Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeAug 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Mi też lekarz już chyba w 5 tygodniu ciąży powiedział, że muszę sobie wszystko przewartościować i powinnam ze względu na dobro dziecka siedzieć na L4. I tak prawie ciągle spałam, potrafiłam nie wiedzieć czemu nawet za biurkiem w pracy zasnąć, mimo tego że uwielbiam swoją pracę.
    --
  1.  permalink
    kuleczko kciuki:wink: witam o chłodnym poranku, i po 7 wycieczkach do Wc w nocy-wypiłam wieczorem dużo pokrzywy:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
    • CommentTimeAug 7th 2012
     permalink
    violet_flower: po 7 wycieczkach do Wc w nocy-wypiłam wieczorem dużo pokrzywy:smile:

Właśnie z tego powodu piję pokrzywę rano :)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Moj maz przyslal mi smas leje i smutna buzka :-) ja mu na to yyyyyeeeee narescie :-):-):-):-)

Dziewczyny kazdy wie na co i kiedy sobie trzeba pozwolic. ... ja mam kolezanki ktore szly na zwolnienie ciazowe tylko dlatego ze wszyscy tak robia albo zeby cieszyc sie ciaza... ja jestem pracacholikiem uwielbiam swoja prace i fakt mialam chwile zalamania bo cialo mowilo stop a dusza sie rwala do pracy....

Trzeba jakies pranie chyba ogarnac...co by moj maz nie zostal z tym wszyskim...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień dobry dziewczynki!!

MA-MI ale się ubawiłam to samo!!:jumping: faceci no typowi faceci:thumbup:

Ulcia ja też jak tylko otworzyłam oczy mówię do męża... jednak pada, super!! oby tak do końca dnia :swingin::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Wróciłam ze sklepu, a mężysko nadal śpi :wink:
    Tak mi się zachciało zakupów - chyba przez to, że nareszcie jest czym oddychać na zewnątrz!

Czerwinka, myślałam o Tobie - jak samopoczucie?

A ja zapomniałam Wam sie "pochwalić", ze jakieś 2 dni temu szyjka wieczorem zaczęła mnie kłuć :shocked: wzięłam nospę i przeszło 9nie wiem czy na kłucie szyjki to akurat nospa jest OK, ale nic innego nie przyszło mi do głowy :smile:) no i po raz pierwszy przestraszyłam sie porodu :shocked: Zdałam sobie jednak sprawę, że to przecież BOLI :wink::devil: a gdzie od kłucia szyjki do bóli porodowych .....
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No to Wam dziewczyny zazdroszczę, bo ja do pewnego momentu też bardzo lubiłam swoją pracę ale, że ekipa się popsuła to już nie planuje tam wracać. Ja siedzę od 6 tygodnia i też mi powiedziano, że ze względu, że mam pracę fizyczną muszę iść na L4. :smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.08.12 08:11</span>
    Ulcia podziel się bułeczkami :bigsmile: a u mnie się rozpogadza :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Wróciłam ze sklepu

No ja już myślałam, że pieczesz te buły dla Wa-wy i okolic :wink:.
    Spi - no klasyka - w końcu został w domu, żeby sie przydać na coś, nie ? :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czerwinka co tam u Ciebie??
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    A ja nie mam problemu z L4. Z końcem stycznia straciłam pracę, a na początku lutego zaszłam w ciążę. Najpierw byłam tym załamana, bo wiadomo przy dziecku każdy grosz się liczy, ale doszłam do wniosku, że widocznie tak miało być, że coś za coś.. Byłam wtedy na kilku rozmowach i pewnie dostałabym pracę, gdyby nie moja wrodzona uczciwość:devil: niestety pracodawcy panicznie boją się zatrudniania kobiet w ciąży. A szkoda, bo mieliby ze mnie pożytek.. Pracowałabym do końca, jak na razie tfu tfu ciąża przebiega u mnie bezproblemowo..
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    venus87: a u mnie się rozpogadza --

o to, to, właśnie miałam pisać, tylko emot miał być bardziej dramatyczny - :cry: - o taki
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dzis nie moge powiedziec ale spalam. .. ale jestem wykonczona chyba najbardziej psychicznie :(Teraz chce czy nie musze urodzic w sobote bo malemu szkodzi chyba bardziej ten stres i coraz silniejsze skorcze :( zamiast sie cieszyc ostanimi chwilami ciazy to ja sie denerwuje i stresuje :( ale nie porodem tylko czyms innym ech. ..
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    venus87: Ulcia podziel się bułeczkami

