Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagic1984
    • CommentTimeAug 4th 2012
     permalink
    Witajcie dziewczyny:bigsmile:
    jak czytam te wszystkie posty o facetach to szlag mnie trafia. U mnie nie jest lepiej, mój mąż zarabia pieniądze, a ja, że w tej chwili nie pracuje stałam się jego słuząca ( przynajmniej tak się czuje). Ugotuj, wypierz, wyprasuj, posprzątaj, załatw to i tamto i tak w kółko. Chociaż dzisiaj pojechał załatwiać ekipę budowlaną i po drodze zrobi zakupy:tongue:. Wczoraj złożył wózek ( bałagan przy tym był niemiłosierny, wszędzie walały się papiery, folie itp). Pózniej zaczął manewrować nim po całym domu i narobił tyle śladów z tych p... kół, że dzisiaj czeka ponowne mycie podłóg (które umyłam wczoraj przed jego powrotem, żeby mieć dzisiaj wolne). wwwwwwrrrrrrrrrr:devil: boje się, jak bedzie z jego pomocą jak się Mały urodzi:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    milka1984: nie wiem jak to jest ze wiekszosc doroslych facetow jest totalnie nieodpowiedzialnych i chcialoby sie cale zycie tylko bawic. ja na szczescie mam najlepszego mezczyzne na ziemi, ale on jest w ogole z innej bajki. ale na okolo znam wielu wlasnie takich facetow o jakich piszecie ktorzy absolutnie nie dorosli do bycia ojcami i mezami i sa skonczonymi egoistami. no nic zycze wam wytrwalosci.

A ja się z tobą zgadzam też w 100%!!! taki facet to nie wart jest zachodu. Ja też mam męża, jakiego ze świeczką szukać. Jest bardzo odpowiedzialny i do tego dużo mi pomaga. Czasem czuje się jak księżniczka u jego boku... Trzeba mieć po prostu chyba farta co do faceta...
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    mooniia: to mu powiedziałam ze wole takiego niz wyzyskiwacza pana i władce oraz chama w dodatku

No toś mu dowaliła :bigsmile:

To nie jest tak ( przynajmniej u mnie) że takie zachowanie faceta jest na porządku dziennym , tego bym nie tolerowała . Ale bywają takie okresy - bywały i mam nadzieję ze nie wrócą .
    Po nastu latach bycia razem następuje "zmęczenie materiału" , jest kwestia nie przeginać bo są granice tolerancji
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Witam sie i ja w rozpoczetym 27tyg i 3 trymestrze :crazy:

Mam pytanie odnosnie cwiczen miesni kegla. Chcialabym powoli zaczac, jak czesto trzeba je wykonywac? I jak zaciskac miesnie krocza nie zaciskajac ud? Skad mam wiedziec, ze wykonuje cwiczenie dobrze? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    madziauk: I jak zaciskac miesnie krocza nie zaciskajac ud? Skad mam wiedziec, ze wykonuje cwiczenie dobrze?
    --

Dobre pytanie , ja też już próbowałam :wink: . Chyba chodzi o to ze nie spinasz pośladków , taki luzik zewnętrzny :bigsmile:
    Ale może dziewczyny coś podpowiedzą
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Asia_ - wlasnie ciezko mi samej ocenic, czy wykonuje to cwiczenie prawidlowo. Jakby naciskam tam miesnie - cos ala jakbym powstrzymywala mocz (sorki za obrazowosc, ale nie wiem jak to ujac). Widzialam filmik na necie i babce brzuch sie rusza - moge tak, wtedy uda nie drgna. Albo inaczej - i wtedy uda sie jakby zaciskaja..co chyba jest nieprawilowe?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    podobno najlepiej nauczyc sie sikajac czyli sikasz przestajesz, sikasz przestajesz :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Moonia - o , dzieki :) czyli to tak jakbym powstrzymywala mocz :) sprobuje przy kolejnej wyprawie do wc ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    heh ja w zasadzie nie mam co narzekac na M, jedno jest pewne ,kompletnie nie wie co to znaczy male dziecko w domu i to widac nawet moja mama puka mu sie czasem w czolo bo on mysli ze on ciezko pracuje a ja bede w domku sie relaksowac z malym....mam nadzieje ze niedlugo pozna z czym to sie je i sie zmieni...nie oczekuje od niego wiele naprawde...wystarczy zdrowe zainteresowanie dzieckiem...:) a jesli chodzi o inne rzeczy to nie zamienilabym mojego meza za nic :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeAug 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się sobotnio :)
    Pomarańczka Przemek nie ma 40 lat, tylko 30 :) Ja 31 :)
    Mi niestety wyszły wczorajsze stresy - do 3 w nocy miałam skurcze i ból brzucha jak na miesiączkę - czasem co 5 min, co 10, czyli nieregularne ale bardzo się balam :/ Zasnęłam... Dziś leżę plackiem i odpoczywam.
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy :*
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    katka_81: do 3 w nocy miałam skurcze i ból brzucha jak na miesiączkę

