Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPajacynka
    • CommentTimeAug 8th 2012
     permalink
    Ul_cia: Jeju dziewczyny, Wy też macie dzisiaj taki śpiacy dzień?

Właśnie wstałam z dwugodzinnej drzemki, a miałam prasować :shocked: Jakoś tak samo wyszło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja dopiero wychodzę z łóżka, czas się ogarnąć, umyć i ubrać. Też mam dzisiaj dzień leniucha i nic mi się nie chce :wink:
  1.  permalink
    widzę, że dzisiaj wszystkie bardzo "aktywne" jesteśmy...ja już od 2 godzin wstaję do nastawienia prania...ale kanapa nie chce mnie puścić:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeAug 8th 2012 zmieniony
     permalink
    ruda03: Godzinę temu miałam kontrolę z ZUS-u

A masz leżakowanie nakazane czy normalne ciążowe L4?

Ja uwielbiam tą zupkę chińską wołowinę z pieprzem ale uwaga bo pikantna;) wkrajam jeszcze kabanoska, kilka kropel soku z cytryny i przynajmniej raz w miesiącu muszę taki junk food w siebie wcisnąć;)
    Ja dziś jeszcze w pracy, jutro wizyta u gin po miesiącu przerwy i może płeć się uda dojrzeć:)))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    a gdzie na l4 widać jakie to jest czy leżące czy nie?
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    violet_flower: ja już od 2 godzin wstaję do nastawienia prania...ale kanapa nie chce mnie puścić

o to to, ja też, tylko, że ja stacjonuję w fotelu...

Ul_cia, kciuki za wizytę.

Dobra, zbiorę się chyba, nastawię to pranie i ruszę się do sklepu, bo Natala już szału z nudów dostaje, niech się dziecko troszkę przejdzie z matką-leniwcem.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja dziś w przeciwieństwie do was zjadłam w miarę zdrowy obiad, bo schabowy, kasza gryczana i buraczki popijane mlekiem. A w miarę bo kasz i buraczki podgrzane w mikrofali.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    violet flower - ja jeszcze nie wiem czy bede zalatwiac sobie polozna, bo tam jest dobra opieka ale co do poloznych to sa rozne, wiadomo ze lepiej miec swoja ale na razie nie znam zadnej poza tym to duzy wydatek wiec nie wiem. moje kolezanki rodzily tam bez swojej poloznej i byly zadowolone.
    niestety moja mama mnie namawia do wziecia bo ona przezyla traume przy 1 porodzie i twierdzi ze dlatego ze nie miala poloznej a przy kolejnych 2 juz miala i ponoc tak ja poprowadzila ze porob byl blyskawiczny.
    jeszcze mam czas zeby podjac decyzje :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    witam:)

Dziewczyny mialayscie cos takiego ,bo ja w pierwszej ciazy niepamietam ...
    Umylam okno ( raczej same szyby balkonowe ) i wzielam sie za mycie garow ( tych wiekszych )
    Chwile postalam ,zaczelay lapac mnie jakies skurcze ....i slabo az mi bylo ,narazie siedze...i przechodzi ,co to moze byc ???
    Cos sie dzieje czy to macica juz cwiczy ???
    Skurcze w miare mocne ,przeszkadzaly mi ...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Pomaranczka no jak pomyłas okna i podźwigalas gary to nic dziwnego ze macica sie buntuje :devil: w ciazy jestes!!! nie wolno tak szarzowac :devil: uprzejmie prosze troche zwolnic :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dzieki kochana ,wlasnie siedze i odpoczywam ...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Hej witam się i ja. u mnie dzień też leniwy i nic mi się nie chce, tylko leżę, jem, leżę i jem i nic innego.
    A może podpowiecie mi co można stosować na drętwienie rąk? szczególnie dłonie mi drętwieją i to w nocy.
    A mam też dziwny ból raz na jakiś czas w pośladku na samym dole, co to może być?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    KAsia to dziecko napewno na nerwy uciska ,sprubuj wtedy zmienic pozycje i pwoinno przejsc :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Tak też pomyślałam, że musi naciskać jakiś nerw, a od wczoraj czuję ruchy dziecka- coś świetnego. Wczoraj jeszcze miałam wątpliwości czy to ruchy, ale dziś jestem już pewna, bo czuję je coraz częściej:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ju po kinie, macdonaldzie, skroceniu grzywki u fryzjera co by dziecko moc zobaczyc ale w dalszym ciagu jest mi do dupy :] ide sprzatac. ...
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

Natalia122 Sciaganie pessara nie boli.Lekko poczulam taki dyskomfort ,ginek powiedzial zedbym wciagnela powietrze i zsunela sie ile moge tylkiem w dol i wtedy wyciagnal...Za to teraz jaka ulga:bigsmile::bigsmile:

Maz mnie wkurza ostatnio coraz bardziej:confused:nerwowo sie robi przed porodem.Ja ciagle zmeczona i wkurzona a ten poddenerwowany.

