Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    CiastoMiłości - moja mała w 30 tyg ważyła 1400gram ale ona ponoć jakaś bardzo drobna jest - nie wiem tylko po kim :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 3rd 2012
     permalink
    Ula ja mojemu zrobilam taki numer dwa tyg temu :-) Jak odwiezlismy mlodego na oboz :-)wstalismy o 4 wrocilam po 6 i usnelam... a moj panika :-)
    Ja sie waga nie przejmuje:-) najpierw ostro schudlam teraz mam 69 kg na wadza i mam to gdzies :-)
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Witajcie :)

Jestem już tak wysoko na liście, że aż wstyd, że do Was tak rzadko zaglądam :shamed:
    W kwestii porodu - szyjki nie mam już w ogóle, jest mięciutka i podatna, rozwarcie na 2 palce - i to tak lekko wchodzące.
    Mała jest już bardzo nisko, ale !UWAGA! przybiera jeszcze na wadze :shocked:, co ogromnie zdziwiło mojego gina - przedwczoraj miała prawie 2900 :cheer:

Przepływy na razie są ok, badana jestem praktycznie co 2,3 dni. Natomiast na KTG jest już gorzej, mała słabiutko się rusza, amplituda serduszka jest słaba i płaska - znaczy się nie ma tych skoków przy ruchach (bo ruchów mało).
    Ogólnie liczę ruchy 3 razy dziennie, przez godzinę i ledwo-ledwo zmuszam ją szturchańcami do 6 ruchów. Jeśli tylko nie uda mi się naliczyć tych 6 ruchów to od razu mam jechać na IP. Wczoraj wieczorem już było blisko, ale się trochę poprzeciskała łaskawie, dziś rano podobnie.

Pamiętacie, jak jakiś czas temu panikowałam, że rodzę, bo miałam bóle jak na @, bóle krzyżowe, czop mi odchodził?
    No, to teraz nic a nic nie czuję. Czop z krwią odchodzi od jakichś 3 dni w ilościach ogromnych, ale nic poza tym. Żadnych bólów, skurczów, nic a nic.

Jeśli akcja nie rozkręci się do przyszłej środy - w czwartek idę do szpitala. Bardzo chciałabym tego uniknąć, chcę zacząć rodzić w domu, zatem: myję okna, odkurzam, dopadłam męża po 8 miesiącach wstrzemięźliwości (z czego jest bardzo zadowolony :tooth:), dużo chodzę i chodzę i chodzę... Kręcę biodrami na piłce i czekam...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ciasto pamietaj ze to szacunkowe pomiary plus minus 200 gram :-) U nas jest szacunkowa 2800 :-) a moze byc. 2400 albo 3200:-) Glowa do gory i prosze sie nie przejmowac :-)
    --
  2.  permalink
    CiastoMiłości: 1900g. czy to dużo.., czy bardzo dużo...?

Moja Niunia powyzej 90 centyla rosnie :P w 32 tyg miala 2650, wiec nie masz sie co obawiac, ze Twoj dzieciaczek jest duzy.

