Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeAug 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Cześć dziewczyny.
    Ul_cia - portugalski pies wodny też by się może sprawdził. Jest podobno hipoalergiczny.

Treść doklejona: 02.08.12 07:57
    A ja ambitnie zabrałam się do ostatniej przeprawy jaka mi została. A mianowicie szafy i komoda. Mam przypuszczenia, że po tej akcji 02.08 zostanie oficjalnie obwołany dniem Caritasu. Może uda mi się zerwać z chomikowaniem wreszcie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 2nd 2012
     permalink
    ma_mi: Ul_cia - portugalski pies wodny też by się może sprawdził

Muszę poczytać :-)
    ma_mi: Może uda mi się zerwać z chomikowaniem wreszcie

Trzymam kciuki! Ja też z tym walczę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Ulcia ew Grzywacz Chinski ale ten łysy :))
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Ja też z tym walczę

Na super szał nie liczę, mam w DNA jakiś postsocjalistyczny chromosom :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mooniia: Ulcia ew Grzywacz Chinski ale ten łysy :))

:devil: To odpada :wink:
    Trzeba przecież sie do czegoś przytulić - mam na mysli jakieś kudły :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Nieeeeeee no dramat :cry: Jak znajdę tu dzwony z bistoru to się wcale nie zdziwię. Załamka dziewczyny.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Jak znajdę tu dzwony z bistoru to się wcale nie zdziwię. Załamka dziewczyny.

:rolling:
    lepiej zostaw dla dziecka na bal przebierańców :tooth:
    Dobra, spadam, ide sobie jakąś twarz namalować - w końcu z kobietą idę sie spotkać, trzeba jakos wygladać :tooth: - i jadę.
    Trzymam kciuki dzisiaj za wszystkie nasze mamuśki bez wzgledu na etapy :shades:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Ul_cia ale to sa bardzo sympatyczne pieski :) naprawde niesamowicie zmienne, wesołem swietni kompani dla dzieci. Moja kolezanka ma hodowle (ma ich chyba 17 - ale juz sie pogubiłam ;) ) i moje dziewczyny je uwielbiaja wrecz. Pies skory do zabawy, sympatyczny :)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    A no u nas jakoś leci - od wczoraj jestem sama z dziećmi bo Iwonka przez sierpień nie chodzi do żłobka, no a od września do przedszkola. Łatwo mi nie jest, bo Mateuszek wiadomo - wymaga dużo uwagi no i przede wszystkim dużo czasu wisi na cycusiu, no a Iwonka bardzo chce się ze mną bawić i też domaga się poświęcania jej czasu. No, ale nie mam wyjścia - muszę sobie poradzić. W sobotę wyjeżdzamy wszyscy do mojej babci na wieś, wracamy prawdopodobnie 12 sierpnia, no chyba, że zostane z moimi rodzicami na kolejny tydzień, a mąż sam wróci do KRK, bo urlop ma tylko na tydzień.

Poza tym mieliśmy się w poniedziałek szczepić, ale przełożylismy bo Mateuszek ma mały katarek i pokaszluje. Ale poza tym jest wszystko ok :bigsmile: Waży już 5380g i ma 59cm !!!! W 4 tygodnie urósł 4cm i przytył 880g.
    Byliśmy też na USG bioderek i też wszystko jest w najlepszym porządku.

A wczoraj pierwszy raz się zamotaliśmy w chustę - Mateusz przespał w niej 45minut :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kasiu fajnie ze jedziecie odpoczac bedziesz miec pomoc :-)
    Ma_mi ja zrobilam taka czystke w czerwcu wiesz mi zdziwilam sie co z szafy powyciagalam :-):-) a najlesze w tym bylo to ze nawet jak przez mysl przszlo mi,,a zostawie to czy tamto,, to nie moglam przymierzyc i samo ladowalo w worku :-)
    Dziewczyny jak by nie bylo u mnie jeszcze tylko 10 dni i Franus bedzie zemna :-):-):-):-)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: Dziewczyny jak by nie bylo u mnie jeszcze tylko 10 dni i Franus bedzie zemna :-):-):-):-)

:thumbup: tak trzymaj.

