Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 11th 2012
     permalink
    Laseczki, jak mi tak brzuch twardnieje i cały czas się stawia -ale nieboleśnie tylko tak nieprzyjemnie - to powinnam brać nospę aby sie uspokoiło czy nie? Bo wiecie ja to dopiero dwa dni temu zauważyłam :wink: albo dopiero zaczął teraz twardnieć, alemam teraz te twardnięcia cały czas :shocked:

Treść doklejona: 11.08.12 22:30
    doti_p: A no i zapomniałam napisać, że udało się w końcu urodzić sn :)

No właśnie chciałam zapytać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeAug 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Sysia, jakbyś dała radę, to usunęłabyś z listy patyk 120 (już dziewczyny usuwały), bo jeszcze tfu tfu Peppermill wróci akcja porodowa na tym 13 miejscu :wink: A jeszcze tydzień w dwupaku dobrze by jej zrobił :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Olenkaka: Sysia, jakbyś dała radę, to usunęłabyś z listy patyk 120 (już dziewczyny usuwały), bo jeszcze tfu tfu Peppermill wróci akcja porodowa na tym 13 miejscu :wink:

jasne :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Właśnie napisałam SMsa do Peppermill z nowinkami o Czerwince i zapytałam co u nich - zobaczymy co odpisze :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    a i oto nasza poprawiona lista:

1. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    2. Gina1511 16.08.2012 (dziewczynka)
    3. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    3. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    4. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    4. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    5. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    5. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)

6. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    7. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    8. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    9. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    10. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012
    11. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    12. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    13. oranda 15.09.2012
    14. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    15. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    15. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    16. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    17. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    18. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    18. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    19. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    19. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    20. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    21. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    22. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    22. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    23. KasiaTasia 13.10.2012
    24. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    25. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    26. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    27. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    27. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    28. Linden 12.11.2012
    28. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    29. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    30. lofbejbe 21.11.2012
    31. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    32. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    33. ruda03 09.12.2012
    34. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    35. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    36. artystka80 27.12.2012
    37. lapa 30.12.2012
    38. Pomarańczka25 2.01.2013
    39. misia-ludek 5.01.2013
    40. kasia151288 16.01.2013
    41. agavva 21.01.2013
    42. Igisowa 24.01.2013
    43. marakuya 1.02.2013
    43. GaggataB 1.02.2013
    44. justyna883 2.02.2013
    45. ikamek 06.02.2013
    46. beagraf 12.02.2013
    47. andziaiw 22.02.2013
    47. milka 1984 22.02.2013
    48. sushi 5.03.2013
    49. venus87 14.03.2013
    50. venika 05.04.2013

Treść doklejona: 11.08.12 22:37
    Ul_cia: Laseczki, jak mi tak brzuch twardnieje i cały czas się stawia -ale nieboleśnie tylko tak nieprzyjemnie - to powinnam brać nospę aby sie uspokoiło czy nie? Bo wiecie ja to dopiero dwa dni temu zauważyłam :wink: albo dopiero zaczął teraz twardnieć, alemam teraz te twardnięcia cały czas :shocked:

kochana u Ciebie nie ma sensu wyciszać skurczy, bo chyba o to chodzi, że masz urodzić :devil::devil:, no chyba, że się mylę to mnie poprawcie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Ul_cia, właśnie też miałam napisać, że no-spę bierzemy, ale przeważnie po to, żeby jeszcze w dwupaku pochodzić:devil:
    (Wiem, wiem, że Ty dopiero po 15-tym... )
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Gratulacje dla Czerwinki!! Super, że się udało siłami natury :cheer::clap:

Ciekawe co tam u Pepper..
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Czerwinka - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No to dzięki za odp :cool:
    Właśnie się zastanawiałam co i jak..... No! Ja trzymam do 18 :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czerwinka - gratulacje :) duzo zdrowka zycze :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ul_cia
    ja już nie piję nawet magnezu.Jak mnie kilka dni temu w nocy obudziły silne skurcze to nawet przez chwilę nie pomyślałam o No spie.
    Teraz nie ma już po co wyciszać :tongue:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Wiem wiem pomarańczko dla tego tym razem nie odpuszcze i w sr powiem co o tym myśłe a jesli to nie poskutkuje to na piśmie poprosze a jak to nie to ordynator .