Chętnie! Jeszcze cieplutkie kupiłam :jumping: no i właśnie grzeszę - bo moim najwiekszym marzeniem ciażowym to swieża bułeczka z szyneczką :tooth: a przez ta cholerną cukrzycę nie mogę - a teraz nie wytrzymałam :cool:
    ma_mi: Spi - no klasyka - w końcu został w domu, żeby sie przydać na coś, nie ?

O! to to! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Spi - no klasyka - w końcu został w domu, żeby sie przydać na coś, nie ? O! to to!

Ja to nawet się ostatnio zastanawiałam, że zaraz po powrocie ze szpitala to jednak zrezygnuję z tej "pomocy" i dam znać jak okrzepnę. :smile:
    Wtedy przyjdzie na tacierzyński, pospać przy nas :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ma-Mi znów będziemy się męczyć:cry:, ale mam nadzieje, że jak padało przez noc i ranek to będzie chłodniej :bigsmile: zapowiadali nawet, że temperatura ma spaść do 25 stopni :thumbup:

Ulcia powiedz gdzie mieszkasz to zaraz będę już się zbieram....:swingin: a masz twarożek???czy kupić?:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O jezu! orgazm to nic w porównaniu z tym co czuje po zjedzeniu tej bułeczki! :cool: To nieludzkie, ze cieżarnej odmawia się takich normalnych zachcianek :devil:

Treść doklejona: 07.08.12 08:20
    venus87: a masz twarożek???czy kupić?

Kupiłam! :wink:
    Wpadaj - Południowe okolice wawy - Piaseczno!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A ja zapomniałam Wam powiedzieć, że jutro do ginekologa idę na 2 wizytę:bigsmile: trochę się martwię, bo dawno go nie widziałam, nie czuje i mam nadzieje, że wszystko ok:neutral: ale już doczekać się nie mogę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    venus87: gdzie mieszkasz to zaraz będę

Podążaj za aromatem pokrzywy :rolling:

Treść doklejona: 07.08.12 08:23
    venus87: dawno go nie widziałam, nie czuje

Miałam to samo, w zasadzie nic mnie w trakcie wizyt nie obchodziło poza "podglądaniem"
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ulcia jestem hmmm z Bydzi do Wawy... za 5 godzin, zostaw mi jedną chociaż :bigsmile:
    A my wczoraj z mężem się kochaliśmy :crazy: pierwszy raz od miesiąca...sam pękł, już wytrzymać nie mógł, ale był taki delikatny, że szok:thumbup: zadowolona jestem :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Ja też jestem nauczycielem w przedszkolu jak Hopelight ;)... Zaszłam w ciążę gdy byłam na rocznym urlopie zdrowotnym... Ale i tak musiałabym iść na L4, bo od 5 tygodnia plamiłam, krwawiłam, miałam bóle brzucha... Potem doszła cukrzyca, która również nie dałaby mi popracować, bo dość często mdlałam, insulina, glukometr, 10 posiłków!!!!

Powodzenia przyszłe mamusie!!!! Ja rodziłam dokładnie rok temu... o 1 w nocy się zaczęło, a 8 sierpnia o 15.15 juz byłam mamą ;) i tak z sentymentu weszłam Was dziś podglądnąć!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    venus87: A my wczoraj z mężem się kochaliśmy pierwszy raz od miesiąca

człowiek sie wtedy czuje jakby to był pierwszy raz, nie? :tongue:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Monia ile godzin rodziłaś???? prawie 15 godzin??:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: człowiek sie wtedy czuje jakby to był pierwszy raz, nie

Ej, Ul_cia Tobie przecież tylko ciepła bułeczka starczy :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Monia502: Powodzenia przyszłe mamusie!!!! Ja rodziłam dokładnie rok temu... o 1 w nocy się zaczęło, a 8 sierpnia o 15.15 juz byłam mamą ;) i tak z sentymentu weszłam Was dziś podglądnąć!

