Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 6th 2012
     permalink
    czerwinka: staram sie byc usmiechnieta dla brzdaca ale to trudne...

I to najważneijsze - wiem, że to tylko słowa, i sama nie lubie jak mi ktoś takie oczywistosci prawi :wink: ale tylko tyle nam juz teraz pozostało - Mama wyjdzie z tego, a Mlauch, tak jak Starszak Ci wszystko wynagrodzi juz w pierwszych chwilach - dzielna z Ciebie Kobieta :bigsmile:
    ma_mi: Ja się boję trochę tego jutrzejszego ściągania szwu

Też bym sie bała - bo to taki pierwszy krok do porodu - nie? :cool:

Natalia
    - a ja właśnie chyba przez to, że czuje sie "usprawiedliwiona", że figura nie ejst idealna to łatwiej mi było sie rozebrać :wink: Zobaczymy jak efekt, ale samo przeżycie rewelacyjne - naprawde czułam sie jak modelka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    sciaganie szwu nieboli :wink:ja sama tylkiem uciekalam tak sie balam :) :shamed: a naprawde niewiedzilam kiedy mi pielegniarka scignala :)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: bo to taki pierwszy krok do porodu - nie?

Postaram się być gotowa, jakby co :shocked:
    Pomarańczka25: sciaganie szwu nieboli

Mam nadzieję, głównie to właśnie spędza mi sen z powiek.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Witam dziewczyny :)
    Czerwinko, dobrze że mama stabilna...
    Easy - trzymamy kciuki :)))
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeAug 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: ale samo przeżycie rewelacyjne

A zapomniałam spytać jak rozwiązałaś ostatecznie "problem" opalenizny ?

18 tki jak nam się easy rozpakowała, to będzie najdłuższe pogrubienie w historii :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: A zapomniałam spytać jak rozwiązałaś ostatecznie "problem" opalenizny ?

Była wizażystka, która mi brzuch i piersi zamalowała :devil: Chociaż stwierdziła, że szkoda, że nie wzieła ze sobą podkładu dla kobiet czarnoskórych, bo lepiej by wyrównał :crazy:
    ma_mi: 18 tki jak nam się easy rozpakowała, to będzie najdłuższe pogrubienie w historii

Ano, aż się tego boję!
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Peppermill: Oczywiście naczytałam się wczoraj o rozchodzeniu się spojenia i wpadłam w panikę.

eee , nie czytaj za bardzo :wink:

Ja kupiłam herbatkę z pokrzywy bo podobno dobra na anemię i na jednej stronie piszą w ciaży nie pić bo nie ma danych na temat wpływu na dziecko , a na innej pić w ciaży bo jest dobra na wszystko ( byle nie w nadmiarze ) :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.08.12 09:02</span>
    jak pijecie ją , na czczo czy nie koniecznie ?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    asia_: Ja kupiłam herbatkę z pokrzywy bo podobno dobra na anemię i na jednej stronie piszą w ciaży nie pić bo nie ma danych na temat wpływu na dziecko , a na innej pić w ciaży bo jest dobra na wszystko ( byle nie w nadmiarze )

Czytaj tylko te dobre strony :wink:

Treść doklejona: 06.08.12 09:03
    asia_: jak pijecie ją , na czczo czy nie koniecznie ?

Ja pije przez cały dzień
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ahhhh i dzień dobry dzisiaj , zawsze zaczynam od czytania i jak skończę to wydaje mi się że nie wychodziłam z forum i zapominam się przywitac :wink: Noc jak zwykle chodzona , 5 x kibelek co daje średnią co 2h :neutral:
    czerwinko dobrze ze wiadomo co się dzieje
    easy - co słychać ? Ida na świecie ? :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Peppermill ja pamiętam, że u mnie bóle porodowe zaczęły się od drętwienia tyłka, a potem bóli krzyża, ale to po oxy. Możliwe, że powolutku zbliża się poród:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Czerwinko dużo zdrowia dla Mamy!!! Niestety mnie też los nie oszczędza przez całą ciążę ciągle jakieś problemy w rodzinie, a ja jestem z tych bardzo przejmujących się. I babcia jeszcze zmarła co też nie było łatwym przeżyciem:sad:. Mam tylko nadzieję, że moje nerwy nie odcisnęły się zbytnio na synku:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    asia_: jak pijecie ją , na czczo czy nie koniecznie ?

