Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeAug 9th 2012
     permalink
    Pomarańczka25: Na TLC :)

Znajde ten program i z ciekawosci obejrze hehe:wink:

Fajny jest :)
    I Drogi o porodach ,ale to jak rodza sie wczesniaczki lub dzieci chore :( Historie malych pacjentow.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Melduję, że jeszcze nie rodzę, za to zaraz idę na spacer, a potem maraton schodowy, zbałamucę męża i już więcej pomysłów nie mam.
    Może coś się ruszy :devil:

Odmeldowuję się, do jutra!
    A jakby coś zaczęło się jednak dziać, to dam znać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    O kulka wodna możliwe że wkradł się błąd z tym maluszkiem/mateuszkiem a my się podniecamy :wink:
    Sysia daj znak jak będziesz miała wieści od Kuleczki bo nie daje mi to dziś spokoju :)

hihi Ulcia mi też przeszło przez głowę, że brzusio masz niżej :) i myślę, że jesteś bliżej końca niż myślisz :bigsmile:
    .... może należysz to tej grupy mamusiek co to znienacka je bierze :wink:

A i wnoszę o więcej zdj tych w negliżu, zakryj to co trzeba i pokaż się choć na chwilkę?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeAug 9th 2012 zmieniony
     permalink
    asia_: Mam fenoterol , nakaz leżenia i zaciskania nóg do 2/09 wiec chyba podium nie doczekam - oby wytrzymać do początku września

Nie martw się... Będzie dobrze!
    Ja czekam do 03/09 :smile: Razem zawsze raźniej :wink: Jestem tylko na no-spie i magnezie, z szyjką 0,5 cm, zamkniętą w 29t1d- teraz nie wiem, ile jej jest...
    W każdym bądź razie leżenie pomaga :smile: Jak ciut więcej się poruszam, to brzuch od razu robi się twardy, także jeszcze przez miesiąc będę kursować na trasie łóżko-toaleta, łóżko-kuchnia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A i wnoszę o więcej zdj tych w negliżu, zakryj to co trzeba i pokaż się choć na chwilkę?

Zrobione :devil:
    --
  1.  permalink
    dziewczynki mnie mimo pessaru chyba też zalecą leżenie-jutro idę na wizytę:(
    skurcze od paru dni są częste na szczęscie nie regularne ale dośc bolesne;/chyba wrócę do fenoterolu a raczej napewno wrócę by do 1 września wytrzymać-wytrzymamy w kupie siła:)
    -- ,
  2.  permalink
    Dziekuje za wpisanie mnie na liste:bigsmile:
    Bylam dzisiaj u poloznej i stwierdzila, ze dziecko ma juz glowke w kanale rodnym przy czym powiedziala, ze to jest okay.
    Nie myslicie, ze to troche za szybko?
    Gratulacje dla mamusiek rozpakowanych:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    leneczka8484: dziewczynki mnie mimo pessaru chyba też zalecą leżenie

Mogą zalecić- chyba sliwson tak miała, że jej pessar spadł przez skurcze...
    --
  3.  permalink
    Jak masz skurcze to trzeba dużo odpoczywać
    ja też mam pessar i mam pozwolenie na spacery i normalne życie ale dużo odpoczywam. Jak nie mam zajęć szczególnych to leżę.... i jakoś się kulam z tygodnia na tydzien:bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Ja wolę zamiast leżenia fenoterol-odstawiłam 2,5 tyg temu i dlatego skurczybyki wróciły.Sprawdzą szyjke i zobaczymy czy szyjka nadal długa i czy pessar trzyma
    -- ,
  5.  permalink
    Ja biore nospę i aspargin
    --
  6.  permalink
    Natalciu tak właśnie Kochana robię w każdej wolnej chwili staram się DUŻO leżeć,ale teraz to już chyba macica zaczyna ćwiczyć stąd może te skurcze

