Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
asia_ chetnie przyjme twoje skurcze,bo ja moge glaskac brzuszek do bolu i ani jednego skurczybyka.
A nasza Ulcia jeszcze spi czy moze pojechala rodzic z majka ?
Szukalam w necie jak wyglada dzidzus w 21 tc ,a trafilam na cos takiego ,jak mozna taka swoja fotke zamiescic w necie :d
gina1511: A nasza Ulcia jeszcze spi czy moze pojechala rodzic z majka ?a to jest dobre pytanie , w dzien pospała wiec pewnie w nocy nie mogła i może odsypia choć troszkę .
Wieczorem po całej tej akcji odszedł mi czop, ale poza tym jak stanęło, tak stoi. Cieszę się w sumie, bo wiem, że każdy dzień w brzuchu jest dla rozwoju Lusi bardzo ważny, ale z drugiej strony czuję sie trochę dziwnie w takim "zawieszeniu".
a mnie ciągle kopie pod żebrami tak silnie, że nawet biustonosz mi przeszkadza i strasznie uciska
A jak tam Ulcia u Ciebie? Jakieś skurczybyki są albo inne dolegliwości przeporodowe ?
Jak tak w nocy nie mogłam spać to sobie tak liczyłam i liczyłam, i generalnie chciałabym urodzić właśnie 18 w sobotę (ja to sobie mogę chcieć - wiem ;-)
z godziny 9:22 od naszej Ma_mi:
"Hello, biorą, mnie na oxy. Trzymajcie kciuki :*"
Nie rodzę i raczej nie prędko to nastąpi Szyjka długa 3,5cm , zamknięta i nic się nie skróciła. Ktg miałam, skurcze zapisały się od 40 do 46, czyli tak jakby ich nie było. Jeszcze 2,5 tyg. do terminu, więc mam duuuuuuuuuuużo czasu i jak na razie mi się nie śpieszy do porodu Waga synka 3060 g :))))
No tak te dziewczyny co piszą że mogą rodzić tylko czekac na decyzje Maluszka-to im akurat się nie spieszy , to może jak u Ciebie nic się nie zapowiada może wszystko ekspresowo i nagle się potoczy co Ty na to ????
Czyli już jesteś na etapie, że byś chciała i to nawet w sobotę, w konkretnym dniu to znaczy, że już się po malutku przygotowujesz
Ulcia Już nie długo wtedy zaśniesz o normalnej porze a że czekamy na Martynke to po paru dniach prześpi prawie całą noc i Ty w końcu odeśpisz
Ja od poczatku obawiałam się tego, że mała będzie Panną, bo sama jestem Panną i wiem, że co za dużo to niezdrowo.
Edzia w razie co, to torba do szpitala spakowana i wszystko przygotowane, ale ............. ja chyba nie... jeszcze 2 tygodnie i byłoby akurat
o to to .... uparte są cholernie...
A ja coraz częsciej mam przeczucie, że u mnie bedzie cc.... zupełnie nie wiem skad się bierze, bo nie mam żadnych wskazań (na ten moment) do tego - ale od kilku dni mnie jakos tak nachodzi.... a często moje przeczucia się sprawdzają.... ciekawe....
a może jest coś czego boisz się w SN i wolała byś czuć się bezpieczniej jak podczas CC (nie zapominając że CC to normalna operacja)
U Rumby wszystko dobrze,miala dzisiaj wychodzic wiec pewnie sie odezwie.
Co prawda mnie sie wydaje, ze ja bardziej "boję" się podświadomie jak to bedzie z Maluszkiem a nie samego porodu - ale cholera wie co w tych naszych głowach siedzi
Wraz z upływem kolejnych tygodni ciąży przestawiało mi się i od mniej więcej 30tc chciałam tylko sn. Skończyło się jednak cc.Teraz bardzo chciałabym sn- strach, który miałam do niedawna przed porodem siłami natury, zamieniłam sobie w ogromną ciekawość, jak to jest przy sn
Hahaha, własnie przeczytałam sobie opis charakteru dziecka-Byczka (mój synek jest Bykiem) i omal z krzesła nie spadłam po pierwszym zdaniu...
A cc było bo coś się działo, czy generalnie tak postanowiliście "na zimno"?