Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeAug 4th 2012
     permalink
    atamala gratuluje :)))
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Atamala Gratulations :-D

Treść doklejona: 04.08.12 19:02
    Powrócę tylko do tematu mojej parszywej nogi. Byłam u lekarza i faktycznie jest podejrzenie jakiegoś zatoru żyły czy jakoś tak. Ale we wtorek mam usg i się wyjaśni. Chyba ominie mnie wesele koleżanki... :-(
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Atamala gratuluję :cheer:
    Dii dobrze, że poszłaś do lekarza. Z zatorami nie ma żartów:confused:

Ja do tej pory (w ramach przypomnienia jestem w trakcie 37 tyg/ Ulcia wiem że miałam zrobić suwaczek :wink:) nie miałam ani jednego skurczu i boję się czy w ogóle rozpoznam skurcz :shocked:, niby tego najważniejszego momentu nie da się przegapić, ale nie wiem czy to co będzie mnie bolało to już będzie skurcz czy jeszcze nie. Kurde zdygałam się :confused:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O kurcze Dii - to niedobrze!
    Super, że pojechałaś do tego lekarza.

Treść doklejona: 04.08.12 19:17
    judka25: w ramach przypomnienia jestem w trakcie 37 tyg/ Ulcia wiem że miałam zrobić suwaczek

:wink::devil:
    judka25: Ja do tej pory nie miałam ani jednego skurczu i boję się czy w ogóle rozpoznam skurcz , niby tego najważniejszego momentu nie da się przegapić, ale nie wiem czy to co będzie mnie bolało to już będzie skurcz czy jeszcze nie. Kurde zdygałam się

No to dokładnie tak jak u mnie!

Atamala GRATULACJE!!!!! martwiłyśmy sie troszkę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Ulcia a pijesz coś przed porodem? Ja piję herbatę z liści malin i wiesiołka (w tabletkach). Tzn. wiem że jeszcze mam czas na skurcze(żeby nikt nie pomyślał, że ich pragnę :), ale jak pomyślę, że tyle z Was miało już jakiekolwiek skurcze, a ja wcale to wkręcam sobie, ze pewnie urodzę po terminie.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nic nie piję, zdaję sie na naturę - tylko, że ja to z tych co to mi się do porodu wogóle nie spieszy :wink:
    znając życie zaskoszy mnie on w najmniej odpowiednim momencie (np w kinie :devil:).

Treść doklejona: 04.08.12 19:32
    Sprostowanie - żłopie pokrzywę (żeby nie było, że nic nie piję :wink:) - ale to nie ma nic wspólnego z porodem, tylko z puchnięciem i nawodnieniem ogólnym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    ale właśnie mnie coś dziwnego spotkał, wzięłam dłuższy prysznic i jak wyszłam to trochę pochodziłam po mieszkaniu tak z 5 minut i nagle zachciało mi się wymiotować zrobiło mi się ciemno przed oczami posiedziałam z 5 minut i cała twarz oblała mi się potem a potem cała oblałam się potem jak już mogłam wstać to się położyłam i póki leżę to jest chyba ok, ale skąd taka reakcja organizmu i na co to nie wiem. Oczywiście nie wymiotowałam tylko przeszło samo.
    --
  1.  permalink
    Atamala gratulacje :)
    Ja juz 5, pogrubiona :D upal taki, ze oddychac nie mozna ;/i nic sie nie dzieje, dzisiaj dzien bez skurczowy :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    acia20: ale skąd taka reakcja organizmu i na co to nie wiem

Może byc odżołądkowe - zjadłaś coś podejrzanego? np wczoraj? Albo za mało pijesz w upaly?
    kuleczka_69: Ja juz 5, pogrubiona :D upal taki, ze oddychac nie mozna ;/i nic sie nie dzieje, dzisiaj dzien bez skurczowy :P

Ja naprawde dzisiaj pierwszy raz z drżeniem serca patrzyłam na listę, że to już tuż tuż :wink:
    Jak sprawa z łóżeczkiem?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    acia20: ale skąd taka reakcja organizmu i na co to nie wiem. Oczywiście nie wymiotowałam tylko przeszło samo.

zwykłe zasłabnięcie aciu :) ja ostatnio odstawiłam coś podobnego podczas spaceru z psem :) cuciła mnie babeczka ze sklepu. Jak tam dochodziłam ostatkiem sił, to już nic nie widziałam... Odpoczywaj :)))
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    katka zajrzałam do Ciebie w kartę ciąży i widziałam zdjęcia, ale masz ładny brzuszek:bigsmile: Mierzyłaś ile cm masz w brzuszku?
  2.  permalink
    Ul_cia: Jak sprawa z łóżeczkiem?