:bigsmile:
    Wpadaj częściej, u nas jest fajnie :wink:
    ma_mi: Podążaj za aromatem pokrzywy

AROMATEM :beard:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    OOO matko Ulcia TAK JAK PISZESZ:cheer: tylko poczułam jak zaczął mi coś ściągać hihihihihih:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Ej, Ul_cia Tobie przecież tylko ciepła bułeczka starczy

ku rozpaczy mojego m :crazy:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A powiedzcie mi na co wpływa herbatka z pokrzywy?? bo tak często o tej herbacie piszecie. :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.08.12 08:29</span>
    Zaraz oszaleję, nie mogę do dzwonić się do poradni genetycznej:angry::angry::angry:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    venus87: na co wpływa herbatka

w sumie na nic ale Ula jest uzależniona :bigsmile:
    A tak poważnie podobno na wszystko, a na nie puchnięcie w 100%
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    venus87: A powiedzcie mi na co wpływa herbatka z pokrzywy?? bo tak często o tej herbacie piszecie.

Generalnie jak kółko gospodyń wiejskich - robi i działa na wszystko :wink: a tak naprawde głównie to na to aby nie puchnąć, działa lekko moczopędnie (dlatego opuchlizny schodzą), poprawia morfologię - no i jako jedną z niewielu naturalnych na to wszystko metod można ja w ciaży - oby nie za duzo (i kto to mówi :wink:)

Treść doklejona: 07.08.12 08:31
    ma_mi: w sumie na nic ale Ula jest uzależniona

:rolling: pokrzywoman
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: pokrzywoman

:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Gdybym nie poroniła w kwietniu to nawet wchodziłabym do Was legalnie :P... jako przyszła mamusia ;)...

Tak rodziłam 15 godzin, ale jak już się rodzi to się o czasie nie myśli on zupełnie inaczej płynie...

A żeby było ciekawie w książeczce mam wpisane, że rodziłam 5 h z kawałkiem, bo liczą od momentu zabrania na porodówkę.... A u mnie o 1 w nocy zaczęły się skurcze, sączenie wód płodowych... (choć część wód wyleciało dzień wcześniej)... A dopiero o 11 postanowili wziąć "sprawy w swoje ręce" i pod oxy poszłam ;)... Ale czad był ;)... Takie emocje, że mogę rodzic od nowa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Monia502: Ale czad był ;)... Takie emocje, że mogę rodzic od nowa ;)

Też tak bym chciała móc powiedzieć PO :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Wiecie co, siedze tak i siedze na tym forum i sobie myślę, że cześć temu co pralki automatyczne wymyślił, bo w ten sposób przynajmniej mam pranie zrobione, nic innego przy Was się nie da :wink:
    --
  2.  permalink
    Venus pokrzywowa herbatka zmniejsza obrzeki i dziala moczopednie oczyszczjac organizm z toksy i dzieki temu pomaga ytrzymac prawidlowe wyniki moczu

Co do pracy to ja na L4 poszlam juz w 7 tyg, bo jako ratownik wopr nie moglabym w ciazy pracowac na tym stanowisku, kierownik nie mial zastepczego stanowiska to zasugerowal L4
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pytanie mam "inteligentne inaczej":
    zawsze na badania (krew i mocz) lecę na czczo - tak juz z przyzwyczajenia. 2 pielęgniarki i ginka mówiły mi, ze w ciąży to na czczo tylko glukozę sie robi, a reszta krwi nie musi byc na czczo - a co z siusiu? Właśnie mnie teraz oswieciło, że jutro mam wizyte u gin i mam skierowanie na badanie moczu - wiec dzisiaj muszę to zrobic, ale na czczo po orgazmicznej bułeczce nie jestem....
    Moge siknąć czy nie powinnam ?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Siuraj, powiesz lekarzowi, że byłaś zbułczona to przeinterpretuje w ostateczności. Ja bym się tej kawy bardziej w moczu obawiała in your shoes :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    ma_mi: nic innego przy Was się nie da

