Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeJul 31st 2012
     permalink
    Ja tetrę strzepuję i wieszam, suszarka niepotrzebna, bo schnie błyskawicznie :) I po kilku praniach przestają pylić więc luz. Ja sobie tak spodnie załatwiłam, bo mnie dziec zasikał i wrzuciłam do dziecięcych rzeczy.
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeJul 31st 2012 zmieniony
     permalink
    kuleczka_69: ze względu na rozmiary brzuszka

Kuleczka poza rozmiarem brzuszka nie ma żadnych innych wskazań do cc? U mnie też wyszło w 32tyg- brzuszek o 5 tyg. większy, a główka o 4 tyg. od pozostałych wymiarów i dziś (36 tydz) mam wizytę o 17.00 u gina (innego niż zawsze, na innym sprzęcie) zapytam o te wymiary i ciekawe czy u niego wyjdzie podobnie.
  1.  permalink
    judka25: Kuleczka poza rozmiarem brzuszka nie ma żadnych innych wskazań do cc?

Jest jeszcze jedno cholerstwo, które wyszło mi po wymazie z szyjki.....gronkowiec złocisty ;/ chociaż lekarz mówił, że CC przy tym nie jest wskazane.....ale oni nie chcą ryzykować połamaniem dziecku barków wiec stosują przy tym CC...
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A tak z ciekawości pytam, czy od początku była taka różnica między brzuszkiem a główką? I jaka to jest różnica? Bo nie wiem czy mam się czym stresować czy nie. Chce rodzic SN ale jeśli ryzykiem miałoby być połamanie barków to się zestresowałam teraz ........ a z drugiej strony nie wiem na ile usg jest wiarygodne :confused:
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Więcej niż 4 cm w obwodzie. A ja już tak mam ;/ Przy USG w 32 tyg różnica u mnie wynosiła 1 cm. Dziecko jest duże już.
    edit. to tylko chodzi o obwód brzusia jeśli jest większy niż obwód główki.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    venika i venus87 - witam was serdecznie, brakuje tu mamusiek z poczatkow ciazy wiec super ze tu zawitalyscie, wiem co czujecie bo ja do konca 10tyg zylam w strachu czy sie dzidzia rozwija, patrzac ile kobiet porania sama drzalam i dopiero jak 2 usg z kolei pokazalo ze dzidzia slicznie rosnie i pieknie bije serce to juz odetchnelam i najgorsze za nami, wiec glowa do gory, szybko wam zleci ten 1 trymestr, ja co dopiero pamietam jak bylam w 5tyg i tu zawitalam a juz koncze 11tydz i zaraz 1 trymestr za mna. zycze wam spokojnej i szczesliwej ciazy

Treść doklejona: 31.07.12 13:04
    nie pamietam ktora pytala o lekarzy i polozne w szpitalu na Ujastku w krakowie - z tego co mi wiadomo zadna z moich kolezanek nie placila tam za lekarza ani polozna , za lekarza raczej nie da sie zaplacic a co do poloznej to poszukaj na necie opini o poloznych i moze znajdziesz jakas dobra, ale wiem ze wiekszosc z poloznych jakie tam pracuja sa w porzadku i kazda z moich kolezanek byla zadowolona i rodzila bez oplacania
    -- [/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    kuleczka_69: Jest jeszcze jedno cholerstwo, które wyszło mi po wymazie z szyjki.....gronkowiec złocisty ;/ chociaż lekarz mówił, że CC przy tym nie jest wskazane.....ale oni nie chcą ryzykować połamaniem dziecku barków wiec stosują przy tym CC...

Jedno wtym jest najlepsze jesteście zdiagnozowane teraz tylko czekac na rozwój sytuacji i dobrych decyzji lekarza
    --
  2.  permalink
    edzia503: Jedno wtym jest najlepsze jesteście zdiagnozowane teraz tylko czekac na rozwój sytuacji i dobrych decyzji lekarza