Czekamy co facet odpisze, jak narazie cisza ;/ SIe zdenerwuje to mu odesle to bez informacji i zazadam zwrotu pieniedzy.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    kuleczka_69: Czekamy co facet odpisze, jak narazie cisza ;

A próbowałaś się do niego dodzwonić ? Kurcze, żeby nie przegapić terminu. Ja tak miałam z termometrem z allegro. Facet nie odbierał tel ani nie odpisywał, a przed złożeniem zamówienia był z nim super kontakt, raptownie gdy chciałam zwrócić termometr to jakby się pod ziemię zapadł. W końcu odesłałam mu bez czekania na jakąkolwiek odpowiedź, a potem musiałam napisać kilka meili żeby doprosić się o zwrot pieniędzy.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    judka25: katka zajrzałam do Ciebie w kartę ciąży i widziałam zdjęcia, ale masz ładny brzuszek:bigsmile: Mierzyłaś ile cm masz w brzuszku?
    --

dziękuję :) a nie mierzyłam ale sama ciekawa jestem :) Zaraz to zrobię i dam znać :)
    --
  3.  permalink
    judka25: A próbowałaś się do niego dodzwonić ?

nawet mi do glowy to nie przyszlo, poszukam nru telefonu kolesia i sprobuje jakos kontakt nawiazac.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    judka25 95 w pępku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Atamala Super gratuluje ! Martwilam sie o Ciebie bo zadnego odzewu nie bylo. .. ale dobrze ze wszysko dobrze :-)

"18" my juz 6 :-)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    katka_81: 95 w pępku :bigsmile:

no to malutko :wink:, ja na tym samym etapie, co Ty miałam 99 cm, a teraz 100cm, czyli prawie wcale mi nie urósł przez 2,5 tyg.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    judka25: no to malutko :wink:, ja na tym samym etapie, co Ty miałam 99 cm, a teraz 100cm, czyli prawie wcale mi nie urósł przez 2,5 tyg.

a ja nawet się nie znam... :) ale w takim razie chyba też masz niedużo :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    kuleczka -skad bralas lozeczko ??
    Czy facet nazywa sie Andrzej orlikowski "stolar bydgoszcz" ???
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Atamala gratulacje!:cheer:
    --
  4.  permalink
    katka ślicznie wyglądasz, zaglądałam pod kartę :wink:

a propos łóżeczek, gdzie kupujecie? allegro czy jakieś sklepy Ikea? może coś polecicie:wink:?
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    ja kupowałam na allegro, jestem bardzo zadowolona:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Moja kumpela mila zwykle lozeczko z ikea i sobie chwiali .
    Niepolecam tego goscia co podalam ,bede miala chwilke to napisze wiecej ,do dzis niemam kasy a lozeczko polamane wzial kurier ,ktory je przywiozl ,odrazu byl zwrot .Wyobrazacie sobie taka akcje 2 tygodnie przed porodem ????Gdyby nie moi rodzice to moja mala niemialby w czym spac...

Dzis napisalm mu kolejnego maila zobaczymy czy odpowe a minelo juz ponad 3 i pol roku .
    Sprawa jest w Pih-u ,na policji .

Polecam za to dosc drogie lozeczko ,ale nam slozy i wyglada jak nowe ,bedzie teraz nastepny dzidzius kozystal z niego ponad 3 lata ,bo maja do dzis w nim spi i z wielkim sercem odda lozeczko dzidziusiowi w zamian za posciel z myszka miki :D tak wywalczyla :D
    A lozeczko mamy takie :
    Lozko
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeAug 5th 2012 zmieniony
     permalink
    atamala
    gratuluje!:) super data!
    ja mam rowniez lokeczko z all ale nie drwewniane, porazka z tymi Waszymi
    sprzedawcami...:/ moj okazal sie byc super facetem moze troche nazbyt
    gadatliwym hehe

a tak pozatym to moj suwaczek podoba mi sie coraz bardziej. Witam w
    skonczonym 36 tc :) w pepku 93 heh wszyscy tu w szpitalu sa w szoku ze brzuszek taki maly i ja drobna...mysle ze na tym etapie to podobny jest do brzucha nikkity wiec sie nie martwie widocznie tak jest. Mama wczoraj ogladala kobiety w ciazy i oczy robila ze ja do nich jak jakas dziewczyneczka haha i ze mam taki brzuch jak kobiety po porodzie....:D
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    hopelight: w pepku 93 heh

