Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeAug 9th 2012
     permalink
    Ulcia ja z tych zacofanych, przed-potopowych co nie mają neta w komórce :wink:
    Mam kontakt tel. z dziewczynami, więc dam znać czy chłopczyk czy dziewczynka? :wink::bigsmile:

Mam się rano zgłosić po 8.00, zabieg prawdopodobnie o 10.00

Ulcia mam bardzo mieszane uczucia... jestem szczęśliwa, że jutro przytulę córeczkę a z drugiej strony jestem przerażona, że to już jutro!!!
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeAug 9th 2012 zmieniony
     permalink
    [quote=Natalia122]

A u mnie mniej więcej:

38,5 tc - 3200g
    35,5 tc - 2800g
    30,5 tc - 1800g

Przyrost podobnie jak u Rumby widzę
    --
  1.  permalink
    Ul_cia: Leneczka - a ja "pacze i pacze" i zastanawiam sie co za nowa kobitka do nas dołączyła

hihi już nie jedna się nabrała:)jeszcze parę tyg i wróce do takiej fryzurki:)
    Natalciu tak jak mówie na tydzień śr 200g przybierają maluszki więc by pasowało mój to chłopisko więc dlatego duży jest mam nadzieje,że do 4kg nie dobije bo inaczej SN go nie ur;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Nigdy nie mozna brac wagi dziecka tak dokladnie,bo przeciez to komputer przelicza z pomiaru glowki,brzuszka i kosci udowej.
    Zalezy od tego jaki ma tez sprzet lekarz i jak jest dokladny:smile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  2.  permalink
    leneczka8484co będzie to będzie, orientacyjnie pytam
    :bigsmile: bo aż jestem ciekawa ile kg będę musiała wykluć z siebie :tongue:
    Ale pewnie macie rację dziewczyny, że co sprzęt to inaczej :angry:
    milka1984 ja zaczęłam tyle jeść od jakiś 2 tyg.
    Pierwsze śniadanko 7 rano chlebek razowy ze słonecznikiem- jakieś 4 kromeczki, bo to takie małe, dużooooo szynki :bigsmile: bo tego mi się chce ostatnio najbardziej, 1 pomidor na pewno.
    Pożniej 2 sniadanko, jakaś sałatka, kromeczka chlebka, twarożek, zależy co mi się chce.
    Obiady z reguły mięso bo inaczej jestem za chwilę głodna, dużo surówek, marchewki, sałaty, ogórki, pomidory.
    Kolacja tak jak pierwsze śniadanie czy drugie zależy co mi się chce :bigsmile:
    a pomiędzy tym wszystkim arbuz, nektarynki, borówki, banany w zależności na co mam chęć i czekoladką też zgrzeszę :wink:
    generalnie teraz sobie nie żałuję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    milka1984: Ulcia - to ty sie normalnie glodzisz.... ja tak malo to nawet na scislych dietach nie jadlam przed ciaza,

No właśnie ja przez całą ciażę, z tym jedzeniem miałam problem :shamed:
    zobaczymy - może mi się "odblokuje" po porodzie, albo jak brzuch opadnie i przestanie mi cisnąć na żołądek - bo przypuszczam, że tu jest problem, że ciągle sie czuje przejedzona i niedobrze mi... bo przed ciążą to mogłam jeść i jeść i jeść i zoładek jak worek bez dna .... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: jeść i jeść i jeść i zoładek jak worek bez dna

o to, to, to :hungry:

a ja właśnie na tego priv z nr telefonu chciałam się pchać, no chyba, że nie chcecie wiedzieć kiedy zwolnię listę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Rumba wstaw na brzuszkach ostatnie zdjęcie brzuszka :tongue:, bo jutro już go nie będzie.
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    A ja właśnie szamam zupkę kalafiorowo-ogórkową:)PYCHOTKA:)
    ...a mój Patryś szaleje,że ho ho:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Rumba wstaw na brzuszkach ostatnie zdjęcie brzuszka , bo jutro już go nie będzie.