Dokładnie, tak się cieszyłam, że tego GBS'a nie mam a tu masz Ci los.....co innego wyszło i to nie wiem skąd;/ i tym bardziej w tamtym miejscu :|
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    a ja znów ponawiam pytanie czy z dnia na dzień dzieci w brzuszku rosną tzn. czy my to czujemy bo ja co dzień czuje co raz pełniejszy brzuszek , taki wiekszy i pełny ale od środka , to chyba tak ma być -ile można zopomnieć przez 4lata ....:shamed:
    co to są te pieluszki tetrowe podwójnie tkane ??
    --
  3.  permalink
    Uciekam na to KTG, bo znowu nie dojade :P Edzia mi się wydaje, że są po prostu grubsze niż te normalne, dlatego nazwa podwójnie tkane :P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    kuleczka_69: kuleczka_69

aaaa dzięki :]]]] kciuki za KTG
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja się nie stresuję dziewczyny, w sumie prawie wszystko mam, a w razie czego mąż będzie latał :devil:. A znając życie jeszcze we wrześniu urodzę :devil:.
    Właśnie sączę miksturę pokrzywową, nawet mi smakuje :wink:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  4.  permalink
    Mi pokrzywa bardziej smakuje niż herbatka imbirowa na nudności:wink:

Treść doklejona: 31.07.12 13:58
    Muszę się zaopatrzyć właśnie w pokrzywę bo coś mi przez ostatnie 1,5tyg przybyło za dużo, bo aż 2,1kg:shocked::shocked::shocked:

Treść doklejona: 31.07.12 13:58
    Nie tyłam na początku ciąży, bo nawet chudłam przez wymioty, a teraz normalnie szok:shocked:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Widzę że pokrzywa modna się zrobiła :) ja wam powiem dziewczyny że nie wierzyłam w jej "cudowne " działanie ale kłuje mnie pęcherz i piję 3 dzień dziś i czuję ulgę.
    Mama gdzieś wyczytała, że na zapalenie pęcherza to taki eliksir jak ja to nazywam pokrzywa + mięta+ rumianek 3 razy dziennie. Dziś siedzę praktycznie w toalecie bo co wyjdę to od nowa siusiu więc coś w tym musi być. Dobrze, że to działa bo wizytę mam dopiero jutro, a ból taki że chodzić nie mogłam.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny w I trymestrze - musicie wyluzować, wszystko będzie dobrze :smile:. Ja jestem przykładem, że po wczesnym poronieniu można cieszyć się prawidłową ciążą - 2 miesiące później. Bardzo dobrze rozumiem wasze obawy, bo dla mnie każdy dzień z dzidzią w brzuszku był bezcenny, jeden krok do przodu. Trzymajcie się.

misia-ludek: Nie tyłam na początku ciąży, bo nawet chudłam przez wymioty, a teraz normalnie szok

Ja też nie tyłam, a jak zaczęłam, to skończyć nie mogę :cool:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    My juz po ktg...akcja skurczowa jakaś się rozpoczyna, ale bardzo nieśmiało, więc podjełyśmy z lekarką decyzję, że po 18:00 podłączą mnie pod oksy i powinno szybko już pójść. Tak więc prawdopodobnie zwalniam dzisiaj swoje honorowe 1 miejsce ;-)
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Blue trzymamy kciuki!
    Będzie Lipcowy Synuś <3
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    *BlueCactus* Trzymam kciuki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    31 lipca....jego imieniny :-) szczególny dzień :-)
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Zaciskam z całych sił, powodzenia i czekamy na Maleństwo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Damy znać jak będziemy po. Kciukajcie dziewczynki, bo zaczyna mi się nerw :-)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blue-trzymam kciuki :)

edzia-podwujnie taknych pieluszek niewidzialm ,ale zauwazylam przy malej ze jak kupowalam takie ze kratka byla ok 1cmx1cm ,to sie lepiej prasowaly niz te co krateczka jest na 0,5 cm :D
    Co do zielonego wozka ,niebierz ,ja mialam zielona gondolke i faktycznie cale robactwo kolomnie latalo ..
    Dlatego juz siedzisko spacerowe ,kupialm niebieskie :D
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Blue nie nerwuj się, wyobraź sobie, że już JEST! że tulisz, kiziasz, miziasz, karmisz.. to mocno mobilizuje i nie ma miejsca na strach
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No ja już po wizycie. A więc szyjka się już w połowie skróciła ale nie ma rozwarcia (palec nie wchodził), ale powiedział że według niego do terminu nie dotrwam. Dostałam skierowanie na morfologie i mocz no i kazał przyjść 9 sierpnia na kolejną wizyte..
    -- ;;;;
     permalink
    A mi się włączył syndrom wicia gniazda. Wszystko mnie denerwuje. W ciągu miesiąca chcemy postawić kominek zanim mała się urodzi tylko zaufanego człowieka który go zrobi mi brak. Zaczynam sie robić nerwowa.

