Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 7th 2012
     permalink
    ma_mi: nic się nie martw kochanie, kup jakie mają a ja Ci te dziurki własnoręcznie dziurkaczem zrobię

Nie! No słodki! :devil::kissing:
    czerwinka: no ja dlugo pogrubiona nie bede

Wiecie co? Ja sie nie bawie - z 4 sztuk na 18 zostaję sama na placu boju! :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    ma_mi: a ja Ci te dziurki własnoręcznie dziurkaczem zrobię.

Musi Cię naprawdę kochać
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: z 4 sztuk na 18 zostaję sama na placu boju

Samotna liderka, ale ktoś się musi opiekować klubem żłopacza Pani prezes :shades:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Easy, Matylda - gratuluje , duzo zdrowka zycze :)

Kuleczka - 3mam mocno kciuki, powodzonka :)

Ja juz w domciu (po pracy), odebralam dzis owieczke Ewan dla synka (ma mu pomoc zasypiac + bedzie jego peirwsza maskotka), przewijak i niedrapki w sklepie :)
    Poza tym to kupilam sobie na necie dwie torebki ;) maja byc gotowe jak bedziemy w Polsce pod koniec miesiaca :)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    nie było mnie zaledwie poł dnia a tutaj takie newsy:bigsmile:
    Easy, Matylda wielkie gratki:bigsmile:
    Rumbuś czekamy do piątku na twoją córę:smile:
    Kuleczka trzymam kciuki za spokojny poród:peace:
    Czerwinka czy twój post oznacza, że w czwartek lub sobotę rodzisz? :smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.08.12 20:51</span>
    O matko pne się na liscie w zastraszającym tempie, moja wizyta jutro. A jak mi lekarka powie, że mam się przygotować na poród co ja zrobie...........:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Samotna liderka, ale ktoś się musi opiekować klubem żłopacza Pani prezes

Też prawda :cool: no to ja nie rodzę! tak sobie postanowiłam :wink:

Treść doklejona: 07.08.12 20:56
    Własnie mąż mi wygarnął, że jestem uzależniona od forum :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: uzależniona

To ja Ci wygarniam, że od pokrzywy też :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dokladnie w czwartek lub w sobote...
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    o jej to prawie już, fajniutko :clap:
    --
  1.  permalink
    Dobranoc dziewczyny!
    ja się żegnam na dziś bo mała mi wbija nogi w żebra :neutral: Ide do łózka, może zasnę, choć i tak pewnie nie na długo bo zaraz będzie siusiu co godzinkę, dwie. No ale może trochę pośpię:angry:
    Te co mają rodzić niech rodzą szybko i bezboleśnie w tę noc, a te co nie mają rodzić niech śpią spokojnie, bez skurczów, siuśków i kopania maluchów.
    DOBRANOC!!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    czerwinka: Dokladnie w czwartek lub w sobote...

czerwinko a od czego to zależy, który ma być to dzień?

Ulcia właśnie wypowiedziałaś magiczne ,,pier... ja nie rodzę,, :shocked: uważaj bo możesz być pierwsza w kolejce z 18-tek:)

Magic o której masz wizytę ? trzymam kciuki!!!

Mami - dziurkaczem powiadasz ha ha:cool: niezłego agenta za męża masz :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Tak szybko się lista ruszyła, że byłam trzynasta tylko przez króciutką chwilkę i nawet nie zdążyłam się pożalić:tongue:
    Od tego niedzielnego wieczoru z bólem w pachwinach cos mi się tam przestawiło i za cholerę nie mogę się przebrać na stojąco. Tzn., żeby założyć np. spodnie to muszę usiąść, bo nijak nie ustoję na jednej nodze nawet przez chwilę! Poza tym mała tak wierci główką w szyjce, że mam wrażenie, że wypadnie:crazy:
    --
  2.  permalink
    Gratuluję nowym mamusiom:clap:
    I trzymam kciuki za kolejne na liście:tooth:
    Ja dziś wyniki badań odebrałam i w moczu mam tylko albo aż leukocyty, a we krwi czerwone krwinki hemoglobina i hematokryt poniżej normy, zrobiłam sobie też K,Na, chlorki, Mg i Fe i wszystko ładnie w normie, aż jestem w szoku bo morfologia wskazuje na lekką anemię, a żelazo nie:shocked: ciekawa jestem co jutro powie lekarz na wizycie:wink:

Treść doklejona: 07.08.12 22:00
    Idę spać bo zasypiam przed monitorem, spokojnej nocki, a Tym co zaczną rodzić, szybkiego rozwiązania:bigsmile:

Treść doklejona: 07.08.12 22:00
    DOBRANOC
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ruba glownie chodzi o mame zebym jak najszybciej mogla pomoc a dodatkowo pani dr niepokoi sie stresem ktory przechodze przez co szkodze maluchowi...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Rumbcia, masz rację! Muszę uważać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja przed snem zawsze chwilkę poszperam w komputerze żeby nadrobić posty, bo do rana i tak się na zbierała więc będzie mniej. A jak mężuś wróci z pracy, to nie mam jak za bardzo tu siedzieć i pisać, muszę pocieszyć się wieczorem czytaniem :tongue: Uciekam spać :cool: Dobrej nocy mamusiom i maluszkom :wink:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    matylda, easy gratuluje:)

kuleczko 3mam kciuki!

rumbcia nie ma tego zlego...ciesze sie ze jestes zadowolona i juz niedlugo bedziemy podziwiac nozki Nataszki...co ja gadam...cala sliczna Nataszke:)

ja dzis sobie poplakalam ... troche bez powodu troche z powodu czegos...no nic jakos to bedzie...
    dobranoc :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny ja też już się kładę spać, jutro ważny dzień dla mnie, męża i malucha:bigsmile:
    A mąż zrobił mi dziś pierogi z mięsem :tongue:
    Dobranoc dziewczyny i jeszcze raz gratulacje dla nowych mam :bigsmile::bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.08.12 22:47</span>
    Kuleczka trzymam kciuki za Ciebie i malucha i to bardzo mocnooo:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Kobietki... czy Was też męczą wzdęcia? Bo od jakiegoś czasu stały się dla mnie bardzo uciążliwe. Burczy i przelewa mi się w tym brzuchu, a najgorzej jest, jak leżę na boku, bo wtedy stają się jeszcze gorsze.
    W dodatku przyatakowały mnie hemoroidy. Strasznie mnie to męczy i krępuje...:confused:
    --
  3.  permalink
    Czesc Dziewczyny!

Dzisiaj bylam u gina.Zdjal pessar,szyjka zgladzona,rozwarcie na 2cm,maly ulozony w kanale i teraz czekac tylko na porod:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Jutro robie ostatnie podstawowe badania i mam spotkanie z polozna:wink::bigsmile:
    Z tego co powiedzial ginek powinnam zaczac rodzic na dniach:wink::wink:

Zaraz nadrobie co napisalyscie i Gratuluje!!!!Wszystkim rozpakowanym mamusiom:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Jej Dziewczyny ale naprodukowałyście od rana, prawie godzinę nadrabianie mi zajęło :devil:

gratuluję nowym Mamusiom:smile:

i trzymam kciuki za kolejne rozkręcające się

:smile: zmykam spać bo mój synuś w brzuszku nieźle mnie wymęczył kopniakami, zwłaszcza w pęcherz...chyba zostanę królową WC jak Ulcia pokrzywy:devil:

aaa i zapadła decyzja co do imienia - będzie Jaś:smile:

dobrej nocki i kolorowych snów Wam Wszystkim:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeAug 8th 2012
     permalink
    Ooo królową sedesu mogę zostać i ja ! Właśnie stamtąd wracam i mam już pospane...
    ...a do świtu jeszcze kuuuupa czasu:wink:

Włączę sobie TLC może jakaś ,,porodówka,, się nawinie :bigsmile:

Hope trzymaj się kochana jeszcze chwilka i Domiś się pojawi!Wierzę że jest Ci ciężko, lekarze straszyli, że to już już a tu nic, nic:confused: ...może za parę dni jeśli nic się nie rozkręci wypuszczą Cię do domu?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Witam się z rana dziewczyny.
    Całą noc brzuch małam jak kamień, ale póki co nic poza tym :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    I ja się witam z rana,
    Dziś przespałam może z 2 godziny... a wyspana jestem jak nigdy.
    Nic się nie ruszyło, więc melduję, że dalej okupuje 1 miejsce.
    A teraz zmykam zjeść śniadanko.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    rumbcia oni mogliby mnie wypuscic tzn pytali sie czy chce do domu, ale ja sie boje skoro ordynator twierdzi ze ten dzien lada moment nastapi bo do szpitala mam prawie 80 km bo nie chce rodzic w mojej miejscowosci.

cobraczku ja od tyg mam podobnie tzn pewnie nawet wieksze rozwarcie (jak mialam 2cm to chcieli mnie wypuscic, potem zbadali za tydzien znow i juiz nie) i jakos nic sie od tygodnia nie dzieje tylko w sumie ja duzo przelezalam i leze (ale tez bez przesady) bo chcialabym skonczyc 37 tc. pewnie gdybym duzo chodzila itd juz urodzilabym ;)
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam z rana :)
    Ulcia jeszcze nie wstała.. dziwne ..:P
    Cobraczek: Z tego co powiedzial ginek powinnam zaczac rodzic na dniach:wink::wink:

Cobraczku a właśnie miałam dziś pisać i pytać czy ktoś wie co u Ciebie, bo wczoraj o Tobie myślałam. Trzymam kciuki żeby się rozkręciło, skoro możesz już rodzić :wink:

Hope wytrzymaj jeszcze troszkę a w razie co to pisz do nas, postaramy się pocieszyć :cool:

Melduję, że ciąża donoszona i "teoretycznie" mogę rodzić, skończyłam 37 tydzień :bigsmile: i Madzinka83 też :tongue:
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    judka25: pytać czy ktoś wie co u Ciebie

Cobraczek upaja się powrotem męza :dinner:
    judka25: Ulcia jeszcze nie wstała

Też mi coś podejrzana jest... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Jestem i ja:bigsmile: skończyłam dziś 37 tydzień wiec Mały jest już donoszony:tooth:
    Jak zwykle nie mogłam spać, zasnęłam dopiero nad ranem:angry:
    Mały daje mi solidnie w kość kopie pod żebra tak, że aż podskakuje:tongue, brzuch prawie cały czas twardy jak kamień.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    judka ciezko jesy wytrzymac zwlaszcza ze sie nie wie ile ma sie czekac...... za 3 dni zaczniemy pomalu dzialac w kierunku zwiekszenia aktywnosci i mam nadzieje ze ktos sie z tego wykluje w ciagu 2 tygodni ;) bo tyle jestem jeszcze we stanie wytrzymac w tym szpitalu potem to zwariuje....
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    judka25: Ulcia

Lub co gorsza olała nas i urodziła :shocked:

Albo zbiera poranną pokrzywę w swym tajemniczym ogrodzie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    hopelight podziwiam Cię:beard:
    ja się ogólnie boje szpitali, jeszcze niegdy (odpukać) nie byłam wiec poród będzie moim pierwszym pobytem i mam stresa:confused:
    --
  5.  permalink
    Witam z rana, ale tutaj się będzie działo, chyba sporo z Was urodzi do końca tygodnia. Ja o 16 mam wizytę i USG a wieczorkiem jadę na 3-4 dni z Majeczką do koleżanki na wieś więc się troszkę odstresujemy. Nie wiem tylko czy będzie internet, bo coś ostatnio koleżance szwankował.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    hopelight: w tym szpitalu potem to zwariuje....--

hope, a nie mają tam jakiegoś parku przyszpitalnego, żebyś mogła czmychnąc i pochodzić, pogimnastykować się ciut, może coś się ruszy...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Doberek. .. dokladnie tak sie martwila ze bedzie sama z 18 i pojechala urodzic :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    O, albo Ula może bułki piecze :hungry:

Treść doklejona: 08.08.12 07:56

czerwinka, jak Ci?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Albo w okolicy zabraklo pokrzywy i wybrala sie na polowanie :)

Treść doklejona: 08.08.12 07:59
    Szczerze to do dupy :( psychicznie jestem zniszczona...fizycznie tak samo :( teraz moje skorcze przezucily sie na kregoslup...i sa zjebiscie silne...ledwo laze. ..
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    gratuluje donoszonym i trzymam kciuki za te co na wylocie :)
    ja mam dzis jakiegos lenia siedze przed kompem i ziewam :devil:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: przezucily sie na kregoslup...

Biedulko :grouphug:
    Ale są tylko w krzyżach czy idą ku górze?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja mam tylko przestroge dla Waszych mam, babc czy wogole starszych kobiet w Waszych rodzinach...niech chodza do ginekologa ktory zrobi usg raz na rok a nie tylko badanie palczaste...u mamy jest ogromny goz/ torbiel 16 cm na 18 cm...ku przestrodze niech zaplaca za wizyte ale pojda na USG...
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Czerwinka podobno bóle krzyżowe to znak, że już blisko poród
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    To sa take zajebiste promieniujace wieksza sila ku dolowi a mniejsza w gore tak ze je czuje na samym czubku golowy...Takie juz mialam podczas 1 porodu. ..
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    16 na 18 Centymetrów??? a może milimetrów ?
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    judka25: skończyłam 37 tydzień i Madzinka83 też --

Jak miło, że ktoś pamięta z rana :bigsmile:.
    magic1984: u

To jest nas 3 :bigsmile:.
    Też mam brzuchol twardy, bóle okresowe, poza tym cisza, pewnie jeszcze w dwupaku się pobujam. Jutro wizyta i zobaczymy, czy coś się kroi :devil:. Póki co nie ogarniam, że za 2-3 tygodnie będziemy mieli dziecko :shocked:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    czerwinka: u mamy jest ogromny goz/ torbiel 16 cm na 18 cm

matko, a dawno Twoja mama byla u gina?? bo albo b. szybko rosł, albo ja nie wiem bo TAKIE wielkie guzy to bez trudu mozna przez badanie palpacyjne wymacac :shocked:
    szok trzymam kciuki!!
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    " Madzinka: Póki co nie ogarniam, że za 2-3 tygodnie będziemy mieli dziecko :shocked:." ------ to tak jak ja :devil::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam kobietki :) Ja dziś mam depresyjne samopoczucie - Przemek pojechał do pracy. Znów nie będzie Go miesiąc :/ Przeprosił mnie za wszystko ale we mnie to siedzi nadal i boli jak cholera... Straciłam całe poczucie bezpieczeństwa... a teraz, miesiąc przed porodem potrzebuję go najbardziej :( Nigdy tak się nie bałam... Chciałabym zniknąć :(((
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Katka 81 trzymaj się :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: To sa take zajebiste promieniujace wieksza sila ku dolowi a mniejsza w gore tak ze je czuje na samym czubku golowy...

A Ty jutro masz się zgłosić na oddział, bo pisałaś coś o czwartku?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Centymetrow! byla pol roku temu i podobno nic niepokojacego nie bylo. Nie wiadomo czy to cos juz bylo czy uroslo do takich rozmiarow przez leki na goza w kregach czy inna przyczyna...Najgorsze jest to ze znieczulenie jej jest bardzo trudne i musiala byc przewieziona do szpitala gdzie sa neurochirurdzy. ..jutro operacja...

Treść doklejona: 08.08.12 08:15
    Jutro jade na KTG i sprawdzenia co i jak zobaczymy co pani dr zdecyduje...
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Czerwinka kurcze nie wiem co powiedzieć:( człowiek myśli, że wszystko jest ok a tu takie wieści :sad:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.