Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeAug 12th 2012
     permalink
    Dobrze Kochane podczytam was wieczorkiem mam wielkie plany dzis , obiad 2-wu daniowy z ulubiona sałatką z pora , pranie 3 prale czekają i firanki w sypialniach powiesić ,dam rade to nie 4 km do przejścia
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    majka_85
    zmówiły się te nasze dzieciaczki:shocked:
    Moja Oktawia taka leniwa się zrobiła w porównaniu z tym co było jeszcze kilka dni temu.

Treść doklejona: 12.08.12 11:58
    Ul_cia
    wyprzedzą nas 18 i na końcu my:confused:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :) witam sie niedzielnie.

Co do mezow, to moj jest kochany, i o nic nie musze sie prosic. Sam mnie goni bym tego i owego nie robila ;)

Mam pytanie do Was. Mieszkam w Londynie, za niecale 2 tyg lecimy do Polski i ja jestem blada jak sciana. Zle sie z tym czuje, chcialabym pojsc na spray-tan i mam pytanie, czy ktoras z was stosowala opalanie natryskowe w ciazy? Bo ja tylko od czasu do czasu smarowalam sie samoopalaczem do twarzy i dekoltu z Clarinsa (jest swietny), ale chcialabim cale cialko lekko przybrazowic.
    czy takie zabiegi sa bezpieczne w ciazy? Chodzi mi glownie o to, ze stosuje je sie na cala powierzchnie ciala. No i jeszcze jedna rzecz, ja nigdy wczesniej takiego sposobu opalania nie stosowalam.. i troszke sie boje, ze np. wyjda plamy itd ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    edzia503: firanki w sypialniach powiesić ,dam rade to nie 4 km do przejścia

Ty nie szalej Kochana z tymi firankami - niech może mąż powiesi :/
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Bosze l=Ulcia dobrze że mi przypomniałaś, właśnie zmierzyłam 137/78 puls 108 chyba nie jest tak źle dziś włączam czosnek mam doniesienia że obniża i grejpfruty zob.chociaż i tak jestem z siebie dumna 26 tydz. i ani jednej tabl. , a w pierwszej od 17 byłam na nich . Co nie zmienia faktu że w sr. powalczę o swoje i odpowiednią opiekę

Buziaki na cały dzień u nas słonecznie ale miło 23 stopnie

Treść doklejona: 12.08.12 12:02
    katka_81: Ty nie szalej Kochana z tymi firankami - niech może mąż powiesi :/

o kurczaczek o tym zapomniałam myślałam że tylko myć okien nie wolno :shamed: no to wiemy że dziś nie zawisną :devil:
    Ja nei wiem z jakiej mój jest planety gdzieś koło marsa , ale on ma własna :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    madziauk
    tutaj na forum jedna z dziewczyn takie zabiegi robiła i była zadowolona.
    Ja ostatnio czytałam artykuł że samoopalacze są niebezpieczne w ciąży .Podobno pewne składniki przedostają się do dziecka.
    Ale ile jest w tym prawdy to nie wiem.
    Ja już zdążyłam się przyzwyczaić do mojej bladości,ze względu na moje uczulenie na słońce unikam go jak ognia.

Treść doklejona: 12.08.12 12:07
    Ja zawsze miałam ciśnienie 140/150 na 80/90 i podwyższone tętno do 90/100
    W rodzinie mam ciśnieniowców,ale po wszystkich badaniach moja lekarka stwierdziła że to taki mój urok.:tongue:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    madziauk: czy takie zabiegi sa bezpieczne w ciazy? Chodzi mi glownie o to, ze stosuje je sie na cala powierzchnie ciala. No i jeszcze jedna rzecz, ja nigdy wczesniej takiego sposobu opalania nie stosowalam.. i troszke sie boje, ze np. wyjda plamy itd ;)

ponoć sa bezpieczne w ciąży , ja miałam taki robić w 6msc - tydz. przed naszym ślubem,ale możliwość wystąpienia plam mnie przeraziło i zrezygnowałam
    Sama do pl pojechałam blada ,ale mimo chodem opaliłam sie samym chodzeniem po mieście ( co prawda plecy ramiona i twarz -ale i tak nic więcej nie odkrywam w lato , po co ludziom życie obrzydzać )