Treść doklejona: 09.08.12 20:10
    No teraz jak nie mam fenoterolu też biorę nospę a asmag forte biorę cały czas 3x2
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    dacie rade dziewczyny !:) chociaz sama bylam do nie dawna w takiej sytuacji i 3,4 tygodnie wydawaly sie wiecznoscia. Chyba najlepiej czyms sie zajac :) mi zostaly juz 3 dni ale od wczoraj wrocilam do aktywnosci i dluuuuugich spacerow , fajnie jest sie juz nie martwic o to ze np za duzo chodzilam itp teraz juz moge robic co chce a najbardziej marzy mi sie rower haha:) zycze Wam aby szybko zlecialo:)

oj leneczko ja fenka nie chcialabym bralam go tylko w jednym dniu i tragicznie sie czulam nie mowiac juz o tetnie malego :(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Jestem no więc Kuleczka ma synka dobrze napisała a ja dobrze zrozumiałam, pisała mi że była w szoku przez chwile, ale już o tym nie pamięta i się cieszy bo jak na razie jest wszystko w porządku i ma małego ssaka :crazy::crazy::crazy: a i napisała, że to lekarze się mylili co do płci heheh :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    sysiajaw: no więc Kuleczka ma synka

Aż zaczęłam robić na szybko w głowie przegląd tego, co mam różowe dla córeczki
    --
  7.  permalink
    Olenkaka: Aż zaczęłam robić na szybko w głowie przegląd tego, co mam różowe dla córeczki

no wszystko się może już teraz zdarzyć:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    sysiajaw: Kuleczka ma synka

Ooooooo.... to chyba musiał być niezły szok:shocked: ale najważniejsze, że dzidziuś zdrowy i pięknie ssie!!
    Nawet ktoś ostatnio pisał na brzuszkach, że Kuleczka ma taki fajny okrąglutki brzusio jak na dziewczynkę, a tu zonk:bigsmile:

A różowe ciuszki - kto powiedział, że chłopcy nie mogą chodzić w różowym??:tooth:
    Mój Staś ma ze dwa różowe bodziaki, bo moja mama bardzo chciała wnusię i nie mogła się na początku powstrzymać od zakupów :) dobrze, że reszta rzeczy uniwersalna:wink::wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    isiula: A różowe ciuszki - kto powiedział, że chłopcy nie mogą chodzić w różowym??

No własnie, jak ja się urodziłam to wtedy dziewczynkom przysługiwał kolor niebieski, a chłopcom wlaśnie RÓŻOWY!:cool:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No to j abym nie chciała widzieć swojej miny na lokatora kótóry wyszedł i nie jest tym za kogo go brano
    Ale rzeczywiście są jakieś części polski gdzie jest właśnie jak Ula pisze,
    CO nie ma wątpliwości że jest bardziej poprawne bo właśnie Jezus chodził w czerwonych purpurowych szatach , a jego matka Maryja w niebieskich
    Ale czy to ważne moja Martynka przez brak włosów do 2 latek- o jaki śliczny chłopczyk w spódniczce??? :shocked::devil::shocked:

Byłam dziś w szpitalu miałam pierwsze KTG - Małego tetno 140-150 ale Zosi od 150 do 110 nie wiem czy to tak ma być , ale nikt temu się nie przygladałąm jutro specjalne konsultacje mam zadzw. i uprosić o termin :devil::shocked: dziwnie się czuje tak wsród tych lek. i kobiet bo jestem polka chyba o to chodzi na szczęście na oddziele b.miło .
    Za to to co się wylało nie wiadomo ale w ciągu jak tam byłam wzięli wymaz i sprawdzili to był śluz tylko w wiekszej ilości ale dobrze ze zaalarmowałam
    Co dalej sama nie wiem bezpiecznie do terminu chyba bo jak inaczej ,musi być dobrze
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Jestem no więc Kuleczka ma synka dobrze napisała a ja dobrze zrozumiałam, pisała mi że była w szoku przez chwile, ale już o tym nie pamięta i się cieszy bo jak na razie jest wszystko w porządku i ma małego ssaka :crazy::crazy::crazy: a i napisała, że to lekarze się mylili co do płci heheh :confused:

Hehe ,a jaednak :)))
    Ja bym sie nieobrazila z takiej zamiany ,a wrecz bylabym wniebowzieta :)))
    Dlatego mam ten 1% ,do potwierdzenia ,no nic zobaczymy :))) 20-go :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Już po wizycie, szyjka miękka, skrócona, ale zamknięta, czyli moje skurczybyki coś tam już namieszały, Goś waży 3300 :shocked: i teraz wszystko w rękach matki natury :devil:, przepływy jeszcze ok, wody też, łożysko II stopień. Jeśli nic się nie wydarzy to wizyta za 2 tygodnie.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie wieczorowa pora, ja dzis mialam usg genetyczne - dzidzia ma az 6cm hehe, zdrowa , falda karkowa i kosc nosowa w normie, szansa chorob genetycznych jak 1:100000 cos kolo tego, male ruchliwe, skakalo i machalo lapkami, jestem mega happy i czekam polowkowego. wlasnie obejrzelismy filmik dvd z mojego brzucha hehe, mamy nagrane cale badanie i dopiero na nim dobrze widac jak dzidzia skacze i sie rusza i slysze nawet bicie serduszka, cos cudnego
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ul_cia: jak ja się urodziłam to wtedy dziewczynkom przysługiwał kolor niebieski, a chłopcom wlaśnie RÓŻOWY!

Tak, tez słyszałam to od mamy. Tylko, że u mnie problem byłby nie tylko w kolorze. Ja pod przymusem ze strony mojej córki większość ubranek kupiłam z kwiatuszkami, falbankami, kokardkami, Minnie i Hello Kitty:wink: Nie wiem, czy synek dobrze by się w tym prezentował.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Jakby nawet, to nie będzie pamiętał..
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 10th 2012
     permalink
    Nie śpię od 3.30 i nie wiem co mam ze sobą zrobić :shocked::devil::devil: bezsenność:confused::devil:
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Organizm ćwiczy na to co będzie po porodzie.. Ja dziś spałam godzinę do 1, od tel pory laski mi się budzą na zmianę, a Amelka to już od godziny stwierdziła że czas zacząć dzień..
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Witam się o brzasku :bigsmile:
    W całości :confused:
    Rumba - kciuki :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    rumba mocno zaciskam kciuki , juz dzis bedziesz tulic Nataszke:) ale zlecialo hihi przeraza fakt ze i ja juz niedlugo...hehe

mnie budza jak zwykle szpitalne zabiegi, wczoraj licytowalam sie z lekarzem ze mi zastrzyki na zakrzepy ni e sa potrzebne bo duzo chodze a nie leze i ........cmokal cmokal kazal obiecac ze bede duzo chodzic i odstawil haha :)

milego dnia dziewczyny :) ja juz zamykam 10 !

ps przedemna jakis patyk nie wiem jak wy ja nie kojarze,
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  8.  permalink
    Witam sie z rana, widze ze dzis pojawi lub pojawia sie nowe maluszki na swiecie, oby juz bez lekarskich pomylek co do plci;)
    Moj maluszeka buszuje w brziuszku od rana, wspaniale uczucie:D
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 10th 2012 zmieniony
     permalink
    ps przedemna jakis patyk nie wiem jak wy ja nie kojarze

Ja też nie kojarzę :confused:
    widze ze dzis pojawi lub pojawia sie nowe maluszki na swiecie

Tak :smile: Dzisiaj Rumba, a jutro Czerwinka :bigsmile:

Zostały 3 tygodnie do terminu :devil::shocked: !!!!!!!! Jeszcze tydzień i będę psychicznie przygotowana na poród :tongue: W poniedziałek rano mam wizytę u gina i już nie mogę się doczekać, niech ten weekend szybko mija :devil:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)))
    to ktora dzis sie rozsypuje?? :)
    zmiana płci,hmmmm podobno mój spec od usg sie nie myli :devil:, trudno najwyzej synus bedzie na pozcatku ubrany jak dziewczynka ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam się i ja :)
    Ja dziś pobudkę miałam o 5, Michasia miała mega długą czkawkę :) I już pospane :)
    rumba - trzymaj się tam dzielnie :) Trzymamy kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Witam sie i ja z rana opuchnieta jak slonica,nawet pokrzywa juz nie dziala.Od dzisiaj dieta ryzowa bez grama soli,zobaczymy moze cos pomoze.
    Jesli chodzi o bezsennosc to nie wiem co to znaczy.Spie jak zabita,nawet jak ide na siku to zasypiam na kibelku:shocked:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Od dzisiaj dieta ryzowa bez grama soli,zobaczymy moze cos pomoze.

