przy mojej bezobjawowej ciazy nawet najmniejsze atrakcje sa ekscytujace :D
    Spiac poczulam ze zrobilo mi sie cieplo miedzy nogami. Nie jakies duze ilosci, tylko tyle ze zmoczylo mi bielizne. Gatki mialam rozowe, wiec ciezko bylo stwierdzic po kolorze coz to za ciecz :) wlozylam wkladke, poszlam spac dalej. Po okolo godzinie to samo. Razem z mezem doszlismy do wniosku ze to na pewno nie mocz... wiec moze wody. Razem z nimi zaczal wyostawac sie ze mnie ogromne ilosci jakby plodnego sluzu. W zyciu tle na oczy nie widzialam .

Zadzwonilam wiec do mojego birth centre. Poprosili zebym zjawila sie w przeciagu 2 godzin, bo chca sprawdzic czy to wody czy nie.
    Pojechalismy, polona stwierdzila ze wody sie nie sacza, ze musial to byc ten sluz, ktory sie rozwodnil. Po badaniu troche krwawilam z szyjki, ale mowila ze to nomalne. Zaczely tez z tym sluzem odchodzic jakies inne "ciemne gluty" wiec zakladam ze moze czop sie ruszyl :)

Dzis wszysko wrocilo do normy. Zero wyciekow, zero plodnego sluzu ani innych "glutow".
    Czekamy wiec.

Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie dziewczynki u mnie duchota dalej... jestem wręcz mokra :confused:

czerwinko rewelacyjne wiadomości, cieszę się przeogromnie

Treść doklejona: 30.07.12 13:49
    a i witam nowe mamusie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    dorotka0905: Lista w między czasie się pojawiła dwa razy ale nie widzę dopisku, że będzie dziewczynka

dorotko skopiuj liste prawym przyciskiem myszy , wklej w swoja odpowiedż i spokojnie dopisz sobie dziewczynke :)

u mnie po wizycie wsio ok, szyjka długa zamknieta, usg było szybkie bo za tydzuien mam genetyczne u super speca, ale dzidzia rosnie proporcjonalnie, wszystko wydaje sie byc ok, łozysko prawidłowe :) płci nie dało sie tak na szybko okreslic bo sie młoda mocno chowała
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mooniia: płci nie dało sie tak na szybko okreslic bo sie młoda mocno chowała

Wstydziocha :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    ulcia, my robimy sesje ciążowe, m.in. Czerwince robiliśmy. Jesteś zainteresowana? Prześle Ci namiary ma priv
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dopisałam dziewczynkę dorotko :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O!< tez tak własnie myślałam o Was :wink:
    Szepnę do Ciebie namiar do mnie na priv
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A tak w ogóle to lista mogłaby się ruszyć... nudno się zrobiło :rolling::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hej dziewczyny,
    dzisiaj rano wstałam i już byłam zmęczona jakbym w nocy taczki woziła... To pewnie przez ten zaduch.
    Przy okazji mam takie pytanko.
    Od jakiegoś czasu puchną mi nogi i słabiej ręce (pochwalę się, że po tygodniu udało mi się zdjąć pierścionek z palca - powiedziałam sobie: teraz albo nigdy!"). Problem nie polega na tym, że zapomniałam jak wyglądają moje kostki i pogodziłam się z myślą, że w najbliższym czasie nie wsadzę moich ulubionych bucików, ale przeraża mnie fakt, że prawa noga jest zawsze dwa razy bardziej spuchnięta, mam w niej czasem mrowienia i jak np. kucam to od spodu na stopie przy wygięciu na samym środku łapie mnie silny ból jakby coś się tam wewnętrznie rozrywało. Mało tego. Po odpoczynku a nawet po nocy obrzęki nie mijają.
    Teraz tylko myślę jak ja się pokarzę za 3 tygodnie u koleżanki na weselu w sukience...
    Miałyście może podobny problem co do nierównej opuchlizny? Czy to jest w ogóle normale?
    Dodam, że co wieczór mąż wsmarowuje mi taki żel na opuchnięte nogi Bielendy i często mam uniesione nogi jak siedzę, żeby odpoczywały. Dodatkowo 3 razy w tyg. zajęcia pilatesu, gdzie ćwiczymy m.in. nogi, żeby zapobiec ewentualnym zmianom.... Ale jak widać to mi nie pomaga...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii: Od jakiegoś czasu puchną mi nogi i słabiej ręce