katka to nerwy , ja tak miałam w środę bo miałam pon i wt nerwowy - skurcze co 40 min . Odpuść wszystko bo narazie brzuch jest ważny .

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.08.12 11:10</span>
    katka_81: Przemek nie ma 40 lat, tylko 30

Mojemu odwaliło jak miał 33 , dośc długo to trwalo bo na to pozwoliłam - oczywiście tolerancyjnie tłumaczyłam sobie że małżeństwo to nie więzienie więc skoro tak chce ... Narazie wyluzuj bo nie ma co ryzykować , a później mu nakopiesz do du..
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    asia_: Narazie wyluzuj bo nie ma co ryzykować , a później mu nakopiesz do du..

jak Mała będzie już na zewnątrz, to może sił więcej mieć będę... narazie nie chce podejmować decyzji, bo boje się, że urodzę przedwcześnie :/ Wracam na psychoterapię...
    --
  1.  permalink
    Witam sie i ja :)
    Przebrnelam przez watek mezowo partnerowy. Moj deklaruje sie, ze bedzie mi pmagal prze Malej, ale pewnie okaze sie w praniu, bo on jak go o cos prosze to sie zbiera jak sojka za morze. A wczoraj to mnie rozwalil doszczetnie, wywody mi zaczal robic, ze ja powiedzialam, ze po porodzie chce miec pare dni tylko dla naszej trojeczki, zadnych odwiedzin, zbulwersowal sie, ze jak ja to moglam powiedziec, bo jego rodzina to od razu sie zwala z wizytami, czy to nienormalne, ze chcialabym miec czas zeby ogarnac sytuacje i jakos sie przestawic na nowe obowiazki?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kuleczka_69: czy to nienormalne, ze chcialabym miec czas zeby ogarnac sytuacje i jakos sie przestawic na nowe obowiazki?
    --

jak najbardziej normalne... ja uważam, że każda mama powinna mieć z 2 tygodnie, by dojść do siebie i ogarnąć nową sytuację.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    kuleczka_69: bo jego rodzina to od razu sie zwala z wizytami

czasem się zastanawiam czy ci ludzie nie mają rozumu . Chyba logiczne jest że po porodzie matka musi "dojsć" do siebie a nie przyjmować gości .
    --
  2.  permalink
    Jeszcze wczoraj tescie mi dopieprzyli, ze im tylko zdjecie wnuczki wysle, ze nie bede z nia tam przyjezdzac itp. itd. a ten matol nie powiedzial nic, bo boi sie przeciwstawic rodzicom.

Treść doklejona: 04.08.12 11:21
    asia_: Chyba logiczne jest że po porodzie matka musi "dojsć" do siebie a nie przyjmować gości

Zgadzam sie, tymbardziej, ze najprawdopodobniej bede miala CC....ale oni tego nie rozumieja, niestety...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kuleczka_69: ze najprawdopodobniej bede miala CC

to tym bardziej...
    --
  3.  permalink
    I jak sobie wyobrazam, ze ja beda wszyscy w rekach mietosic to az mnie cos trafia, nie lubie takiego przekazywania Maluszka z rak do rak...no niestety, w koncu beda musieli zrozumiec, ze ja mam swoje zasady..ale oni od poczatku mieli do mnie jakies "ale".... w dniu slubu nawet uslyszalam, ze stracili synka....ale to juz inna sprawa.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Argumentem przeciwko odwiedzinom mogą być szczepienia. Powiedz, że dziecko jeszcze nie jest szczepione i lekarz zabrania odwiedzin. Zresztą dziecko musi najpierw obyć się z bakteriami mieszkającymi w waszym domu a dopiero potem można je wystawiać na obce, które goście przyniosą. Zresztą po cc jak będzie Cie mąż do kibla prowadzał, bo sama nie będziesz w stanie, to sam zobaczy że nie czas na gości..
  4.  permalink
    doti_p: Zresztą po cc jak będzie Cie mąż do kibla prowadzał, bo sama nie będziesz w stanie, to sam zobaczy że nie czas na gości..--