Święte słowa!
    ma_mi: a ja właśnie na tego priv z nr telefonu chciałam się pchać, no chyba, że nie chcecie wiedzieć kiedy zwolnię listę

To możesz "szepnać" do mnie np i wtedy tylko adresat szeptania widzi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: i wtedy tylko adresat szeptania widzi

a jednak ogarniasz, widzisz :tongue:

Nie umiem szeptać, ja pitole :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Operacja jednak jutro ale nie na 100 % kurrr :/ chyba poprosze o porod na dzis...
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Jak mi się uda wstawić, to pokaże Wam mój brzuch, na brzuszkach oczywiście :wink:
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Kochane mam pytanie od paru dni molestują mnie sporadyczne dość mocne skurcze;/
    czy to już macica ćwiczy do porodu i dlatego są silniejsze od tych twardnień???

...i jeszcze jedno ma może któraś do opchnięcia FENOTEROL? Chociaż ze 20tabl
    -- ,
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No ja wróciłam od lekarza właśnie. Tętno maluszka miarowe:) Szyjka praktycznie zgładzona i wystarczy akcja skurczowa i zaczynam rodzić. Nawet się spytał czy czasem w niedziele chce urodzić. Kolejna wizyta za tydzień jak dotrwam.
    -- ;;;;
  3.  permalink
    A ja mam dziś od rana jakieś dziwne skurcze w brzuchu...coś jakby od układu pokarmowego, bo macica to to raczej nie ćwiczy:smile: czuję dosłownie jakby mi się
    "kiszki" skręcały:confused:

"18"-stki jaki Wy ładny suwaczek macie na ten tyedzień macie - szczególnie ta ostatnia część :tongue: nic tylko się relaksować :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    czerwinka: Operacja jednak jutro ale nie na 100 % kurrr :/ chyba poprosze o porod na dzis...

Oj!
    judka25: Jak mi się uda wstawić, to pokaże Wam mój brzuch, na brzuszkach oczywiście

O TAK!
    leneczka8484: ma może któraś do opchnięcia FENOTEROL? Chociaż ze 20tabl

ja nie mam, nie brałam
    Anecia84: No ja wróciłam od lekarza właśnie. Tętno maluszka miarowe:) Szyjka praktycznie zgładzona i wystarczy akcja skurczowa i zaczynam rodzić. Nawet się spytał czy czasem w niedziele chce urodzić

Łoł! Może mnie wyprzedzisz :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: "18"-stki jaki Wy ładny suwaczek macie na ten tyedzień macie - szczególnie ta ostatnia część nic tylko się relaksować

:wink: Ano! :cool: Tylko chłop musi "zasłużyć" :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Tylko chłop musi "zasłużyć

U Uli dziś ani obiadu ani relaksu nie będzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: U Uli dziś ani obiadu ani relaksu nie będzie

O to to! :devil:
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: Tylko chłop musi "zasłużyć"

może dziś m się kosiarka spodoba i jeszcze raz trawę skosi:cool:

judka25: Jak mi się uda wstawić, to pokaże Wam mój brzuch, na brzuszkach oczywiście

no pewnie, pokazuj!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: może dziś m się kosiarka spodoba i jeszcze raz trawę skosi

:rolling:
    Dzisiaj mój Fochmistrz, to musi się bardziej postarać :tooth:
    --
  5.  permalink
    Ul_cia: Dzisiaj mój Fochmistrz, to musi się bardziej postarać

jak to się mówi: " każdego szkoda" :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    A ja od półtorej godziny próbuje dodzwonić się na Inflancką, żeby się zapisać na ktg... i albo zajęte albo nikt nie odbiera... :angry:
    Zaraz zacznę czymś rzucać. Dobrze że pod ręką mam tylko poduszkę, bo by się źle to skończyło.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja mojego juz od dwoch tygodni molestuje i nic,a mowia ze sex przyspiesza porod.Moze raz dziennie to za malo:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: sex przyspiesza porod.Moze raz dziennie to za malo