Treść doklejona: 31.07.12 15:14
    Blue kciuki trzymam :)
    --
  5.  permalink
    Witam wszytskie Panie.

Mi dzis moja chinska polozna powiedziala ze przewiduje dla nas porod w terminie. tak wiec jak sie Blue dzis uwinie to nawet pobedziemy troche na podium :)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    a ja nadal czekam nie wiadomo na co hehe maz mowi ze musze wytrwac do jego powrotu ( jest w trasie w Hiszpani) boli mnie czasem jak na okres ale nadal z 4 razy dziennie tylko troche mocniej...i stresuje mnie maly ktory napiera czasem glowa na rozwarcie...czuje ze wody odejda nagle jak u mojej mamy. Dzis juz jedna zabrali na porodowke hehe...ciekawe ktora bedzie nastepna...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
     permalink
    hopelight- jakie masz duże rozwarcie?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Pomarańczka25: edzia-podwujnie taknych pieluszek niewidzialm ,ale zauwazylam przy malej ze jak kupowalam takie ze kratka byla ok 1cmx1cm ,to sie lepiej prasowaly niz te co krateczka jest na 0,5 cm :D
    Co do zielonego wozka ,niebierz ,ja mialam zielona gondolke i faktycznie cale robactwo kolomnie latalo ..
    Dlatego juz siedzisko spacerowe ,kupialm niebieskie :D

no właśnie ja takich nie wiedziałam tylko widziałam na all takie oferty z takim opisem .
    Czili pani w sklepie doradzała z czystej uprzejmości a nie wciśnięcia czego innego , no to fajnie dzięki :wink:

BlueCactus: Damy znać jak będziemy po.
    Kciukajcie dziewczynki, bo zaczyna mi się nerw :-)

Napewno sters jest ale my mocno ściskamy kciuki , to już dziś i do tego imieninki super :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Nono akcja sie rozkreca :-):-):-) super :-)
    Ja dzis jestem do niczego zapuchnieta i zmeczona przeokrutnie poszlam z mlodym na spacer wrocilam i znow ide spac..to juz drugi raz w ciagu dnia :/
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    natalia , szyjki juz nie mam wcale rozwarcie palec = 2cm. Moze nie byloby jeszcze tak zle gdybym nie byla pierworodka i maly tak by nie napieral i cos tam jeszcze ale nie pamietam bo mowil tak szybko....
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie i te "stare" też:bigsmile: już myślałam, że któraś urodziła, bo ponad 150 postów do nadrobienia, a wczoraj wieczór byłam na bieżąco :)
    Uświadomiłam sobie dzisiaj, że w piątek zaczynam 3 trymestr:shocked: dopiero co test robiłam, a przed chwilą leżeliśmy z lubym na łóżku i cieszyliśmy się jak dwa głupki, bo nam synek zafundował maraton kopniaków:bigsmile:

Blue trzymam kciuki!!
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Heja
    wróciłam od lekarza, no i tak: szyjka trzyma, tak że się nie zapowiada nic wcześniej :smile: Natomiast KTG mnie zasmuciło, ten mój mały człowiek ma cały czas nierówne tętno i generalnie wysokie - w granicach 160-170 :confused: Niby nic nie powiedzieli, że bardzo źle, wypuścili ze szpitala, więc chyba nie powinnam sie martwić, ale wiecie jak to jest - jak tak patrzycie na ten wykres jak tak skacze i to serduszko jakoś tak strasznie szybko bije :sad:
    Następne ktg w piątek, mam się obserwować i gdyby cokolwiek mnie zaniepokoiło to mam lecieć do szpitala.

A z pieluszkami - to musze sobie w takim razie kupić taką suszarke do rozwieszania, bo ja mechaniczną mam i z niej właśnie takie harmonijki wyszły :cool:
    Blue - kciuki jak jasna cholera, żeby szybko, bez bólu i wogóle cudownie poszło :devil:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny ja dziś byłam na pierwszych badaniach, chyba z litr krwi oddałam, 12 podpunktów miałam na skierowaniu, a od kilku dni odczuwam kłucia z jednej strony i ból pleców a może to krzyż nie wiem sama, ale lekarka mówiła, że mam brać no-spe na rozluźnienie mięśni.
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    venus te kłucia z jednej strony to prawdopodobnie intensywnie rozwijające się ciałko zółte, które pozostało po pęcherzyku... ja zawsze miałam takie bule i teraz też mam i to właśnie z prawej strony z tej gdzie była owulacja.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Oj Ulcia niefajnie...wysokie to tetno...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    czerwinka: Oj Ulcia niefajnie...wysokie to tetno...