Witam sie i ja, po kolejnej nieprzespanej i przesikanej nocy :P w nocy deszcz i burza, nad ranem to samo a teraz tylko deszcz pada. CO nie zmienia faktu, ze jest duszno ;/ wczoraj troszke meza w obroty wzielam, ale nic sie nie dzieje :P
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja z kolei sama nie wiem, komu wierzyć odnośnie rozmiarów mojej małej. Na usg sprzed 2.5 tyg powiedzieli, że rośnie zgodnie z ok. 40 centylem, czyli ma przeciętny rozmiar. Natomiast wczoraj miałam "obmacywany" brzuch przez dwie położne ( w przychodni, a potem w szpitalu) i obydwie stwierdziły, ze dziecko jest malutkie. Z Natalą nie miałam tych usg sprawdzających wzrost i tylko na podstawie macania wiedziałam, że jest mała - i jak sie okazało- była.
    --
  3.  permalink
    W 36 tyg w szpitalu rbili mi USG i wyszlo, ze Mala ma 3792 gramy. Tez podchodze do tego sceptycznie, bo wiem, ze na USG sa jakies widelki odnosnie wazenia dzidzi. No coz, w poniedzialek sie dowiem ile teraz wazy Malenstwo, no chyba, ze nocna akcja z mezem cos przyspieszy i nie doczekam, ale jak narazie cisza, zero skurczy, nic :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Przyjechał, nakrzyczał, ukochał i pojechał :tongue:
    Moje dziecie też nie jest jakieś duże - wręcz malutkie jak patrze na tę siatkę - w 31 tyg +5 d miała ok 1750 g. Teraz jak patrze to sie az przestraszyłam, że taka malutka - wczesniej wogóle na to nie patrzyłam, bo lekarz zawsze mówił jest OK, wszystkie parametry na każdym USG były DOKŁADNIE zgodne z terminem OM.
    Czerwinka, ja przytyłam malutko w ciąży, ale i tak waże 9 kg wiecej niż Ty - więc cieszyć to ja sie nie mam za bardzo z czego :confused:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Jestem i ja poszłam spać o 4.30 opłacało się nie spać tylko czuwać kiedy m. wróci,który jak św. mikołaj zaskoczył mnie kanapkami z maca m.....zgrzeszyłam i z Martynką już 2 zjadłyśmy :shamed: tylko czemu przegryzałam winogronami :shamed::shocked:

U Nas ładna pogoda - choć nie upalna ja i tak wstałam mokra :confused:
    Ul_cia: mąż jedzie z pracy do mnie żeby mnie ratować bo pewnie coś mi sie stało :swingin:
    Chyba mnie kocha :tooth::wink:

No jeszcze jak to powie od czasu do czasu to już na bank nie ma innej opcji, chyba że jeszcze nie może się doczekać kurierowych przesyłek ?
    :wink:

Pajacynka: Dzień dobry :smile: Synek urządził sobie wczoraj z brzucha salę gimnastyczną, chyba jeszcze sporo miejsca ma :wink:
    A ja mam noc do tyłu z powodu tej mojej anginy i bólu gardła masakrycznego - teraz piję siemię lniane i chyba pójdę odespać, bo starsze dziecko w przedszkolu

A można nam coś wogóle na ból gardła ??? moja po powrocie z pl, chyba zaraziła sie anginą , 3 dni gorączki po 39 ponad i ból gardła ale witaminki,lody, nurofen,i chlorchinaldin i przeszło zupełnie po 5-ciu dniach ,Tobie coćprzepisali??? Wracaj szybko do zdrowia co by zdążyć do porodu :thumbup:

Mała Mi śliczny ten wózek i dziewczyny mają racje nic w nim nadzwyczajnego !!! i miło że udało Wam sie sprawdzić i zmontować w sklepie .A powiedz to jest beż ??? czy kwa z mlekiem ?wybieraliście z ulotki kolor czy na żywo, bo ja nasz widziałam na żywo kolor ale boje się bo w necie (choć to nie odzwierciedla dobrze rzeczywistości ) jest o dużo ciemniejszy i teraz boje się że tylko ten pokazowy w sklepie jest taki ładny a nasz będzie ciemniejszy ?

Dii: Ja jeszcze nie kupiłam ale stoję przed wyborem :wink:
    Mimo wszystko poczekam z miesiąc, a chciałabym już zacząć kupować te wszystkie cuda... jednak to chyba za wcześnie...

I ja mam to samo choć poszłam wczoraj do holenderskiego typowego dziecięcego sklepu sprawdzić swoją wytrzymałość, i udało się bo totalnie znów nie wiedziałabym od czego zacząć choć pierwsze zakupy mamy za sobą same ubranka ale od czegoś trza było
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Przyjechał, nakrzyczał, ukochał i pojechał

:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    edzia503: I ja mam to samo choć poszłam wczoraj do holenderskiego typowego dziecięcego sklepu sprawdzić swoją wytrzymałość, i udało się bo totalnie znów nie wiedziałabym od czego zacząć choć pierwsze zakupy mamy za sobą same ubranka ale od czegoś trza było

ja to dopiero mam to co dostałam od znajomych - ubranka dostanę za 2 tyg. jeszcze :wink:
    a tak to pierdółki mam same i jedną buteleczkę nową, którą dostałam na urodziny pilatesu dla ciężarnych :surprised:
    myślę, że zacznę kupować wszystko we wrześniu. Pojadę do jednego sklepu, który już sobie upatrzyłam i kupię wszystko hurtem :smile:

Aaaa przepraszam \mam już łóżeczko od męża siostry ale jeszcze go nie zabrałam. Nawet nie wiem jak wygląda. Materacyk na pewno muszę do niego dokupić bo tego sprzed 10 lat od niej to się troszkę obawiam. Tym bardziej, że wszystko leży w piwnicy...
    Jaki w ogóle materacyk sie kupuje? Od czego jest uzależniony? Nie chodzi mi oczywiście o cenę tylko wykonanie. Ma to znaczenie?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    U Nas 3 -dni przed porodem Mała była badana jej waga nie miała przekroczyć 3500 , a okazało się 4580 i 62 cm no i główka 37

A ja mam b. ważne pytania dużo pisałyśmy na temat odpowiedniej pozycji do spania i tak staram się kłaść i budzić na lewym boku , ale wtedy sie zaczyna Henio tak daje czadu że miedzy nogami go czuje , a znów jak na prawym to Zosia przypomina o sobie i też w dosadny sposób , a znów na plecach mnie się ciężko oddycha a maluchy tylko się przeciągają i tak układam się półgodziny a one sobie smacznie śpią . TO normalne że im źle w tej pozycji na lewym boku?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii: Jaki w ogóle materacyk sie kupuje? Od czego jest uzależniony? Nie chodzi mi oczywiście o cenę tylko wykonanie. Ma to znaczenie?

od ceny też, ja kupiłam kokosowo gryczany, taki miałam też przy pierwszej córci i byłam zadowolona, ale też są dużo lepsze materace lateksowe ale one są 3 x droższe, wszystko zależy od kasy :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Normalne,macica i lozysko sa wtedy bardziej ukrwione, widocznie tej pozycji dzieciaczki nie lubia:P tak mi polozna powiedziala ostatnio:P ja to tylko na lewym albo na prawym boku moge spac, na wznak jak sie poloze to musze isc od razu siusiu bo mi malutka tak na pecherz napiera :P

Treść doklejona: 03.08.12 12:08
    sysiajaw: ja kupiłam kokosowo gryczany

tez mam kokos gryka, ktora strona powinno sie klasc go? czy to nie ma znaczenia?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dii: ja to dopiero mam to co dostałam od znajomych - ubranka dostanę za 2 tyg. jeszcze :wink:
    a tak to pierdółki mam same i jedną buteleczkę nową, którą dostałam na urodziny pilatesu dla ciężarnych :surprised:
    myślę, że zacznę kupować wszystko we wrześniu. Pojadę do jednego sklepu, który już sobie upatrzyłam i kupię wszystko hurtem :smile:

Aaaa przepraszam \mam już łóżeczko od męża siostry ale jeszcze go nie zabrałam. Nawet nie wiem jak wygląda. Materacyk na pewno muszę do niego dokupić bo tego sprzed 10 lat od niej to się troszkę obawiam. Tym bardziej, że wszystko leży w piwnicy...
    Jaki w ogóle materacyk sie kupuje? Od czego jest uzależniony? Nie chodzi mi oczywiście o cenę tylko wykonanie. Ma to znaczenie?

no to fajnie to od czegoś zaczęliście przygotowania a jeszcze jak tak od kogoś i bez wydawanie to już w ogóle miło, ja ubranka prawie pełny zestaw mam dla Zosi po Martynce , tylko te najmniejsze muszę dokupić . Też myślałam żeby wszystko w jednym sklepie ale chyba puki siły mi starczy będę jeździć i szukać promocji choćby jeśli chodzi o ubranka bo kto wie czy znajdę na to czas po porodzie , a reszta alegro, sklepy w pobliżu 3 różne ,apteka w pl i drogeria w nl .
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    edzia503: ten wózek

edziu - kolor wg katalogu nazywa sie silver i faktycznie jest taki srebrzysty. Na ekspozycji nie mieliśmy okazji zobaczyć go akurat w tym kolorku, ale na szczęscie były próbniki (bo już prawie wzięliśmy antracyt na srebrnej ramie). Różnie to z tymi kolorami bywa, są ponoć bardziej lub mniej "fotogeniczne" i nieraz w naturze może być widoczna spora różnica. Ten mój na zdjęciach wygląda tak a w rzeczywistości jest dużo jaśniejszy.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: tez mam kokos gryka, ktora strona powinno sie klasc go? czy to nie ma znaczenia?