Doti, mam nadzieje, ze do niego to dotrze, bo do jego rodzicow to zadne argumenty nie docieraja.... ostatnio tesciowej grzecznie powiedzialam, zeby mi nie glaskala brzucha, bo mam skurcz i mnie boli, to tesciu z geba napadl na mnie i do tesciowej, "skoro masz nie dotykac to nie dotykaj"
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    doti_p: przyniosą. Zresztą po cc jak będzie Cie mąż do kibla prowadzał, bo sama nie będziesz w stanie, to sam zobaczy że nie czas na gości..

eee no tak zle nie jest :) ja na drugi dzien po cc jednym i drugim juz smigałam na tyle na ile to było mozliwe :), zreszta po drugim zaraz dostałam mała do systemu rooming in i nie było zmiłuj :) jak wychodziłam w czwartej dobie to juz było normalnie. Po pierwszym cc tez było ok choc wtedy bardziej emocje dawały rade bo na oiom latałam do Gosi

Treść doklejona: 04.08.12 11:41
    wiecie z tymi odwiedzinami to tez uwazam ze powinien byc czas ale tez wiem, ze dla dziadków to nie realne, mi sie zawsze zwalali na głowe natycmiast i choc plułam to miało to swoje i dobre strony bo odwaliłam wizytacje i juz potem był luz :)
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U mnie emocje nie wystarczyły, bo przy każdym wstawaniu mdlałam i nie było opcji, żebym sama poszła przez jakieś 4dni. A na oiom na wózku jeździłam, bo bym nie doszła. Ale ja bardzo dużo krwi straciłam. Zresztą dziewczyny u mnie na sali podobnie bardzo ciężko przeszły. Oczywiście Wam tego nie życzę, ale zdarza się i tak..

Treść doklejona: 04.08.12 11:46
    Co do dziadków to też się zgadzam, ale reszcie kazałam czekać aż zaproszę. Zresztą u nas było łatwiej, bo argument o skrajnym wcześniactwie wystarczył :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    U nas problem odwiedzin rozwiąże się sam, bo tu gdzie mieszkamy, jesteśmy sami i nie ma w pobliżu rodziny, a moi rodzice przyjadą do nas na 10 dni, ale dopiero po około 2-3 tygodniach od narodzin, więc zdążę się ogarnąć przez ten czas. Jest tylko brat męża, ale zaznaczyłam mężowi, ze pierwszy tydzień albo nawet dwa po porodzie nie chcę żeby przyjeżdżał.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja tez nie jestem za odwiedzinami zaraz po porodzie :) pierwszy tydzien z mezem ustalilismy, ze bedzie tylko dla naszej 3ki :) musimy sie poznac no i synus musi sie w domciu zaklimatyzowac :) Na szczescie sprawa jest dosc prosta, bo tez tu w Londynie rodziny nie mamy, wiec powimy tylko, zeby przylecieli pozniej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    katka_81: Witam się sobotnio :)
    Pomarańczka Przemek nie ma 40 lat, tylko 30 :) Ja 31 :)
    Mi niestety wyszły wczorajsze stresy - do 3 w nocy miałam skurcze i ból brzucha jak na miesiączkę - czasem co 5 min, co 10, czyli nieregularne ale bardzo się balam :/ Zasnęłam... Dziś leżę plackiem i odpoczywam.