Mulusieńki :wink:, ale to o niczym nie świadczy tzn. w sensie że dziecko małe więc nie masz powodów do zmartwień:cool: jak mało urośnie to migiem go nie będzie po porodzie, a ty unikniesz stresu poporodowego z odchudzaniem i innymi sprawami związanymi z brzuszkiem :tongue:, więc to ogromny plus. Ja mam obecnie 100cm i moja mama (tylko mama i nikt poza nią) mówi, że mam ogromny brzuch itd, bo ona miała "połowę tego"(oczywiście niedosłownie) do porodu. Jak jej mówię, że lekarz, położna i inni mówią, że wcale nie jest ogromny tylko akurat, to nie może uwierzyć. Chyba dawnoooooooooo nie widziała kobiety w końcówce ciąży i nie wie jak wyglądają porodowe brzuchy :shocked::devil:
    Wrzuć fotkę brzuszka :cool:
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 5th 2012
     permalink
    Dziewczyny prosze sie o mnie nie martwic... moja mama jest w szpitalu i nie wiem co sie moze stac generalnie jest nieciekawie...

Jak bym urodzila Doti da Wam znac.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    czerwinka duzo zdrowka dla Twojej mamy

judka przestalam sie generalnie tym martwic skoro dziecko choc nie duze to w normie. Duzo wygodniej jest z takim brzuszkiem, smiesznie wygladam bo jestem cala drobna i do tego ten maly brzuch, bo sa tu panie tez z malymi brzuchami ale one jakies takie wielkie hehet tzn np szerokie biodra maja albo talie i u nich to sie fajnie gubi...dziecko ma sie gdzie chowac moj musi byc smiesznie skulony.

zdjecia nie wstawie bo korzystam z telefonu tylko, kiedys probowalam ale sie nie udalo :(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    kuleczka_69: Pomarańczka to jest aukcja do lozeczka: http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140x70-haft-moskitiera-darland-i2523018576.html

Nie to nie on ,wystraczy kliknac na na dole "dane firmy " Byl na allegro ,ale mial tyle negatywow zs szok...
    A ja niesprawdzilam tego i zamowilam z jego stronki internetowej .
    --
  5.  permalink
    Czerwinka zdrowka dla Mamy
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Czerwinka-zdrowia dla mamy zycze :)

hopelight

-ja mialam w pierwszej ciazy rowniez maly brzuszek i jak pislam moja wredna tesciowa tylko mowila ze sie odchudzam ...
    A mala urodzona 3580 i 54 cm.Wiec brzuszek o niczym nieswiadczy .
    Na patologi wyladowalam dobe wczesniej ,to byla ze mna dziwczyna co miala brzuszek dwa razy taki jak moj i jej maly wazyl niecale 2800 .
    Teraz rowniez ,jak ktos niewie ze jestem w ciazy ,to nic niewidac prawie :D a w poniedzialek zaczynam 20 tc :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Czerwinka kciukasy za mamę i za Ciebie!
    Mój brzuszek też nie należy do dużych i powiem Wam, że chylę czoła przed dziewczynami, które na mają duże brzuszki, bo naprawdę musi im nie być łatwo z takim słodkim ciężarem ! Także np Kasiek jest moją idolką :cool:
    Ja mam dzisiaj sesyjkę fotogaficzną, zobaczymy jak wyjdzie :wink:
    --
  6.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

U nas juz 29 st i upalow ciag dalszy hehe:tongue:Mezulek wrocil o 05.00 troszke pogadalismy i poszedl odespac.My z Emilka tez dopiero wstalysmy i bedziemy robic sniadanko:wink:

Bede teraz trsozke rzadziej tu zagladac bo bedzie co robic hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cobraczku, mężus już przyjechał na dłuzszy czas - bedzie z Wami do porodu i po ? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    to jak jam mam już 105 cm w pępku to nie za dużo?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    violet_flower: katka ślicznie wyglądasz, zaglądałam pod kartę :wink:

dziękuję violet :)
    witam niedzielnie :)
    --
  7.  permalink
    Ja również witam się niedzielnie :wink: zmierzyłam mój mikro-brzuszek, niby mały, ale w pępku już 89 cm:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    acia20: to jak jam mam już 105 cm w pępku to nie za dużo?