ma znaczenie, dla noworodka kładziemy kokosem do góry a gryką do dołu :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    kuleczka_69: Normalne,macica i lozysko sa wtedy bardziej ukrwione, widocznie tej pozycji dzieciaczki nie lubia:P tak mi polozna powiedziala ostatnio:P ja to tylko na lewym albo na prawym boku moge spac, na wznak jak sie poloze to musze isc od razu siusiu bo mi malutka tak na pecherz napiera :P

No właśnie wiem że im tak lepiej a tu taki bunt ,i muszę leżeć na plecach i brzuszek lekko oprzeć na poduszce pod spodem i tak udawać że to jednak lewy lub prawy bok :shamed: łobuzy mi rosną, chociaż po tym co widziałam na połówkowym to nic mnie nie zdziwi jak się nawzajem okładali !!!:devil:
    --
  5.  permalink
    sysiajaw: ma znaczenie, dla noworodka kładziemy kokosem do góry a gryką do dołu

Dzięki, ja to kompletnie zielona jestem, łóżeczko jest jak na razie niezłożone, czekamy na odpowiedz w sprawie tych uszkodzeń.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ma_mi: edziu - kolor wg katalogu nazywa sie silver i faktycznie jest taki srebrzysty. Na ekspozycji nie mieliśmy okazji zobaczyć go akurat w tym kolorku, ale na szczęscie były próbniki (bo już prawie wzięliśmy antracyt na srebrnej ramie). Różnie to z tymi kolorami bywa, są ponoć bardziej lub mniej "fotogeniczne" i nieraz w naturze może być widoczna spora różnica. Ten mój na zdjęciach wygląda tak a w rzeczywistości jest dużo jaśniejszy.

Czadowy jest ten wózeczek i rzeczywiście ciemniejszy na stronce niż w rzeczywistości dlatego moje pytanie o beż sorki :shamed: jest naprawdę odjazdowy!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :bigsmile:
    A ja wczoraj byłam u koleżanki, która ma córke 4, 5 roku - pisałam Wam wczoraj, że marudna była i wogóle fuj - okazało się, ze w nocy dostała gorączki - takiej powyżej 39 stopni :shocked: a już jak wyjeżdżałam to sie skarżyła, że ją główka boli.... No i mnie od wczoraj bolało gardło, a dzisiaj mnie taaaak głowa boli, ze hej! No i sie trochę przestraszyłam, że mała mi coś "sprzedała' - wolałabym na sam poród sie nie rozłożyć :confused: Wzięłam Apap i tatntum verde na gardło.
    mam nadzieję, gardło to tylko od klimy, a głowa od upału/ciśnienia..... albo od niespania w nocy.
    Edzia, ja tez śpie tylko na boku - najlepiej lewym, bo wtedy mi się najlepiej oddycha - chociaż szczerze mówiąc to juz mam dosyc spania na lewym boku (a całe życie tak spałam), no ale faktycznie tylko wtedy moge oddychać przez nos - mój Maluch albo się rpzyzwyczaił, albo lubi lewy bok :wink:
    Kuleczka - jak łóżeczko, złożone? :devil:
    EDIT:
    Pisałyśmy w tym samym momencie o złożeniu łózeczka - doczytałam ;-)
    --
  6.  permalink
    Dziekuje Wam.., juz jestem spokojniejsza... Mam waskie biodra.., przestraszylam sie ze go nie przecisnę
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: Dzięki, ja to kompletnie zielona jestem, łóżeczko jest jak na razie niezłożone, czekamy na odpowiedz w sprawie tych uszkodzeń.

nie ma za co :cool:, powinni ci spokojnie wymienić, jeśli zamawiałaś przez internet możesz im je odesłać w ciągu 10dni bez podania przyczyny, takie jest prawo :bigsmile: więc powinni zareagować na twoją korzyść
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: mam nadzieję, gardło to tylko od klimy, a głowa od upału/ciśnienia..... albo od niespania w nocy