Co za fiu# przepraszam ale inne slowa mi nieprzychodza przez gardlo ...
    Przeciez przez te stresy ,mogla sie wywoalc akcja porodowa ,on niezdaje sobie sprawy z tego jak zagraza w tej chwili dziecku ...
    Odpoczywaj :grouphug:

Niewiem gdzie ja doczytalam ze on ma 40 lat ,ale wydaje mi sie ze gdzies czytalam :D
    To jest w wieku mojego meza :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny - ogladacie polskich siatkarzy? wlasnie graja z UK, mam nadzieje, ze bez problemow ich pokonaja :)
    --
  5.  permalink
    Oo musze tacie powiedziec, zeby przelaczyl, pokukam przy okazji prasowania ciuszkow :P juz tak 3 dzien sie mobilizuje do tego prasowania, ale dzisiaj to juz ostatecznosc :P
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja oglądam. Tzn. tak okiem zarzucam, bo buszuję po necie ;p

I ogólnie to się trochę martwię, bo ostatnio mała zrobiła się jakaś leniwa i nie kopie tak często. Słabo ją ostatnio czuję. Nie wiem, może układa się tak, że te jej ruchy są stłumione?
    Wczoraj trochę popukałam w brzuch no i troszkę się poruszała i powypychała, ale zaraz znów cisza.

I jak siedzę, to pod piersiami czuję czasem coś jak wypychanie/twardnienie. Nie wiem w sumie, jak to opisać. Ale trwa kilka sekund i mija. Czy to dzidzia mi się tak wypycha?
    --
  6.  permalink
    Może ułożyła się nóżkami do kręgosłupa i jak tam kopie to nie czujesz a tu wypycha plecki dupkę i dlatego takie stłumione i leniwe.

Treść doklejona: 04.08.12 13:31
    Co do odwiedzin to też obmyślam strategię, przyjmę na pewno teściów, i rodzeństwo a reszta najwcześniej po tygodniu lub dwóch jak się uda. Poród przypada na styczeń, więc może być okres chorób i tego boję się najbardziej. Bo odwiedzający nie zastanawiają się czy są chorzy czy nie. Jak Maja miała tydzień to dwiedził mnie wujo, który miał gile do pasa, eh. Muszę dobrze obmyśleć tę strategię.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    wklejam :wink:

1. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    2. atamala 06.08.2012(dziewczynka)
    3. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    4. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    5. Mamrotka 13.08.2012

6. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    7. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    7. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    7. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    7. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    8. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    8. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    9. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    9. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    10. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    11. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    12. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    13. patyk 120 01.09.2012
    14. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    15. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    16. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    17. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    18. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    19. oranda 15.09.2012
    20. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    21. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    21. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    22. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    23. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    24. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    24. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    25. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    26. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    27. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    28. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    28. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    29. KasiaTasia 13.10.2012
    30. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    31. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    32. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    33. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    33. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    34. Linden 12.11.2012
    34. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    35. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    36. lofbejbe 21.11.2012
    37. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    38. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    39. ruda03 09.12.2012
    40. acia20 12.12.2012
    41. mooniia 21.12.2012
    42. artystka80 27.12.2012
    43. lapa 30.12.2012
    44. Pomarańczka25 2.01.2013
    45. misia-ludek 5.01.2013
    46. kasia151288 16.01.2013
    47. agavva 21.01.2013
    48. Igisowa 24.01.2013
    49. marakuya 1.02.2013
    49. GaggataB 1.02.2013
    50. justyna883 2.02.2013
    51. ikamek 06.02.2013
    52. beagraf 12.02.2013
    53. andziaiw 22.02.2013
    53. milka 1984 22.02.2013
    54. sushi 5.03.2013
    55. venus87 14.03.2013
    56. venika 05.04.2013
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Nawiązując jeszcze do tematu przyszłych tatusiów i ich wyskoków. Wydaje mi się, że większość z nich podczas pierwszej ciąży dostaje długo- albo krótkotrwałej głupawki/ zaćmienia umysłowego, czy jak to tam nazwać. Wiem, że trudno jest nam się nie przejmować, szczególnie, że hormony szaleją i potrzebujemy jak nigdy poczucia bezpieczeństwa, ale takie momenty trzeba po prostu przetrwać. Weźcie pod uwagę, że oni nie czują dziecka w brzuchu, nie mają syndromu wicia gniazda, nie czują instynktu dopóki dziecko sie nie urodzi. Jedyne, co widzą to to, że ich partnerka stopniowo zmienia się (nie tylko zewnętrznie) z wyluzowanej, niezależnej dziewczyny w matkę, dla której dziecko i wszystko, co się z nim wiąże jest chwilowo najważniejsze. Większość z nich nigdy nie zrozumie tego, co dzieje się w głowie kobiety w czasie ciąży. Oni widzą przewrażliwioną, wściekającą się bez powodu babę, która, nie wiedzieć czemu nagle woli połozyć się spać o 9 niż wyskoczyć ze znajomymi na imprezkę, dla której nagle priorytetem staje się odkażanie, prasowanie, czyszczenie rzeczy dla dziecka, którego przecież jeszcze (w mniemaniu faceta) nie ma!
    Przeraża ich fakt, że wszystko już się zmieniło, więc jak to będzie, kiedy dziecko się urodzi.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Witam...mnie również przeraża "akcja" odwiedzin.Dzieci moich bliskich koleżanek już się nie mogą doczekać, kiedy "ciocia urodzi"-więc już widzę, jak pakują łapska do maluszka parę dni po porodzie. Troszkę mi głupio powiedzieć im że nie chcę aby przez pierwsze tygodnie "po" mnie nawiedzały:wink:Mam jeszcze 4m-ce do porodu, więc coś wymyślę-właśnie,też to będzie okres zimowy -więc zarazki,choróbska itd.a dzieciaki chodzą już do szkoły i przedszkoli więc same wiecie...A mieszkamy w domu gdzie:za jedną ścianą mieszka teściowa,za drugą kuzyn z żoną,a na górze ciotka z mężem-więc odwiedziny nieuniknione:devil:-100m dalej rodzice(to akurat mi na rękę-bo mamuśka się przyda po porodzie:smile:). pozdrawiam:bigsmile:

Treść doklejona: 04.08.12 14:24
    ...jeżeli chodzi o mężów, to ja ze swoim już parę razy się rozwodziłam:wink:....nasz problem był taki, że dopiero po 12latach małżeństwa łaskawie zgodził się na dziecko...błagałam,płakałam,groziłam,wściekałam się i g...to dało...dopiero księciu w wieku 40lat dorósł do roli ojca-a czy się sprawdzi?to się okaże-też się tego boję i mnie to przeraża...jak na razie to bardzo się cieszy,ale co ja przeszłam przez te wszystkie lata to moje-i nie życzę nikomu-niejedna by mu już pewnie kopnęła w dupsko:tongue:...już nie narzekam,ważne że na razie jest wszystko ok:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Czyli 3 tygodniowe dziecko to za małe aby w foteliku zimą w samochodzie (samochód wszędzie w garażu) przejechało do rodziny około 22 osoby ?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Wiecie co mam pytanie do dziewczyn które odróżiaja skórcze od niewiem do czego to może być podobne ....?
    siedze na kanapie nogi na pufie i zaczyna się maluchy pojadły , i myśle sobie aktywne bo było dobre , po chwili jak bym musiała iść do toalety a tam albo to drugie albo okres, po czym ściska w gardle i jest jakby mi niedobrze , po czym Henio ten po lewej tak zaczyna walić jak by ktoś szczypał mnie po szyjce od środka , dziwnie mi duszno i niewyraźnie.To co na świeże powietrze melisa nospa i siedzieć ??? co to w ogóle jest ?czy tak jak wam opisałam przekazać w pn. lek. czy co??? :shamed:

Treść doklejona: 04.08.12 14:57
    ciśnienie okwdrapałam się na góre 10 min. leże i zmierzyłam 136/74 puls troszkę 112 i za każdym razem tak 105/110 nie schodzi niżej ale to raczej normalne chyba???
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia jezeli masz wizyte w poniedzialek ,raczej bym to zglosila .
    Poniewaz to chyba niejst normalne ,jakby nawet mocno kopaly .
    Melisa tu niepotrzebna jest ,bo ona jest na uspokojenie ,chyba ze sie bardzo tym denerwujesz to wypij szklaneczke .
    A w razie czego jakbys zle nadal sie czula zadzwon po karetke .
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Edzia, nie wiem co to może być, bo ja jeszcze żadnych skurczy nie czułam, więc nawet nie wiem czy te docelowe rozpoznam :wink: Moze dziewczyny coś doradzą...
    Czerwinka - co u Ciebie?
    Ma_mi, a u Ciebie?
    Rumba?
    Choroba, gdzie moje współtowarzyszki - osiemnastki? :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ruda03: że dopiero po 12latach małżeństwa łaskawie zgodził się na dziecko..

ołł , to się naczekałaś . Kobieca cierpliwość nie zna granic i dlatego to my jesteśmy matkami .