Szalejcie, szalejcie - potem susza :wink:
    violet_flower: jak to się mówi: " każdego szkoda"

:smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Nie wiem jak to moje biedactwo wytrzyma:crazy:
  6.  permalink
    gina1511: Nie wiem jak to moje biedactwo wytrzyma

kto jak to, ale na to biedactwa nigdy nie narzekają:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    To i ja spieszę z gratulacjami dla Kuleczki. Ale że syn?? To jej numer dzieciątko wywinęło:smile:
    Mam nadzieję, że u mnie i tym razem będzie sytuacja, że na 100% będę znała płeć i się nie zdziwię, heheh. Chociaż w sumie... i tak nie kompletuje wyprawki "pod płeć", więc wszystko mi jedno.
    Leneczka, nie wolno handlować lekami w Internecie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Oj, Leneczko, Leneczko :smile: Eeee za Eeee?
    Chciałam tylko zwrócić uwagę, że leki to tylko w aptece, a nie w necie...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczyny na niedługim wylocie - robiłyście plan porodu?
    Kiedyś był juz o tym temat, ale to wtedy nasze kochane rozpakowane były na wylocie :wink: i pamietam, że niektóre z dziewczyn były zaopatrzone w swój plan porodu.
    Ja mam jakiś wzór z SR i chyba właśnie zaraz za niego sie wezmę :cool:
    --
  7.  permalink
    _sushi_: eki to tylko w aptece, a nie w necie..

kurde wiesz zapomniałam:updown:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    leneczka8484: kurde wiesz zapomniałam

To lepiej sobie przypomnij, bo kupowanie i sprzedawanie leków w necie jest nielegalne :-)
    Koniec OT.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Ul_cia: Dziewczyny na niedługim wylocie - robiłyście plan porodu?

Ja zrobiłam, czeka w teczce z dokumentami... i pewnie poczeka.
    Ach jak bym chciała, żeby się coś ruszyło.

Nie wiem czy to kwestia wakacji i urlopów czy może czegoś innego, ale od prawie 3 godzin nikt nie raczy odebrać telefonu infolinii na inflanckiej. A już nie liczę ile razy dzwoniłam. :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja się objadłam zupką - barszczem ukraińskim i aż ciężko się ruszyć :)))
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Spadła mi na głowę deska z framugi drzwi, chyba zabiję mojego chłopa, który od 2 lat nie mógł jej jakoś zamocować solidnie, tylko była położona :neutral:. :devil::devil::devil:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  8.  permalink
    A ja wróciłam od fryzjera, po drodze wstapiłam do nowego sklepu z wędlinami - wędzą na miejscu i kupiłam szyneczkę i własnie skonsumowałam :bigsmile: zostawiłam trochę dla męża i sobie na kolację bo kupiłam na spróbowanie kilka plasterków i na prawdę pycha :smile:
    Do tego sałatka z pomidora i jest bosko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ul_cia
    ja tez zrobila plan porodu.
    Tutaj w Austrii jak zwiedzalismy z mezem szpital sama polozna mowila zeby cos takiego zrobic,bo jak juz rodzisz mozesz polowy zapomniec.A tak maja karteczke i sie do tego stosuja.
    Dziewczyny a jaki macie stosunek do przecinania pepowiny dopiera jak przestanie pulsowac,podobno dziecko nie przezywa takiego szoku i stresu.I drugie pytanie jesli chodzi maz plodowa.W SR polozna mowila ze jest najlepszym ochronnym kosmetykiem dla malucha i nie powinno sie jej myc tylko wetrzec w maluszka.
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Jade na KTG. ...trzymac kciuki...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Leneczko dlaczego usunęłaś swój wpis??
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    czerwinka
    kciuki zacisniete ,moze cos sie wkoncu ruszy:wink:
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    _sushi_: Leneczko dlaczego usunęłaś swój wpis??

mysle, ze leneczka zorientowala sie, ze jej wpis (niestety) nie byl szczytem uprzejmosci skierowanym w twoja strone...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    _sushi_: Leneczko dlaczego usunęłaś swój wpis??

sushi ponoć skończyłaś rozmowę. Po co prowokować niepotrzebną dyskusję?

