Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    judka25: Pokrzywa jest do przełknięcia, ale chyba bym nie dała rady pić ją litrami jak Ulcia

ja już nie czuję jej smaku:wink:
    --
  2.  permalink
    WItam się z rana w skończonym 34 tygodniu :shocked:
    zaczynamy 35 dziś :bigsmile:
    ja dziś miałam ciężką noc, całą noc brzuchol mi drętwiał. Nie wiem co jest grane ale mała teraz nie fika tylko non stop się przeciąga, napina mi strasznie brzuch i wtedy mi się robia bóle jak na @ :(
    Miałam iść do fryzjera, wyglądam jak śmierć na chorągwi, grzywkę mam już jak pies z relamy DULUXA i właśnie biorę za tel i odwołuję bo mam obawy że nie dojdę :(
    masakra jak te dzieci rządzą :(
    Ulcia zazdroszczę buły- mi mamusia kupi dopiero po 11 :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 7th 2012
     permalink
    Wiecie, co bo ja z tą pokrzywą to zaczęłam tylko dlatego, ze szukałam jakieś alternatywy dla picia płynów jako takiego:cool:
    Przed ciążą piłam zasadniczo tylko kawę :shamed: (duzo, dużo kawy) i wino :wink: Wody nie przełkne (tzn gdybym miała umrzeć, to wypije, ale tak na własną prosbę to nie ma mowy - niestety).
    W ciąży trzeba pic, bo nawodnienie, bo dzidziuś, bo wody płodowe itp.... no i problem co tu pić, jak to co dotychczas było podstawą nie wchodzi w grę... i zaczęłam szukać. Generalnie duzej ilosci czarnej herbaty nie mozna, podobno duzej liości zielonej i czerwonej też nie, miety - jedna szkalneczkę.... wyczytałam, ze można melisę, to przez pierwszy trymestr robiłam sobie 1,5 litrowy dzbanek melisy i tak siorpałam przez cały dzień. Maz sie śmiał, ze przez całe życie taka spokojna nie byłam jak wtedy :wink: Od drugiego trymestru naczytałam się, że bedę puchnać i wogóle masakra, wiec zaczęłam szukać co na to mogę prewencyjnie zaradzic - no i znalazłam tę pokrzywę - naczytałam się, ze działa na niemal wszystko :devil: i mozna ja w ciąży, a nawet podobno połozne w niemczech nie wyobrażaja sobie ciaży bez pokrzywy - i tak zamieniłam tę melise na pokrzywę i tak zostało :bigsmile:
    Ale sie zwierzyłam :cool:

Treść doklejona: 07.08.12 09:05
    Natalia122: masakra jak te dzieci rządzą :(

Też jestem tym przerażona, bo dotąd to ja rządziłam :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Ale sie zwierzyłam

Tłumacz się, tłumacz, to głównie dzięki Tobie dzień na forum bez tematu pokrzywy to dzień stracony :wink:
    --
  3.  permalink
    Ja pije kubek dziennie z pokrzywa z rumainkiem i miętą i więcej bym chyba w siebie tego nie wlała :bigsmile:
    za to dla mnie 3 litry wody to jak igła w stogu siana :smile:
    mąż się smieje że nic nie robi tylko po wodę jeździ, co kupi to juz nie ma :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Tłumacz się, tłumacz, to głównie dzięki Tobie dzień na forum bez tematu pokrzywy to dzień stracony

No! Żebyście nie zapomniały od czego dzień trzeba zacząć! :devil:

Kurier przyjechał! Ha! ALe nie z naklejkami, tylko z wiaderkiem Tommy Tub do kąpieli malucha (kupiliśmy pod wpływem Penny :wink:) ...

Ale będę miała teraz ubaw z mojego M! Pan kurier dzwonił do drzwi, a mężysko sie nie obudziło, a telefon ma ściszony, zeby go nikt nie obudził w wolny dzięń... ha ha ha - dokładnie jak ja wtedy, co aż z pracy przyjechał sprawdzić czy tu nie padłam :devil: A wtedy wykład miałam! Że jak moge mieć ściszony telefon 9a jakby cos sie stało/), jak mogłam nie syszeć dzwonka do drzwi....... :rolling: Zawsze mówiłam, ze nei rychliwy - ale sprawiedliwy :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Natalia122: za to dla mnie 3 litry wody to jak igła w stogu siana :smile:

Ja też tak mam. Wypijam średnio 2-3 litry wody + herbata z liści malin- 3 kubki + pokrzywa 1 kubek. Jestem baaaaaaaardzo nawodniona i sikam co chwilę :wink:
  4.  permalink
    Czytając Was dziewczyny od rzu humor się z rana poprawia:bigsmile:
    Ja właśnie zajadam kanapkę z twarożkeim ze szczypiorkiem i popijam miętę (właśnie tę jedyną szklaneczkę) w ciągu dnia pokrzywa i woda no i czasem mała kawa:wink:
    Dziś wreszcie można oddychać, u nas w nocy wreszcie popadało, burzy na szczęście nie było i teraz rześkie chłodne powietrze jest.
    Małż zaspał dziś do pracy, więc musiałam zrobić mu śniadanko i koło 10 muszę zawieźć, mama nastawiła jabłka na soki i czekam, aż będęę mogła przelać sok do słoików:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Natalia122: pije kubek dziennie z pokrzywa z rumainkiem i miętą

Ja się przyznam, że w ogóle takich wynalazków nie piję, tylko tak jakoś sie z Ul_cią zaczęłam w tym temacie droczyć :wink:
    --
  5.  permalink
    A ja jednak mało piję w stosunku do Was, nadrabiam nocą i potem robię nocne wędrówki do WC
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja jak tak dużo pije, to mniej myślę o jedzeniu. Gdybym nie piła tyle, to bym pewnie siedziała cały czas w lodówce :shocked::devil:
  6.  permalink
    Judka masz rację, chyba zacznę więcej pić:devil:

Treść doklejona: 07.08.12 09:26
    Małż mnie ucieszył, sam przyjedzie po śniadanko (do pracy ma 200m)

Treść doklejona: 07.08.12 09:27
    Jutro wizyta i USG, może dowiem się kto tam mamę kopie:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 07.08.12 09:28
    No i dziś jadę po wyniki morfologii, moczu i jonogramu (NA+K+chlorki), dodatkowo zrobiłam sobie Mg i Fe
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja zmierzyłam cukier, no i od razu mi się humor pogorszył - wiedziałam, ż mi ten grzech na dobre nie wyjdzie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    misia-ludek: dodatkowo zrobiłam sobie Mg i Fe

ooo to fajnie bo właśnie te badania są lekceważone, a mój mój gin mówił, że według niego są one ważne, szczególnie żelazo :wink: U mnie hemoglobina trochę poniżej normy, a z badania żelaza wyszło, ze prawie go nie mam w organizmie i że silna anemia :confused:
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam:bigsmile: widzę, że humorki dopisują:tongue:
    ja dzisiaj od rana wkur..... w nocy spać nie szło bo a to burza, a to mąż chrapie, a to kilka razy do łazienki na siku, a to Mały wariował w brzuchu, a to pić mi się chce, a i jeszcze ten ból nóg. Mam dość!!!!!!!!!!!!Jestem wkurzona sama na siebie, :devil::devil::devil::fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    magic1984: ja dzisiaj od rana wkur..... w nocy spać nie szło bo a to burza, a to mąż chrapie, a to kilka razy do łazienki na siku, a to Mały wariował w brzuchu, a to pić mi się chce, a i jeszcze ten ból nóg. Mam dość!!!!!!!!!!!!Jestem wkurzona sama na siebie

Już niedługo :wink: Potem bedziesz karmić i lulać Malucha - i tez nie pospisz, ale przynajmniej powody bedziemy miały inne :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Ulcia ja jestem rannym ptaszkiem, lubię wstawać, jak mam konkretny powód. Ale dzisiejsza noc to była masakra :angry:
    --
  7.  permalink
    judka25: ooo to fajnie bo właśnie te badania są lekceważone, a mój mój gin mówił, że według niego są one ważne, szczególnie żelazo U mnie hemoglobina trochę poniżej normy, a z badania żelaza wyszło, ze prawie go nie mam w organizmie i że silna anemia
    --

No właśnie, jeszcze jak zobaczyłam że są po 6zł to potem żałowałam że wapnia nie zrobiłam.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Mnie smakuje pokrzywa, ale ja lubię herbatki ziołowe, piję 1-2 dziennie, wody idzie nam strasznie dużo, dzisiaj mąż ma zadanie dowieźć nową zgrzewkę :devil:.
    A ma może któraś z Was taki dystrybutor wody, jak są w zakładach pracy? Słyszałam, że do domu też takie coś można zamówić, np. nieco mniejsze.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: zmierzyłam cukier, no i od razu mi się humor pogorszył

Przestań, przestań, na końcówce coś Ci się od życia i ze strony układu pokarmowego należy, myślę że przed KTG tez powinnaś sobie ciepłe pieczywko aplikować i zaraz Martynka byłaby spokojniejsza.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: na końcówce coś Ci się od życia i ze strony układu pokarmowego należy, myślę że przed KTG tez powinnaś sobie ciepłe pieczywko aplikować i zaraz Martynka byłaby spokojniejsza.

