Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeAug 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Katka moja Marta była w połozeniu posladkowym do pełnego 38tc w 39 tyg fikneła głowa w dół i nie dało sie tego przeoczyc bo zerwałam sie w nocy na równe nogi jak to uczyniła (urodziła sie 4 kg i 60cm :) )
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeAug 6th 2012
     permalink
    raany dziewczyny 300 postów od rana i żadna nie urodziła? nie dajecie matkom szans na nadrobienie wszystkiego.

z tego co się zorientowałam to trzymamy kciuki za kulę easy i mamę czerwinki, przepraszam jak kogoś pominęłam.
    aha a jak ja oglądam porodówkę to znów chce mi się rodzić :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd: z tego co się zorientowałam to trzymamy kciuki za kulę easy i mamę czerwinki, przepraszam jak kogoś pominęłam.

Kochana, jesteś nieźle zorganizowana - nikogo nie pominęłaś! :tongue:
    Co tam u Was?
    --
  1.  permalink
    judka, gina dziękuje za odpowiedz:bigsmile: To jeszcze dwa tygodnie i moge zacząć pić tą herbatke :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Właśnie się dowiedziałam, że mamy zakaz rodzenia jutro, od rana do 13-14, bo transport będzie niedostępny ;) W sensie dziadek jedzie do lekarza i samochód zabiera.
    Z tej okazji mężul w domu, bo mógłby nie zdążyć w razie co. A jeśli mały odziedziczył charakterek po mamusi to na złość dziadkowi będzie chciał wychodzić w jedynym terminie, kiedy jego (i samochodu) nie będzie pod nosem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    majka_85: mamy zakaz rodzenia jutro,

No to zaciskaj nóżki :wink:

Treść doklejona: 06.08.12 21:40
    Co do SR - uważam, że (przynajmniej w naszym przypadku tak było) bardzo przydaje się naszym Panom :devil: Pomimo, ze w pielęgnacji noworodka mój ma doswiadczenie, to cieszę sie, że byliśmy i posłuchał przede wszystkim o połogu, i naszych kobiecych problemach - bo tu miał jakieś wyjatkowe braki w wiedzy :shocked: a zupełnie inaczej do neigo dotarło jak usłyszałto od położnej, przy innych, a nie tylko ode mnie.
    Więc polecam
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Ul_cia: No to zaciskaj nóżki

Zaciskam, zaciskam, ale nie specjalnie mocno :devil: Już bym chciała małego po drugiej stronie brzuszka :bigsmile:
    Koniec końców taksówki też chyba w jakimś celu istnieją :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Madziauk Ty jeszcze pracujesz???:shocked::shocked:

Kuleczka trzymam mocno kciuki i zazdroszczę Tobie, że za kilka dni będziesz miała po wszystkim:bigsmile: trzymaj się kochana:bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.08.12 22:08</span>
    Mooniia ile dziewczyn ma na 18 sierpnia jestem w szoku :bigsmile::bigsmile:

A powiedzcie mi co to jest to SR???:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    sr= szkoła rodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Easy pewnie tuli juz maluszka :-)
    Ech u nas ciag dalszy klopotow w sw. Zofii nie podjeli sie operacji :( mama zostanie jutro przewieziona do innego szpitala... mama ze wzgledu na goz kregowy wymaga specjalnych badan i znieczulenia po specjalnym nadzorem neurologa...ech juz chyba nie mam nerwow i sil...glowa mi peka :(
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    AAA:bigsmile: czy są też szkoły rodzenia, które organizują spotkania bezpłatnie??? od którego tygodnia można zacząć uczęszczać??
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    czerwinka trzymam kciuki za mamę, żeby wszystko poszło sprawnie i bez problemów.

venus87 jest dużo takich szkół tylko to zależy, np. w Warszawie jak ma się zameldowanie warszawskie lub tymczasowe zameldowanie to jest za darmo. A ja idę dopiero za tydzień to SR, bo podobno fajnie jak jest już spory brzuszek, ale można parę tygodni wcześniej. Z resztą mój gin powiedział, że taki termin jest najlepszy :wink:
    --
  2.  permalink
    Dzieki dziewczyny :) mam nadzieje, ze mnie jutro przyjma na oddzial i dowiem sie wiecej :) Boje sie troche, ale dam rade, musze przeciez :P
    --
  3.  permalink
    kuleczka będzie dobrze! już tak blisko przecież - jeszcze chwilka i malutka będzie z Tobą:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    venus87: od którego tygodnia można zacząć uczęszczać??