a mierzyłaś ciśnienie, bo jeśli jest coś nie tak to lepiej zgłoś się do lekarza, mi też stopy i ręce puchną i rano wcale to nie mija ale wyniki mam ok i ciśnienie też...
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Dii ja też mam problem z opuchlizną, chociaż dopiero od miesiąca może. Dziewczyny radzą, żeby pić herbatkę z pokrzywy, jeść pietruszkę bo jest moczopędna, oczywiście nogi jak najwięcej w górze, żel na opuchnięcia i moczenie w wodzie też oczywiście pomagają. Co do nierównej opuchlizny to moja prawa noga też jest zawsze bardziej spuchnięta niż lewa. Taki już urok ciąży i pomimo naszych wysiłków chyba niewiele sobie pomożemy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Dii mi w te upały tez puchna nogi, własnie musze zakupic sobie pokrzywe :) i ja dla odmiany lewa mam jak baleronik a prawa prawie normalna :)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ja to nawet pomyślałam, że przez to prawa jest gorsza, bo zawsze zakładałam lewą nogę na prawą i ogólnie na prawej najwięcej stoję a lewą podpieram na górze :wink:
    śmieszne to jest.
    Ciśnienie mam w normie, więc z tym jest ok, moja endo się pytała o te obrzęki bo mam lekką niedoczynność tarczycy.
    Kurcze jak nic mi nie pomaga to może faktycznie ta pokrzywa... ale czy mi przez gardło przejdzie...?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 30.07.12 14:48</span>
    Mąż nawet zasugerował, że kupi mi luźne klapki - jakieś bardziej wyjściowe, żebym się czuła swobodniej, ale prawie w żadne nie mogę nóg wcisnąć... Porażka!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    No to ja aż tak źle nie mam bo buty swoje założę, są ciaśniejsze i mnie ciut obcierają ale czuję że są spięte tak jakby skóry brakowało
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ja nawet po 5 min noszenia kapci mam odciśnięty pasek na nodze a letnie buty (sandałki) poluzowałam na sznurkach jak tylko się dało i ciężko chodzić...
    Wszyscy się śmieją ze mnie, że te prawie 7 m-cy przeszłam właściwie bezobjawowo - zero zachcianek, zero dolegliwości (poza bólem pleców) to teraz nadrabiam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no wlasnie słuchajcie jak to jest z ta pokrzywa bo własnie zakupiłam, ale na niej kurcze jest napisane ze w ciazy i w czasie karmienia sie nie zaleca :confused:
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    -męczę się samym przejściem do sklepu pod domem:wink:
    -w nocy spać nie mogę bo jak nieświadomie się przekręcę to czyję całe podbrzusze jak ciągnie
    -dwa razy w nocy do toalety
    -i do tego te nogi...
    -plecy to standard
    -cellulit, którego nie cierpię...
    -lekka zgaga

ah.............................

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 30.07.12 15:05</span>
    mooniia: w ciazy i w czasie karmienia sie nie zaleca

a to ciekawe...
    może są jakieś odmiany (?)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mooniia: no wlasnie słuchajcie jak to jest z ta pokrzywa bo własnie zakupiłam, ale na niej kurcze jest napisane ze w ciazy i w czasie karmienia sie nie zaleca
    --

O tym, że piję hektolitry pokrzywy mowiłam mojej gince, 2 położnym, diabetolog i w szpitalu na szkoel rodzenia - i nikt nie powiedział słowa, ze źle :-) A w internecie wyczytąłam, że w niemczech położne generalnie zalecają pokrzywę ciężarnym. Więc piję :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Nie mam pojęcia jak z tą pokrzywą jeszcze nie próbowałam. Obrączkę ściągałam wczoraj oliwką z palca i teraz dziwnie się czuję bez niej .. przez 7 lat non stop na palcu była.. przy poprzedniej ciąży nie ściągnęłam i odparzyłam sobie palec.. dlatego teraz za wczasu jak widzę że już zaczyna się coś dziać wolę ściągnąć
    --
  10.  permalink
    Pokrzywa ma działanie oczyszczające, jak dobrze pamiętam, i usuwa z organizmu toksyny. Możliwe, że właśnie ze względu na to wydzielanie toksyn nie jest wskazana, ale gin też mi nic nie powiedział jak go pytałam o picie mięty, melisy, pokrzywy, zielonej i czerwonej herbaty, a nawet zalecił ich picie bardziej od zwykłej czarnej.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ja piję pokrzywę od jakichś 2 m-cy, rano do śniadania jedną torebkę na kubek jak herbatkę i jak do tej pory nie puchnę.. Raz zdarzyło mi się nie wypić przez 2 dni i nie mogłam zdjąć pierścionka, do tego od razu 2kg na plus.. Zeszło jak zaczęłam pić ponownie, więc chyba działa:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no to oleje zapis i bede pic :) a mam taka zwykła w zielonym pudełku pokrzywa fix z herbapolu :)

Treść doklejona: 30.07.12 15:23
    o znalazłam cos takiego wg tego mozna a nawet powinno sie pic byle z umiarem :)
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A tą pokrzywę do w aptece się kupuje, czy w zielarskim? Chyba muszę się zaopatrzyć, bo też trochę spuchłam przez to ciepło.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Mooniia bardzo fajny artukuł :bigsmile: Ja zanim zaczęłam pić pokrzywę (tak w połowie ciąży) naczytąłam się o jej zbawiennym wpływie na niemal wszystko - ale w róznych opracowaniach, takiego syntetycznego zestawienia jeszcze nie widziałam, ale upewnia mnie, że dobrze robiłam i robie pijąc pokrzywę :cool:
    Madzinka ja kupuję zazwyczaj w aptece, taką najnormalniejszą pokrzywę do parzenia w saszetkach, czasem jak mi apteka nie po drodze to wybieram najzwyklejszą ze sklepu.

Natalia122 ten aspargin to w jakich dawkach przyjmujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Raz zdarzyło mi się nie wypić przez 2 dni i nie mogłam zdjąć pierścionka, do tego od razu 2kg na plus.

to już wiem dlaczego od początku lata tyle mi przybyło na wadze
    a nawet wczoraj zauważyłam różnicę 1 kg w ciągu dwóch dni!!! :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.