ja mam taki litrowy zaparzacz do kawy, wrzucam tam torebke zalewam i tak potem pije tego "litra" mniej wiecej do 13 max 14 mi schodzi :), ale działa, rzeczywiscie dziala :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Najnowsze wiesci sa takie ze mama czeka na operacje i ze to nie tylko torbiele sa :( Czekam dalej... do szpitala polozne nie chcialy mnie wposcic chyba ze chce juz urodzic bardzo. ..Mama jest w sw. Zofii wiec sie pocieszam ze jest w rekach dobrych lekarzy...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    czerwinko a Twoja mama na cos choruje czy tak z zaskoczenia ja wzieło??
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Ja pije przez cały dzień

:rolling:

czerwinka: ..Mama jest w sw. Zofii wiec sie pocieszam ze jest w rekach dobrych lekarzy...

I tego się trzymaj !
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A mnie w nocy obudził ból brzucha /czułam ból w okolicy pępka/, jakoś udało mi się zasnąć i o 6.00 znowu się obudziłam bo miałam takie ćmienie/ albo/ lekki ból jak na @. Czy to już organizm przygotowuje się do porodu
    :shocked::devil: ? Dzisiaj 36 tydz+4 dz. Miałyście takie dolegliwości tak wcześnie?
    Wszystkie piszecie że na tym etapie co ja jestem chodzicie często w nocy do toalety. A ja właśnie tylko raz :shocked: Fakt, nie piję nic już 2-3 godziny przed snem i w ciągu dnia biegam co chwilę do kibelka (bo bardzo dużo piję). Mam za to mega zaparcia od ponad 2 tygodni :confused::sad:
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Tak mama ma goza nieoperacyjnego pomiedzy 3-4 kregiem. Ale faktycznie to ja wzielo nagle...obawiam sie ze te goz jest przezutem...:(

18 bedziemy pogrubione? niemozliwe? !
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    judka25: Mam za to mega zaparcia od ponad 2 tygodni

judytka a jadasz kiwi ? Jak dla mnie rewelacja jak tylko mam problem przez kilka dni łyka z 3-4 kiwi i jak ręką odjął zaparcie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    asia_: judytka a jadasz kiwi ?

Nie słyszałam o kiwi, ale kupię i spróbuję :wink: Musze się ratować czym się da, bo fatalnie się czuję przez te zaparcia.
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    też polecam kiwi, już przestałam je całkowicie jeść, bo mój organizm od razu się wypróżnia i to na miękko
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Wszystkie piszecie że na tym etapie co ja jestem chodzicie często w nocy do toalety. A ja właśnie tylko raz

Ja też tylko raz w nocy wstaje :devil:
    Ma_mi - dopiero jak to teraz przeczytałam, to sie zorientowałam co napisałam :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia:
    Ja też tylko raz w nocy wstaje :devil:

No właśnie a ja się doszukuję objawów przedporodowych i się zastanawiam czy u mnie synuś jeszcze nie jest tak nisko że nie uciska pęcherza, czy jestem jakiś dziwny egzemplarz i u mnie jest inaczej :devil:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Wita, się poweekendowo :bigsmile:

czerwinka trzymam kcuki za mamę, żeby wszystko się dobrze skończyło.

