Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 11th 2012
     permalink
    No to sie dzisiaj dzieje! :tongue:
    Jak tylko coś będę wiedziała od Pepper to dam znać :wink: Co prawda bede u rodizców na działc, a tam z internetem słabizna, ale wezmę na tę okoliczność tableta i może mi się jakoś uda na bieżąco być z Wami ! :cool:
    Co prawda dzisiaj juz na półśnie mój mąż mi powiedział co o mnie myśli jak o 5:30 odbierałam smsa i od razu logowałam sie na forum - ale co tam, wolny czlowiek - moze mysleć co chce :devil:

No to kciukasy u obu rąk!
    Ma_mi, Majka i Gina - Wy dzisiaj nie rodzicie - bo nam rąk zabraknie!!!!!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Ma_mi, Majka i Gina - Wy dzisiaj nie rodzicie - bo nam rąk zabraknie!!!!!!

Dokładnie:bigsmile: Mamy tylko 2 kciuki i już na dziś limit wyczerpany :tongue:
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Już na nikogo nie można liczyć na tym padole ehhhhh :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Aaa, dziewczyny, powodzenia! Pepper jest tuż za mną na liście, poczułam stresss :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    A ciekawe co u easy i Idy ?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    o rany, powodzenia dziewczyny!!! peper 35 tydz nie ma tragedii :))
    oby wam szybko i bez komlikacyjnie poszło!!
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ma_mi łobuzie! :wink:

Nowa wiadomość od Pepper
    skurcze ustały po 3h regularnej akcji. Czekam aż ponownie zbadają rozwarcie i podejmą decyzję co dalej.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ma_ mi jeśli Twoja dzidzia zdecyduje się dzisiaj urodzić, to mamy jeszcze duże palce u nóg, jak zaciśniemy, to przejmą rolę kciuka:tongue:
  1.  permalink
    Pepper mam jednak nadzieje,że dzidzius jeszcze z tydzień posiedzi,bo przeraża mnie jak szybko lista sie skraca i przyjdzie czas na mnie
    Czerwinka kciuki mocno zaciśnięte:)
    Dziś 34tc u mnie:)juz blisko do 36tc i wtedy juz nie będę płakać,że za wcześnie choć maluszek duży i po celestonie.Brzuch nadal twardnieje ale nie boli więc jest lepiej leżenie BARDZO pomaga dziś i jutro też błogie lenistwo
    -- ,
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witajcie Mamusie:wink:
    Czerwinka, dzisiaj wielki dzień, powodzenia!:bigsmile:
    Pepper trzymaj się, wszystko będzie dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    ja z rana sie witam i trzymam kciuki za wszystkie rodzace, u nas w Krakowie pada i pogoda iscie pozno jesienna ale jest czym oddychac, ja wlasnie czekam na sniadanko ktore robi moj mezulek i zaraz je do lozeczka dostane :) a potem blogie lenistwo, milego dnia
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeAug 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Czerwinka ,pepper powodzenia :)

A moj dzidzius zrobil sie tak aktywny :) az wkoncu maz wczoraj poczul kopniaczki ,jak dolozyl reke do brzucha :)
    A wyraz jego twarzy bezcenny :) szczesliwego ,tak go ostanio dawno niewidzialm ( bo moj facet wiecznie zapracowany)

U nas slonko za chmurka ( 15km od Gdanska ) ale lalao cala noc ,musialm wstawac i okna zamykac ...
    Ale mysle ze deszcz nas tez dzis nieominie ,a ja jestem jak barometr ,wiec czuje ze sie pogoda zmieni :)

Wzielo mnie na jajka na twardo :devil: wlasnie gotuje na kanpki ,ale w ciazy niemoge jesc majonezu ,ktory uwielbiam :D bo potem mi niedobrze :d
    Wiec sie zastanwaim jak mam zjesc te kanapki :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    pepper już? O matko i córko :shocked:
    czerwinko, trzymam kciukasy :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Kciuki za rodzące mocno zaciśnięte :wink:

U nas w Londynie wracają upały, a wczoraj, jak jechałam na wizyte do szpitala, to myślałam, że padne gdzieś po drodze :confused: W szpitalu nic ciekawego. Nie wiem ile mała waży, ani nic. Jedyne co, to położna zmierzyła mi brzuch(28cm) i posłuchaliśmy z M bicia serca. Niby dzidzia rośnie dobrze, a serducho bije mocno i prawidłowo :heart: Powiedziałam jej o pobolewaniu brzucha - stwierdziła, że w ciązy to normalnie i brunatnych upławach, które miewam co jakiś czas - mam się nie martwić, dopóki nie będą jasnoczerwone :confused: No i zrobiła badanie moczu i pobrała krew - sprawdzą żelazo i poziom cukru. A kolejna wizyta w 32 tygodniu.
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    Witam z rana :)
    Pepper trzymam kciuki za pozytywny rozwój akcji.
    Czy mogłabym prosić o ponowne wklejenie listy i dopisanie płci mego dziecięcia? Będzie CHŁOPIEC :)

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    1. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    2. Gina1511 16.08.2012 (dziewczynka)
    3. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    3. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    3. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    4. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    4. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    5. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    5. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)

6. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    7. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    8. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    9. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    10. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012
    11. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    12. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    13. oranda 15.09.2012
    14. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    15. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    15. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    16. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    17. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    18. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    18. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    19. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    19. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    20. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    21. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    22. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    22. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    23. KasiaTasia 13.10.2012
    24. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    25. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    26. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    27. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    27. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    28. Linden 12.11.2012
    28. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    29. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    30. lofbejbe 21.11.2012
    31. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    32. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    33. ruda03 09.12.2012
    34. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    35. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    36. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    37. lapa 30.12.2012
    38. Pomarańczka25 2.01.2013
    39. misia-ludek 5.01.2013
    40. kasia151288 16.01.2013
    41. agavva 21.01.2013
    42. Igisowa 24.01.2013
    43. marakuya 1.02.2013
    43. GaggataB 1.02.2013
    44. justyna883 2.02.2013
    45. ikamek 06.02.2013
    46. beagraf 12.02.2013
    47. andziaiw 22.02.2013
    47. milka 1984 22.02.2013
    48. sushi 5.03.2013
    49. venus87 14.03.2013
    50. venika 05.04.2013
    --
  2.  permalink
    Dzień dobry dziewczyny, witam się w 28 tygodniu:wink: to już trzeci trymestr:shocked:
    Kciuki za czerwinke i peppermil! :smile:
    --
  3.  permalink
    Witam

Gratulacje dla ROZPAKOWANYCH !! Też bym już chciała.:bigsmile:

Niby już jestem w domu a czasu nie mam na nic. Na gwałt robie zakupy dla Maluszka i tylko podgladam co tu słychac.
    Miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    oo to maluszkowi pepper też się spieszy :)
    Ja mam wrażenie że mi mała zaraz wypadnie taki nacisk . Skurcze co godzinę więc nie panikuję , leżę i mam nadzieję wytrzymać z 2 tygodnie . Skurczami się nie przejmuję bardzo bo nie są częste ale ten nacisk jakby zaraz miała wyjść ...
    Przy jakiej częstotliwości trzeba myśleć o szpitalu ? Mam 15 min więc nie daleko do szitala
    --
  4.  permalink
    Jak są co 5 min ponoc powinno się juuż udać do szpitala a tymbardziej jak wody odejdą ja w poprzedniej ciązy udałam się za szybko,
    Asiu ja właśnie skurcze mam częste a raczej chyba to mały się tak wypina niewiem;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny, i ja witam sie w rozpoczetym 28tyg :)

3mam kciuki za Pepper i Czerwinke :)