Myślę, że nie ma co na to patrzeć bo po pierwsze każdy brzuszek ma inny kształt - a to powoduje rózne obwody, a po drugie każda z nas ma inną figurę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Czerwinka, trzymaj się!
    Miłego dnia dziewczęta :smile:
    --
  8.  permalink
    Witam sie niedzielnie, upalnie i bezdechowo :P
    ostatnie chwile w 38 tygodniu :P Jutro wizyta i juz sie nie moge doczekac :D zas zbieram sie do kapania i zebrac sie nie moge :P
    Czerwinko trzymaj sie dzielnie!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czerwinka - zdrowka dla mamy :)

My dopiero wstalismy. Dzis mialam dziwny sen, urodzilam naszego synka wczoraj - 4 sierpnia 2012, porod expresowy ( od razu po przyjsciu do szpitala), naturalny. Synus byl normalnej wielkosci, oddchal sam i (uwaga :crazy: ) mial paznokcie pomalowane moim ulubiony czerwonym lakierem ;) :tooth:

Pozdrawiam niedzielnie :) U nas w Londynie dzis okolo 20 st. Wczoraj zrobilismy sobie spacer ponad 5 godzinny wzdluz Tamizy ;) z postojem w greckiej restauracji :) a dzis prawdopodobnie udamy sie do kina na Ted'a :) o! wlasnie zaczelo padac :devil:
    --
  9.  permalink
    madziauk: U nas w Londynie dzis okolo 20 st

U nas juz prawie 30 stopni ;/
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja rowniez sie zmierzylam w pepku (najwiekszym punkcie brzucha), moj juz jak myslalam spory brzuszek (ostatnio podrosl wydawalo mi sie, ze duzo) w obwodzie ma 87cm.

Kuleczka - wspolczuje, ja nie wiem jakbym zniosla upaly. Pamietam, ze jak ty kilka tyg temu podchodzila temp pod 30st, wyszlam raz na lunch do parku i szybko wrocilam do klimatyzowanego biura. Po pracy jak szlam do domu na metro tez mi bylo dusznko. Koszmar.
    Takze w sumie, w tym roku te niskie temperatury letnie w UK mi nie przeszkadzaja.
    Zastanawiam sie jakie temp beda w Polsce pod koniec sierpnia, bo lecimy na kilka dni - mam nadzieje, ze dam rade ;)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ulcia dzięki, że pytasz:winkkiss:

Nie odzywałam się bo jestem do tej pory trochę poirytowana sytuacją, która mnie spotkała ze strony lekarza... nie będę się wdawać w szczegóły ale u mnie ,,mała,, zmiana planów...

... w każdym razie musiałam zmienić lekarza prowadzącego i klinikę w której będę rodzic... Czujemy się dobrze a wizytę (na której mam nadzieję wszystko będzie już jasne) mam we wtorek ;)

Gratki dla nowej mamusi :clap:

łooooo matko już 6-te jesteśmy
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ło jezu! Rumba - takie zmiany w ostatniej chwili :confused: Wspsółczuję - ale na pewno w zwiazku z tym bedzie lepiej niż miało być :smile: Ja zawsze w to wierze i mi się sprawdza :wink:
    A u mnie przewijak złożony! Łoł - wczoraj mała awanturka o przewijak - że jeszcze 2 tygodnie, to gdzie mi się tak spieszy, ze mu się nie chce (a to mnie wogóle nie zdziwiło :wink:) itp - normalnie jak w tym dowcipie "rzuć wszystko i złóż przewijak!" :crazy: Powiedział mój małżonek siedzac na kanapie :tooth:
    No, ale dzisiaj złożony, stoi już w pokoiku Martynki :-) Jeszcze wczoraj zamówiliśmy naklejke na ścienę z ciuchcią i bajkowymi postaciami, i jak przyjdzie, nalepię, to cykne fotke - aby mieć na pamiątke pt: "Jak wygladał pokoik Malucha przed rewolucją, bałaganem i wprowadzeniem się lokatora :swingin:"
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Rumba a na kiedy ustaliliście datę cesarki?
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczęta, możecie mi pogratulować- właśnie spakowałam torbę do szpitala.:cool: Teraz mogę już odetchnąć z ulgą, że w razie "w" nie będę latać po mieszkaniu jak kot z pęcherzem i pakować...
    Pogoda u mnie tragiczna. 16 stopni, pada i mgła taka, że nic nie widać przez okno! No tak, po "pięknym" lipcu pora na jeszcze lepszy sierpień...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Myślałam, że jak tu wejdę to będzie już kilka rozpakowanych, a tu zastój tylko atamala się rozpakowała :D Gratulacje!!! :)
    niestety nie jestem wstanie nadrobić wszytskich postów :P Trzymam kciuki za wszytskie rodzące w najbliższym czasie :))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.