easy może już po...? :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Dzien dobry :) Czerwinko pamietaj, wszystkie jestesmy z Toba. Easy, kciuki zacisniete. Moj lekarz mowil mi, ze jesli pojawi sie krwawienie to od razu na IP. Ja zaraz ide sie kapac i szykowac na KTG, o 17 wizyta u lekarza razem z USG :)Fajnie macie, ze tylko raz wstajecie, ja wstaje rowniutko co godzine;/ dluzej nie dalabym rady bo bym sie posiusiala....tak mnie pecherz boli, i ja nic nie pije przed spaniem....juz mam dosyc.
    --
  3.  permalink
    Witam się poniedziałkowo :wink:

Czerwinko z mamą na pewno wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A jak tak wstajecie często w nocy, to tak siusiacie po parę kropelek, czy niagara? :wink:
    Bo ja generalnie jak już wstaje ten jeden raz - to wiem po co :crazy: i tak właśnie sie zastanawiam, ze tak naprawde mogłabym wstawać częściej, ale wtedy byłyby to "puste" przebiegi ;-)
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: A jak tak wstajecie często w nocy, to tak siusiacie po parę kropelek, czy niagara?

U mnie to przewaznie jest niagara :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: U mnie to przewaznie jest niagara :P

No to nieźle!
    Moze ja jednak za mało piję?
    Mój brzuch jest jeszcze wysoko, wiec moze to dlatego, jeszcze nie naciska jak u Judki ... hmmm ...
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    To ja mam tak jak Ulcia, raz a porządnie :wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    ja wstaje co 2h czasem częściej i zazwyczaj jest to normalna ilość jakbym przytrzymała dłużej to bym się posikała :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O! Właśnie zakupiłam sobie na allegro stanik do karmienia :-) To juz chyba ostatnia rzecz, której mi do torby brakowało.... - ciekawe czy dobry bedzie, bo ciagle miałam wątpliwości jaki rozmiar bedę miała po, ale stwierdziłam, że jakis nacycnik muszę mieć, wiec - ryzyk-fizyk :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: Ja zaraz ide sie kapac i szykowac na KTG, o 17 wizyta u lekarza razem z USG

o to trzymam kciuki za wizytę :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: To ja mam tak jak Ulcia, raz a porządnie

Czyli to jest tak, że są różne egzemplarze nocnych sikawek! My należymy do tej samej rasy :devil:
    --
  5.  permalink
    Ul_cia: Czyli to jest tak, że są różne egzemplarze nocnych sikawek! My należymy do tej samej rasy --

Tez bym chciala tak raz a porzadnie, a tu ni dy rydy hehe, co godzina wodospad, a w ciagu dnia nieraz kilka kropelek poleci... czy to normalne, ze mi sie nic nie chce?:P lenia mam jak stad do..hmm....niewiem, w kazdym badz razie daleko :P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: czy to normalne, ze mi sie nic nie chce?:P lenia mam jak stad do..hmm....niewiem, w kazdym badz razie daleko :P

BARDZO, BARDZO NORMALNE :tooth:
    Ja sobie tak mówię, bo też mi się NIC nie chce :crazy: Przez całe życie nie byłam taka leniwa jak w ciąży :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    ja też mam lenia.... ciągłego :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Wczoraj oglądaliśmy z mężem film "I że Cię nie opuszczę" (wiem, że stary i był zimą w kinie, ale nie mieliśmy okazji go wcześniej obejrzeć). Ryczałam od początku do końca, ale nie tak normalnie... jak to baba na filmie. tylko zanosiłam się i nie umiałam nad tym zapanować, a mój mąż się śmiał, że można tak beczeć na filmie :shocked: Sam się trochę wzruszył, ale jak to facet, bez okazywania większych emocji. To na pewno hormony ciążowe :devil: Dobrze, że to było w domu a nie w kinie, bo taki płacz i odgłosy jakie wydawałam, to by był wstyd :devil::tongue:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Czerwinko dalej kciuki za Mamę, trzeba wierzyć że będzie dobrze i tak jak piszesz ważne że ma dobrych lekarzy !!!

Kuleczko kciuki za wizytę to chyba już ostatnia???