Edzia jak dla nie to skurcze , jak nie są regularne to nic się nie dzieje . Jak masz częste to weź nospę i ogólnie odpczywaj - choć przy 4-ro latce to pewnie mało realne
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Może aspołeczna jestem, ale też nie wyobrażam sobie nalotów rodziny/znajomych zaraz po powrocie z maluszkiem do domu... Wiadomo, jak się kobieta czuje, jak wygląda... A tu jeszcze wypadałoby podać kawkę, herbatkę, ciasteczka, posiedzieć z gośćmi przy stole i pozabawiać ich rozmową... :shocked:
    Na szczęście mnie to raczej ominie, bo rodzina mieszka kawałek ode mnie, a znajomym mogę powiedzieć, że nie mam ochoty na wizyty.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ulcia jestem :-) bylismy w makro po zapasy na pepkowe :-) potem na objadku w sfinksie ostanie chwile niezdrowego jedzenia :) teraz odpoczywam a potem do tescia na urodziny idziemy:-) :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    czerwinka: potem na objadku w sfinksie ostanie chwile niezdrowego jedzenia

My teą ostatnio zaliczyliśmy, choć moja cukrzyca tego nie polubiła ;-)
    No to miłego wieczorku!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    A tak wogole to ostani weekend bez dzieci :cool:
    eee tam :-) wieczoru o 20 bedziemy zpowrotem :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Peppermill: Nawiązując jeszcze do tematu przyszłych tatusiów i ich wyskoków. Wydaje mi się, że większość z nich podczas pierwszej ciąży dostaje długo- albo krótkotrwałej głupawki/ zaćmienia umysłowego, czy jak to tam nazwać. Wiem, że trudno jest nam się nie przejmować, szczególnie, że hormony szaleją i potrzebujemy jak nigdy poczucia bezpieczeństwa, ale takie momenty trzeba po prostu przetrwać. Weźcie pod uwagę, że oni nie czują dziecka w brzuchu, nie mają syndromu wicia gniazda, nie czują instynktu dopóki dziecko sie nie urodzi. Jedyne, co widzą to to, że ich partnerka stopniowo zmienia się (nie tylko zewnętrznie) z wyluzowanej, niezależnej dziewczyny w matkę, dla której dziecko i wszystko, co się z nim wiąże jest chwilowo najważniejsze. Większość z nich nigdy nie zrozumie tego, co dzieje się w głowie kobiety w czasie ciąży. Oni widzą przewrażliwioną, wściekającą się bez powodu babę, która, nie wiedzieć czemu nagle woli połozyć się spać o 9 niż wyskoczyć ze znajomymi na imprezkę, dla której nagle priorytetem staje się odkażanie, prasowanie, czyszczenie rzeczy dla dziecka, którego przecież jeszcze (w mniemaniu faceta) nie ma!
    Przeraża ich fakt, że wszystko już się zmieniło, więc jak to będzie, kiedy dziecko się urodzi.

aż się spłakałam...
    edzia, jak ja mam skurcz, to czuje podobnie... parcie na kupkę czy siusiu i ciezko oddech złapać... a po skurczu Michasia szalu dostaje.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No właśnie nigdy nie miałam skurczy wiec nie wiem ale wątpię że to mogą być one ale zdarza się to w nocy to zwalam na duchotę , w dzień to jak siedzę na kanapie na dole na leżąco w łóżku się to nie zdarza , a tak jak siedziałam to na pół godziny 3 razy .Już lepiej poleżałam ale mam wyrzuty bo obiadu nawet nie ma :confused:
    a wizyta nie wiem kiedy ale okazało się że tutaj dokładniejsze usg co by tą nerke Zosi sprawdzić to 350 e. ja wiem że na tym nie wolno oszczędzać ale mój czynsz z dofinansowaniem to 500 e. kurde ,niech ten gin.sprawdzi co u maluchów przecież ma usg bo na razie mnie nie stać m. pracował tylko pół msc a gdzie opłaty i życie .
    Co za życie :confused::devil: i nic tylko pieniądze
    Aha i muszę drugi raz zrobić glukozę bo wynik z pl jest dla niego nie autentyczny :shocked: jak się nie porzygam(sorki za dosłowność) to się wzmocnie

Treść doklejona: 04.08.12 16:06
    katka_81: edzia, jak ja mam skurcz, to czuje podobnie... parcie na kupkę czy siusiu i ciezko oddech złapać... a po skurczu Michasia szalu dostaje.