Jak się zapisywałam to pani mnie poinformowała, że najlepiej zacząć między 25-30 tyg..
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    venus87 - jasne, ze pracuje , dlaczego jestes zdziwiona ? (takie odnioslam wrazenie po emotkach ) :) Zamierzam do samego konca pracowac termin mam na sobote , wiec do piatku ;) A co z tego bedzie to zobaczymy :) pozniej wiecej macierzynskiego = z synkiem wiecej czasu :) Moglabym pojsc wczesniej na macierzynski, ale nie chce, bo raz lubie swoja prace, a dwa nie chce siedziec sama w domu, wole w pracy :) Choc czasem mi ciezko, bo jak mam kilka pobudek w ciagu nocy to zmeczona jestem ;) no i plus pracy mam wiele + szkole jeszcze jednego chlopaka, ktory przejmie moje obowiazki :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    madziauk: Zamierzam do samego konca pracowac

Też miałam takie plany- legły w gruzach najpierw przez plamienia, a potem przez moją szyjkę :confused:
    Ale w zupełności rozumiem Madzię. W pracy czas szybciej leci, człowiek wychodzi do ludzi... Dla mnie siedzenie w domu jest dobre przez tydzień, może dwa. Teraz leżę od miesiąca, a efekt jest taki, że ani nie jestem ubrana, ani pomalowana- w ogóle sama ze sobą nie czuję się dobrze. Wyjście do lekarza jest wielkim wydarzeniem.
    Mój pracodawca jest w porządku i aż mi głupio, że siedzę na L4 :confused: Ale coż zrobić?
    No i motywujące dla mnie jest to, że u nas L4 = okresy nieskładkowe do emerytury. Moja mama spotkała ostatnio kolegę z pracy i w rozmowie wyszło, że on ma dużo wyższą emeryturę, a zarobki mieli takie same... Tylko mama przeleżała pół jednej ciąży (poród przedwczesny), drugą całą, a przy trzeciej była na urlopie wychowawczym- wyszło tego ok. 5 lat. Tak to niestety wygląda :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenka - no tak to niestety czasem bywa, u nas jak narazie wszystko ok, wiec odpukac w niemalowane :) ja jestem dobrej mysli, bede pracowac ile bede mogla.. :) w pracy zawsze fajniej, wiecej ludzi, mozna sie posmiac i czas szybko leci :)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja pracowałam do końca, czyli to 29tc, ale gdybym nie urodziła przed czasem, to jeszcze bym chyba popracowała:) Zresztą niedługo wracam na kilka godzin tygodniowo, bo strasznie mi mojej pracy brakuje
    •  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeAug 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Cześć z rana dziewczyny, cześc Ula, bo Cię akurat widziałam :wink:

Treść doklejona: 07.08.12 06:14

Ul_cia nie gada do mnie :cry:
    Miałam dziś taki nocny przypadek ze spojeniem (chyba). Rozpętała sie około północy u nas burza więc ja fik jak łania nóżką, aby wstać i przymknąc balkon a tu jak mi chrupnęło to myślałam, że się rozpadnę. Chyba się rozeszło konkretnie :crazy:

Ciekawe co u easy?

W ogóle nikt tu na mnie nie czeka :neutral: Dlaczego? Szew mi ściągają dziś, potzrebuje zainteresowania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 7th 2012
     permalink
    Hej!.
    Ja dzisiaj pospałam "aż" do 4:45! wow, normalnie szał ciał :wink:
    Ja nie pracuję już od początku roku - czyli od 8 tygodnia :confused: A całe życie myslałam, że "urodzę w pracy" :wink: niestety przy mojej stresujacej pracy i przy moim pracocholiźmie, z którym nie potrafię walczyć - lekarz powiedział, że jak tę ciażę chcę donosić, to muszę wybrać - albo praca, albo ciąża. No to wybrałam :cool: Nikt kto mnie zna nie wrózył mi zdrowia psychicznego przy siedzeniu w domu dłuzej niz 2 tygodnie, a ja samą siebie zaskoczyłam - bo ten czas był fantastyczny dla mojej psychiki :shocked: Pierwszy raz w życiu nie miałam wyrzutów sumienia, ze do pracy nie idę (a tak nawet na urlopie nie potrafiłam psychicznie wyluzować), i pomimo, że nic spektakularnego nie robiłam przez ten czas to odpoczęłam :devil:

Treść doklejona: 07.08.12 06:20
    gada, gada - tylko długimi poematami ;-)

Treść doklejona: 07.08.12 06:21
    ma_mi: W ogóle nikt tu na mnie nie czeka Dlaczego? Szew mi ściągają dziś, potzrebuje zainteresowania