Też tak sobie tłumaczę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    A ja posprzątałam, poprałam, mogę się iść popruć i rodzić :smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A o kórej masz prucie?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Najbardziej mnie wkurza, że porozkładałam te wszystkie gadżety, ten cały ekwipunek noworodkowy i teraz mi się to kuuuuuurzy :neutral:

Treść doklejona: 07.08.12 10:09
    Ul_cia: o kórej masz prucie

O 18.20, może wraz z wieczornym przypływem naturalnej oxy coś się ruszy? Oby :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Heh chciałam napisać o L4, ale zanim dobrnęłąm do końca świeżych postów, to już temat się zdeaktualizował prawie:P

Ja jeszcze ostatki w pracy, planowane L4 od 16.08, teraz szkolę zastępstwo. Tez trochę sobie nie wyobrażam tego wolnego czasu w domu, ale szef się bał, że zniknę mu z dnia na dzień jak coś się stanie i wolał to zaplanować.
    Co do pokrzywy, to ja ją popijam od poronienia, właśnie na poprawę wyników krwi itp. Potem miałam przerwę na 1 trymestr, bo nic mi nie wchodziło poza gazowanymi napojami, ale teraz znów z pokrzywka się przeprosiłam- także dołączam do klubu żłopaczy;)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    igisowa: do klubu żłopaczy

Ula jest prezesem :shades:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Ula jest prezesem

:devil: Przyjęłam nowego członka (jakkolwiek by to nie zabrzmiało :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Zabrzmiało :tooth:

Treść doklejona: 07.08.12 10:15
    O kurde, nie mam jeszcze tych majtochów paskudnych :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: O kurde, nie mam jeszcze tych majtochów paskudnych

No ładnie! I z gołym księżycem w pełni bedziesz chodzić i siwecić?
    W aptece kupisz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Zapomniałam, że odmówiłam nabycia drogą kupna ponieważ Pani w aptece zaproponowała mi takie z flizeliny. I jak je zobaczyłam to mi się momentalnie tyłek spocił :confused:

Treść doklejona: 07.08.12 10:18
    Ul_cia: z gołym księżycem

Księżyc, księżycem, ale jak ja bez gatek tą "kromę" utrzymam. Będę drobić po korytarzu jak gejsza :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: . Będę drobić po korytarzu jak gejsza

:jumping:
    Kiedyś tylko tak mogły chodzić "po", bo majtasów nie mozna, a jednorazówek nie było!
    To dopiero czad
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    ja oficjalnie pracowałam do przedostatniego piątku, zeszły tydzień przesiedziałam w domu i to było baaaaardzo męczące, dzisiaj siedzę w pracy (pracuje w firmie rodzinnej) i zastępuję braki kadrowe spowodowane okresem urlopowym i jest mi lepiej :bigsmile: tylko to tak nieoficjalnie i z ukrycia :wink:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    9 lat temu właśnie nie było! lub ja nie wiedziałam o istnieniu :shocked:, ale wtedy robiłam dywersje ze zwykłymi majtami
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dobry dzień..... ło matko tyle postów że myślałam, że ktoś urodził:devil::devil::devil: ale widzę, że nasza Kuleczka się odmeldowała do szpitala :cool: jak tylko będę coś wiedzieć dam wam znaka :bigsmile:, a ja jestem na l4 od 4 tyg.... ale wciąż pracuję :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    sysiajaw: myślałam, że ktoś urodził

Ja się szykuję i zmuszam dziewczyny do wsparcia :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    ma_mi: Ja się szykuję i zmuszam dziewczyny do wsparcia :devil:

wspieram cię myślami....:devil::devil::devil::devil: i oddaję ten skurcz co mi w nocy spać nie dał
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    sysiajaw: i oddaję ten skurcz co mi w nocy spać nie dał