Czekam i czekam na te regularne skurcze i nic hehe:tongue::tongue:
    --
  3.  permalink
    Cobraczek - jak rozumieć tą ulgę :bigsmile:
    mam mieć sćiągany na początku września i strasznie się boję
    mnie dziś krzyż napierdziela :sad:
    --
  4.  permalink
    Dziendoberek
    Ja dziś nie mam lenia:) Zaliczyłam już wizytę w sklepie i u dziadków. Teraz zastanawiam się co by tu na obiad zrobić. A może też spaghetti...
    Miałam coś jeszcze napisać ale jak nadrabiam wszystkie zaległe posty to już zapomniałam :/ Chyba za zadko tu zakładam
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    czy to już teraz mają mi się zacząć te skurcze ćwiczące macicę, bo dziś to bardzo się oszczędzam i nagle zaczęło mnie ściskać w brzuchu wzięłam sobie tabletkę rozpuszczalnego magnezu i przechodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja po lekarzu.
    Generalnie nic się nowego nie dowiedziałam, nawet nie pogrzebała :confused: nie to zebym była spragniona grzebania, ale myślałam, że szyjkę sprawdzi, albo co... no nic to, generalnie u mnie nic się nie dzieje, wiec martwić się nie mam czym - czekam po prostu do terminu i już.
    Dała mi skierowanie na usg - ale terminów do końca sierpnia nie ma :devil:

Wróciłam i wziełam się za to moje spaghetti - ja robię sos sama, pycha, uwielbiam :wink:
    Ale jak już się nawąchałam - to nie wiem czy mi się chce jesć .......:wink: standardzik
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    no to pogrzeszyłam sobie... ;) zjadłam zupkę chińską - pikantny gulasz :) I jest mi doooobrzeeee :) Teraz się dopycham bobem :)
    --
  5.  permalink
    a ja jem zupkę grzybową....mniaaaam:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    acia20: czy to już teraz mają mi się zacząć te skurcze ćwiczące macicę,

Mogą, mnie się zaczęło koło 25tc.
    Ul_cia: a robię sos sama, pycha, uwielbiam

Wrzuć przepis, ja robię czasami sama, ale dzisiaj będzie wersja słoiczkowa.
    Medytowałam przed szafką z ciuszkami dzidzi i dalej nie wiem, w co ją ubrać na "wielkie wyjście" :wink: Aż mnie kręgosłup zaczął boleć, a dzidzia zaczęła chyba jogę trenować, modnisia - chyba wie, że matka przed szafą z jej ciuchami stoi :devil:.
    Pokażę Wam pościelkę mojej Gosiulki

-- [url=http://lilypie.com][/url
  6.  permalink
    madzinka83 śliczna :)
    --
  7.  permalink
    madzinka83: Pokażę Wam pościelkę mojej Gosiulki

śliczna :wink: i karuzela bardzo fajna:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Wróciłam z polskiego sklepu. Wtrąciłam tubkę mleka słodkiego zagęszczonego, cztery kiszone ogórki, a teraz czekam, aż mi się zupka chińska zrobi...Jak się nie porzygam to będzie sukces.:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Madzinka - super! I podpisana, żeby nikt się pomylił! :wink: Naprawdę ekstra - sama szyłaś, czy zamawiałaś?