No właśnie miałam pisać o tej soli :wink: choć nie wiem czy na końcówce coś pomoże, ale warto spróbować, może chociaż trochę Ci ulży i poczujesz się lepiej:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.08.12 07:20</span>
    Nie wiem co jest......... jak cytuję to nie wyświetla się czyja to wypowiedź :confused:
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    judka25: jak cytuję to nie wyświetla się czyja to wypowiedź

a masz pod ramką zaznaczone tekst, czy BBCode, bo musi być "Tekst"
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Aaaa faktycznie:tongue: miałam BBCode, dzięki :bigsmile:

Wczoraj jak mąż oglądał olimpiadę, ja oczywiście spałam na półsiedząco pod kocem ale przebudziłam się, bo słyszę... jak on coś szepcze to brzuszka:shocked: nie otworzyłam oczu, żeby posłuchać.... a on mówił synkowi, żeby urodził się po 17 sierpnia, bo wtedy tatuś może dostać urlop:tongue: No ale wtedy zaczęłam się śmiać bo już nie wytrzymałam :bigsmile: i zapewniłam go że do 17.08 to na pewno nie wyjdzie z brzucha, bo nic tego nie zapowiada :tongue:
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dzien dobry!
    Rumba powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam z rana:bigsmile:. Wczoraj miałam wizytę u ginki i wysłał mnie na ktg do szpitala. Niby wszystko ok a kazała 2-3 razy zrobić do porodu, zaczynam się martwić czy coś może być nie tak:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Moj maz ciagle szepcze bo brzuszka ze mala moze juz za tydzien w czwartek wychodzic,bo do konca sierpnia ma wolne.Wsumie on jest sam sobie szefem ale od wrzesnia ma tak napiety grafik ze bedzie musial wracac do pracy:cry:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.08.12 07:46</span>
    <strong> magic1984
    Ja KTG mialam robione w 32tc,36 i 38tc.Nastepne mam 16.08,chyba ze cos wczesniej zacznie sie dziac i bede rodzila:tongue:
    lekarze chca skontrolowac tetno maluszka i zobaczyc czy nie masz skurczy.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    magic1984: Niby wszystko ok a kazała 2-3 razy zrobić do porodu, zaczynam się martwić czy coś może być nie tak:confused:

Magic wszystko jest dobrze, zaufaj lekarce:wink: Wielu lekarzy zleca zrobienie ktg i mi się takie podejście do sprawy podoba :tongue: Wolę mieć zrobione, będę czuła się bezpieczniej.
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mnie ogarnol cykor porodowy...boje sie jak jasna cholera :(
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: cykor porodowy

Ja mam od wczoraj, ale mimo to chciałabym nie doczekać do poniedziałku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Judka, Gina dziękuję za info. Zaraz się zbieram bo jestem umówiona z położną.
    Czerwinka ja też mam cykora z dnia na dzień większego :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:
    Rumba
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Pocieszajace jest to ze rodze z Pania dr. ale tak sie boje powtorki pierwszego porodu ze nawet sobie niewyobrazacie. Opieka nad mlodym zorganizowana...walizka od wczoraj juz w samochodzie bo wzielismy ja wczoraj jak bym miala zostac. Wczoraj umylam okno w pokoju dzieci. Dzis prasowanie i ostanie ogarnianie mieszkania...Cykor cyk cyk
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: Dzis prasowanie

O to, to... ja właśnie z tego całego nierodzenia zaczęłam prasować, a to może u mnie oznaczać jakieś początki schorzenia natury psychicznej :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    U mnie to naukowo stwierdzone ze mam schorzenie psychiczne :-) Nie dosc ze jestem "haus gestapo " to jeszcze mam nerwice natrectw...
    --
  9.  permalink
    czerwinka będzie dobrze, ponoć każdy poród jest inny, więc skoro pierwszy źle wspominasz, teraz może być zupełnie odwrotnie:smile:
    Ma_mi ja myślę, że Wy z Ula to doczekacie do 18:wink:

Treść doklejona: 10.08.12 08:23
    Tak w ogóle to dzień dobry:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    violet_flower: Ma_mi ja myślę, że Wy z Ula to doczekacie do 18

Ja mam skierowanie do szpitala na poniedziałek :bigsmile:

czerwinka: nerwice natrectw

Całkiem jak u mnie, ale akurat w kwestii prasowania to natrętnie go unikam :jumping:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.