Treść doklejona: 12.08.12 12:11
    Gina ja też tylko ciśnienie mam wysokie w ciąży mimo nadwagi :shamed:
    Ale w pierwszej c. dość mocno skakało a teraz razy dwa i sama boje się konsekwencji takich różnic

Treść doklejona: 12.08.12 12:12
    Dobra smykam bo obiad nigdy sie nie zrobi
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzieki dziewczyny. Przemysle jeszcze sprawe + poszukam jakis informacji na necie. Jak narazie nie jestem pewna do tego czy robic czy nie..
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Gina dziewczyny pisały tu kiedyś, że dzidzia się przed porodem wycisza i już tak nie szaleje w brzuchu, więc może to jakiś znak :bigsmile:
    Na wyjście ze szpitala na pewno wezmę jakąś bluzkę- ciążową i leginsy, żeby było mi wygodnie.
    Jutro o 8.00 mam wizytę u ginekologa i dowiem się czy coś się ruszyło z moją szyjką czy bez zmian.
    Zaraz wybieram się na spacerek, trzeba się trochę poruszać:wink:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    judka25
    może, zobaczymy.:surprised:

edzia503
    Muszę Ci powiedzieć jak czytam historię Twojego leczenia to mnie szlag trafia że lekarze tak do tego podchodzą.To jest jakaś masakra,powinni dbać o ciężarne a jeszcze tym bardziej że Ty nosisz dwójkę dzieciaczków.
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    gina1511: zmówiły się te nasze dzieciaczki

Oj tak, leniuszki małe, się przyzwyczaiły, dobrze im tam, chociaż ja mojemu cały czas mówię, że tu by miał luźniej i nie musiałby w takiej ciasnocie siedzieć. A on swoje, barykada, zamek zamknięty, most zwodzony podniesiony i nie wychodzę matka, bo mi tu dobrze. Diabelec mały :devil:

edzia503: I to jest niesamowite każdy szyjkowy przypadek, modlimy się o tydz. dwa w dwupaku ,przychodzi do terminu człowiek robi wszystko czego dłuższy czas nie mógł , i co Uparciuszki mają w nosie Mamusi-owe starania

Niesamowite, człowiek leży, bierze leki, oszczędza się jak może, a tu mu dzieć potem taki numer wywija. Zastanawiam się czy przypadkiem się za bardzo nie oszczędzałam, a przez to może macica się rozleniwiła. Ale co przypadek, to inne zakończenie :wink:

judka25: Gina dziewczyny pisały tu kiedyś, że dzidzia się przed porodem wycisza i już tak nie szaleje w brzuchu, więc może to jakiś znak

Właśnie, właśnie, podobno się maluszki uspokajają tuż przed porodem i zbierają siły. Ja czekam tylko, niech się mój brzdąc uspokoi troszkę, bo jak na razie to aktywność nie maleje ani ociupinkę.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Czesc :-):-):-) Melduje sie juz po:-) Zaraz wam opisze co i jak:-) tylko ide scignac anetezjologa zeby zdjol mi rurki z kregoslupa :-/
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    gina1511: Muszę Ci powiedzieć jak czytam historię Twojego leczenia to mnie szlag trafia że lekarze tak do tego podchodzą.To jest jakaś masakra,powinni dbać o ciężarne a jeszcze tym bardziej że Ty nosisz dwójkę dzieciaczków.

