Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 31st 2012
     permalink
    ma_mi: No Ula obowiązkowo w po terminie chce więc nam się raczej wszystko porozjeżdża, co nie zmienia faktu, że pozostajemy herbu - 18
    --

O to to!
    :devil:
    Włąśnie kurier przyniósł mi wszystkie rzeczy zamówione na allegro - pieluszki, ręczniczki, kocyki - i rozpakowywałam jak prezent świateczny - chyba dziecinnieję :wink: - mąż na mnie patrzył jak na wariata :bigsmile:
    No wiec ostatnie rzeczy kupione (na ten moment oczywiście), można poprać i juz tylko czekać!
    Ja dzisiaj mam lekarza gin i KTG, mam nadzieję, ze moje malutkie serduszko w brzuchu dzisiaj będzie biło miarowo!
    Apropo's serduszka w brzuchu - wczoraj mój m mówił, ze slyszął bicie serducha jak zaczął podsłuchiwać brzuch :shocked: I był tak tym podjarany, ze chyba naprawdę słyszał :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeJul 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: Włąśnie kurier przyniósł mi wszystkie rzeczy zamówione na allegro - pieluszki, ręczniczki, kocyki

A ja dalej w d..ie :crazy:
    Wstyd.

Ja dzisiaj mam lekarza gin i KTG, mam nadzieję, ze moje malutkie serduszko w brzuchu dzisiaj będzie biło miarowo

Kciuki oczywiście. Ja nie mam w ogóle KTG planowanego :shocked: i w pierwszej ciąży też nie miałam :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: A ja dalej w d..ie

Wychodź stamtąd! :jumping:
    Ja myślałam, że jestem już ostatnia nieprzygotowana - a Ty mnie bijesz na głowę! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: myślałam, że jestem już ostatnia nieprzygotowana - a Ty mnie bijesz na głowę

:boogie:
    masakra, a niby logistyk :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Hehe usmialam sie z Was :-) No niby 15 tez dobry ale tak przesrane miec w swieto urodziny Matki Boskiej, Wojska polskiego i Cudu nad Wisla :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: ale tak przesrane

no jak?! obowiązkowo - wszyscy obchodzą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    czerwinka: No niby 15 tez dobry ale tak przesrane miec w swieto urodziny Matki Boskiej, Wojska polskiego i Cudu nad Wisla

Narodziny Franka - to przecież też Cud nad Wisłą! :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    I wyjezdzaja :-)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam z rana:bigsmile: wczoraj się zmobilizowałam i spakowałam torbę do szpitala. Ledwo to wszystko w jednej zmieściłam. Dzisiaj Mały od rana aktywny, naciska bardzo na szyjkę i kopie pod żebra :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: wyjezdzaja :-)

grilują i piją na umór :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    magic1984: wczoraj się zmobilizowałam i spakowałam torbę do szpitala

Brawo!
    Ja nadal w trakcie - jak już pisałam, na razie spakowałam NAJBARDZIEJ potrzebne rzeczy :devil: szampan, redbull (dla małżonka co by nie padł), jednorazowe majtaski.
    Taka nietypowa ta moja torba jakby popatrzeć z boku :wink::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ulcia taka wyjatkowa pic cos trzeba a na tylek majtki zalozyc co by nie swiecic :-) ;)Ma mi no wlasnie kolejny argument na nie ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    konkretna :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Witam z rana. Ja dzisiaj miałam ochotę pospać ale się nie dało ponieważ robią u nas elewację bloku i panowie już od 7 hałasują:confused: Dzisiaj wizyta u lekarza i zobaczymy co powie:) Ostatnio myślałam że urodzę przed terminem, teraz myślę że po bo oprócz niewielkich bóli jak na @ to nic się nie dzieje. Miłego dnia. :bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    mówicie, żeby lepiej w święto nie rodzić, nie pomyślałam o tym :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: argument na nie

ale Ulkę w pijaństwie po porodzie wspieracie! Przechery :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Przez Ul_cie pomyślałam "wypiere coś dziecku" i patrzcie co znalazłam:

CZŁOWIEK BIEDRONKA
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    czerwinka: argument na nie

ale Ulkę w pijaństwie po porodzie wspieracie! Przechery :wink:

:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ojtam ojtam ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Mami ja mam śpiochy i kaftanik też czerwone w białe kropki:smile:
    dziewczyny co radzicie, jak już będziemy wracać z maleństwem do domu to wystarczy kocyk, żeby go okryć czy lepiej zabrać takiego pajaca/kombinezonka polarowego?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Wiecie co powrot malego z obozu bezcenny buzia mu sie nie zamyka :-):-) A wzruszylam sie jak jasna cholera po niego pojechala tesciowa z mezem ja w tym czasie z tesciem do lekarza, spotkalismy sie u tesciow w domku maly rzucil sie namnie i zaczol brzuszek calowac:cry:lzy same mi ciekly...bezcenne. ..On przed wyjazdame codziennie mowil do brzuszka i go calowal ale teraz to poprostu przeszedl samego siebie!
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    jak już będziemy wracać z maleństwem do domu

Ostatnio przerabiałyśmy temat odzieżowy i zdania były mocno podzielone, nie licząc juz wybitnych moim zdaniem pomysłów niektórych położnych. Ja, zakładając, że będzie ciepło przykryje co najwyżej pieluszką (Pampersem :rolling:) Tetrową albo flanelową.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    ja mam naszykowana taka bluze polarkowa i wzaleznosci od pogody dlugie lub krotkie ogrodniczki i wedlug przesadu mojej babci buty zeby ze szpitala na bosaka nie wychodzic :-)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: mowil do brzuszka i go calowal

Moja córa to samo, ciekawe jak u nas po powrocie sytuacja się będzie miała?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    a bluze tylko dlatego ze samochod z klima mamy :-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    magic1984: ale Ulkę w pijaństwie po porodzie wspieracie! Przechery

:boogie:
    czerwinka: maly rzucil sie namnie i zaczol brzuszek calowac

No i się popłakałam również! :heartbounce:

Ma_mi - biedrona niezła :wink:

Mąż weźmie rozek do szpitala na wrazie czego, ale nie planuje Małej opatulac w 28 warstw :wink:
    No.... chyba, ze nas pogoda w połowie sierpnia zaskoczy!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ma mi ile Twoja coreczka ma?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    my mamy blisko, to wyłączę na tą chwilę chyba

Treść doklejona: 31.07.12 08:51
    czerwinka: Ma mi ile Twoja coreczka ma

9
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    My dosc daleko. Wiec jesli bedzie upal steaszny to tylko wchodzi w rachube klima.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: nie planuje Małej opatulac w 28 warstw

:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Czerwinka mogę sobie tylko wyobrazić jakie to musiało być wzruszające. Ja jak tylko to czytam to mam gulę w gardle i sama bym się :cry:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 31.07.12 08:54</span>
    Więc tak jak myślałam przygotuje tylko cieniutki kocyk, w razie zimna można jeszcze w samochodzie klimę pokręcić na maksa:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Tez macie duza roznice wieku :-)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: Tez macie duza roznice wieku :-)

Liczę na bonusy z tego powodu :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Ul_cia- ja też czekam na ogromna paczkę, przewijak, wanienka, pampersy, dla siebie gatki i podkłady i wiele innych drobiazgów i też się doczekac już nie moge :) wogóle te dzieciowe zakupy sprawiają mi wiele radości. Łóżeczko kupiłam w zeszłym tygodniu i dobrze, że wcześniej bo niestety ale nie pachnie ładnie - sam lakier, farba czy co to tam jest i własnie sie wietrzy.
    Ja wczoraj robiłam inwentaryzację czego jeszcze mi brakuje i tak głośno myslałam przy mamie a ona mówi jeszcze smoka kupimy, jakieś płyniki do mycia i chyba już wszystko. Wstałam rano i mnie olśniło że dziecko nie ma ani poduszki ani kołdry nie mówiąc o wózku :) Ot matka ze mnie :)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    zmykam ogarnąć dom:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    magic1984: zmykam ogarnąć dom

magic nie no co Ty, nic nie rób, nie burz mi miru :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    olaboga, wchodze a tu 300 postów do nadrobienia:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Hej! Lista coś przystopowała...

Ja chyba już prawie wszystko mam, jeszcze mnie wizyta w aptece czeka i to byłoby na tyle w temacie wyprawki. Pieluszki muszę poprać i też zastanawiałam się, w ilu stopniach :). A najbardziej wczoraj rozczulił mnie smoczek :bigsmile:

Magic - z tym ubrankiem na wyjście ze szpitala też mam problem, bo nie wiadomo, kiedy panna zechce się pojawić na świecie, może być upał a może być już całkiem chłodno. Chyba postawię na jakiś komplecik kaftanik+śpioszki, do tego spakuję czapusię, skarpetki i bluzę polarkową (w razie chłodu), kocyk i tyle :). Mam dwa jesienne kombinezoniki dla noworodka, ale to chyba jeszcze za ciepło będzie.