Albo od nieprzyzwoicie dobrego wyglądu :fierce:
    --
  7.  permalink
    ul-cia mialas w pakiecie Medicover jeszcze jakies usg 4d po 30 tc..?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    edzia503: dlatego moje pytanie o beż sorki

to jest też wina dupiatego zdjęcia, bo mam kabel tylko do telefonu niestety :confused: więc nie masz za co przepraszać :wink:
    --
  8.  permalink
    sysiajaw: powinni ci spokojnie wymienić, jeśli zamawiałaś przez internet możesz im je odesłać w ciągu 10dni bez podania przyczyny, takie jest prawo więc powinni zareagować na twoją korzyść

tak, przez allegro zamawiałam :) ciekawa jestem, czy facet w ogóle odpisze coś, czy zleje sprawę.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Albo od nieprzyzwoicie dobrego wyglądu

:rolling::crazy:

CiastoMiłości: ul-cia mialas w pakiecie Medicover jeszcze jakies usg 4d po 30 tc..?

Nie, własnie pytałam moją ginke, czy wogóle jeszcze jakieś usg będę miała to powiedziala, że zrobimy w ostatnim tygodniu - ale raczej normalne nie 4d - ale ewentualnie zawsze moge dopłacić (ok 90 zł) i wtedy pan usg'owicz przełącza na 4 d i nagrywa płytke.
    ostatnie miałam właśnie w 31+5 d.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: pan usg'owicz

Ula aj lowju :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69:
    tak, przez allegro zamawiałam :) ciekawa jestem, czy facet w ogóle odpisze coś, czy zleje sprawę.

nawet jak nie odpisze, to tym bardziej masz prawo do zwrotu :bigsmile: a próbowałaś się dodzwonić?, bo u Ciebie to lepiej żeby to łóżeczko już stało bo się wywietrzyć musi, niestety wszystkie nowe meble mają swój zapach, nawet łóżeczka

Treść doklejona: 03.08.12 12:31
    a i jeszcze jedno jest coś takiego na allegro jak rozwiązywanie sporów, można tym postraszyć, u mnie jak widzę takie opory, lub brak kontaktu i zlewka to zawsze to działa :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Witam się piątkowo - u mnie pochmurno, deszczowo i nie powiem, bym narzekała na pogodę. Dla mnie taka pogoda teraz, to bajka :)
    Peppermill ja byłam w tamtym tygodniu na KTG bo tak jak pisałam na forum niejednokrotnie, moje skurcze brakstona-hicksa są nie dość, że intensywne (bolą), to jeszcze lubią w ciągu dnia pojawiać się co 6 minut przez parę godzin. Moja gin kazała mi na nie uważać, więc kiedy miałam taki dzień, gdzie wyprostować się nie szło, bo ciągle macica-kamień, pojechałam na KTG. I Standatrowo jak się kładłam na kozetkę, przy zmianie pozycji z siedzącej na leżącą, macica się postawiła i zapisał się skurcz równy 60. Przez 30 kolejnych minut zapis nie dochodził nawet do 20, więc zygzaczek na dole i niby wszystko dobrze :/ Po raz kolejny usłyszałam, że mam nadreaktywną macicę i muszę to znieść. Ja aż się z niemocy popłakałam u tego doktorka, bo te skurcze mnie bolą i męczą (najgorsze jest to, ze wtedy nie mogę wziąć tchu i mam wrażenie, ze zaraz zrobię siusiu i kupkę mimowolnie :/ ) ale nic na to nie poradzimy... "Pocieszył" mnie tylko, że z biegiem tygodni będą mocniejsze, częstsze i bardziej upierdliwe :) Ot jak się ma zapis KTG do skurczy. Ja je czuję a maszyna nie zapisuje, wiele dziewczyn ich nie czuje, a maszyna pokazuje skurcze :)
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    edzia503: A można nam coś wogóle na ból gardła ??? moja po powrocie z pl, chyba zaraziła sie anginą , 3 dni gorączki po 39 ponad i ból gardła ale witaminki,lody, nurofen,i chlorchinaldin i przeszło zupełnie po 5-ciu dniach ,Tobie coćprzepisali??? Wracaj szybko do zdrowia co by zdążyć do porodu

Dostałam antybiotyk, mogę używać Hascosept (albo Tantum Verde) i tabletki do ssania Isla, a tak to płukanie gardła, ale po wieczornej soli rozbolało jeszcze bardziej.
    Jem czosnek, piję to siemię i czekam...