Ja dokładnie myślę tak samo :confused: Rozmawiałam nawet z koleżanką, która planuje wyjazd do Holandii i tam zajście w ciąże, no i bardzo cieszyła się, ze właśnie tam będzie prowadziła ciążę, bo uważa, że za granicą, to na pewno lepiej niż w Polsce. Opowiadałam jej o właśnie o Edzi, to nie uwierzyła, bo nie wiem czemu, ale wyznaje myślenie, że Polska jest bee a w innych krajach na pewno opieka medyczna jest lepsza.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czerwina :) super, ze juz po :) czekamy na relacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    majka_85
    ja mojej tłumaczę to samo,ale co poradzić jak nasze dzieciaczki w tych swoich kawalerkach za darmochę mają wszystko All inclusive to nie spieszno im :cool:
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    A niedawno dzwonił do mnie mój tata i się pyta, czy może dzisiaj będzie wycieczka do szpitala (dzwoni codziennie z tym samym pytaniem). I mówi, że może by się dzisiaj mały wstrzymał, bo niedziela. A ja się go pytam (udając że nie wiem o co chodzi) dlaczego niedziela zła, to on na to, że w niedziele sie lenie rodzą, to ja mu odpowiadam, że ja się w niedziele urodziłam (chyba nie był tego świadomy) a on się wykręca, że to tylko o małego chodzi :wink: Bo co jak co ale ja raczej do leniuchów nie należę. To sie go pytam jaki dzień najlepszy w takim razie, on na to że środa, to mu uświadomiłam, że mój brat (mistrz lenistwa, jakby była to dyscyplina olimpijska to by od urodzenia do tej pory złote medale wygrywał), urodził się w środę, to nie wierzył i się mojej mamy pyta kiedy się mój brat urodził, a ona na to, że w środę. To się chłop zdziwił, cały światopogląd mu runął :devil: i na koniec powiedział, że jak to ma być tak, to on woli już tą niedzielę, więc się mały może pakować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    U mnie na szczęście cisza w telefonie.Aż się sama dziwię.Może to i lepiej bo takie ciągłe wypytywanie czy już urodziłaś może doprowadzić do szału.
    Rodzinkę poinformowałam że jak będę rodziła to damy znać z mężem:smile:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    U mnie na szczęście cisza w telefonie.Aż się sama dziwię.

