Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 9th 2012
     permalink
    Pajacynka: około 170. W poniedziałek muszę znowu zrobić KTG. Dziewczyny, płacicie za KTG, czy robicie gdzieś za darmo?

to zupełnie jak moja łobuzica z tym tetnem... (chociaz ostatnio przystopowała)
    ja KTG mam w pakiecie porodowym, eić nie wiem jak to jest w standardzie
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ulcia ja planuje maluszka umyc dopiero jak wrocimy do domu
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: .Chyba zaczynam sie bac

Ja jeszcze nie, bo od rana miejsce na liście mi się obniżyło na 3 - wiec mam jeszcze czas :devil::wink::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Moja mala na kazdym KTG spala,tetno miala 130-140.Jak pielegniarka kazala ja rozruszac to nawet skakalo do 170 ,musiala byc zla ze ja budze:tongue:
  1.  permalink
    Ulcia oczywiście :bigsmile: moim marzeniem było w końcu urwać się do tego fryzjera :smile: miałam iść już miesiac temu ale wylądowałam w szpitalu tak więc dopiero teraz poczułam się na siłach żeby się wybrać:bigsmile:
    Najlepiej śmiać mi się chciało bo jak fryzjerka modelowała to mała tak się wypinała, że w domyśle myslałam sobie że ona też chce być piękna :bigsmile:
    pewnie odetchnęła z ulgą bo codziennie jej mówiłam zobacz jak ta twoja matka wygląda. teraz szczęśliwa matka to i szczęśliwa Zosia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalia122: Najlepiej śmiać mi się chciało bo jak fryzjerka modelowała to mała tak się wypinała, że w domyśle myslałam sobie że ona też chce być piękna pewnie odetchnęła z ulgą bo codziennie jej mówiłam zobacz jak ta twoja matka wygląda. teraz szczęśliwa matka to i szczęśliwa Zosia

No to cudnie :bigsmile:

ja nie znosze chodzić do fryzjera, dlatego pytam - bo tylko 1 raz w życiu wyszłam od fryzjera zadowolona i nie popłakałam sie później :wink:
    dla mnie fryzjer to trauma, i wiem, ze teraz powinnam iść, ale jestem przerażona, że mnie znowu "zepsuje" :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się glukozowo:tooth: całą cytrynkę wcisnęłam i nie zwymiotowałam tym razem:swingin:
    A jutro wyniki i wizyta...

Kuleczko - ogromne gratulacje!!:clap:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Chcialabym zeby mala urodzila sie kilka dni wczesniej zebym w swoje urodziny juz w domciu byla.Ale jak znam zycie to chyba zrobi mamie prezent i zamiast 16 urodzi sie 17.08.
    Wczoraj mowie do corci zeby juz sie szykowala do opuszczenia kawalerki,bo tam ciasno a ona mi dupke wypiela :shocked:
    Maz tylko sie smial i powiedzial ,,moja krew,,:angry:
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    gina1511: Ulcia ja planuje maluszka umyc dopiero jak wrocimy do domu

Ja planuje tak samo. Chyba, że przyjdzie nam posiedzieć dłużej niż standard w szpitalu, wtedy poproszę, żeby szkraba umyli tak po 2-3 dobach. No i jeśli byłoby jakoś bardzo upalnie, wtedy to pewnie na drugi dzień będę chciała, żeby mi maluszka umyli. A jak będzie zobaczymy :wink:

Ach i jeszcze na początku planu porodu mam niestandardowo "ważne informacje". Czyli w moim przypadku, to że endokrynolog kazała pobrać krew pępowinową i z niej oznaczyć poziom TSH, no i że w usg były wykryte zwapnienia w wątrobie i żeby to skontrolować po porodzie, o okuliście już nie pisałam, bo przeciwwskazań nie ma, więc chyba bez sensu by to było.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A kochane, powiedzcie, ta maź - to ona jakos faktycznie wpływa przez te 2-3 dni na lepszą skórę u dzidziusia? Zainteresowałam się tematem (lepiej późno niz wcale :wink:)
    Czy to tylko taka "moda" (oczywiscie bez żadnej złośliwości ani podtekstów pytam) - musże sie wyedukować aby mojemu mezowi wytłumaczyć o co chodzi jak sie zdecyduje tez tak jak Wy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
    • CommentTimeAug 9th 2012 zmieniony
     permalink
    isiula: Witam się glukozowo całą cytrynkę wcisnęłam i nie zwymiotowałam tym razem

Gratulacje! JA za pierwszym razem też wymiękłam.

gina1511: Chcialabym zeby mala urodzila sie kilka dni wczesniej zebym w swoje urodziny juz w domciu byla.Ale jak znam zycie to chyba zrobi mamie prezent i zamiast 16 urodzi sie 17.08.