Treść doklejona: 02.08.12 08:36
    czerwinka: ,,a zostawie to czy tamto,, to nie moglam przymierzyc i samo ladowalo w worku

i to jest jakaś strategia :shades:

Treść doklejona: 02.08.12 08:38
    albo spalę całą zawartość, bez podglądania, żeby sentymentów nie obudzić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    ooo i to tez metoda :-):-):-)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    No, nie powiem ale parę cennych szafodkryć już mam na koncie :boogie:
    --
  1.  permalink
    WItam się z rana
    ja już po wizycie w przychodni byłam zanieść mocz i oczywiście nie obyło się bez awantury. Dziadki się przekrzykiwały kto jaką ma grupę inwalidzką bo nie mogli ustalić kto za kim jest w kolejce. O przepuszczeniu mnie czy ustapieniu miejsca mowy nawet nie było.Choć było też dużo młodych osób. W końcu facet w średnim wieku wstał i mówi Pani usiądze. Nagle pojawiła się kierowniczka przychodni, mówi do mnie pani na krzywą ? a ja mówie nie tylko mocz - to po co Pani tu siedzi, bez kolejki trzeba było. Popatrzyłam tylko na tych ludzi i mówie nie dało się a ona mówi byście się Państwo wstydzili. Nie chciałam się wpychać ale czasem na prawdę ci starzy ludzie się tak śpieszą że nie wiem sama dokąd. Szkoda nerwów.... Dzień zapowiada się upalnie.... niestety...
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Jak to dokąd, przed TV na seriale:tooth:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No a ja witam się w skończonym 37 tygodniu i rozpoczętym 38 :) Czyli ciąża donoszona:) :bigsmile::crazy:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się z rańca.. :cool:

Gratuluję rozpakowanej mamusi :clap::clap: i jednocześnie witam nowe...:tooth:

Ja też dziewczynki nabiał ostatnio wcinam, a dzisiaj rano serek capri z dżemem wiśniowym mojej roboty i do tego szklanka mleka... pychotkaaaa :tooth:

Treść doklejona: 02.08.12 10:13
    czerwinka oj wymęczą Cię te skurcze... ale już kochana ostatnie dni, już w każdej chwili może ruszyć :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

U nas juz upal 28 st a gdzie ejszcze do poludnia:shocked:
    Wczoraj wieczorem mialam takie dwa silne skurcze ze az siadlam....I na tym sie oczywiscie zakonczylo:tongue:

Juz zaczelam pranie robic,jutro galabkow narobie na dwa dni i szarlotke dla mezuska bo w sobote w nocy bedzie juz w domku:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Cobraczku nono :-) moge sie wprosic na szarlotke?
    Wymecza ale jak juz napisalam jeszcze tylko 10 dni :-) i przytule mojego lobuza :-)
    atamala pewnie juz po :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Cobraczek: szarlotke dla mezuska bo w sobote w nocy bedzie

ooo ja też bym zjadła, ale piekarnik po burzy się spalił :cry: i czekam na naprawę
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja też się witam i zmykam na zakupy. Dostałam zwrot za ogrzewanie - pierwszy raz i cieszę się, jak wariat, bo prawie cały czynsz mi pokryje :bigsmile:. A jutro mąż ma wolne i jedziemy gdzieś na wycieczkę, tylko jeszcze nie mam pomysłu gdzie...
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Cobraczek: jutro galabkow narobie na dwa dni i szarlotke dla mezuska bo w sobote w nocy bedzie juz w domku:bigsmile::bigsmile:

aż miło się czyta takie rzeczy... :)
    Ul_cia - ja to ostatnio borówkę amerykańską wcinam prawie codziennie :) Pochłaniam całe pudełeczko w mig :) Pychotka :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    cześć!!
    uprałam pierwszą turę ubranek i pościel!! Rozwieszałam to wieczorem i w całym pokoju pachniało dziecinnym płynem i proszkiem. Tego samego używałam jak Natala sie urodziła i aż się wzruszyłam, jak sobie ją przypomniałam taką malutką...

Kolejny ranek mam ból w dole brzucha. Nie wiem, czy to skurcze, czy nie. Tzn. boli jak skurcze, ale nie widzę żadnej regularności, raz boli krótko i często, potem długo długo nic i zaczyna.:sad: Idę dzis do położnej, poskarżę się.
    --
  3.  permalink
    Ja właśnie idę zaraz zrywać borówkę bo mamy kilka krzaczków, ciekawe tylko czy wytrzymam w tym upale:shocked:
    --
  4.  permalink
    WItam sie w upalny dzionek :)

Ja znowu nocka nie przespana;/ zas mnie jakies napady dusznosci i goraca dopadly;/ poza tym siku co 2h;/ rano mama mnie uklula, bo musze zrobic ostatnia hemoglobine glikowana i dalam siuski do badania, ciekawe czy po tym antybiotyku mi przeszly te bakterie, no i jak z cialami ketonowymi, chociaz te to na bank beda, jak zawsze :P ja moze dzisiaj meza zmobilizuje i pojedziemy na zakupy do marketu :P dzis chyba lozeczko przyjdzie do mnie, wiec koniec z robota :P no moze nie koniec, jeszcze jeden karton ciuszkow zostal do prasowania :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    misia-ludek: Ja właśnie idę zaraz zrywać borówkę bo mamy kilka krzaczków, ciekawe tylko czy wytrzymam w tym upale:shocked:

takiej to dobrze... prosto z krzaczka smakują pewnie jeszcze bardziej :) W ogóle to w sklepie małe pudełeczko kosztuje 7zł :/ Masakra jakaś...
    --
  5.  permalink
    katka_81: aż miło się czyta takie rzeczy... :)