Treść doklejona: 09.08.12 13:13
    czerwinko - myślami z Tobą (Wami) :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    katka_81: sushi ponoć skończyłaś rozmowę. Po co prowokować niepotrzebną dyskusję?

Niczego nie chcę prowokować. Tylko teraz wychodzi bezsensowna pół-rozmowa:confused: To bardzo nieładne z Jej strony.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    gina1511: Dziewczyny a jaki macie stosunek do przecinania pepowiny dopiera jak przestanie pulsowac

Ja mam w planie porodu, że chciałabym, żeby pępowinę przeciął tatuś, ale dopiero po tym jak przestanie pulsować. Skoro mówią, że tak lepiej i mniej stresu dla maluszka, to czemu nie poczekać? A jeśli idzie o maź, to mam w planie napisane, że nie chcę, żeby maluszka wykąpano, w domyśle niech się ta maź wchłania dla urody :wink:

Czerwinka trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    gina1511: Dziewczyny a jaki macie stosunek do przecinania pepowiny dopiera jak przestanie pulsowac,podobno dziecko nie przezywa takiego szoku i stresu.I drugie pytanie jesli chodzi maz plodowa.W SR polozna mowila ze jest najlepszym ochronnym kosmetykiem dla malucha i nie powinno sie jej myc tylko wetrzec w maluszka.

U nas powiedzieli to samo :wink: zarówno odnośnie pępowiny jak i tej mazi płodowej :wink:
    Jakoś głębiej nad sensem tego się nad tym nie zastanawiałam, akceptuję to co proponują :cool:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Czerwinka - kciuki :thumbup:
    Natalia122: A ja wróciłam od fryzjera

I jak? zadowolona jesteś z fryzurki?
    gina1511: tak maja karteczke i sie do tego stosuja.

No własnie dlatego stwierdziłam, że tez zrobie, bo jak bedzie mnie bolała i będę generalnie zapewne w szoku (pierwszy poród) to o połowie swoich "madrosci" zapomnę :tooth: A mój m jest zwolennikiem :shocked: cesarek - więc wolałabym aby jego sie nikt nie musała radzić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    A ja po wizycie, młody odwrócił się głową w dół, waży podobno około 2500 gram, tylko tętno ma coś wysokie - około 170. W poniedziałek muszę znowu zrobić KTG. Dziewczyny, płacicie za KTG, czy robicie gdzieś za darmo?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    majka_85: Ja mam w planie porodu, że chciałabym, żeby pępowinę przeciął tatuś, ale dopiero po tym jak przestanie pulsować. Skoro mówią, że tak lepiej i mniej stresu dla maluszka, to czemu nie poczekać? A jeśli idzie o maź, to mam w planie napisane, że nie chcę, żeby maluszka wykąpano, w domyśle niech się ta maź wchłania dla urody

Patrzcie, jakie to ważne rozmawiać na różne tematy - o pępowinie nikt mi do tej pory nic nie mówil i do głowy by mi nie przyszło, ze coś trzeba czekać itp... a co z tą mazią? Kiedy w takim razie sie myje Maluszka?
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    My mamy tez to uwzglednione,pepowine przecina tatus i to on jako pierwszy dostaje mala.
    Mam tylko nadzieje ze porod odbedzie sie bez komplikacji i niespodzianek.Chyba zaczynam sie bac:shocked:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.