madzinka83: Wrzuć przepis,

smażę mielone mięsko (róznie czasem tylko wołowe, czasem mieszane woł-wieprz), doprawiam podczas - duzo czosnku, sól, pieprz, papryka ostra (my lubimy na ostro :wink:), bazylia, zioła prowansalskie. do garnka obok wrzucam pomidory pokrojone bez skórki (moga być z puszki), dodaję przegotowaną wodę i koncentrat pomidorowy - żeby smak kwaskowy był i wrzucam jakąś kostkę rosołową (nie zawsze). Jak miesko się usmaży, łączę to wszystko razem, musi sie troche popyrkolić i próbuje - jak trzeba coś doprawić to doprawiam - ja lubię takie mocne smaki, więc u mnie sporo przypraw idzie :tongue:Potem do miski (bo wygodniej jeść) wrzucam makaron, na to sosik (lubimy gęsty, żeby był treściwy i miesko dominuje), wrzucam troche oliwek i posypuję żółtym serem,

:cool:

Treść doklejona: 08.08.12 15:19
    Peppermill: Wtrąciłam tubkę mleka słodkiego zagęszczonego, cztery kiszone ogórki, a teraz czekam, aż mi się zupka chińska zrobi...Jak się nie porzygam to będzie sukces.

:rolling::rolling::rolling::rolling::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    [quote=acia20]czy to już teraz mają mi się zacząć te skurcze ćwiczące macicę, bo dziś to bardzo się oszczędzam i nagle zaczęło mnie ściskać w brzuchu wzięłam sobie tabletkę rozpuszczalnego magnezu i przechodzi.

Tak wlasnie przeczytalam w necie : "Drugi rodzaj skurczy, który pojawić się może od 20 tygodnia ciąży, to tzw. skurcze Braxtona - Hicksa."
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Peppermill: Wtrąciłam tubkę mleka słodkiego zagęszczonego, cztery kiszone ogórki, a teraz czekam, aż mi się zupka chińska zrobi...

lo matko boska czym ty to twoje dziecko karmisz :shocked:
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    aguncia: Wtrąciłam tubkę mleka słodkiego zagęszczonego

o matko i córko - ja też chcęęęęę :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    katka_81: aguncia: Wtrąciłam tubkę mleka słodkiego zagęszczonego

to nie ja! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ulciu robię bardzo podobnie, prosto i smacznie:bigsmile:.
    Pościel zamówiona, bo ja manualne beztalencie jestem :cool:.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ulcia , skopiowalam Twoj przepis :) ,zawsze pytalm i nikt ze znajomych nierobil sam sosu do spgetti.
    Ja sama uzywam sosow Łowicz :)
    A teraz sprubuje sama :))

Treść doklejona: 08.08.12 15:30
    madzinka86-Ty sana szylas ta posciel ???
    Jak tak ,to pokolony chyle ,piekna jest :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pomarańczka25: Ja sama uzywam sosow Łowicz :)A teraz sprubuje sama :))

Spróbuj, naprawde prosto - a jest taki "naturalny", bo te ze słoiczka to zawsze dla mnie są albo za słodkie, albo za octowe.. zawsze coś :wink:
    Porodówka na TLC sie zaczyna (dla zainteresowanych ;-) ) - ale powtórka :sad:
    To moze i ja zrobię zdjecie łóżeczka - bo się na tą ciuchcię (naklejkę) chyba nie doczekam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    istne obżarstwo dzisiaj na forum... a ja mam wieści od kulki jak się okazuje wygoniły ją na ktg na porodówkę, ale ma już skurcze regularne i zaczyna podkrwawiać więc może jednak urodzi hehehe:devil::devil:
    --
  8.  permalink
    A Kuleczka nie miala miec cc?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Natalia122: A Kuleczka nie miala miec cc?

powiedzieli, że może się uda SN :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ul_cia: Spróbuj, naprawde prosto - a jest taki "naturalny", bo te ze słoiczka to zawsze dla mnie są albo za słodkie, albo za octowe.. zawsze coś :wink:
    Porodówka na TLC sie zaczyna (dla zainteresowanych ;-) ) - ale powtórka :sad:

sprobuje :)
    Ja tez ogladam do tego siedze przy kopie i wciagam obiad :D
    U mnie dzis kotleciki z piersi z kurczaczka ,zmieniaczki zmaselkiem i koperkiem ( tak uwielbiam ) ;p
    i mizeria :)))
    A mojemu dziecku musze obiad wciskac na raty....
    --
  9.  permalink
    ale ci lekarze to sa, z tego co pamiętam to barki miało dziecko większe niż główkę... ryzykanci, tylko szkoda że na czyimś zdrowiu. Do tego dziecko duże...
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Łoj, wróciłam z mojej wyprawy pigwinim chodem :D Słońce grzało jak nie wiem, a jak już jestem w domu to siedzi za chmurkami. Wstąpiłam do polskiego i mam zupkę 'złoty kurczak' - zaraz ją wtranżole! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Natalia122: A Kuleczka nie miala miec cc?