No jak to? Ja nie śpie przez ten Twój szew! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: że nic spektakularnego nie robiłam

Ula - 10 litrów pokrzywy dziennie - to jest spektakularne :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: mi chrupnęło to myślałam, że się rozpadnę. Chyba się rozeszło konkretnie

A może to ten Twój szew Ci rozpękł się sam :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Ja nie śpie przez ten Twój szew

:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Ula - 10 litrów pokrzywy dziennie - to jest spektakularne

Na początku to była melisa - pewnie dlatego taka spokojna byłam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile: Ja mam dziś o 8:30 pierwsze KTG, ciekawa jestem, jak wyjdzie.
    Znacie może jakieś sposoby na uporczywy suchy kaszel? Męczył mnie w nocy, myślałam, że synka wykaszlę :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: szew Ci rozpękł

Nie histeryzuję, to zabrzmiało jak złamanie z przemieszczeniem :shocked:
    Dobrze, jak mnie rozszyje to może do rana Dżaga "wypadnie" jak będzie miała drogę wolną :wink:

Treść doklejona: 07.08.12 06:25

Pajacynka: uporczywy suchy kaszel

Spróbuj syrop z cebuli sobie zrobić może, on bardzo ładnie łagodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Nie histeryzuję, to zabrzmiało jak złamanie z przemieszczeniem
    Dobrze, jak mnie rozszyje to może do rana Dżaga "wypadnie" jak będzie miała drogę wolną

:rolling::tooth:
    Pajacynka: Znacie może jakieś sposoby na uporczywy suchy kaszel? Męczył mnie w nocy, myślałam, że synka wykaszlę

Cholerka - nie znam :confused:
    Moze jak na KTG bedziesz (powodzenia :wink:) to tych położnych podpytaj...
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia, kurier z nalepkami był, czy znowu przespałaś? :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    ma_mi: Spróbuj syrop z cebuli sobie zrobić może, on bardzo ładnie łagodzi.

O, syrop z cebuli już mam, to spróbuje jak wrócę :)

Ul_cia: położnych podpytaj

tak też zrobię, bo noc mi dała nieźle w kość.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Pajacynka: to spróbuje jak wrócę

I jeszcze cytryna z oliwą nawilża dobrze śluzówkę.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Dzięki wielkie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Ul_cia, kurier z nalepkami był, czy znowu przespałaś?

Cholera - no właśnie wczoraj wstałam wcześniej - to byłam pewna, ze nie przyjedzie :devil: dzisiaj tez już na nogach - to tez pewnie nie zawita :tooth:

Wczoraj pościeliłam łóżeczko dla małej i pokazuje cała dumna mojemu mężowi jak wrócił z pracy -
    on na to: - ale już? tak szybko? po co? ..... (chłop)
    ja mu: - na ale juz pogrubiona jestem, na 5 miejscu!
    on: :shocked::shocked::shocked: ale że co? Pogrubiona to Ty juz od pół roku jesteś .... :shocked: (świnia)
    ja: - oj, na liście, no wiesz na forum - to juz trzeba sie szykować!
    on: - :shocked: jezu, a mówiłaś, że Ci ciąża na umysł nie wali? (małpa)

I weź tu sie z chłopem dogadaj, jak on najprostrzych rzeczy nie rozumie :crazy::rolling::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ale się ubawiłam :jumping:
    Na przegląd kabaretów się nadajecie.
    Mój wiecznie tylko mówi "świetnie kochanie, ale po co pracowałaś, odpocznij lepiej"
    A wszystko się samo zrobi niby.

U nas dziś tak wspaniale brzydka pogoda, pada, chłodno..... nareszcie :cheer:
    --
  4.  permalink
    Dzien dobry z samego rana :D Wlasnie wszamalam sniadanie, ubiore sie i mezu mnie odwiezie na IP, mam nadzieje, ze mnie przyjma, bo wczoraj jak czekalam na KTG to ze mna czekaly 2 dziewczyny na wolne lozka:shocked:
    2 torby spakowane, nie wiem jak ja sie z nimi zabiore pozniej:tongue:
    Do uslyszenia laseczki :) Powodzenia przy rozpakowywaniu :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Mój wiecznie tylko mówi "świetnie kochanie, ale po co pracowałaś, odpocznij lepiej"
    A wszystko się samo zrobi niby.