Serio :shocked: ojjj.... to ja jednak spytam lek. co to znaczy ciekawe w ogóle od kiedy tu robią ktg , i czy sprawdzają na fotelu co i jak od środka ???
    była wczoraj ta co ur bliźniaki tu w nl ale jaki to ciemnogród ona nawet nie pamięta czy ktg miała , ja też nie była mądra w pierwszej ciąży ale nie aż do tego stopnia!!! :shocked:
    a polska położna dość znana w okolicy to kurna 150 e za poradę nie koniecznie za wizytę , i tekst ale pai musi byc pod opieką lek. pani ma bliźniaki !! tosz wiem chce o ciąży i jej przebiegu w nl pogadać !!! niby też polka a większa bariera językowa niż z holendrem

Treść doklejona: 04.08.12 16:07
    No nic wziełam no spe i ide coś rusze sie bo przyrosnę do łóżka i laptopa :confused:
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Witam Was...melduję ,że 1.08.2012r o godzinie 20:50 przyszła na świat Lilianka... 3700g i 56 cm ;) Jesteśmy już w domku ;)Poród opiszę jak będę mieć więcej czasu ;P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    atamala - gratulacje :)

1. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    2. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    3. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    4. Mamrotka 13.08.2012
    5. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)

6. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    6. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    6. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    6. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    7. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    7. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    8. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    8. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    9. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    10. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    11. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    12. patyk 120 01.09.2012
    13. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    14. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    15. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    16. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    17. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    18. oranda 15.09.2012
    19. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    20. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    20. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    21. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    22. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    23. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    23. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    24. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    25. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    26. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    27. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    27. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    28. KasiaTasia 13.10.2012
    29. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    30. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    31. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    32. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    32. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    33. Linden 12.11.2012
    33. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    34. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    35. lofbejbe 21.11.2012
    36. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    37. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    38. ruda03 09.12.2012
    39. acia20 12.12.2012
    40. mooniia 21.12.2012
    41. artystka80 27.12.2012
    42. lapa 30.12.2012
    43. Pomarańczka25 2.01.2013
    44. misia-ludek 5.01.2013
    45. kasia151288 16.01.2013
    46. agavva 21.01.2013
    47. Igisowa 24.01.2013
    48. marakuya 1.02.2013
    48. GaggataB 1.02.2013
    49. justyna883 2.02.2013
    50. ikamek 06.02.2013
    51. beagraf 12.02.2013
    52. andziaiw 22.02.2013
    52. milka 1984 22.02.2013
    53. sushi 5.03.2013
    54. venus87 14.03.2013
    55. venika 05.04.2013
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    atamala - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    atamala - ogromne gratulacje!! :clap:
    Od wczoraj wieczór mam bana na "Oooo", nie wiecie jak długo to trwa??

edzia503: Aha i muszę drugi raz zrobić glukozę bo wynik z pl jest dla niego nie autentyczny :shocked: jak się nie porzygam(sorki za dosłowność) to się wzmocnie

Oj współczuję, ja podchodzę do powtórki w najbliższy czwartek:cry: i mam nadzieję, że tym razem się wzmocnię zamiast porzygać:wink::wink:
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Ma_mi, a u Ciebie?

jak miło :kissing:
    Byłam chwilę rano, ale tylko poczytalam, potem wzięłam się za porządki w domu i uwaga, uwaga........ poprałam wszystkie rzeczy dla młodej, dokupiłam brakujące do torby szpitalnej artykuły i spakowałam się nareszcie :shocked:
    Potem byliśmy na meczu i obiedzie u moich rodziców i tak jakoś zeszło aż do teraz.
    Miałam dziś jakąś akcję skurczową, dosyć częstą, ale po no-spa przeszło :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    atamala gratulacje !!!!
  7.  permalink
    Gratulacje atamala:clap:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.