Zaczną od poniedziałku :wink:
    Czerwinka! Opowiadaj! :cool:
    Ma_mi co u Ciebie???
    ja dzisiaj odpoczywam po wczorajszym zmęczeniu :cool:
    A tu taka cisza na forum, nie ma co poczytać :devil:
    Obiadu dzisiaj nie robie - i już chyba do przyjazdu Julki nie bedę robić (czyli do środy) gdyż mój mążna moje odwieczne pytanie co by zjadł stwierdził, ze on to wogóle obiadów nie musi mieć, bo się odchudza i mu wystarczy coś przekasić... no to stwierdziłam, że robie sobie urlop od gotowania - nie mógł mi tego wczesniej powiedzieć? Jakieś 5 miesięcy? :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    czerwinka miło Cie widziec :)opowiadaj jak mały :) no i jak było :)
    ja własnie obiad gotuje, ale połowicznie tzn fasolka sie gotuje i ziemniaki dla Cysi i M (bo ja nie lubie) bo miesko mam tylko odgrzac musze :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie w ta deszczowa niedziele, u nas leje ani to wyjsc na spacer ani nic, tylko lezenie w lozku zostaje, ide zaraz robic obiadek, dzis pozniej bo wstalismy przed 10.00, robie chilli con carne z tortilla, mniam, wszystkim zycze smacznego i milej niedzieli.
    czerwinka - gratulacje i trzymam kciuki za mamusie na wylocie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorlampka2
     permalink
    [quote=madziauk][/quote]
    madziu opalanie natryskowe to jedyne opalanie dla kobiet w ciazy, no moze poza samoopalaczami i chusteczkami samoopalajacymi, znajdz dobry salon w miescie i umow sie na wizyte ,kosmetyczka rozwieje kazde twoje watpliwosci i odpowie na twoje pytania.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Lampka2 - dziekuje, poszukam jakiegos w moim rodzinnym miescie w Polsce, zobacze co oferuja.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej,nie wiem czy już to pisałam,ale jeżeli chodzi o pomoc męża w domu, to niestety na to też nie mogę liczyć. W maju złamał piętę(3 m-ce zakaz wstawania na nogę),a w lipcu wywrócił się na kulach i złamał bark:shocked:...teraz dopiero powoli zaczyna uczyć się chodzić o kulach-ale noga i ręka obolałe-od jutra zaczyna rehabilitację-także wszystko na mojej głowie-włącznie z myciem go i z opróżnianiem kaczuszki:wink:.Mam nadzieje że do grudnia stanie na nogi:devil:.
    ps.dlaczego mój suwaczek zniknął?jednak nie jestem taka zdolna jak myślałam:cry:
    miłego dnia:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ruda - chylę czoła :( dzielna z Ciebie kobieta...
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    ech tam dzielna...nie mam innego wyjścia-ale jak jeszcze sobie coś złamie, to go chyba dobiję, żeby się biedak nie męczył:tooth:(a przy nim ja:wink:).Już mnie wkurza,bo jest marudny jak baba w ciąży:bigsmile:,dobrze że jestem na L4,więc mogę "skakać"koło niego-tylko żeby się za bardzo nie przyzwyczaił:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Ruda, ale mąż miał pecha:sad:
    Również chylę czoła!
    Dziewczyny mam głupie pytanie odnośnie położnej środowiskowej... :shamed: Skąd ona przychodzi? Od iluś tam lat, od czasu wyprowadzki z domu rodzinnego, praktycznie nie korzystam z państwowej służby zdrowia. Wiem, że kiedyś się wypełniało deklaracje o wyborze lekarza- ja tego nie wypełniałam. Dziecko chciałabym zgłosić gdzie indziej niż jestem zameldowana. I teraz mam dylemat, czy istnieje jeszcze rejonizacja?
    I jak się to zgłoszenie odbywa? Może któraś ma doświadczenie z załatwianiem czegoś takiego w Katowicach?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ruda03: mogę "skakać"koło niego-tylko żeby się za bardzo nie przyzwyczaił

No właśnie! :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Olenkaka -Pielegniarka czy tam polozna przychodzi ,po wypisaniu takiego swistka w spzitalu ,nam rozdawali na odziale ,a ze ja niechcialam zeby mi przychodzila ,podalam adres mamy jeszcze :D

judka25:
    Ja dokładnie myślę tak samo :confused: Rozmawiałam nawet z koleżanką, która planuje wyjazd do Holandii i tam zajście w ciąże, no i bardzo cieszyła się, ze właśnie tam będzie prowadziła ciążę, bo uważa, że za granicą, to na pewno lepiej niż w Polsce. Opowiadałam jej o właśnie o Edzi, to nie uwierzyła, bo nie wiem czemu, ale wyznaje myślenie, że Polska jest bee a w innych krajach na pewno opieka medyczna jest lepsza.

Niekumam takich lasek :D
    Mozesz jej powiedziec ze mam siostre w Ie ,rodzila w kwietniu i niestety tam ani usg (chya 2przez cala ciaze),ani pozadnej wizyty ,cala ciaze prawdzi polozna ,pobiera krew i tyle ,nawet niewiesz jakie masz wyniki badan ,poniewaz jak by bylo cos nie tak zadzwonia do ciebie ...
    Moja siostra przyjechala specjnie na polowkowe do Polski i porobila wszytskie badania .
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczyny! Wróciłam do was- wciąż w dwupaku!