Wlsnei przed chwila sie dowiedzialam,ze meza babcia zmarla w nocy.Nie wiem jak mam mu to biednemu powiedziec:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Cobraczek: Wlsnei przed chwila sie dowiedzialam,ze meza babcia zmarla w nocy.Nie wiem jak mam mu to biednemu powiedziec:sad:
    --

nie mów Mu jak jest w trasie... może jak wróci do domku, to wówczas... Jejku, przykro mi bardzo :/
    --
  6.  permalink
    Witam się i ja :)
    Mogę się pochwalić, że wczoraj mąż nas zmobilizował i pojechaliśmy obejrzeć jeden szpital :)

Któraś z Was pisała o przewijaku i wąskiej komodzie. My znaleźliśmy na to sposób. Ja nie chciałam przewijaka na łóżeczko, bo obok niego nie miałam miejsca na komodę, żeby mieć pod ręką wszystkie niezbędne rzeczy. Komoda stała po drugiej stronie pokoju. Więc mąż zmierzył komodę, wyrysowała sobie potrzebne długości deseczek, w Leroy Merlin zamówiliśmy deseczki z pasującą kolorystycznie okleiną, do tego kilka wkrętów i dziurek i zrobił taką nakładkę która poszerza komodę. Analogicznie jak jest w większości komód dla dzieci przeznaczonych do przewijania. Potem jak już Malutka będzie zbyt duża na przewijanie na komodzie zdejmiemy tą nakładkę i komoda będzie nie ruszona :) Proponuję wybrać się do sklepu z takimi komodami i przyjrzeć się jak to jest zrobione. Nie jest to trudne ani kosztowne. Koszt nie przekroczył 50 zł. A mam teraz mega dużo miejsca, bo nakładkę zrobiliśmy na całej długości komody.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja właśnie idę zaraz zrywać borówkę bo mamy kilka krzaczków, ciekawe tylko czy wytrzymam w tym upale:shocked:

A ja właśnie nazbierałam miskę malin i zrobię malinówkę na pępkowe :bigsmile:
    A teraz idę na śliwki, będzie kompocik do obiadu jak znalazł:surprised:
    --
  7.  permalink
    katka_81: nie mów Mu jak jest w trasie... może jak wróci do domku, to wówczas... Jejku, przykro mi bardzo :/

Nie,nie moge mu tego zrobic.Jak bedzie wracal do domu, bedzie jechal przez Wroclaw jutro a jutro jest pogrzeb,niech sie z nia pozegna.Tesciowa zjechac nawte na pogrzeb matki nie moze bo dopiero prace dostala we Wloszech i nikt jej nie pusci:cry::cry:Zbyszek nie odbiera bo pewnie na zaladunku albo rozladunku jest i nie slyszy telefonu...:sad:

Uciekam bo dzisiaj tylko smutow wam tu naniose:sad::sad:
    --
  8.  permalink
    Cobraczku przyko mi :(

Godzine temu wstalam i zas mi sie spac chce;/ to jest masakra jakas ;/
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Dziewczyny, musze się Was poradzić, bo już mnie kur...a bierze :angry:
    Mam połączony balkon z sąsiadami a sąsiedniej klatki. Znamy się od wielu lat - Mają około 50 lat, więc wiadomo, Oni do mnie mówią po imieniu, ja do Nich na "Pan", "Pani". Problem polega na tym, że wychodzą palić papierosy na balkon i cały dyn leci mi do stołowego a ja jestem zmuszona to wdychać :/ U mnie nikt nie pali, więc nie mogę znieść tego smrodu :/ Już mnie szlag trafia. Poza tym pranko Małej wywieszam na balkon i niekoniecznie mam ochotę potem czuć smród papierosów z Jej ubranek. Czy ja mam prawo zwrócić im jakoś uwagę czy generalnie mogę sobie pogadać?

Treść doklejona: 02.08.12 11:14
    Cobraczek: Uciekam bo dzisiaj tylko smutow wam tu naniose:sad::sad:

trzymaj się Cobraczku :***
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Cobraczku bardzo mi przykro...:(
    Katka zwroc uwage masz do tego prawo...
    --
  9.  permalink
    katka_81: Czy ja mam prawo zwrócić im jakoś uwagę czy generalnie mogę sobie pogadać?