Malisiek - masz wizyty z polozna w szpitalu? Ja tylko do St. Thomas na wizyty z konsultantami jezdzilam. Polozna mam u siebie w gp. Ostatnia tydzien temu, wczesniejsza 2 miesiace wstecz. Teraz miala byc za 3tyg od ostatniego spotkania, ale akurat lecimy na bank holiday do Polski. Wiec bedzie za 4. W jakis szpitalu bedziesz rodzila w Londku? Zadowolona jestes?
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Oj ale się dzieje... Może już jakieś dzidzie dzisiaj się pojawią :bigsmile:.
    Wczoraj imprezowaliśmy u sąsiadów, mąż teraz odsypia, leje okrutnie, a mnie z rana dwa skurczybyki obudziły, zjadłam śniadanko, dzidzia kopie, codziennność :smile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    leneczka8484: ja właśnie skurcze mam częste a raczej chyba to mały się tak wypina niewiem;/

też się zastanawiałam ale u mnie skurcze bo brzuch zamienia się w kamień a do tego fala gorąca i problem ze złapaniem oddechu. Jak małą sie wypina to tylkow jednym miejscu jest napiete i nie mam pozostałych objawów.
    Lekarka powiedziała mi żeby maksymalnie leżeć bo dobrze byłoby wytrzymać do 2/09
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czerwinka i Pepper trzymam mocno kciuki za Was i za pociechy

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.08.12 11:08</span>
    :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Czerwinka już na porodówce, zajęła ostatnie miejsce i zamknęli przyjęcia.. Szyjka 1cm, przepuszcza 2 palce.
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny nie rodzę :devil:
    czerwinka i peper kciuki zaciśnięte:tongue:
    Po diecie ryżowej kilo mniej ,ale nadal opuchnięta.Lecę na zakupy,potem sprzątanko autka coby ładnie wyglądał gdybym na porodówkę jechała i powyginam się trochę w domu z odkurzaczem.Pobiegam po schodach bo tylko w weekend nie ma sąsiadów i ze dwa razy zmaltretuje męża,może coś ruszy.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Madziauk, właśnie się dziwie, bo te wizyty z położną w szpitalu miałam mieć przeplatane z tymi u GP, a oni tyle mi tych wizyt w szpitalu dowalają, że u GP nie byłam ani razu. Będę rodziła w Watford General Hospital i jestem zadowolona. Tylko za każdym razem mam wizytę z innym konsultantem i położną, a wolałabym mieć przydzieloną jedną kobietę, która by się mną opiekowała i żebym w dniu porodu dobrze ją znała. No ale nic, zobaczymy jak to będzie.
    A Ty jesteś zadowolona?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Peper miała "dobre" przeczucia że będzie szybciej , a wczoraj nie było tak źle oprócz tego 13 miejsca :confused:
    Ale nie ma tak źle oby wszystko dobrze się skończyło :thumbup:
    Czerwinka mocno kciuki zaciśnięte :thumbup::thumbup::thumbup:

a ja chyba postawie sprawe na ostrzu noża i chyba w śr. będzie haja w szpitalu wczoraj dość wysokie ciśnienie b. wysokie konsekwencjo czego było brak ruchów Dzieci przez godzine a ja jak bym była 2-ga na innym świecie , jak nie przepiszą mi lekow poprosze o to na piśmie a potem to już sie posypie od tyg, robie pomiary i zaniose to zobaczymy ....:devil:
    Po całej akcji spałam dość mocno , zob. co dzisiaj dzień przyniesie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się w rozpoczętym 35tc ...:crazy: zaczyna robić się poważnie hehe, trzymam ckiuki za rodzące :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kochane nie mam czasu teraz nadrobić, czy coś się zmieniło bo mnie rodzice i mąż mobbingują :wink: więc nadrobię później, ale mam nową wiadomość od Pepper:
    " przenoszą mnie z porodówki znowu na oddział i tam będę czekać na dalszy rozwój wydarzeń. czerwinka kciuki!"
    Przekazałem nasze kciuki dla niej :wink:

Ps: ale mnie ta moja rodzinka dzisiaj wkurza!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - no ja jestem srednio zadowolona, bo mi wlasnie polozna zmienili, tamta byla w zastepstwie za ta co mam teraz. Poza tym w szpitalu tez mnie denerowalo, ze za kazdym razem widzialam innego konsultanta (4 razy bylam), bo mialam problemy z oddychaniem i podejrzenie astmy. Kazdy mowil co innego, jeden gosc, ze to na pewno nie astma, kolejna babka, ze astma i dala leki (ktorych nie bralam), bo zadnych badan mi nie zrobili. Ta dala skierowanie na echo serca, umowila mnie do konsultanki co sie astma zajmuje, przy kolejnej wizycie ta konsultanka dala inne leki, powiedziala, ze echa serca nie potrzebuje i mi odwolala badanie :devil: Ostatni gosc , ktorego widzialam byl w ciezkiej sytuacji, bo powiedzialam mu, ze raz badan nie robili, dwa jak mam im ufac skoro kazdy mowi co innego, trzy - ze lekow tak o nie bede brala. Bo odkad sie przeprowadzilsimy nie mam juz problemow, wiec moze byly one na tle alergicznym - co juz wczesniej mowilam i nikt mi nie zalecil zadnych badan. Zeby bylo smiesznie, to wszystko w szpitalu w ktorym mam rodzic, i ponoc jednym z najlepszych w Londynie St. Thomas. Juz mialam dosc tych wizyt, a ze przeszlo to mi koles powiedzial, ze juz mnie nie bedzie umawial na takowe - byly co 2 tyg :devil: i cale szczescie.. bo juz mialam ich po dziurki w nosie. Zastanawiam sie jak ja tu urodze ;) mam nadzieje, ze trafie na jakas fajna polozna..
    --
  5.  permalink
    Ochlodzilo sie nieco to dzieciaczki korzystaja z chlodniejszej pogody
    --
  6.  permalink
    Mnie znów dopadły częste skurcze,ale nie regularne na przemian z twardnieniem chyba?boli lekko w pachwinach,podbrzuszu...ech czy ostatnie tygodnie ciązy nie mogą być dla mnie łaskawsze?!:cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dziewczyny jeżeli chodzi o skurcze to czy na moim etapie jest normalne, że przez ostatnią godzinę chwyciły mnie ze 4 razy twardnienia brzucha?
    --
  7.  permalink
    Witam się Kochane!
    Siedem stron zaległości, ale na liście wciąż na tym samym miejscu więc chyba żadna nie urodziła. Trzymam kciuki za czerwinkę i pepper!

Ja dzisiaj (jak mąż wróci z pracy) jadę na moje pierwsze KTG. Ciekawa jestem jak to jest.

Treść doklejona: 11.08.12 13:04
    bari_87: Dziewczyny jeżeli chodzi o skurcze to czy na moim etapie jest normalne, że przez ostatnią godzinę chwyciły mnie ze 4 razy twardnienia brzucha?

U mnie tak było. Miałam zalecenia jedzenia dużych dawek magnezu.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Wróciłam z zakupów, popijam herbatkę i jem słodką bułkę a mąż pierze i sprząta :shocked: muszę mu za to jakiś pyszny obiad zrobić :cool:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.08.12 13:19</span>
    gina1511: Po diecie ryżowej kilo mniej ,ale nadal opuchnięta.

A co to za dieta ?:wink:
    I jak się czujesz? Skurcze były?
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    dorotka0905 przyklejają Ci dwa kabelki do brzucha,leżysz i słuchasz tętna maluszka przez 20 minut.Nie wiem jak jest w PL.ale w Austrii położna każe przyciskać przycisk w momencie jak rusza się dziecko.