Ja już raczej szansy na to nie mam jakby się dzisiaj, albo jutro zdecydował szkrab, no chyba że chce poczekać do niedzieli żeby mamuśka jeszcze mogła zaszaleć urodzinowo z tortem :devil:

Ul_cia jeśli chodzi o maź, to "podobno lepiej" zerknij sobie tu i tu co prawda datowo stare artykuły, ale ciekawe.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    majka_85: Gratulacje! JA za pierwszym razem też wymiękłam.

Dzięki:bigsmile: jestem z siebie taka dumna, że hoho.. Idę na zakupy w nagrodę - w końcu należy mi się:boogie:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    majka_85: Ul_cia jeśli chodzi o maź, to "podobno lepiej" zerknij sobie tu i tu co prawda datowo stare artykuły, ale ciekawe.--

Dziękuje, poczytam zaraz
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny!

U nas cisza:confused:Moglyby sie juz porod zaczac bo chodzic z rozwarciem moze zakonczyc sie infekcja:confused::confused:Juz mnie dobija to czekanie.Czop sluzowy ciagle odlazi...Skurcze pojawiaja sie co prawda nieregularne ale dosc silne...stanawiam sie nad masazem szyjki.Dzisiaj zadzwonie do poloznej i zobaczymy co ona na to...
    --
  3.  permalink
    Dziś moja koleżanka miała cc i własnie wysłała mi fotkę :) 39 tydzień mały 2540 i 47cm. Cudeńko :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    1. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    2. Gina1511 16.08.2012 (dziewczynka)
    3. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    3. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    3. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    3. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    4. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    4. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    5. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    5. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)

6. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    7. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    8. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    9. patyk 120 01.09.2012
    10. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    11. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012
    12. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    13. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    14. oranda 15.09.2012
    15. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    16. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    16. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    17. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    18. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    19. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    19. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    20. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    20. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    21. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    22. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    23. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    23. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    24. KasiaTasia 13.10.2012
    25. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    26. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    27. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    28. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    28. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    29. Linden 12.11.2012
    29. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    30. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    31. lofbejbe 21.11.2012
    32. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    33. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    34. ruda03 09.12.2012
    35. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    36. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    37. artystka80 27.12.2012
    38. lapa 30.12.2012
    39. Pomarańczka25 2.01.2013
    40. misia-ludek 5.01.2013
    41. kasia151288 16.01.2013
    42. agavva 21.01.2013
    43. Igisowa 24.01.2013
    44. marakuya 1.02.2013
    44. GaggataB 1.02.2013
    45. justyna883 2.02.2013
    46. ikamek 06.02.2013
    47. beagraf 12.02.2013
    48. andziaiw 22.02.2013
    48. milka 1984 22.02.2013
    49. sushi 5.03.2013
    50. venus87 14.03.2013
    51. venika 05.04.2013

Teraz wszystko sie chyba zgadza?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczęta w galerii brzuszkowej wystawiłam 2 pierwsze zdjęcia, które na próbę dostaliśmy po sesji :wink: Wstawiłam je na chwilę, potem usunę, bo gdyby mój mąż dowiedział sie, że wystawiam te zdjecia to by zawału dostał, a dziecku ojciec jest potrzebny jednak :wink:
    Po tych co dostałam, to widze, że porzadnych to za duzo nie będzie :devil: i co ja mojemu tatusiowi pokażę? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    cobraczku lepiej sie nie nastawiaj hehe...mi gin powiedzial 10 dni temu ze na dniach urodze i juz mnie nie pusci do domu i dalej czekam co prawda malo sie ruszalam bo chcialam skonczyc 37tc alew juz im nie wierze heh...niby mialy sie juz polac wody itd. rozwarcia nie wiem ile mam ale raczwj na pewno wiecej niz 2cm bo jak mialam 2cm to chcieli mnie wypuscic....okreslili badanie jako mocno porodowe a tu nic sie nie dzieje :D zaniedlugo zaczynamy akcje schody :D
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  5.  permalink
    Dokładnie Hope:)Ja w poprzedniej ciąży też miałam rozwarcie założony pessar w 35 tc wylądowałam w szpitalu miałam krwawe upławy zdecydowali się mi ściągnąć,ale całą noc byłi w pełnej gotowości bo sądzili,że na 100% ur a ja jeszcze 4 tyg normalnie funkcjonowałam
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    hehe no faktycznie ale ale Kuleczka wyraźnie napisała MATEUSZEK więc to raczej nie imię dla dziewczynki :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sysiajaw: hehe no faktycznie ale ale Kuleczka wyraźnie napisała MATEUSZEK więc to raczej nie imię dla dziewczynki

a moze miało być MALUSZEK tylko np komórka jej zmieniła (mi czasem zmienia słowa) a my sie podniecamy niezdrowo ?:devil::wink:
    --
  6.  permalink
    Kuleczka zasiała popłoch :bigsmile:
    Tylko najbardziej bawi mnie , że wsród mam dziewczynek że ew. miały by mieć synka nie córcię :smile:
    Ja tak marzyłam o dziewczynce że nie wiem jak bym zareagowała na taką wiadomość :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ul_cia: a moze miało być MALUSZEK tylko np komórka jej zmieniła