Ale ja słyszałam, że nurofenu (ibuprofenu) to w ciąży nie wolno?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Jadę na to moje KTG, mam nadzieje, że dzisiaj mój dzieć będzie sie zachowywał porządnie i serducho będzie spokojnie!
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Jadę na to moje KTG

Kciuki i pozdrów panią KTG'owicz :rolling:
    --
  9.  permalink
    Trzymamy kciuki :)
    --
  10.  permalink
    Mi juz to KTG zbrzydlo :P w poniedzialek jade przed wizyta, no chyba, ze moje Dziecie mi psikusa zrobi :P strasznie leniwa ostatnio sie zrobila. WYpnie kilka razy tylek, poczka sobie i to wsio :P
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Help!!! jest mega goraco mega!!!!w domu pomimo klimy 27 stopni :( ale chyba deszcz idzie. ...Ula czekamy na wiesci :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    czerwinka u mnie tak samo ale ciemne chmury idą pewnie będzie lać, z 2 tygodnie u mnie nie padało

Treść doklejona: 03.08.12 13:35
    Tak wklejam żeby się nie zgubiła, a nóż któreś dziecie postanowi wyjść :devil:

1. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    2. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    3. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    4. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    5. Mamrotka 13.08.2012

6. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    7. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    7. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    7. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    7. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    8. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    8. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    9. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    9. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    10. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    11. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    12. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    13. patyk 120 01.09.2012
    14. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    15. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    16. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    17. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    18. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    19. oranda 15.09.2012
    20. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    21. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    21. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    22. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    23. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    24. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    24. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    25. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    26. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    27. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    28. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    28. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    29. KasiaTasia 13.10.2012
    30. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    31. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    32. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    33. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    33. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    34. Linden 12.11.2012
    34. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    35. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    36. lofbejbe 21.11.2012
    37. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    38. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    39. ruda03 09.12.2012
    40. acia20 12.12.2012
    41. mooniia 21.12.2012
    42. artystka80 27.12.2012
    43. lapa 30.12.2012
    44. Pomarańczka25 2.01.2013
    45. misia-ludek 5.01.2013
    46. kasia151288 16.01.2013
    47. agavva 21.01.2013
    48. Igisowa 24.01.2013
    49. marakuya 1.02.2013
    49. GaggataB 1.02.2013
    50. justyna883 2.02.2013
    51. ikamek 06.02.2013
    52. beagraf 12.02.2013
    53. andziaiw 22.02.2013
    53. milka 1984 22.02.2013
    54. sushi 5.03.2013
    55. venus87 14.03.2013
    56. venika 05.04.2013
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hej hej - ja tylko na chwilkę....nie mam czasu czytać bo jutro jedziemy na wakacje i mam milion rzeczy do zrobienia, spakowania a mąż w pracy....nie dam rady przeczytać od wczoraj, ale chyba żadna nie urodziła bo nie mam żadnego postu z dużą ilością "Oooo"

Mam prośbę - zaglądnijcie na wątek chustowy i oceńcie moje poczynania, chcę zabrać chustę na wyjazd a nie chcę przez ponad tydzień popełniać cały czas tych samych błędów....z góry dziękuje