Ma- mi wspaniały ten Twój Mąż śmiało możesz mu przekazać wielkie oooo...;) za spontaniczność no i tyle miłości

Doti- b.miłe wieści .Czerwinko Gratulacje teraz szybkiego powrotu do zdrowia , i dla Mamy Zdrówka teraz też musi być dzielna i walczyć

Dziewczynki Kciuki za Peper,

a która ma skurcze oby były takie co 5 min. i jazda choć lista pięknie się skraca :]]]]

Dla reszty spokojnej nocki i max jednego wyjścia do wc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Gratulacje dla Czerwinki, zazdroszczę, że już tuli swojego maluszka :bigsmile:

A ja coś się nie teges czuje. Byliśmy dziś na grillu, nie zjadłam dużo, ale teraz czuję się taka ociężała i najchętniej bym zwymiotowała, żeby mi ulżyło. W dodatku pobeczałam się dziś podczas zbliżenia :shocked: Ahh, te hormony :confused:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Czerwinko GRATULACJE !!!!!!:bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeAug 12th 2012
     permalink
    czerwinko gratuluje !:)

ulcia no co Ty hehe nie ma po co juz ja brac , moze szybciej sie rozkreci :)

a ja szczesliwa melduje sie iz Dominik jest juz donoszonym dzidziusiem i oficjalnie mozemy rodzic :) co za piekny dzien hihi najchetniej
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Spać nie mogę. W ogóle, noc miałam do kitu, bo co rusz się budziłam, było mi duszno i niewygodnie :confused:

I nie czaję tych suwaczków. Bo na moim mam, że jestem w 28 tygodniu, a według moich wyliczeń i według karty ciąży jest to 29 i tak to liczę. Jak to powinno być? :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam Was z rana :) Trochę miałam do nadrobienia- do poczytania od wczoraj :)
    Czerwinka gratuluję :clap:

Ulcia to chyba nie chce urodzić :devil: albo się boi :fingersear::fingersear:Kochana już nic nie bierz, pozwól żeby coś zaczęło się dziać :updown:

Hope Tobie też gratulacje, że udało się donosić :bigsmile: i teraz możesz być spokojna :wink:

Ale wiecie co dziewczyny, tak jak do wczoraj jeszcze mówiłam, że mogłabym wcześniej urodzić, a nie tyle czekać, tak teraz (dziś, w tej chwili) myślę inaczej :confused: Trochę się chyba wystraszyłam wszystkiego, co nas czeka i dopadł mnie jakiś stres :shocked::devil::confused: Nie wiem czy to normalne

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.08.12 06:47</span>
    Malisiek: I nie czaję tych suwaczków. Bo na moim mam, że jestem w 28 tygodniu, a według moich wyliczeń i według karty ciąży jest to 29 i tak to liczę. Jak to powinno być?

Malisiek zajrzałam pod Twoją kartę ciąży i liczy się tygodnie skończone, pełne (tak też liczą lekarze), a nie te rozpoczęte. Według karty ciąży skończyłaś 28 tygodni, a zaczęłaś 29- ty tydzień i dopiero jak minie cały ten tydzień, to mówi się, że jesteś w 29 tyg. Jeśli chodzi o suwaczki, to one często pokazują błędnie, musiałabyś pokombinować na suwaczku z datami żeby wyszło dokładnie tak, jak w karcie ciąży :wink: Ja też tak miałam, próbowałam przestawić aż w końcu usunęłam suwaczek :devil:, bo straciłam cierpliwość :devil::cool::devil:
    A przy okazji podejrzałam imię- Maja :wink: U nas też miała być Maja- gdyby była dziewczynka. Oboje z mężem byliśmy, co do tego zgodni, bardzo podoba nam się to imię :wink:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    judka nie wiem jak w Austrii ale tu nie do konca lekarze tak twierdza. Sa najwyrazniej dwie szkoly. W tamtym tyg dwoch lekarzy bylo na obchodzie (bylam wtedy w 36 t 1d) i jeden do drugiego ze Pani w 36tc a ordynator ze wlasciwie juz w 37. mysle ze tez dlatego skonczony 37 wg ksiazek to ciaza donoszona bo zaczyna sie 38 tc.