miała mieć, ale od wczoraj jest w szpitalu i jednak uda się urodzić naturalnie :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    no to jak rozmawiacie o jedzeniu i obrzarstwie to i ja sie dorzuce - normalnie jadam na sniadanie najczesciej 2 kromki pelnoziarnistego chleba z ziarnami ktory piecze na zakwasie moj maz, ale akurat sie skonczyl i dzis mnie naszlo na biala buleczke z powidlami sliwkowymi - no i zjadlam do tej pory az 3!! masakra. na sniadanie zjadlam 2 i po 3 g kolejna a w cale sie nie najadlam, strasznie malo sycace sa takie bulki a miliard kcal i srednie wartosci, wiec mam wyrzuty sumienia.
    teraz obiad koncze - gulasz wolowy z kasza jeczmienna wiec wreszcie cos zdrowego , no ale rano poszalalam, widze podobnie jak niektore z was. od jutra juz grzecznie wracam do mojego razowego chlebusia bo jak zjem jego 2 kromki to na 3 g jestem syta :) smacznego wszystkim
    -- [/url]
  10.  permalink
    Ja mam dziś gotowaną marchewkę, ziemniaczki i zraziki z piersi kurczaka z pieczarkami i wędzonym boczkiem :)
    mamusia nas rozpieszcza obiadkami a ja dziś rano na wadze ujrzałam 9kg na plusie :shocked: obym nie doszła do 20kg:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    To mnie tak naszlo wczoraj ok 21 na palcek po cygansku i zamowilam sobie ,zjadalm i mowie, po co zamawialm to scierwo :D:devil:
    Jakos wole jedzienie jak sama je robie :)
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Widzę, że jako dzisiejszy przysmak dnia króluje zupka chińska :devil: mea culpa :shamed:

A ja dzisiaj kalafiorek na obiadek mam, co by zdrowego po tym grzeszku coś podjeść, ale to jak mężul wróci z pracy, czyli jeszcze godzinka... a ja już głodna :shocked: dzisiaj to ja nie wiem co się dzieje z moim apetytem... może to jakieś zapasy przedporodowe tworzę :shocked:

No i zaliczyłam już dzisiaj 6 telefonów z serii "czy już i czemu jeszcze nie"

A i się pochwalę zamówiłam książeczkę "Mój pierwszy rok, Pamiętnik dziecka. Najdroższe wspomnienia" mąż odebrał i się zachwyca, jak dojedzie do domu to zdam relację jak wygląda w środku :bigsmile:

No i na 19:40 wizyta u u ginki... ciekawe czy coś tam się rozwija w dobrym kierunku, ostatnio tydzień temu, szyjka była już miękka, a rozwarcie na 2 cm...
    Czeka mnie jeszcze gimnastyka wielorybia z lusterkiem i maszynką, coby wyglądać jak człowiek :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalia122: mamusia nas rozpieszcza obiadkami a ja dziś rano na wadze ujrzałam 9kg na plusie obym nie doszła do 20kg

Już chyba nie zdążysz tyle wrzucić przez miesiąc :wink: 9 kg to bardzo ładny, nie duży wynik!
    majka_85: A i się pochwalę zamówiłam książeczkę "Mój pierwszy rok, Pamiętnik dziecka. Najdroższe wspomnienia" mąż odebrał i się zachwyca,

My też kupilismy książeczkę w tym stylu (nie pamietam tytułu, a nie chce mi sie iść na górę :wink:) i już nie mogę sie doczekać kiedy zaczne ją wypełniać :bigsmile: a postanowiłam, że dopiero jak dzidziuś bedzie na świecie :devil:
    Ja zrobiłam jedzonko i chyba poczekam na męża z szamaniem, bedzie mu miło
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Natalia122: zraziki z piersi kurczaka z pieczarkami i wędzonym boczkiem

A takie cudo jak się robi?
    Zgłodniałam przez Was :shamed:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczce wody odeszły!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No to sie zaczyna!!!!!!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    To trzymamy kciuki za kuleczkę!!!!! :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.