Mam rozwarcie na 3cm, szyjki praktycznie nie ma, ale skurcze wyciszyły się skutecznie, więc lekarz uznał, że nie ma sensu trzymać mnie na oddziale. Ciągle jeszcze nie moge wyjść z szoku, że byłam dosłownie o krok od finału i nagle mała postanowiła zawrócic...

Skurcze miałam przez jakieś 2-3h w odstępach co dwie min. potem co minutę (na ktg zapisywały się tak ok 90-120) a potem coraz mniejsze i coraz rzadziej, aż całkiem ustały.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Peppermill
    fajnie że jesteś w domciu i niech dzieciaczek jeszcze posiedzi w brzuszku i troszkę masy nabierze:tongue:
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Jak myślicie dziewczyny, ile mogę jeszcze pochodzić z takim rozwarciem?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czerwinka witamy z powrotem :bigsmile::bigsmile: Jakie rurki z kręgosłupa??:shocked::shocked: czekamy na wieści co i jak. Buźka

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.08.12 16:00</span>
    Peppermil kurna trochę współczuje, bo już myślałaś, że będzie po wszystkim a tutaj pupa :confused: ale to dobrze dla maluszków :bigsmile: mam nadzieje, że się nie będziesz męczyć długo :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Peppermill: Jak myślicie dziewczyny, ile mogę jeszcze pochodzić z takim rozwarciem?

Ja to nie mam w tej sprawie pojęcia, ale tak na mój rozum, to myślę, że może być różnie, ale musisz być przygotowana w każdej chwili, bo 3 cm to sporo. W sumie dobrze wyszło, bo im dłużej w brzuszku dzidzia posiedzi tym lepiej :wink:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie, mam 159 cm i ważę 62 kg, jestem w 10 tyg ciąży, czuje, że tyje, za ciasne staniki, małe majtki, rzeczy robią się za ciasne:shocked: zastanawiam się czy to przez ciążę? czy bardziej przez ze mnie, że to ja po prostu tak jem i zaczęłam tyć? Jak myślicie??:cry:
    --
    • CommentAuthorNiezalogowana (czerwinka)
     permalink
    A wiec :-) bez wdawania sie w szczegoly :-) z grubsza :-)
    Na IP bylismy o 9 i bach ostatnie miejsce :-) KTG skorcze co 10 min no ale oczywiscie dama zelazna trzyma :/ po 9 porodowka, o 10:30 i podlaczenie oxy skorcze co 5 min daja czadu, od 13 placze, juz niezle jest co 2 min...o 17:30 znieczulenie puscilo, kolo 18:30 wody przy badaniu pekaja...od 19 czuje juz skorcze bardzo, znieczulenie robi papa. ... polozna bada 8 cm do 21 urodzimy i urodzilsmy na zywca :-) bez znieczulenia juz, maluch wyladowal na buniu:-) moim plaskim buniu :-) Zaraz potem karmilismy sie juz :-) maly jest spokojny :-)je co 2-3 godziny:-) smolke juz mielismy 5 razy:-) Ja chodze i najchetniej bym poszla juz do domku:-)
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cudnie czerwinko, wielkie gratulacje :cheer:

Ul_cia: Ma_mi co u Ciebie???

U mnie dziś była piękna akcja skurczowa przez 4h, co 5-10 min, na razie sobie poszła :confused: Ale mam nadzieję, że szybko wróci :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dziekuje Wam za Wszystkie kciuki i gratulacje! :-):-):-)
    Jestem taka szczesliwa! Ach tatus jednak przy porodzie byl i przeciol pepowine! Jestem z niego dumna!
    A Starszak jak zobaczyl Franuska dzis plakal jak bobr to naprawde niesamowite!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czerwinko niesamowite :tooth::cheer: ile zapłaciłaś za znieczulenie?? wiem, że takie lekarstwa są bardzo drogie...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czerwinka: Dziekuje Wam za Wszystkie kciuki i gratulacje! :-):-):-)
    Jestem taka szczesliwa! Ach tatus jednak przy porodzie byl i przeciol pepowine! Jestem z niego dumna!
    A Starszak jak zobaczyl Franuska dzis plakal jak bobr to naprawde niesamowite!