ja nawet śniadania spokojnie nie mogę skończyć, bo trzeba wątek odświeżać co chwilę :devil: ale przynajmniej mam humor od rana:bigsmile:

Treść doklejona: 07.08.12 08:41
    i też mam bułeczkę z szynką, ale bez pokrzywy :tongue:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    ooo to może zacznę już ją pić:bigsmile::bigsmile: mniam mniam
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: ale na czczo po orgazmicznej bułeczce nie jestem....

teoretycznie powinno się siknąć do pojemniczka pierwszym porannym moczem (fachowym jezykiem środkowy strumień:devil:) więc jesli jeszcze nie odwiedziłaś wc po wstaniu to możesz - bułeczka nic tu nie przeszkadza:smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No z Wami dziewczyny nudzić się nie da:bigsmile::bigsmile: prawie jak sex

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.08.12 08:44</span>
    Przepraszam za porównanie ale po wczorajszym chyba mi odbiło :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    venus87: ooo to może zacznę już ją pić

noooo, nie głupi pomysł, może zdążysz przywyknąc do specyficznych doznań smakowo - aromaterapeutycznych :tooth: nim na dobre zaczniesz puchnąć
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Violet ja nie mam bułeczki ani pokrzywy ale za to świeży chlebek z serkiem i pomidorkiem oraz mleczko:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ulcia ja zawsze siusiu robiłam z pierwszego moczu porannego a potem jadłam śniadanie, tak kazali w laboratorium i lekarze. Tutaj (Austria) nie zwracają na to uwagi i badają po jedzeniu i bez różnicy jaka godzina.
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja pracowałam do końca 2 trymestru, potem poszłam na l4, bo jakoś ciężko mi było się skupić i zmęczona się czułam, poza tym wyniki mi się posypały. No i uciekłam przed sprawdzaniem 2 klas próbnych matur. Czas był też korzystny, bo w szkole średniej po maturach nauczyciele tracą godziny (a co za tym idzie część wyłaty), więc nawet specjalnie nie narzekali, jak przejmowali moje klasy.

U nas w nocy była okropna burza, ale teraz świeże powietrze... Zaraz zmykam sprzątać, bo koleżanka przyjedzie. Miłego, chłodnego dnia :)
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mami mam nadzieje, że nie będę szybko i na dobre puchnąć :bigsmile::bigsmile: a tak to herbatka dobra jest?? w smaku??
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    venus87: a tak to herbatka dobra jest?? w smaku??

hmmmm jakby to powiedzieć.... na szczescie ja już jej smaku nie czuję :devil::wink:

Dobra to siknę - trudno, poranny to nie jest, bo bym przecie pękła do tej godziny! :cool:
    kawy się nie boję w moczu, bo i tak sikam pokrzywą przecież :wink:

Jezu jaki sikalski temat z rana
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    venus87: a tak to herbatka dobra jest?? w smaku??

Mi tam smakuje od początku - za pierwszym razem pomyślałam, że trochę jak mieszanka czarnej herbaty z zieloną.. Różne opinie tu czytałam, ale pewnie zależy co kto lubi:wink::wink:
  5.  permalink
    Ul_cia: Jezu jaki sikalski temat z rana

jak najbardziej na czasiev:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: jak najbardziej na czasiev

tyż racja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    violet_flower: za pierwszym razem pomyślałam, że trochę jak mieszanka czarnej herbaty z zieloną..

Dokładnie tak samo myślałam :wink: Pokrzywa jest do przełknięcia, ale chyba bym nie dała rady pić ją litrami jak Ulcia :cool:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.