nawet na chlopski rozum gdy masz np 32 t 3 d to skonczylas 32 hestes w trakcie 33.
    Ja teraz skonczylam 37, zaczelam 38:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dziwne to liczenie, nie na moje odmóżdżenie ciążowe :jumping:

A w imieniu jestem zakochana ;> Myślałam też o Julii, ale mężowi się źle kojarzy. A w przyszłości druga córcia ma mieć Oliwia ;D
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    hopelight: a ordynator ze wlasciwie juz w 37. mysle ze tez dlatego skonczony 37 wg ksiazek to ciaza donoszona bo zaczyna sie 38 tc.
    hopelight: nawet na chlopski rozum gdy masz np 32 t 3 d to skonczylas 32 hestes w trakcie 33.
    Ja teraz skonczylam 37, zaczelam 38:)

Zgadzam się z Tobą hope, tak właśnie się liczy tygodnie ciąży i jak ja mam teraz 19w2d, tzn że jestem w 20 tyg
    Choć są szpitale, w których jak urodziłaś dziń po terminie nie piszą że poród w 41 tyg tylko w 40, ale lekarze zwykle liczą tak jak pisałaś właśnie.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Malisiek: I nie czaję tych suwaczków. Bo na moim mam, że jestem w 28 tygodniu, a według moich wyliczeń i według karty ciąży jest to 29 i tak to liczę. Jak to powinno być? :neutral:

U mnie jest to samo ,jutro zaczyna mi sie 21 tc ,suwak ustawiony jest wedlug om,a karte mam wedlug terminu porodu .
    Mozna suwak ustrawic wedlug terminu porodu ,ale wtedy liczy dni do porodu ile zostalo ,a nie tygodnie :)

I witam sie z rana :)http://forum.28dni.pl/extensions/Vanillacons/smilies/standard/cry.gif
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    No to faktycznie, co kraj i lekarz to inaczej. Mój lekarz w Polsce też liczył tygodnie skończone, a tu w Austrii byłam u dwóch różnych lekarzy + szpitalu i też liczyli skończone :) Ja jak minie już pół kolejnego tygodnia to mówię, że jestem np. w 38 (mimo że jest to np. 37 +4), bo dla mnie trwa już 38 :tongue:, ale w książeczce u lekarza bardzo tego przestrzegają i wpisują mi co do dnia.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    u mnie tez licza tygodnie skonczone, ale pewnie dlatego, ze te skonczone sa wazne dla rozwoju dziecka, ze jak skonczy np 30 tyg to powinien byc juz na takim i takem etapie rozwoju itd, tak jak u niemowlaka :) moja cora urodziła sie 31,4, ale wszedzie ma wpisane poród w 31tc

Treść doklejona: 12.08.12 08:01
    no i wielkie gratulacje dla czerwinki !!!!
    -- mama piątki :)
  1.  permalink
    Dzień dobry:smile:
    czerwinko gratulacje, dużo zdrówka dla Ciebie, Franka i mamy :wink:
    hopelight gratuluje donoszenia, no to teraz już tylko rodzic

Ja dziś po ciężkiej nocy, nie mogłam sobie znaleźć dogodnej pozycji, co chwile się budzilam
    :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hello niedzielnie :bigsmile:
    Nawet pospałam, chociaż do wyśmienitego spania z 2 trymestru i początku 3 to daleko - wtedy mogłam codziennie do 10 spać :smile:
    Rano dostałam sms-a od Pepper:
    "Gratulacje dla Czerwinki! U mnie cisza. Skurczy nie ma, szyjki też nie. Dostaję antybiotyk (wykryli cos w moczu) i czekam. Dzieki za wsparcie dziewczyny."