Ja noc fatalnie dawno tak nie miałam za każdym przekręceniem w prawo ból z lewej i tak na zmiane na plecach w ogóle nie sapałam , one są takie ciężkie a całkiem możliwe że nie warzą jeszcze kg a mi już źle i narzekam fajna jestem :confused: ale na dzień dobry kopniak w pępek ale fajny był :bigsmile:\
    Teraz czekam na m, aż się obudzi i śniadanko zrobi .... :wink:
    --
  6.  permalink
    judka25- prawda z tym kiwi, mój mąż namiętnie zjada 3-4 na samą noc bo mówi, że wtedy rano "gładko idzie"
    ja polecam śliwki suszone, jogurty, kefiry. Na początku jak miałam problemy z zaparciami wypijałam pół litrowy kefir, zajadałam 4 śliwki i za godzinkę byłam na kibelku. Jem też otręby na mleku, też dużo dają.
    Ja siusiu w nocy wstaję równo co 1,5 godziny ale to chyba przez to że w ciągu dnia wypijam 2 litry wody, kilka szklanek jakiegoś soku, ze 3 herbaty, pól litra mleka, a dziś przez noc wypiłam póltora litra wody. Ja praktycznie nie śpię tylko czuwam bo do toalety chce mi się non stop praktycznie :)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Moze ja jednak za mało piję

Zapewne - szczególnie pokrzywy :jumping:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Hej dziewczyny dziękuje za wsparcie. :)

Skurcze mam co 2 minuty, bolesne tak ze wyje i ledwo oddycham, ale rozwarcie nie postępuje. Na porodowce jak lezalam pod KTG to sie wyciszyly, ale jak tylko pochodzilam i pokrecilam sie na piłce to wróciły tak samo mocne.
    Ale mecze sie juz 12 godzin a postępu nie ma. Teraz jestem na patologii i czekam na jakiś postęp, staram sie chodzić jak najwiecej ale juz mi sie robi słabo z bolu ;(

Dostałam buscolizyne w tyłek podobno przeciwbólowo i na wspomaganie rozwierania szyjki. Net mam słaby jak cholera i nie moge nic znaleść na ten temat - poszukajcie proszę info i napiszcie.

Chciałabym moc napisać wam ze Ida jest juz ze mną...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Edzia, my często narzekamy z jednym maluchem, a Ty masz dwa słodkie cieżary, więc się nie krępuj :devil:
    --
  7.  permalink
    edzia503: Kuleczko kciuki za wizytę to chyba już ostatnia???

Pewnie tak, dzisiaj zapadnie decyzja kiedy i jak rodzimy :) nie moge sie doczekac juz, siedze jak na szpilkach heh
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja teraz z tym sikaniem mam coś powalone, bo chwilę po opróżnieniu pęcherza znów chce mi się siusiu :neutral: No i oczywiście w nocy mam conajmniej dwie wyprawy kibelkowe.
    --
  8.  permalink
    Tak pewnie Ulcia pije za mało pokrzywy :) która przecież jest moczopędna :bigsmile:
    Ulcia czy wiesz, że jest internetowy klub PIJACZEK POKRZYWY ?:tongue:
    ostatnio jak przeglądałam stronki o pokrzywie to natrafiłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ul_cia, judka25 to ja jestem z wami. Też wstaję na siku tylko raz w nocy. Ale ja za to w ciągu dnia nadrabiam co pół godziny i tak przez cała ciążę.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalia122: Ulcia czy wiesz, że jest internetowy klub PIJACZEK POKRZYWY ?

Nie wiedziałam!
    No! Musze sie zapisać! :devil: Wczoraj wypiłam 3 litry pokrzywy ... tylko .... :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Easy ten lek jest z powodzeniem stosowany w czasie porodów, działa rozluźniająco i rzeczywiście pomaga na rozwieranie szyjki. Nie powoduje skutków ubocznych, także bądź spokojna. Trzymam kciuki za szybki poród!!!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A żadna z Was nie piję herbaty z liści malin? Sama jestem :cool: ?
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    easyshare- znalazłam coś takiego
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.