Pozdrawiam was wszystkie, tym na końcówce życzę szybkich, mało bolesnych i szczęśliwych porodów. Ciekawe ile z was urodzi. Buziaczki !!!!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny, jest godzina 13:30 a ja dopiero weszłam:bigsmile: Ja widzę, że koleżanki są nocnymi ptaszkami :shocked: ja o tej porze kładłam się spać bo zasnąć nie mogłam:cry: a jak zasnęłam to mąż rano mi powiedział, że chrapałam jak stara ciuchcia :devil::devil: a ja nic nie słyszałam. Teraz jak jestem w ciąży to przynajmniej głęboko śpię, bo wcześniej bardzo płytko spałam, najmniejszy szelest mnie budził i się denerwowałam:sad:. Bardzo ładny wózek, ja owszem mam mnóstwo czasu, ale już moja kochana mamusia wysyła mi linki z wózkami :cool:. Ja dziś wchodzę w 8 tc:shocked: a w środę idę na drugą wizytę i zobaczę malucha :crazy: stęskniłam się za nim, niby jest we mnie ale go nie czuję :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Milego urlopu Kasia :)

Ja w takim razie chcialabym z kims wymienic sie nr telefonu w razie "W", bo u nas w szpitalu nie ma niestety darmowego neta do zlapania...a nie chce Kasi w urlopowaniu sie przeszkadzac.

Treść doklejona: 03.08.12 13:40
    venus87: niby jest we mnie ale go nie czuję

Poczujesz :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ma_mi: to jest też wina dupiatego zdjęcia, bo mam kabel tylko do telefonu niestety :confused: więc nie masz za co przepraszać

No to też możliwe no i inne światło, ważne że koloroek się podoba na żywo!!! no i cały się podoba.
    Już nie moge doczekać sie miny mojego m. jak przywiozą nam nasz wielki 92 cm szeroki !!!bo moja mina bezcenna :shocked::shocked::shocked:

Pajacynka: Ale ja słyszałam, że nurofenu (ibuprofenu) to w ciąży nie wolno?

Tak wiem dlatego racze się w razie buli paracetamolem , ale to moja córcia się tak rozłożyła :wink:

Ul_cia: Jadę na to moje KTG, mam nadzieje, że dzisiaj mój dzieć będzie sie zachowywał porządnie i serducho będzie spokojnie!

No o czekamy na info że jesteś w domku tylko po torbę bo dziś się zaczyna , i dajesz znać sms co u Was :wink: kciuki za takie wieści :thumbup:\

czerwinka: Help!!! jest mega goraco mega!!!!w domu pomimo klimy 27 stopni :( ale chyba deszcz idzie. ...

całkiem możliwe jak duszno to może popada ja zauważyłam że jak u mnie jest deszcz to zaraz potem do pl przychodzi wiec mam nadzieje że te burzowe chmury już ida w waszym kierunku !!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka_69: Milego urlopu Kasia :)

Ja w takim razie chcialabym z kims wymienic sie nr telefonu w razie "W", bo u nas w szpitalu nie ma niestety darmowego neta do zlapania...a nie chce Kasi w urlopowaniu sie przeszkadzac.

kuleczko, ale to nie problem....ja net w komórce mieć tam powinnam a jak nie to mam numer to penny to jej przekaże info. No i bardzo bym chciała od ciebie otrzymać tak radosną wiadomość :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_: nie mam czasu czytać bo jutro jedziemy na wakacje

to udanych wakacji, trzymaj się ciepło, a w temacie chusty nie pomogę bo się nie znam na tym
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Edzia, nie wiem czy pamiętasz jak ja płakałam na tym samym etapie ciąży, że spać nie mogę, bo mnie na jednym bólu jedna okładała, a na drugim druga. Ratowałam się wtedy poduszkami, ale to i tak niewiele dawało. Teraz też mi spać nie dają, ale to już co innego :)
  11.  permalink
    Oki Kasia, jak cos to tez bede pisala :) droga kabelkowa jakos przekazecie tu wiadomosc :P no, chyba, ze nic nie ruszy do Twojego przyjazdu :P
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    wiatr sie zerwal i chlodniej sie zrobilo :-) Sluchajcie chyba zabiegi wkurzenia szyjki przynosza skutki :devil::devil:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A czy któraś wie co u megi???:neutral:
    --
  12.  permalink
    czerwinka: Sluchajcie chyba zabiegi wkurzenia szyjki przynosza skutki

Hihi no to chyba dobrze :) u mnie nic, wczorajsze molestowanie meza nie przynosi skutkow jak narazie lol
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czerwinka zabiegi wkurzenia szyjki??? co to oznacza?? co robisz aby twarda puściła?? :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.