Mam nastęne pytanie z tym mądrzejszych :wink: o wyjście ze szpitala już po porodzie (jak widzicie jednak przygotowuję sie :updown:)
    Jak uważacie (doswiadczone koleżanki, które juz to przeżyły i nie tylko :wink:) na wyjście ze szpitala "po" lepsza jakaś spódnica czy spodnie, które lepiej podtrzymują pas startowy miedzy nogami? A z kolei czy w spodniach nie boli nas to i owo (no bo jednak tam troszke ściśnięte) :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Ulcia spokojnie mozesz wrócic w tym co przyszłas czyli w ciazowych ciuchach :) beda akurat troche luźniejsze :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: na wyjście ze szpitala "po" lepsza jakaś spódnica czy spodnie, które lepiej podtrzymują pas startowy miedzy nogami

Ja ogólnie "spodniowa" jestem więc obstawiam spodnie, mam nawet ambitny plan wcisnąc się w "cywilne":devil: Jak to się skończy wyjdzie w praniu:wink:

Aaaa, no i witam się nie dzielnie niedzielnie.
    --
  2.  permalink
    Gratulację dla Czerwinki:)
    Hope widzisz jednak obyło się bez strachu ciąża donoszona:)teraz tylko ja muszę donosić chociaż do 36tc:)
    Ulcia ja wracałam ze szpitala w leginsach było mi najwygodniej nie cisnęły to i owo i trzymały tą mega podpaskę;p
    U mnie pogoda "barowa" zachmurzone całe niebo i zimno bo tylko15st:) ale wole to niż 40.
    Skurcze nadal są ale chyba mniejsze,ale nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca-mam nadzieje,że to minie i będę mogła wkońcu normallnie funkcjonować tzn wyjść z dzieckiem i na dokończyć wyprawkę,bo jak narazie kisimy się w domu;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    leneczka8484: Skurcze nadal są

Oddawaj! :devil:
    --
  3.  permalink
    MA_MI z miłą chęcią oddam je wszystkie przynajmniej na te 2 tyg;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Możliwe że jak będziesz wychodziła, to już będziesz duże podpaski nosiła, więc spodnie ciążowe wystarczą
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ulcia ,ja wracalam do domku w spodniach ciazowych , tych co przyszlam .
    Ale teraz wezme sobie dresy ,bo u mnie 4 doba po porodzie mialam prawie 6kg mniej ,wiec spadaly mi z tylka :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulcia ja wychodizłam ze szpitala w sukience, miałam załozone obcisłe gacie i ta wielka podpaske, generalnie dupke miałam tak pocieta ze tak czy owak szłam tiptopami
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hopelight: a ja szczesliwa melduje sie iz Dominik jest juz donoszonym dzidziusiem i oficjalnie mozemy rodzic :)

pozazdrościć :) teraz to już spokojna możesz być... :)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    leneczka8484: MA_MI z miłą chęcią oddam je wszystkie przynajmniej na te 2 tyg;)

Ja też , ja też : )
    Chociaz leneczka pewnie jeszcze przenosimy :devil:

czerwinka gratulacje :bigsmile:
    pepper kciukasy żebyś nie gościła za długo na patologii :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.08.12 09:55</span>
    Mi przynajmniej po fenoterolu przeszły te nocne skurcze , bo w ciągu dnia niestety nie ulezę cały dzień :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Witamy się niedzielnie, nadal w dwupaku.
    Skurczy zero, nic nie boli, także pewnie dzisiaj nic się nie wykluję.
    A mogłoby coś ruszyć... ale coś czuje że mój mały jest leniwcem i sam z siebie to się chyba nie zdecyduje na wyjście.
    A dzisiaj taka ładna data by była :devil:

Ul_cia: Majka - wszystkiego naj

Dziękuję! :bigsmile:

Czerwinka - gratulację!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja wychodziłam ze szpitala w tycha samych ubraniach w jakich do niego przyjechałam... Leginsy i tunika, było ok :P jeansów raczej bym nie polecała, bo mogą uwierać tam na dole :P
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    na wątku IMIONKA DLA NASZYCH POCIECH - czym się kierujemy w wyborze - dałam listę imion z której trzeba by wybrać jedno tylko nie wiem które
    --
  4.  permalink
    asia_: Chociaz leneczka pewnie jeszcze przenosimy