:whorship:
    Jesteście nieocenione.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
    • CommentTimeAug 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się z rana!
    Dzisiaj święto, bo mężul w domu, zrobił nam pyszne śniadanko, a teraz siedzi i gra na ps3 jak to ujął "puki może". Mały leniwy troszkę pokopał, a teraz śpi. Skurczy brak, ogólnie cisza... czyli pewnie dzisiaj też nie rodzimy. A jutro wizyta u gina, jeśli nic nie ruszy. A mogłoby :bigsmile:
    Ach i chciałam spróbować tej zachwalanej pokrzywy... nawet łyka nie wzięłam, bo zapach spowodował, że mogłoby całe śniadanko znów zobaczyć światło dzienne. Ja sie zastanawiam jak to można pić... Ul_cia podziwiam, serio! :whorship:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kuleczko kciuki zaciśnięte czekamy na pierwsze wieści :]]]]

ma_mi - powodzenia kto wie co przyniesie 18 oprócz rozprucia oczywiście :wink:

ja zakupiłam w pl melise z pomarańczą to co mi przechodzi przez przełyk no i rumianek ale coś weny brak do picia może pogoda tak działa że dziennie 2 l spijam .
    Noc dziś stosunkowo udana aż boje się pomyśleć co będzie potem i ulubione pozycje nie będą miały prawa bytu !!!:shamed::confused: a brzuszek rośnie i rośnie a gdzie tam koniec a potem 2 msc bez uuuu nie dobrze :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hehehe i ja właśnie pokrzywę zaparzyłam :cool:
    Może coś pomoże na te moje "niespokojne" nogi, bo już szlag mnie trafia:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Ej a mi ta pokrzywa nawet nie tyle, że wchodzi, ale nawet smakuje;))
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    igisowa: nawet smakuje

Jesteście z Ulą zboczone :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    To ja też przyznaję się do pokrzywowego zboczeństwa :jumping:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny wyszłam z forum bo spać mi się za chciało :tongue: zacznę pić herbatkę pokrzywową, pije już mięte i dołączę pokrzywkę:smile: Ulcia nie ma co tą Twoją pokrzywkę będę dłuuuugoooo pamiętać:peace: Mami masz rację Ulcia prezesem jest i specjalista od herbatki hihihihi:shades: A ja się wkurzam bo teraz na dworze jest tak przyjemnie, wieje wiatr, słoneczko czasami się przebija przez chmurki a nie mogę mieć otwartych okien bo trzaskają przez przeciąg :angry: W nocy w Bydgoszczy musiała być burza bo mąż wyłączył kompa i telewizory z prądu a ja znów tak mocno spałam, że nic nie słyszałam :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja jeszcze nie korzystam z pokrzywy, ale właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia od 26 września na Czerniakowskiej jest ten program co jak się jest zameldowanym w wawie to za darmo szkoła, a na Karowej 650 zł.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A karetki jeżdżą co chwile :confused:
    --
  8.  permalink
    Witam się i ja :)
    Sporo do poczytania od wczorajszego wieczora, ale za humor od razu lepszy.
    Dzisiaj miałam nockę w plecy. Gorąco strasznie, pobudki chyba co godzinę, piciu, siku, a potem deszcz, a jak deszcz to trzeba okna pozamykać (uroki poddasza) i znów ciepło :/ Jeszcze chyba podświadomie się denerwowałam bo mama i teściu z wakacji wracali, a pogoda po drodze nie za ciekawą mieli. Jak już przyjechali ok 6:00 to mąż tym razem pojechał w Polskę :/

Wczoraj mąż zakupił mi pokrzywkę, bo już z tą opuchlizną nie szło wytrzymać - palce się przestały zginać :/ Podchodziłam do niej bardzo sceptycznie, bo pisałyście, że mało smaczna jest.
    Ja chyba jakaś dziwna jestem, bo mi smakuje :tongue: i dołączam się do klubu żłopaczy. Jeśli można oczywiście ;)

p.s. u mnie się rozpogadza :/ Czas na herbatkę pokrzywową
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    acia20: właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia od 26 września na Czerniakowskiej jest ten program co jak się jest zameldowanym w wawie to za darmo szkoła, a na Karowej 650 zł.

Ja chodzę na Madalińskiego i też mają ten program, że miasto refunduje..
  9.  permalink
    dziewczyny a propo picia to jaka wode pijecie?
    ja prześledziłam juz tyle rankingów i dalej nie wiem która najlepsza :devil:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej....ja piję wszystko na co mam ochotę-kawę,wodę raczej gazowaną,czasami colę...odrzuca mnie od soków-nigdy nie lubiłam bo mam po nich zgagę. Ja za godzinę jadę na prenatalne-i się bardzo boję-już mnie brzuch boli z nerwów i mam biegunkę:shocked:. Trzymajcie kciuki...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.