Judka gotuję ryż w samej wodzie bez soli i jem na obiad,na śniadanie jogurt i na kolacje jogurt.W miedzy czasie wypijam około litr mleka i 1,5 litra wody z cytryną.
    Uciekam kobietki,nadrobię Was póżniej.Właśnie piekę ciasto ze śliwkami,muszę zrobić ciasto na Pizzę i ogarnąć mieszkanie.
    Boli mnie głowa i krzyż ale damy radę:wink:
    Skurczy brak ,albo ich nie czuję.W nocy pobolewał mnie brzuch,ale jak usnęłam to spałam do 10.30:shocked:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia niemoge pisac pw ,wiec tu napisze ...
    Odrazu zazncze ze niechce cie straszyc.
    Ale w wysokiej ciazy ,wysokie cisnienie ,moze doprowadzic do stanu rzucawkowego ...to sa jacys kretyni ci lekarze ,przy wysokim cisnienieu powinnas byc pod stala opieka lekarska i na lekach ....

Rozmawialam o tym ostanio z lekarzem ,bo mi stwierdzili nerwice ( 2 lata leczenia ,biegania po lekarzach ale mniejsza z tym )
    I prawdopodobnie moj ginekolog postawil diagnoze ze to czestoskurcz ...i jak tylko sie jeszcze raz pojawi ,mam natychmiast dac znac ,poniewaz ,jak powiedzil moj lekarz ,musze wziasc natychmiast leki ( objawia sie to podwyrzszonym cisnieniem u mnie i pulsu ok 150 i powyzej uderzen na minute...
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Czerwinka i Pepper-trzymam kciuki!

leneczka8484: Asiu ja właśnie skurcze mam częste a raczej chyba to mały się tak wypina niewiem;/

Ja się łapię na tym, że nie wiem, czy mnie skurcz łapie, czy Mała się wypina. Dopiero, jak się "obmacam" i pół macicy czuję miękkie,to wiem że to wypinanie. Ale nie chcę brzucha maltretować i staram się go nie dotykać :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    leneczka8484: Mnie znów dopadły częste skurcze,ale nie regularne na przemian z twardnieniem chyba?boli lekko w pachwinach,podbrzuszu...ech czy ostatnie tygodnie ciązy nie mogą być dla mnie łaskawsze?!:cry:

Leneczka ,ja mysle ze sa to skurcze przepowiadajace ,jezeli wezmiesz nospe ,badz prysznic i przechodzi ,nic sie niemartw :)
    A twardnienie brzucha ,to rownie dobrze maly moze sie wypinac ,rozciagac :)
    Moja mala to mi glowe normalnie wypinala w roznych czesciach ciala :D

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.08.12 14:22</span>
    bari_87: Dziewczyny jeżeli chodzi o skurcze to czy na moim etapie jest normalne, że przez ostatnią godzinę chwyciły mnie ze 4 razy twardnienia brzucha?

Tak po 20 tc ,macica zaczyna juz cwiczyc :)
    --
  8.  permalink
    Pomarańczka25: Tak po 20 tc ,macica zaczyna juz cwiczyc :)

no to u mnie kilka razy dziennie ćwiczy, bo twardnieje własnie cała i brzuszek wyraźnie się stawia. Natomiast czasem wychodzą twarde wypukłości z różnych stron jak pisze Pomarańczka i wtedy wiem, że to synuś coś tam sobie wypina :wink:

a powiedzcie mi Dziewczyny bierzecie coś na te twardnienia? bo często czytam, że łykacie nospę, magnez...kiedy mówiłam o tym mojej lekarce (twardnienia, skurcze) uznała, że jest wszystko ok i niczego nie muszę łykać...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    violet_flower: a powiedzcie mi Dziewczyny bierzecie coś na te twardnienia? bo często czytam, że łykacie nospę, magnez...