Asiu broń boże bo tych ekscesach od początku ciązy nie chciałabym przenosic
    Za 3 tyg będę miała zdjęty pessar i zaraz biorę się do dzieła mąż w obroty mycie okien i mam nadzieje,ze ur
    Tak miałam z Natalką 35tc zdjęty pessar aktywność i pod koniec 38tc ur:)wody odeszły:)
    -- ,
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    czerwinka gratulacje :bigsmile:
    a ja Wam powiem że pessar będę miała zdjęty po skończonym 39 tygodniu i wcale mi się nie śpieszy. Niech mała siedzi jak najdłuzej w brzuchu :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Co lekarz to inna wizja-mnie zdejmie jak przejde na 9 miesiąc.Po2 u mnie maluch jest duży a ja chcę rodzić SN nie chcę cesarki-co nie którym kobietom jest obojętnie a po3 ja juz swoje przez całą ciążę przeszłam więc mam na dzień dziesiejszy dość,gdybym mogła leżeć i niczym się nie przejmowac to było by super,ale niestety tak nie jest;/ zamiast ciąża dawać mi radośc jak innym kobietom ja tylko płaczę;/
    -- ,
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    leneczka8484 nie martw się. Mnie fatum nie opuszcza już od 4 lat. Ciągle coś. A najgorzej mam jak kogoś spotkam i słysze Pani Natalko to Pani Natalko tamto, a ile jeszcze a jak pani ładnie wygląda. Wtedy wiem że już na pewno coś się wydarzy.
    2 dni temu straciłam kota dziś wysiadł nam samochód. Po raz 5 w tym roku? To oczywiście znowu wiąże się z kosztami, a tych niestety na tą chwilę mam serdecznie dość! Tak więc siedzę i myślę kto znowu mi tak wspaniale życzy i co jeszcze czeka nas w tym roku.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    i ja jestem , gratulacje Hope za donoszenie teraz może Dominiś się sprężyć i wychodzić :wink:

Kurze fajnie tak być 33/36 ja ciągle myśle o tym co kiedyś nap. Doti 28 już są szanse przeżycia ( tak jak Twoje pchełki )
    33 - to już fajnie a 36 donoszona , a w głowie ciągle mam wersje 30 paźdz. taka ładna data i bedzie 37t4d według daty i tego się 3-mam a co nam los da przyme ale nie wcześniej niż 36 tydz.
    Troszkę martwi mnie Henio jest tak nisko ze co kopniak czuje ból w szyjce może powiem o tym lek.

Ja ze szpitala też wychodziłam w ciążowych , ale po cc byłam tak spuchnięta i na tym one się trzymały
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Witam i ja w słoneczną niedzielę.Boshe spałam znowu do 10.
    Jeśli chodzi o liczenie tygodni ciąży to mam ja Judka i lekarze tego przestrzegają.Mój suwaczek nie pokazuje do przodu ,tylko karta ciąży na 28 idzie do przodu.

majka_85 u mnie tez cisza.Nawet wczorajsze wygibasy nie pomogły:devil:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Natalia122: Mnie fatum nie opuszcza już od 4 lat. Ciągle coś. A najgorzej mam jak kogoś spotkam i słysze Pani Natalko to Pani Natalko tamto, a ile jeszcze a jak pani ładnie wygląda. Wtedy wiem że już na pewno coś się wydarzy.
    2 dni temu straciłam kota dziś wysiadł nam samochód. Po raz 5 w tym roku? To oczywiście znowu wiąże się z kosztami, a tych niestety na tą chwilę mam serdecznie dość! Tak więc siedzę i myślę kto znowu mi tak wspaniale życzy i co jeszcze czeka nas w tym roku.