A wiesz, że to bardzo prawdopodobne? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja się zaczęłam stresować, jako że lekarz na 80% ocenił, że będzie dziewczynka :confused: Chyba dokupię kilka par niebieskich śpioszków... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalia122: Ja tak marzyłam o dziewczynce że nie wiem jak bym zareagowała na taką wiadomość

Ja też zawsze marzyłam o córeczce i wogóle sobie nie wyobrażam synka - ale jak tu na tym forum tak poczytałam, popatrzyłam na te syncie cycozwisy poprzyklejane do mam :wink: to w sumie chyba bym się nie obraziła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia: a moze miało być MALUSZEK tylko np komórka jej zmieniła (mi czasem zmienia słowa) a my sie podniecamy niezdrowo ?:devil::wink:

wczoraj zanim napisałam do was czytałam 2x tego sms zanim go skasowałam... no chyba że mi zaćmienie ciążowe uderzyło.... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    My przy pierwszym dziecku od początku "wiedzieliśmy", że będzie synek, ba, nawet "staraliśmy się o Witka" i od początku tak funkcjonował :-) USG potwierdziło i do końca bylismy pewni :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    póxniej do niej napiszę i się upewnię
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    heheh ale zamieszanie z Maluszkiem/Mateuszkiem :smile:
    aż się sama wciągnęłam bo też pamiętam, że miała być córcia
    ale też wydaje mi się, że Kuleczka coś pisała jak jej znajomej się z płcią dziecka pomylił ten sam gin, do którego Kulka chodziła [więc moze gin jakiś nie bardzo oceniający ?]
    albo coś poplątałam ? :neutral:

u nas też miał być Franek
    a w 27 t.c sie okazało, że jednak Nina :devil:

także dziewczęta 100 % pewności to dopiero po porodzie :cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: także dziewczęta 100 % pewności to dopiero po porodzie

tere fere, Teo:fingersear:
    --
  7.  permalink
    Gratulacje dla Kuleczki! Duże dziecię jak na poród drogami natury. Tym większy szacun dla Niej :clap:
    Co do tematu czopa śluzowego to nam na szkole rodzenia mówili, że to zależy od kobiety. Może być jednorazowo i mało, a może być dużo i odchodzić przez kilka dni. A także może odejść dopiero tuż przed samym porodem i to z pomocą położnej.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Sushi no a nie ? :sleepout::sleepout:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: Sushi no a nie ?

no a nie:cool:mam Ci przypomnieć zdjęcie USG mojego syna?:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no dobra
    w 99,99 % przypadków 100 % pewnosci dopiero po porodzie:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Teo nie strasz nas:devil::tongue: Już i tak jesteśmy zestresowane :cool:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    judka25: Teo nie strasz nas:devil::tongue: Już i tak jesteśmy zestresowane :cool:

oj tam oj tam
    nieważne chłopak czy dziewczynka - tak czy siak pokochacie jak swoje co nie ? :devil::devil::devil::devil::cool::cool::cool::cool::cool::cool::tongue:

a tak serio to jak mi gin powiedział [po 11 tygodniach oswajania się z Frankiem], że to jednak nie Franek to miałam niezły galimatias w głowie
    więc sobie nawet nie wyobrażam jak to jest dowiedzieć się o czymś takim przy porodzie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny oglądam Porodówke teraz i zastanawia mnie jedno...... te kobiety wcale nie krzyczą a porody wyglądają jak bezbolesne :confused: Dziwne :devil::shocked:
    Jednak hormony ciążowe działają :tongue: znowu ryczę oglądając porody :cool::confused:
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Jestem...w sobote zwalniam miejsce ...skorcze dosc silne ale co 15 min, popodaniu oxy beda takie jak byc powinny. Maluch tez juz zmeczony jest...serduszko bilo tak srednio 120. ..
    Jak ochlone po wieciach od mamy to wroce do Was. ..narazie mam wielkego wko....wa...
    --
  8.  permalink
    judka25: Dziewczyny oglądam Porodówke teraz i zastanawia mnie jedno...... te kobiety wcale nie krzyczą a porody wyglądają jak bezbolesne Dziwne
    Jednak hormony ciążowe działają znowu ryczę oglądając porody

mój M. ostatnio wyszukał filmiki na youtube, na których pokazane są porody, gdzie kobiety wcale nie doświadczają bólu, za to przeżywają mega orgazmy...ja byłam w szoku:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: mój M. ostatnio wyszukał filmiki na youtube, na których pokazane są porody, gdzie kobiety wcale nie doświadczają bólu, za to przeżywają mega orgazmy...ja byłam w szoku:shocked:

Podobno przy porodzie wydzielają się te same hormony co przy orgazmie.. Byłoby super, ale jakoś się nie nastawiam..:tooth:
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ula, wiesz co? Ja mojemu też przestane jeść dawać! Ot, słuszna linia :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ma_mi z nimi trzeba ostro :wink:
    A ja właśnie odkryłam, że mi brzuch twardnieje :shocked: ja cały czas myślałam, że to bobas się tak wypina, a dzisiaj wpadłam na to, że to raczej jakieś niebolesne skurcze są :devil::wink:
    Jak nie rozpoznam oznak porodu to się wcale nie zdziwię skoro skurczynie rozpoznałam przez kilka miesięcy .....
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: skoro skurczynie rozpoznałam

Tylko tych bezbolesnych, myśle że którąś fazę w końcu zauważysz :devil: Byle do kliniki zdążyć na final countdown :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ula chcialam tylko powiedziec ze Ci brzucho opadlo!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A wiesz, że się dzisiaj nad tym zastanawiałem właśnie? Mówisz ? Wow

Treść doklejona: 09.08.12 17:56
    Czyli może jednak urodzę kiedyś :bigsmile: :tooth: bo już naprawdę myślałam, że do września będę moją pannę nosić :crazy:
    --
  9.  permalink
    hopelight: cobraczku lepiej sie nie nastawiaj hehe...mi gin powiedzial 10 dni temu ze na dniach urodze i juz mnie nie pusci do domu i dalej czekam co prawda malo sie ruszalam bo chcialam skonczyc 37tc alew juz im nie wierze heh...niby mialy sie juz polac wody itd. rozwarcia nie wiem ile mam ale raczwj na pewno wiecej niz 2cm bo jak mialam 2cm to chcieli mnie wypuscic....okreslili badanie jako mocno porodowe a tu nic sie nie dzieje :D zaniedlugo zaczynamy akcje schody :D--

A zebys wiedziala kochana...Ja mieszkam na poddaszu i ciagle chodze po schodach i nic to nie daje.Umylam samochod,posprzatalamw domu a jutro biore sie za okna.Nawet samochodem po najwiekszych dziurach jezdzilam,mam nadzieje,ze rozrzad to wytrzyma hehe:tongue::tongue::tongue:

judka25: Dziewczyny oglądam Porodówke teraz i zastanawia mnie jedno...... te kobiety wcale nie krzyczą a porody wyglądają jak bezbolesne Dziwne Jednak hormony ciążowe działają znowu ryczę oglądając porody

Ja tez nie krzyczalam podczas porodu mimo iz bolalo:wink:Sluchajcie gdzie wy ogladacie te programy o porodach?

Dzisiaj zrobie zdjecie brzuchalka i wrzuce:bigsmile::bigsmile::bigsmile:Z jakies 2-3 tyg niewrzucalam:tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Jeju nie nadrobię wczoraj i dzisiaj , piszecie jak najęte . Poszłam w liście w górę więc ktoś urodził - Gratuluję:bigsmile:

Ja jestem po wizycie wczoraj i mała mi już wpasowała sie w kanał waży 2200 , skurcze zbyt częste i za mocne . Mam fenoterol , nakaz leżenia i zaciskania nóg do 2/09 wiec chyba podium nie doczekam :cry: - oby wytrzymać do początku września :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Ul_cia: Czyli może jednak urodzę kiedyś :bigsmile: :tooth: bo już naprawdę myślałam, że do września będę moją pannę nosić :crazy:

Ulcia, no to szykuj powoli torby...bo to mogą teraz byc te bezbolesne, a lada moment juz je poczujesz... :smile:

_____
    Teo - jasne. Będziemy kochac jak swoje... hihi ale powiem szczerze, że MOCNO bym sie zdziwiła dowiadując się w tę sobote na wizycie u gina, że to jednak.. DZIEWCZYNKA ;-)))
    _____
    Kuleczka - WIELKIE GRATULACJE ZDROWEGO DZIECIĄTKA. A teraz czekamy na Ciebie, abys potwierdziła nam czy urodziłaś córeczkę czy synka... :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Sluchajcie gdzie wy ogladacie te programy o porodach?

Na TLC :)
    --
  10.  permalink
    Pomarańczka25: Na TLC :)

Znajde ten program i z ciekawosci obejrze hehe:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.