Mysle, ze masz. Przeciez pewnie doskonale widza, ze jestes ciezarna, no i ciuszki dzidzi wiszace tez powinny dac im do myslenia.
    Ja to bym zje..ala jak nie wiem co :P Ale to tylko ja tak bym pewnie postapila, bo ja niedobra jestem :P
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cobraczek :hugging:
    A ja ogłaszam, że przeszłam do półfinału z moją szafą :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    CObraczku trzymaj się kochana
    --
  10.  permalink
    łozeczko wlasnie wyladowalo w czesciach w kuchni :D bedzie dzis maz mial robote przy skladaniu hihi. Zrobie fotki po zlozeniu i Wam pokaze :D
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czerwinka trochę pośmiałam się z Twojej żelaznej macicy:bigsmile::bigsmile: Ja wiem, że Cię to nie bawi, ale przepraszam :shamed: Rzeczywiście twarda sztuka z niej:bigsmile::bigsmile:

Madziauk a jak się czujesz?? wszystko ok? Te upały mnie wykończą, niby jestem w 8 tygodniu ciąży ale mam Astmę i już się męczę..:cry: co to będzie później??

Natalia122 sytuacja bardzo zabawna z punktu mojego widzenia, sama pracuje w usługach i wiem jacy tak naprawdę potrafią być starsi ludzie:angry::angry:....a mówią, że to młodzież nie wychowana!!!!

Ciekawe co u Megii??

Buziaki Dla Was:heart:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.08.12 12:02</span>
    Kuleczka czekamy na zdjęcia:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.08.12 12:04</span>
    COBRACZKU przykro mi :cry::cry: współczuje:sad:
    --
  11.  permalink
    Wstawilam juz posciel do prania, zastanawiam sie jak moskitiere wyprac bo to jest z deka duze i ten material sliski... Venus ja te upaly tez masakrycznie znosze, glownie ze wzgledu na moj duzy brzuchol, ciezko mi cholernie sie poruszac.
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Dziewczyny czy wiecie czy krztusiec może zaszkodzić na dzidziusia w brzuszku? Dzisiaj dowiedziałam się ze moje dziewczyny mają, podobno ja wcale nie musiałam się zarazić gdyż najczęściej dzieci chorują ale poszłam na badania i wyniki dopiero w poniedziałek.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    venika: czy krztusiec może zaszkodzić na dzidziusia w brzuszku

ale co taki prawdziwy ??? a szczepiłas je?

cobraczku... wspołczucia
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    To nie macica jest zelazna tylko ta malpa szyjka! Macica probuje mini juniora wykurzyc a ta malpa zakleszczona na amen jest :/
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Moja Małgosia i Asia były szczepione i zachorowały (że zachorowały wyszło w badaniach na przeciwciała IGM). Podobnież można bardzo łatwo się zarazić, ale nie koniecznie musi być potrzebne leczenie, jest duża szansa że organizm sam zwalczy. JA miałam kaszel, ale nie aż taki jak to opisują w necie, po prostu zwykły kaszel przez 1,5 tygodnia i może czasami troszkę mnie złapie ale może ze dwa razy w ogóle mnie jakiś mocniejszy napad złapał a tak poza tym to spokój. mój lekarz mówi ze spokojnie, to nie różyczka czy toksoplazmoza że wpływa na dziecko. I żeby coś ta choroba zrobiła musiałaby się bardzo rozwinąć, ale ja już sama nie wiem, boję się jak nie wiem co...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    venika spokojnie, nie martw sie na zapas bo to i tak nic nie da. ciezarna na codzien styk sie z róznymi chorobami i nie da rady schizowac na wszystkie. Jak lekarz mówi, zeby sie nie martwic to sie nie martw
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    pocieszającym jest to, że w czerwcu miałam tak jak by pierwsze objawy krztuśca (jak podają w necie - jak gdyby mocne zapalenie zatok i ucha) i dostała klacid (wtedy jeszcze nie byłam w ciąży) i mam nadzieję że się wyleczyłam zanim się dobrze rozwinął. A moje dziewczynki prawdopodobnie mają to świństwo od około 2 miesięcy, bo tak długo trwa rozwinięcie się do takiego etapu jak teraz. Więc jest szansa, tylko nie wiem kiedy najbardziej się zaraża
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    znalezione w necie: dla mam z poznania i okolic, moze ktoras skorzysta?
    --
  12.  permalink
    kuleczka_69 - ja moskitiery po prostu nie prałam ;) W końcu dzidzia nie ma z nią styczności.
    --
  13.  permalink
    Ja wolalam wyprac, wstawilam na program dla jedwabiu, 30 minut i po praniu, bez zadnych zagniecen :D jest taka dluga, ze nie wiem jak ja ja bede montowala hihi
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Desperacja pije herbate z lisci malin :-)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.