skad ja to znam wtedy wyciągam święconą wodę i kropie co tylko sie da .
    Martynka miała 6msc nigdy nic jej nie dolegało ,zdjęłam do prania czerw. kokardkę i jedno wyjście na pocztę.Po powrocie wiecz. odrazu szpital i zapalenie ucha ,tydz. antybiotyków :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    leneczka8484: zamiast ciąża dawać mi radośc jak innym kobietom ja tylko płaczę;/
    --

To chyba uroki III trymestru : ) Ja mam dzisiaj taki dzień , od rana ryczę :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja napisałam posta jakąś godzine temu, "mieliło się i mieliło", wróciłam ze sklepu i patrzę a tu mojego posta nie ma....:sad: cos bardzo mądrego i waznego Wam napisałam, ale juz nie pamietam co :wink:
    Dzięki za odp nt ubioru i wyjscia "po"... kakai - beidna dupka :sad:
    Jakoś tak nie mam nastroju na nic fajnego dzisiaj, zakupiłam niecerpki na taras i zaraz będę je sadzić (a jakoś mi się nie chce :confused:) mąż, o cokolowiek go poprosze żeby zrobił (takie pdostawowe rzeczy typu - rozładuj zmywarkę, przesuń to, zanieś na pietro drabinę) to odpowiada nafukany - a musze teraz? i w rezultacie niezrobione przez 2 dni, a mnie szlag trafia, a on bardzo zajety siedzeniem na kanapie..... ja sie chyba do tego nigdy nie przyzwyczaję... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    gina1511: majka_85 u mnie tez cisza.Nawet wczorajsze wygibasy nie pomogły

Ja już próbowałam długich spacerów, maratonu po schodach, sprzątania, laktatora, zbałamuciłam mężulka... i nic, cisza. Zabarykadował się mały i nie chce wychodzić. A pamiętam jak straszyli, szyjka się skraca proszę leżeć... a tu taki numer mały odstawia.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ul_cia: Jakoś tak nie mam nastroju na nic fajnego dzisiaj, zakupiłam niecerpki na taras i zaraz będę je sadzić (a jakoś mi się nie chce :confused:) mąż, o cokolowiek go poprosze żeby zrobił (takie pdostawowe rzeczy typu - rozładuj zmywarkę, przesuń to, zanieś na pietro drabinę) to odpowiada nafukany - a musze teraz? i w rezultacie niezrobione przez 2 dni, a mnie szlag trafia, a on bardzo zajety siedzeniem na kanapie..... ja sie chyba do tego nigdy nie przyzwyczaję...

no kurde jakbym słyszała odp. mojego a mogę mieć czas dla siebie ,a moge odpoczać ???
    -ok tylko najpierw zrób to i tamto i będzie więcej czasu na odpoczynek ,ciekawe co mi odp. przy naszej dwójce :devil::confused::devil:
    ja 4 dni czekałam na wciągniecie kontenera ze śmieci pustego z ulicy , oj cierpliwość zacna cnota

Treść doklejona: 12.08.12 11:52
    majka_85: Ja już próbowałam długich spacerów, maratonu po schodach, sprzątania, laktatora, zbałamuciłam mężulka... i nic, cisza. Zabarykadował się mały i nie chce wychodzić. A pamiętam jak straszyli, szyjka się skraca proszę leżeć... a tu taki numer mały odstawia.

I to jest niesamowite każdy szyjkowy przypadek, modlimy się o tydz. dwa w dwupaku ,przychodzi do terminu człowiek robi wszystko czego dłuższy czas nie mógł , i co Uparciuszki mają w nosie Mamusi-owe starania :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    no kurde jakbym słyszała odp. mojego a mogę mieć czas dla siebie ,a moge odpoczać ???-ok tylko najpierw zrób to i tamto i będzie więcej czasu na odpoczynek ,ciekawe co mi odp. przy naszej dwójce ja 4 dni czekałam na wciągniecie kontenera ze śmieci pustego z ulicy , oj cierpliwość zacna cnota

Oni są jednak z Marsa :devil:
    Edzia, a jak tam Twoje ciśneinie dzisiaj?

Juz wiem co waznego było w poście - zastanawiałam się co u Majki i Giny - ale już widzę :wink: Znaczy się - lista nadal stoi :wink::cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.