no właśnie :sad:
    miejsca sobie nie moge znaleźć :confused: smutno mi, mąż dzisiaj wróci później, wieć nawet się nie przytulę dla ukojenia
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Ojoj trochę mnie nie było i ile postów! Ja nadal w dwupaku...;) Skurcze wczoraj mnie dopadły od 12 w nocy do 6 rano no ale jak zawsze się uciszyło ;( W piątek wizyta a w sobotę termin więc nie wiem kiedy,w razie czego, pójdę na wywołanie... Już mi wszystko jedno... Nawet się już nie zamęczam bo nic na mnie nie działa, ani okna,ani podłogi,ani seks,ani wiesiołek NIC!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Przytulam Ciebie ja! Bedzie dovrze tylko sie obserwoj! Ruchy malej i swoj organizm...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Atamala - mała i tak wyjdzie jak zadecyduje sama :devil: Dzieci nami rządzą juz od chwili poczęcia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Moje miały koło 160 jak leżałam na patologii i nikt nic nie mówił.. Jak się urodziły to też takie trzymały, więc to nie jest chyba jakoś bardzo dużo. Lekarze mi mówili, że powyżej 180 wymaga przyjrzenia się dziecku. A jak się stresowały, to do 210im skakało.
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: nawet się nie przytulę dla ukojenia

:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziękuje Dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A! zapomniałam powiedzieć, ze w 2 tygodnie przybyło mi 2 kg :cool: to chyba opuchlizna (tak sobie myślę) bo jeść to ja za dużo nie jadłam ...... ale za to dzisiaj na smutki nawpierniczałam sie jak dzika :wink: - zawsze tak miałam, że jak mi źle to jadłam... a dooopka rosła .....:devil:
    --
  6.  permalink
    Ulcia skoro lekarz nic nie mowil tzn., ze jest dobrze. Glowa do gory :) U mnie KTG wyszlo w porzadku,skurcze marne, ale bolesne dziady;/ chociaz balam sie, ze bedzie tak jak ostatnio, cos sie lekarzowi nie spodoba i mnie wezma na oddzial, ale jestem w domku :D wozek przyszedl, taka bylam podjarana i jakos zapal mi odszedl zeby go rozpakowac i zlozyc :P
    Blue kciuki jak stad do Himalajow :d POWODZENIA! :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kuleczka, a jaki w końcu wózek kupiłaś?

Treść doklejona: 31.07.12 17:53
    Jeju, Ty już 39 tydzień zaczęłaś! WOW!
    --
  7.  permalink
    Ano zaczelam, strasznie szybko leci :) dla mnie az za szybko :P a wozek to Baby Merc Q7x.
    --
  8.  permalink
    Hej Dziewczyny :wink:
    Ul_cia nie smuć się! z Małą na pewno wszystko ok, skoro nic poza wyższym tętnem się nie dzieje

:wink: fajne te piżamki, co mi linki podesłałaś - szczególnie ten bajer z wyjmowaniem piersi do karmienia:smile:

Ja dziś po wizycie u gin, obciążenie glukozą wyszło 123 po 2h, więc cukrzycy nie ma. Ale Lekarkę zmartwiło to, że synek bardzo nisko główką siedział, powiedziała dosłownie podczas badania, że czuję główkę przy pochwie...wiem, że jeszcze ma czas żeby się obracać, ale trochę mnie to zmartwiło:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: a wozek to Baby Merc Q7x

Fajny :-)
    Jak nasz wózek przyszedł, mąż złożył, a ja poczułam sie jak mała dziewczynka - tylko lalki nie miałam :wink:
    A ja (pod wpływem Penny) zaczytuje się właśnie o wiaderku do kąpania niemowląt. Coraz bardziej mi sie podoba, ale na razie sie boję :)
    Musze czymś głowę zająć, chociaz Doti mnie troche uspokoiła, ze jej gwiazdeczki miały podobne tętno.
    --
     permalink
    Ulcia nie martw sie jak byłam na patologii to moja mała miała w granicach 160-170 i nie mówili nic. Pielęgniarka powiedziała tylko że dzieje się tak dlatego, że dzieci bardzo nie lubią KTG. To musi być prawda bo jak tylko mnie podłączali to z bólu nie wytrzymywałam tak mnie kopała.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.