Zakupiłam wczoraj herbatkę z pokrzywy. Ile tego mogę pić, żeby nie zaszkodziło? 2 dziennie będzie ok?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    cześć, przywitam się i też zmykam robić dziecku śniadanie, bo prosiła 15 minut temu, a ja wyrodna matka powiedziałam, że tak wczesnie się nie je, bo mi się z łóżka wstawać nie chciało. W ogóle miałam dziś paskudną noc, śniły mi się koszmary, trupy, choroby zakaźne itd...Nie wyspałam się i dzis od rana humor do dupy.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalia122: nie mówiąc o wózku :)

No to dobre! :wink:
    Magic1984 - nie przesadzaj z tym ogarnianiem! Bo siem stresujem jak to czytam! :cool:

Treść doklejona: 31.07.12 09:10
    Peppermill: cześć, przywitam się i też zmykam robić dziecku śniadanie, bo prosiła 15 minut temu, a ja wyrodna matka powiedziałam, że tak wczesnie się nie je, bo mi się z łóżka wstawać nie chciało

:smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Natalia122: nie mówiąc o wózku :)

No to dobre!

No, a ja mam, ja mam, to jednak może nie jestem taka ostatnia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    To ja przed wyjazdem na urlop mialam wszystko :-) Ale ja jestem nienormalna wiec to sie nie liczy ;)
    --
     permalink
    ma_mi- ja mam jeszcze chwilę więcej niż Ty :) za to mam tron do auta, taki prawdziwy masywny fotelik nie nosidełko :) i z tego jestem bardzo zadowolona bo te nosidełka w aucie do mnie nie przemawiają :)
    Dziewczyny a jakie pampersy kupujecie na początek?
    Ja kupiłam pampers new born mam nadzieję że będą ok :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madzinka83: Zakupiłam wczoraj herbatkę z pokrzywy. Ile tego mogę pić, żeby nie zaszkodziło? 2 dziennie będzie ok?

Ja piję 1,5 litra dziennie, czasem wiecej, czasem mniej - ale ja wyznacznikiem nie jestem, bo jestem generalnie niepokorna co do zaleceń wszelakich :devil:
    Wczoraj Mooniia załączyła fajne opracownaie o pokrzywie i tam było napisane żeby nie przesadzać - cokolwiek by to nie oznaczało :-)

Natalia, w jakiej dawce bierzesz Aspargin?
    --
  1.  permalink
    Dzień dobry Wszystkim:smile: fajne macie dyskusje z rana, osobiście myślę, że i 15 na rodzenie nie jest zły. Wtedy jest zazwyczaj ładna pogoda, więc maluszek co roku będzie miał słoneczne urodziny:wink: mój synuś szaleje mocno w brzuszku, godziny 1-3 w nocy to apogeum jego aktywności, więc jestem średnio wyspana ostatnio...dziś wizyta u gin, to zobaczymy czy wszystko ok:wink:

Mam pytanie do dziewczyn, które robiły zakupy koszul/ szlafrokow do szpitala przez allegro, macie może jakiegoś fajnego sprzedawcę? Bo widziałam tu swego czasu bardzo ładne piżamki na forum:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: Zakupiłam wczoraj herbatkę z pokrzywy. Ile tego mogę pić, żeby nie zaszkodziło? 2 dziennie będzie ok?

Pisałam już o tym kilka stron wcześniej- ja piję 1 kubek dziennie (ale taki duuuży, 300-350 ml). Z tego co się orientuję dziewczyny piją zdecydowanie więcej. Myślę, że 2 dziennie będzie ok :wink:
     permalink
    Aspargin biorę po tym jak założyli mi pessar wcześniej nie brałam do tego nospa.
    Aspargin 3x2 tabletki , nospa też 3x2 tabletki.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja mam pampery, hagisy i happy ;) z doswiadczenia wiem ze trzeba wyprobowac i dopasowac do malucha :-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: Mam pytanie do dziewczyn, które robiły zakupy koszul/ szlafrokow do szpitala przez allegro, macie może jakiegoś fajnego sprzedawcę? Bo widziałam tu swego czasu bardzo ładne piżamki na forum
    --

Ja ostatnio kupiłam do porodu taką
    http://allegro.pl/koszula-do-karmienia-ciazowa-alles-sweet-02-r-40-l-i2493210501.html

EDIT:

i 2 takie
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i2509255020.html
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Ja piję 1,5 litra dziennie, czasem wiecej

Bo Ulka się zalewa pokrzywą, a po porodzie przechodzi na szampana bezalk :rolling:

Treść doklejona: 31.07.12 09:23
    Natalia122: ja mam jeszcze chwilę więcej niż Ty

wiem, wiem, poprawiam sobie po prostu klimaty cudzym kosztem. Wybacz.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.