no to ja się też popłakałam... czytając takie rzeczy bardzo zazdroszczę bliskich i wsparcia, którego mi niestety brakuje... :/ Czerwinko, życzę wszystkiego, co najlepsze :*
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    czerwinka - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czerwinko - pieknie, rowniez sie wzruszylam :) raz jeszcze gratulacje :) a Ty jak sie czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Czerwinko - super! :bigsmile:
    Trochę się nameczyłaś :confused: Dlaczego już później było bez znieczulenia, na żywca? Ze wzgledu na to, ze tak długo to trwało? Czy inne powody mieli?
    Brawo przede wszystkim dla Cibeie - dzielna kobieto, brawo dla tatusia - no i wielkie uściski dla Starszaka :hugging: Jak się czyta takie rzeczy to człowiek widzi, że dopiero teraz Wasza rodzinka jest PEŁNA :winkkiss: cudnie!
    Peppermill witamy ponownie :wink: My tu specjalne porządki na liście robiłyśmy żebyś nie startowała z 13 miejsca z tym rodzeniem :wink:
    Ma_mi - może w nocy wrócą Twoje skurczybyki :cool:
    venus - to normalne, że w ciaży się tyje i nie ma co robić z tego tragedii - ja w 8 tygodniu nie mieściłam się już w swoje spodnie i spódnice, stanik o 3 rozmiary wiekszy musiałam kupić od razu - a potem wszystko sobie organizm sam wyregulował i jest OK, więc nie panikuj :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_cia: Ma_mi - może w nocy wrócą Twoje skurczybyki

Oby :whorship:
    --
  1.  permalink
    Kasiula z tym wsparciem a raczej jego braku nie jesteś sama:(
    Pepper wsaniale,że jednak mała się rozmysliła,niech sobie posiedzi jeszcze ze 2 tyg i wtedy może ruszać z kopyta do Ciebie
    Czerwinka tylko pozazdrościć,że już jesteś po i nie musisz się martwić czy donosisz czy nie
    -- ,
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    venus nic nie placilam. Zarowno za porod rodzinny czy znieczulenie.
    Znieczulenie nie zostalo podane drugi raz bo raz byly juz parte dwa moglo by to znow oslabic akcje a tego bysmy nie chcieli :-)
    Tak czy siak jest super :-):-):-)
    Jutro operacja mamy wiec prosze cieplo myslec o niej :-) moze to pomoze:-)

Treść doklejona: 12.08.12 18:59
    Czuje sie super cewnik z kregoslupa wyjety dopiero przed pol godzina wiec odrzylam bola mnie tylko uda :-) nie wiedzialam ze moge zlozyc sie w scyzoryk a jednak podczas skorczow partch to mozliwe :-) :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    czerwinka
    chylę czoła i wielkie gratulacje:whorship:

Będę trzymała kciuki żeby operacja mamy powiodła się i żeby już wszystko było dobrze
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    czerwinka: nie wiedzialam ze moge zlozyc sie w scyzoryk a jednak podczas skorczow partch to mozliwe :-)

I to z brzucholem! :wink:
    czerwinka: Jutro operacja mamy wiec prosze cieplo myslec o niej :-) moze to pomoze:-)

No jasne!:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ano z brzucholkiem :-) Tak czy siak nie wiedzialam ze tak potrafie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Dziewczyny, skurcze wróciły!!... Ale w prawej powiece :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ma_mi: Dziewczyny, skurcze wróciły!!... Ale w prawej powiece

:crazy::crazy::crazy:
    Niby to lepsze niz nic :tooth:
    Ja wczoraj myslałam, ze czami urodze, bo jakieś mroczki i rozbłyski miałam :swingin:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.