Ja brałam od 20 do 34 tygodnia magnez w dawce 365mg dziennie (oczywiście zalecił lekarz). Od 34 tyg już nie biorę.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    violet ja biore, ale ja chyba z urzedu bo mam nadreaktywna ta macice i mam przykazane, ze ma mnie nic nie bolec, dodatkowe blizny po 2 cc nie ułatwiaja sprawy - ja biore fenoterol.i magnez wczesniej brałam no-spe i magnez
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    violet_flower: a powiedzcie mi Dziewczyny bierzecie coś na te twardnienia? bo często czytam, że łykacie nospę, magnez...kiedy mówiłam o tym mojej lekarce (twardnienia, skurcze) uznała, że jest wszystko ok i niczego nie muszę łykać...:confused:

Ja niebiore ,i niebralam w porzedniej ciazy ,po jakims czasie przechodzi ,wiec po co sie futrowac lekami :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja muszę się pochwalić... właśnie wstawiłam pierwsze dziecięce pranko hehe, tak obliczyłam, że jeszcze ze 4 pralki wyjdą więc prania i prasowania na cały tydzień:devil:, średnio mi się chciało to zrobić ale później może mi się już totalnie nie chcieć... mam wiecznego lenia...

a co do twardnień mi się zdarzają parę razy dziennie, i do tego dochodzi ból podbrzusza jak na okres więc podejrzewam że sobie moja macica ćwiczy i się tym jak na razie nie przejmuję bo to może raz na godzinę się zdarza
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    sysiajaw: średnio mi się chciało to zrobić ale później może mi się już totalnie nie chcieć... mam wiecznego lenia...

Hi hi, ja się usprawiedliwiam tym, że leżę u rodziców, a ciuszki mam u siebie w mieszkaniu
    Jak dobrze pójdzie, to za 3 tyg. za pranie się wezmę, jak skończę 37 tydz. Ciuszki dostałam co prawda wyprane, ale wiecie jak to jest- wolałabym sama je przeprać jeszcze raz. Nie mam jeszcze planu co do prasowania, czy "łaskawie" ja będę prasować, czy męża zagonię :wink: Za całą wyprawką latałam ja, to może choć raz się chłopak wykaże:wink:
    --
  9.  permalink
    Ja nie cierpię prasować, ale ubranka dla córci prałam i prasowałam z wielką przyjemnością :) Gdy patrzyłam na rozwieszone małe ciuszki to aż buzia sama się śmiała :bigsmile:

Dzisiaj stwierdziłam, że ciężarnym to nie dogodzisz. Był upał było źle, dziś jest barowa pogoda, pochmurno, deszczowo i zimno. Nic się nie chce tylko spać. Do tego jak jest tak chłodno to nie mam jakich budów założyć, bo w adidasy się nie mieszczę (nogi spuchnięte), więc na to ktg to chyba wybiorę się w sandałkach i skarpetkach. No wspaniale będę wyglądać....
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    a ja mysle ze 4 na godzine na tym etapie to jest sporo, no chyba ze juz przeszlo ...

a mi skurcze przeszly jak reka odjal heh...jak na zlosc...moze przenosze ;(?
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Dzień dobry!
    Nie rodzę, byłam na ktg, zero skurczy, tętno maluszka miarowe prawidłowe, a w badaniu szyjka trzyma jak zaklęta.
    Zmykam świętować z rodzinką :bigsmile:
    Odezwę się wieczorkiem, albo jutro.
    --
  10.  permalink
    Ja od ok 4 miesiąca miałam twardy brzuszek prawie non stop i dlatego gin wysłała mnie na L4 i zaleciła Magnez w ilości min 3 razy dziennie po 500mg, a były okresy gdzie brałam go nawet po 6 razy.
    Ale jak czytam to niektórzy ginekolodzy twierdzą że to normalne i nic z tym nie robią.

Treść doklejona: 11.08.12 15:26
    p.s. Z tym, że na początku mnie jeszcze podbrzusze bolała i wtedy sporadycznie brałam no-spe.
    Magnez brałam do 37 tygodnia.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.