O! U nas identiko - ale sam do roboty sie nie garnie :devil:

ma_mi: U nas dzię tak wspaniale brzydka pogoda, pada, chłodno..... nareszcie

U nas też :clap: I pierwszy raz w życiu się z tego cieszę! :peace:

Treść doklejona: 07.08.12 06:48
    Kuleczka - kciuki jak nie wiem co!
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Kulecka

Ula, seplenisz :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: [/quote][quote=ma_mi]Ula, seplenisz

a nic nie piłam ! tzn, łyka pokrzywy i kawę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: łyka pokrzywy

Ja od początku mówiłam, że coś jest na rzeczy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nosi mnie, jadę do sklepu po zakupy na śniadanko :bigsmile: Będę dzisiaj wyjątkowo dobrą żoną, a co - mężuś wział wolne, żeby ze mna na ktg pojechać :smile: to mu śniadanko ze swieżą bułeczką zrobię :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: swieżą bułeczką zrobię

Mnie nie ma kto zrobić :cry: więc sama zaleję sobie owsiankę.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Czesc dziewczyny :-) Jak Was sie czyta odrazu lepszy humor mam:-)
    Ja pracowalam do konca 34 tyg. przestalam bo do pracy mam daleko i jezdze samochodem i balam sie byc zagrozeniem dla innych...:-) ale jak by maz mial gdzie parkowac pod swoja praca to bym pewnie calaly czas sie turlala do pracy...ja niesety jestem pracocholikiem...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się jak na mnie mega bladym świtem :)
    Mój syn postanowił dzisiaj nie spać już od 5:30 i matce też pospać nie daje tak się kitłasi w brzuchalu:devil:

Ulcia podziwiam poświęcenie - świeża bułeczka mmm... :)
    Kuleczko trzymam kciuki!! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kuleczko kciuki!
    Easy milczy :-) ...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ale naskrobalyscie z rana...hihi ulcia usmialam sie z Waszej rozmowy. Wiecie co zaczynam myslec ze jednak sie doczekam pogrubienia heh zablokowalam sie totalnie na porod...chyba urodze we wrzesniu :o ale nie chce tak pozno :(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    katka_81
    nie martw sie na zapas,bo mala jeszcze pewnie nie raz zrobi fikolka.Moja ulozyla sie glowkowo juz w 20 tc i na kazdym USG tak bylo,w 32 byla juz tak nisko glowka w dol ze ginka powiedziala ze jest male prawdopodopienstwo przekrecenia.
    Ale pomimo tego duzo czytalam o sposobach namowienia dziecka do przekrecenia,bo zalezy mi na naturalnym porodzie.
    My z mezem chwalimy sobie SR,zaplacilismy 180 euro i mielismy fajne polozne.Duzo dowiedzielismy sie na temat naturalnych porodow bez znieczulenia,o przecieciu pepowiny dopiero jak przestanie pulsowac i o nie myciu dziecka zaraz po porodzie tylko wytarciu a bardziej wtarciu mazi w smkorke malucha ktora jest jak pierwszy ochronny krem.Moze to sie wydac smieszne ale jestem bardziej za natura i im mniej chemi tym lepiej
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Porod-w-ekstazie-przewidziany-przez-nature-hormonalny-plan-porodu.html

Dzisiaj w nocy obudzily mnie silne skurcze,a malla tak szalala.Nawet nie wiem kiedy ponownie usnelam
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    A ju tu byłam o 5 rano i myślałam, że nikogo nie ma :bigsmile:
    Nawet sobie pomyślałam: śpią Mamuśki, deszcz je rozłożył, tylko ja cholerka nie mogę :wink:
    ma_mi: U nas dziś tak wspaniale brzydka pogoda, pada, chłodno..... nareszcie

I u nas, i u nas! Aż żyć się chce!
    kuleczka_69: 2 torby spakowane, nie wiem jak ja sie z nimi zabiore pozniej

Trzymam kciuki!
    Właśnie ja kilka dni temu przywiozłam do rodziców jakieś pierdoły do torby (podkłady, pieluchy, itd.) i doszłam do wniosku, że to będzie TORBA! A myślałam, że spakuję się do takiej niewielkiej, jak na basen:wink: Zaćmienie ciążowe zaczyna mnie dopadać niepokojąco często:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja nie pracuje od 7tc,ze wzgledu na krwiaka do 20tc i wczesniejsze poronienie.Na poczatku bylo fajnie ale pozniej brakowalo mi pracy.:tongue:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    kuleczko kciuki :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    ja nie pracuje od 11 tc i bylo ciezko latac za dzieciakami hehe (jestem nauczycielem w przedszkolu) w zasadzie bylam bo przeprowadzilismy sie po tym 11tc do miasta rodzinnego...a tak to moze popracowalabym dluzej :) chociaz nie wiem bo w ciazy od poczatku chce mi sie ciagle spac az do teraz.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.